Systematiska våldtäkter på våra sjukhus

Ingen har väl missat att ett sjukhus i göteborg systematiskt begått grova övergrepp på nersövda kvinnor? Jag kan inte sluta undra vilka fler sjukhus detta pågår. Eller vad som rört sig i huvudet på de ansvariga.

När man läser vad folk tycker om övergreppen så verkar det vara rätt så många idioter (män) som tycker att vi kvinnor är pryda som inte tycker det är ok att en flock människor rotar runt i våra fittor utan att fråga om lov. Ja herregud! Lite får man väl tåla?

Och när vi ändå är igång och diskuterar prydhet, vad är det med dessa kvinnor som blir drogade och våldtagna? Inte så att de minns nåt ändå, så varför vara så jävla snåla? (och pryda. Inte att förglömma)

Jag är övertygad om att dessa överliberala karlar säkerligen skulle tycka det var supermysigt och helt i sin ordning att ett läkarteam grävde runt i deras rövar utan att fråga. Vem skulle inte det liksom? 


[/sarkasm]

Hade jag varit en av dessa kvinnor så hade jag stämt arslet av sjukhuset. Jag hade anmält samtliga studenter för våldtäkt och jag hade antagligen brukat övervåld på ansvarig läkare.

thakock

Det är verkligen hemskt det där!Hhaha, ja stämt dom jävlarna hade man lätt gjort!

♥ ♥ ♥ bambi ♥ ♥ ♥

Jag läste nån idiot som jämförde det med om några läkarstudenter hade undersökt kvinnors öron när dom var nedsövda. För läkare ser på varje kroppsdel som just en "kroppsdel", öra som underliv... och att om det hade handlat om öron så hade det inte blivit så mycket kallaballik.Ja, men nu handlar det ju inte om läkarna... utan om patienterna som många verkar glömma?? eller strunta i???

nina

Ja fy fan så vidrigt gjort.

anniz

Jag förstår inte varför man inte kan be om lov innan? Jag skulle inte vilja att någon jag inte gillar gräver runt i skrevet på mig.Nej, jag gillar inte sjukhus alls och kommer nog aldrig göra det längre; detta är en anledning till att jag hatar sjukhus.

En tjock katt i en smal värld

Jag hörde om det där! :O Helt jävla otroligt! Jag skulle blivit vansinnig! Och som "bambi" här skrev, att jämföra med öronundersökning? Jag skiter väl i om läkaren ser på mitt underliv som vilken kroppsdel som helst, dom ska fortfarande ge fan i att gräva runt utan tillåtelse. >:(

Tessan

mycket mycket underligt alltihop. varför undersöka en endaste kroppsdel utan den undersöktas medgivande?

Maria E

Men annars är det jämställdhet i Sverige...NOT!

Usch, vad vidrigt och stackars kvinnor. Det är ju ren och skär våldtäkt!Men jag är inte så påläst när det gäller det där så min fråga är hur upptäcktes det egentligen?

Linda

det är så vidrigt så jag saknar ord..undrar precis som maria- hur uppdagades hela grejen egentligen?!

Elin

Helt sjukt att det kan gå till såhär. Och folks kommentarer blir man ju mörkrädd av, vad är det för folk som resonerar på det här sättet :bigeyes:

Hannah

Maria E och Linda: Jag har för mig att jag läste någonstans att när en av kvinnorna "undersöktes" så upplevde några av läkarstudenterna att de "inte riktigt hade kvinnan med sig" och när de gjort handledaren uppmärksam på det så hade hen sagt hur det låg till och sen är det någon av studenterna som har tagit det vidare antar jag.

Alfons

Läs vad psykopaten Göran elmertoft skriver

http://agilitydream.blogg.se/2009/december/pilla-garna-pa-mig-nar-jag-ar-vaken.htmlNu är han ju fullständigt sjuk i huvudet,men ändå...

Kaiza

Det är ju så fel, fel fel!! Hur kan man ens göra så? Men... våldtäkt är kanske inte rätt rubricering? I vilket fall som helst undrar man ju och ju mer man får veta desto mer medveten blir man om hur lite man faktiskt vet. Skrämmande att läkarkåren med sina yrkesetiska riktlinjer beter sig såhär!

