Årets chock: barn låter!

Oskars mamma skrek just "håll käften, jag orkar inget mer!" till min glada (men vrålande) unge. Jag visste inte ens vad jag skulle säga utan tog Ninja och gick ut till andra huset. Nu sitter vi här ensamma och min glada unge har blivit ledsen och vill gå tillbaka.

Barn låter.

Oskars familj är experter på att få en att känna sig ivägen, men så här ovälkommen har jag aldrig känt mig. Nu vill jag åka hem till Stockholm.

Anonym

Usch vad trist:thumbdown:

Linda

know the feeling. det här med jul är lite bajsnödigt överlag, tycker jag. man ska besöka alla jävla släktingar och vänner man har, och förväntas vara glad för div. ogenomtänkta julklappar och acceptera precis vad som helst. man får ju ta seden dit man kommer...jo visst. men hemma är ändå bäst. jag förstår såå väl hur du känner dig nu, och jag beklagar verkligen att julen blev så trist. :-s

jag tycker du gör rätt i att sitta därute faktiskt! herregud, så säger man bara inte!

Nina

Men va FAAN är det jag läääser....

Vart är Oscar då? Klart du vill åka hem. Svärmorjävvel!

Beyond Eternity

Men vad fan!!!! Tycker du ska gå in till tanten och säga att det INTE är ok att skrika så till ett litet barn och att om hon inte klarar av sitt barnbarns skrik så åker ni därifrån!! men vad säger Oskar? reagerar inte han när hans mamma vräker ur sig så?

BeckaHBitcH.se - triss i gossar

men OJ :-o "håll käft" till en liiiten unge? Någon ANNANS unge :-o

Ozena

Nä men vafan? Vilket jäkla sätt. Säg vad du tycker till tanten och åk därifrån så fort du kan, tycker jag. Usch.

Maria

Men fy, inte skriker man så till ett litet barn! Har människan inget vett i skallen? :-(

Min svärfar skrek åt min son en gång.. tror inte han gör om det :-P

pubes

men what? hon har ju haft ungar själv, nog vet hon väl att barn låter? =S

lady dahmer

Oskar tycker ju inte att det var ok, men förväntar sig inget annat. Han har gnällt på morsan sin sen innan vi ens kom hit!och jo, hon har ju själv fyra barn. visst fan är de irriterande och jobbiga och ivägen, jag förstår att hon tycker det är jobbigt, men det får man ju räkna med när man har barn i huset!Jag är väldigt förvånad. Och arg. Jag sa till Oskar att jag ville åka hem nu, men han tyckte att vi kunde väl gå undan när det blev för mycket folk i huset men jag känner liksom att om vi måste gå undan varför ska vi då stanna kvar?? SÅ jävla lattjo är det ju inte i delsbo.

Mailda - Snart 2barns mamma!

Men shit, fattar att du vill därifrån. Att skrika håll käften till ens barnbarn är ju inte normalt någonstans!

Andie

Om det hänt mig skulle jag utan att blinka göra allt som krävdes för att åka därifrån så fort som möjligt, kosta vad det vill lixom. Man ska aldrig behöva känna sig ivägen och barn ska speciellt inte känna sig i vägen.Jag förstår varför du kaller henne svårmor. :thumbdown::thumbdown:

En tjock katt i en smal värld

Fy vad okänsligt och korkat sagt. :( Förstår att du blev helt mållös. Blä! :thumbdown:

Em

Oskar borde visa dig lojalitet och vara med dig. Sen borde han säga ifrån till sin mamma, så gör man bara inte! STOR KRAM Det är jobbigt när sånt händer.

Emma

Varför är det så himla fel att tröttna på en vrålande unge?

Eftersom hon nu har haft 4 barn har hon troligtvis fått sin beskärda del barnskrik.

Lina

Men Emma, bara för att man tröttnar på barnskrik så innebär det inte att man får skrika håll käften till ett litet barn. Ett barn som dessutom skrek för att hon var glad! Det hon lär sig nu är att det inte är okej att vara glad för dom blir farmor sur. Gött mos, så att säga.

