Vegetarian/djurrätt

1 – 0 till djuren

Woohoo!!! Take THAT!
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3886598.ab

nej jag har ingen sympati för människor som stödjer tortyr av djur i ytlighetens namn. Eller människor som bär döda djurkroppar i ytlighetens namn. Eller människor som njuter på bekostnad av andras lidande överhuvudtaget. Jag kan acceptera köttätare eftersom att jag inser att de är offer för en norm i samhället.

Men jag kan inte acceptera, respektera eller tycka speciellt bra om människor som bär päls. Vidrigt, ytligt , egoistiskt och det säger en hel del om människan under kappan (eller vad det nu är de bär… krage gjord på kattungar eller vad fan det är HM’s har på sina jackor.)

Det gör mig sorgen att se att päls är på modet igen. *skakar på huvudet* Det var inte länge sen det var modernt att bry sig om djuren, kampanjer startades, modeller "I rather go naked than wear fur" — osv. Samma människor ansvariga för den trenden sitter nu i sina kaninjackor och hyllar pälsmodets återkomst. Vidrigt! SKÄMS!

Jo — jag stödjer militanta veganers aktioner. All the way.


bild: peta.org

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Elle 8 oktober, 2009 at 16:46

  Asså guuud,att ingen har kommenterat detta! Ja fattar inte vad det e fel på människor, att folk inte kan fatta att det kanske gör ont när en jävla kines drar av skinnet på en bara för dumma ytliga personer ska känna sej mer värda o rikare.

 • Reply Sue 13 november, 2009 at 16:13

  Jag håller med dig, är själv vegetarian och skulle aldrig bära RIKTIG päls. Måste bara påpeka att långt ifrån all den päls som säljs av de stora klädkedjorna är äkta päls. Snarare tvärtom. Jag har då aldrig stött på något annat än syntetisk päls på H&M… Att päls är på modet gör för min del ingenting, så länge inte äkta päls blir populärt. Många djur har väldigt len, varm, praktfull och mönsterrik päls och att härma denna med syntetiska material för att det är snyggt ser jag inget fel i. Man skulle ju till och med kunna se det som ett sätt att hedra djuren! Tack för en uppfriskande blogg.

 • Reply Erika 22 september, 2010 at 15:04

  Tycker mycket om det du skrivit! Underhållande att se lite fina grejer och inte endast det generella sakerna som man kan se om varenda dag. 😉

 • Reply sofiie - bloggare i värmland 1 februari, 2011 at 22:27

  Håller med dig!!

 • Reply Anonym 24 maj, 2011 at 20:39

  Nu blir man ju lagom irriterad, du säger att alla köttätare har fallit för en norm i samhället?! Kan det inte vara så om man nu tänker efter (för du verkar ju vara smart) att vissa människor möjligtvis kanske tycker kött är gott.. Det är ju väldigt kul att bara för att man äter kött så följer man en norm. Du är jävligt rolig du

 • Reply LADY DAHMER 24 maj, 2011 at 20:41

  har man fostrats från dagen man föddes till att äta kött så ör man socialiserad att tro och tycka att det är rätt och ok. Köttätning är en norm som vi prackar på våra barn.

 • Leave a Reply