Elisabet

Det är regelrätt våldtäkt om man ser till lagtexten. Att syftet var medicinskt har inte med saken att göra. I så fall kan ju var och varannan våldtäktsman skylla på medicinska syften i fortsättningen. :rolleyes:Sen måste jag säga att jag trodde faktiskt i början att det som hade hänt var att kvinnorna blev sövda för undersökning eller andra syften, och då "passade" studenter (under ledning) på att undersöka kvinnan rent allmänt för att typ lära sig hur kvinnors underliv ser ut. Och jag tror att många tror att det gick till så. Men det var faktiskt så att kvinnan skulle undersökas under sövning eftersom man måste vara sövd vid denna typ av undersökning, och undersökningen genomfördes med hjälp av studenter. Det var alltså ingen "extra" eller "onödig" undersökning som gjordes, vilket det låter som.

Jag tycker självklart att det helt total-fel att göra detta med studenters närvaro utan att fråga patienten först och utan att hon öht får veta det. Men jag tycker också att det ska nämnas att det gick till på detta vis och att det inte var så att det sprang omkring studenter där och letade efter passande kvinnor som "sov och därför inte kunde säga nej".Fortfarande SKA en patient ALLTID tillfrågas, det är alltid viktigt men det är SÄRSKILT viktigt om det gäller underlivet och om hon inte ens är vaken när det ska ske. Jag är fortfarande pissed off för att det har gått till på det här viset och känner noll förtroende för vården. Tidigare kände jag typ 0,5. :-s

anouk

usch jag mår så illa av sånt här.(

Anonym

Ingen kan gräva i min röv då den är för tajt.

Sigrid

Alltså, det är ju självklart att studenterna måste lära genom att göra. Annars blir de inga kompetenta läkare.Det sjuka, sjuka, sjuka är att kvinnorna inte informerats. Människo/kvinno/patientsynen är uppenbarligen helt jävla vriden här.

Agilitydream

Alfons verkar vara ett av svinen i Gnosjö som trakasserat mig i åratal. Alfons om någon är sjuk i huvudet och jag skulle inte tveka att slå personen på käften vid tillfälle. a

lady dahmer

bambi -- jag skulle inte vara ok med att nån undersökte mina öron heller utan att fråga om lov. Min kropp, mitt val.sigrid - absolut, men det finns massvis med frivilliga offer som ställer upp. Människors integritet måste alltid komma först.

Agilitydream

Hur fan ska t.ex läkarstudenter som specialiserar sig till gynekolog kunna lära sig nåt om de inte får fingre lite på kvinnliga könsorgan. Vad fan spelar det för roll. Jävla feminist.

Alexandra

Bli upprörd, rädd, arg, ledsen, besviken, och helt jävla rasande. Vad är detta för samhälle där majoriteten tycker att detta är okej?

Läser den värsta boken jag läst i mitt liv nu som handlar om våldtäkter, alla borde läsa den och komma till insikt. Boken heter Flickan och skulden - En bok av samhällets syn på våldtäkt. skriven av Katarina Wennstam. om du inte läst den läs den nu! Vi måste fortsätta dessa diskussioner för att uppmärksamma och förändra. Din blogg är helt underbar, hoppas du fortsätter länge till!

Anna Kaagaard Kristensen

Agilitydream Tror du att om man ligger nedsövd och är sjuk att man är en jävla experimentskanin för läkarstudenter?Jävla gubbsvin.

Linda

anna- word!som sagt, vilken jävla idiot kan få för sig ta detta i försvar, utan någon som helst förståelse för kvinnan? JO, EN GUBBSJUK MAN.. surprise!

Maria E

Agilitydream - Du har väl ingen egen dotter får jag hoppas?!?

Maria E

Agilitydream - eller flickvän/fru för den delen...

Lady Dahmer

agilitydream - människors integritet ska alltid komma först. Det finns gott om människor som frivilligt ställer upp som försökskaniner så det finns inga anledningar att begå övergrepp. Studenterna kan dessutom öva på varandra och människor som du, som värnar om studernas lärande kan ju anmäla dig som frivillig!