Maria E

Emma - Ingen sa väl att det är fel att tröttna på en vrålande unge utan att det är ett fel sätt att bemöta en vrålande unge på. Det är väl klart att man blir trött i huvudet av att lyssna på skrikande barn, det är normalt. Men för den sakens skull skriker man INTE tillbaka, herregud det är ju barn vi pratar om! Och man ber ALDRIG ett barn att hålla käften!

lady dahmer

speciellt inte ett barn som bara är glad och tjuter av glädje :thumbdown:

Caucasiangirl

LD ha lite tålamod med din svärmor, ta inte så illa upp, vad ska man göra...hon är ju äldre än du, acceptera henne som hon är, såna människor kommer inte att ändras oavsett vad du säger till henne. förlåt henne. Och jag tycker inte att Oscar och ni ska åka därifrån. Det är hans mor.

Ann

Caucasiangirl- jag tycker alls inte att hon ska acceptera att hennes dotter blir talad till på det viset av någon. Att hon är äldre är väl en jävligt dålig ursäkt det borde väl snarare innebära att man vet bättre...eller??LD- Jag förstår att du blir ledsen men förstår också att man inte bara kan dra även om man vill. Jag tycker så synd om dig för jag vet hur ledsen det gör en att känna att man är ivägen, särskillt när det gäller ens barn. Gäller det bara en själv kan man ju bita ihop men man vill ju inte att de små ska känna av det och bli illa till mods. Nä, mycket dåligt av svärmor!Hoppas ni har haft en någerlunda jul iallafall:-d

Natosh

Inte fan ska man behöva ha tålamod med någon som skriker "håll käften" till en glad 1,5-åring, hur mycket DNA man (eller ens man) än råkar ha gemensamt med människan. Det är ju märkligt att man ska komma undan med att bete sig hursomhelst mot andra bara för att man råkar vara släkt, borde vara tvärtom tycker jag.

Fröken glas

what??

Vilken jävla kärring!Jag hade åkt hem ögonaböj!

Stackars din dotter :(

Caucasiangirl

Annsa jag att hon vet bättre eftersom hon är älder?? Jag menade att hon kommer inte att ändras även om LD säger nåt till henne. Det blir bara mer konflikt. Att farmor sa "håll käft" säger redan mycket till mig om farmor, så jag är väldigt tveksam om hon tycker att det var fel..så det är bara att acceptera. Sen man kan ju välja att säga ifrån eller acceptera, och jag pratade med LD inte med DIG. Det var lite råd från min sida.Vigdis

Usch...jag förstår att du känner dig ledsen :-(

Det är absolut inte okej att skrika "håll käft" åt ett litet barn! Även om det inte vore glädjetjut.

Jag förstår att du känner dig i vägen, och nu när du är gravid och har massor med hormoner som far runt, så kan jag tänka mig att det känns ännu stärkare ;-(

Jag förstår att Oscar tycker det är svårt att säga åt sin mamma, men jag tycker att han borde göra det ändå.

*kram*

Ann

Caucasiangirl- Nä, det var jag som sa att hon borde göra det. Förövrigt komenterar du väl offentligt så att alla kan läsa och får väl då förvänta dig att andra har åsikter ang det du skriver.Förklara gärna varför man ska acceptera att ens barn blir illa behandlat av någon.

Caucasiangirl

Annjag ger råd, jag tror inte att man reagerar negativt när man ger råd, man bara lyssnar och gör som man vill, så det passade inte så bra att kommentera tror jag.Du leker med ord nu, jag har ingen lust att förklara nåt till dig, förstå som du vill...

Maria E

Caucasiangirl - Bara för att hon är äldre betyder inte det att man måste acceptera hennes handlingar hursomhelst, och även om hon inte förändras ska man väl för den sakens skull INTE acceptera hennes beteende! Och bara för att det är Oskars mamma får hon väl inte bete sig hur hon vill!INGEN, oavsett släktskap eller ålder ska komma och vara respektlös och ful i munnen mot ett barn heller! Framförallt en vuxen människa borde veta att man inte gör så.Jisses!Och ja, jag vet att du pratade med LD men det är faktiskt yttrandefrihet även här i bloggen så kan du inte ta att andra kommenterar ditt inlägg, skriv inget!

Caucasiangirl

Maria EDet känns så löjligt att ni blev så upprörda av min kommentar. Hela diskussionen känns löjligt, känns som att ni väntade till nån säger nåt att ta upp och diskutera, har ni tråkigt det där hemma?Ok, LD säger ifrån, t. ex.och svärmor fortsätter att tycka att det är ok, vad ska hon göra? Vad Oscar ska göra? Inte umgås med de alls?Och eftersom LD har sagt att Oscars familj ÄR snäll, så utgick jag därifrån att man kanske kan acceptera henne som hon är, jag vet inte, jag bara sa det till LD och situationen vet HON bättre. Men jag tycker inte alls att det är accepterande att prata på så sätt med barn! Inte alls.

maken

Mor och far är väldigt passivt-aggressiva och morsan gillar att vara martyr.Jag upplever sådant här varje gång vi är här och brukar inte vilja komma hit men frugan övertalar mig alltid att det inte är så farligt.Hon har aldrig stått i skottelden på det här sättet förut men nu är hon kanske lite mera förstående.Jag kollar tågbiljetter nu... ser mörkt ut...

Tant Grön

Hoppsan Kerstin! Hoppas hon lugnat ner sig nu och kanske bett om ursäkt, förklarat för Ninja att det rann över liksom. Sånt händer. Nog har jag stängt in mig toa och skrikit av mig lite när jag kokat över.Jag har ingen svärmor eller svärfar, bara Mannens syskon är vid liv och de är så glada i Gulliganerna och snarare uppmuntrar till mer skrik när vi kanske försöker sansa dom lite, ha, ha...Men shit! Jag vet inte vad jag skulle ta mig för om någon skrek åt någon av mina älsklingar, jag tänker något mordiskt... Tigern i mig skulle troligtvis fräsa rejält.

M

Undra då hur hon lät mot honom då han var liten.

Suck. Låt barn få vara barn.

Maria E

Caucasiangirl - Nej, jag blev inte så upprörd, tror du missuppfattade mig lite. Min poäng är bara att jag inte tycker att det är okej att bete sig så. Sen att det är en äldre kvinna/man, mor/far, etc. har i mina ögon ingen som helst betydelse.Jag har själv erfarenhet av sådana här situationer av min ex-svärmor (tack gode gud!), men hon är nästan ondskan personfierad. Mitt misstag var att jag inte markerade till henne från början att det inte är okej att bete sig så, vilket resulterade i fem års terror från sattyget. Men nu är den situationen mycket annorlunda från den här på det sättet att mitt ex har en väldigt konstig relation till sin mamma och sätter henne före ALLT och ALLA, t.o.m sitt eget barn. Vilket nu Oskar inte gör.Nu blev det lite uttdraget men poängen är att om jag hade satt ner foten från början som LD gjorde hade jag säkerligen sluppit fem års av terror, inte för att hon hade slutat, nej, utan för att jag hade inte låtit henne trycka ner mig och därmed vågat stå på och inte tagit åt mig. Men jag tror också att jag hade kunnat förhindra den extrema terrorn om jag från början visade att hon inte får behandla mig så och senare vårat barn.

Maria E

Jag måste nog klargöra att jag vet att inte LD blir terroriserad av sin svärmor innan det blir missförstånd. Nu svamlar jag mest bara för att det är så mycket jag vill ha sagt men men...tycker bara att det var ett bra sätt att markera på och tycker att det är bar att Oskar är så förstående för sin fru. Det är inte alla som är det.

Mallis

Vilken apa.Är det jobbigt för henne att avleda om hon inte vill höra mer då? Typ sätta sig ner och rita eller läsa en saga för sitt barnbarn istället för att gapa håll käften?

Sandra med treungar

Ojdå. Inte bra!

lady dahmer

caucasiangirl -- Oskars mamma är högutbildad, intelligent och vältalig. Hon är normalt lugn och sansad (fast extremt passivt aggressiv och martyr) - hon är liksom ingen halvsenil tant som man bara får ta som de är. (fast jag har inte tålamod med sådana heller. Jag tycker inte att man ska ta skit)Jag accepterar absolut henne, men inte allt hon GÖR eller säger.M -- jag har svårt att tänka mig att hon ens höjde rösten till sina egna barn. Hon är en bra mamma. En aningen känslokall och neurotisk, och hon har gjort sina misstag -- men Oskar har haft en bra barndom.Jag upplever av nån anledning att Ninja kommer på andra plats. Vincent är liksom ögonstenen och jag skulle aldrig ens kunna tänka mig att hon skulle bli irriterad över nåt han gör (trots att det är HAN som skriker och gnäller och får utbrott hela tiden. Ninja är lugn och tyst för det mesta)

yenny

Hon verkar överstressad, fasen jag hade åkt hem jag.

Hon kommer dessutom bergis ha ångest för att hon sa sådär även om hon inte säger nåt..Caucasiangirl

LDI've got my answear, always clever answears from you :)Respect!

Anna Kaagaard Kristensen

Usch, det är skitjobbigt när sånt hände. Jag hade förmodligen inte sagt något alls och sen bara gått och ältat och retat upp mig mer och mer. Ninja är ju liten och det är normalt att de låter en hel del.

Linda

Fan va tragiskt.Håll huvet högt,du är stark!

Caterine

Läser kommentarerna och slås av all agressivitet som jag möts av där. DET gör mig väldigt konfunderad. Vad gäller svärmor och skriken så är det något som bara mor och far LD kan påverka. Har man inte varit med eller har en relation till dem det berör så har man liksom inte så stor koll. Då är det också väldigt svårt att ge goda råd. I vissa fall kan man vilja ge goda råd men för egen del känner jag att både du LD och din make är sällsynt kloka människor så det blir säkerligen bäst om ni agerar helt på era egna känslor och erfarenheter. Några sköna mysepysjuldagar hoppas jag ändå att ni får, om än på egen hand.

Caterine

Glömde säga. Om än jag inte delar ut goda råd (för jag har inga) så är jag väldigt tacksam att du delar med dig av din vardag, både de trevliga och mindre trevliga händelserna. Inte minst för att jag tror det att det kan ge råg i ryggen till dem som verkligen behöver det.

Julia

Ska du bara ta det där? Jag vet att du är konflikträdd, det är jag med, men snart måste du verkligen säga ifrån på skarpen. Jag kan hjälpa dig om du vill. Jag kan lämna en lapp i kärringas brevlåda. Haha :)

Anaiah

Vilken trist avslutning på julen, självklart är det inte ok för en vuxen människa att ta ut sina frustrationer på ett barn (speciellt inte när hon inte har någon anledning, Ninja var ju glad och högljudd som små barn är som mest). :-( Hoppas det ordnar upp sig och att ni reder ut det hela. Kanske är det bättre med lite kortare besök i framtiden, eller när ladan blir färdig så att ni får mer rum när ni är på besök (bara känslan av att inte bo så nära inpå varann kan ju lätta upp stämningen en hel del och minska stressen).Det är aldrig rättvist mellan syskon och kanske tar hon ut sin frustration över Vincents humör/julens stress osv på er av den enkla anledningen att hon tror/vet att ni hanterar det bättre än Vincents föräldrar. Det gör inte hennes beteende mer rätt, självklart, jag försöker bara hitta en förklaring till detta överdramatiska utspel.

Ida *Meya o Tex mamma*

Tror att jag hamnade i chock precis..

Bee

Skulle det hända mig, att min svärmor gjorde så mot vår dotter skulle jag kapa bort svärmor från våra liv. Hon skulle aldrig få träffa oss igen.

ullisar

oj. om svärmor (eller nån annan) sagt "håll käften" till ett barn i min närhet hade jag sagt ifrån. oavsett orsak är det inte okej. däremot kan jag mycket väl förstå att någon annans skrikande unge, glad eller arg, blir påfrestande - men det är ju en helt annan diskussion, det är ordvalet jag vänder mig mot här.hoppas verkligen det 1) var en engångsföreteelse, och 2) ni "redde ut det".

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Powered by Jasper Roberts - Blog