Lina

Var själv inne på ett diskussionsforum kring detta på internet. Folk jämförde händelsen med att "Man har ju inget emot om någon kollar i örat på en, så vad spelar det för roll? Samma sak". - En man i 60-årsåldern. Några tog upp argumentet att man vet ju inte vad som händer så "Det man inte vet om har man inte ont av"! Frågan är då om de tycker att ha sex med nerknarkade småtjejer är lika okej eftersom de inte vet vad som har hänt?Och givetvis finns alltid de idioter som frågar "Men hur ska då läkarstudenterna få praktisera teorin och bli bra läkare? Vill du inte ha välutbildade läkare i framtiden när du verkligen behöver dem?" - Det handlar inte om det, det handlar om att fråga och rätten att bestämma över sin egen kropp; för min del får de vara med: men det handlar om att fråga!Men som alltid när en fruktansvärd händelse blir offentlig så är det några rikspuckon som ska tycka tvärtom istället för vad som väntas och är moraliskt rätt. Men oftast handlar det tack och lov om att de hör till samhället intellektuella bottennapp som inte ens förstått vad det hela egentligen handlar om.

Maria E

Lina och Lady Dahmer - :thumbup:

Evelina

Fy faaaaan rent ut sagt. Så fruktansvärt vidrigt. Nu har jag inte så stort förtroende för vården som det är men det är ju sjukt rent ut sagt. Jag har varit på gynundersökning där dom har frågat om en at-läkare eller vad det nu heter får vara med. DET är helt okej, jag har inga problem med det. Men när dom gör det utan lov, det är fan en kränkning. en våldtäkt. Dom har ingen rätt!

CB

Jag vill passa på att önska gott nytt år (har ju inte med inlägget att göra men ändå)samt tacka för alla intressanta inlägg du gjort under året. Vissa saker bra, några mindre bra, många tankar väcker du hos mig iallafall och det är bra.

Angelica

Varför pillar dom inte upp i fittan på en död kvinna istället? Dom får ju lära sig genom att kolla, skära i och sy på döda patienter...Äckligt. Vidrigt. Fruktansvärt. Och det är skam för de som vetat om detta.

Men kan även känna sympati för de läkarstudenter som antagligen vid många tillfällen faktiskt trott att patienten vetat om och godkänt undersökningen...

Elin

Det är skrämmande att läsa här vilket hat det finns mot män och de läkare/läkarstudenter som lägger ner en stor del av sina liv för att hjälpa sjuka människor.Att jämföra det med våldtäkt är ju bara rent av barnsligt. Inget våld eller hot används, ingen kommer till skada och läkarstudenten gör det inte för sin egen tillfredsställelse. Ingen vill någon illa. Tvärt om!

Med samma resonemang skulle det räknas som misshandel eller försök till mord om en läkarstudent var med vid en operation.Men jag kan förstå att man kan bli upprörd om man inte läst på ordentligt och tror att gyn-undersökningen sker utan skäl i samband med någon annan typ av undersökning.

ninni

Hej! Det känns så dumt och fråga dig såhär på kommentar men kanske skickar iväg ett mejl till dig om jag inte får svar. Men det är en enkel fråga och det handlar om massa hit och dit hjälp. har lite problem med min "meny-box" till höger på min blogg, jag vet inte hur eller vart man får yttre delen att bli svart. SNÄLLA SNÄLLA tell me snabbt ungefär vart den ligger, resten fixar jag eftersom jag kan det mesta men inte det. Hoppas verkligen du kan ta cirka 3 min och förklara lite snabbt. Tack på förhand! (lämnar min mejl också.) + om du har tips på andra bloggar som kan hjälpa mig kan du gärna skriva det istället bara! :) /ninni

Christer Romson Lande

När du skriver du "är övertygad om att dessa överliberala karlar säkerligen skulle tycka det var supermysigt och helt i sin ordning att ett läkarteam grävde runt i deras rövar utan att fråga", hur menar du då? Utgår du ifrån att alla som råkar ut för det skulle uppfatta det som övergrepp? Annars blir det ju som att säga att det är okej att begå övergrepp på andra om man själv skulle ha accepterat motsvarande handling.Jag tror att jag inte skulle ha regagerat speciellt kraftigt om jag fick reda på att läkarstudenter undersökt min röv utan att jag var tillfrågad/informerad (mysighet kan knappast vara relevant om jag är sövd), men jag kommer då alldrig att använda det som ett argument för att jag skulle få undersöka andra utan deras uttryckliga tillstånd!

lady dahmer

christer - det jag menar är att det ofta ska gnällas om hur pryda vi kvinnor är. (och då oftas av karlar som säger "hö hö, JAG skulle inte bli sur om min penis blev tagen på av en kvinnlig sköterska) typ) och att det ofta är kvinnors rättigheter som struntas i.Jag tror dessutom att om det varit män som fått prostatorna undersökta på samma sätt så hade det låtit annorlunda.för givetvis så ska man aldrig utgå från sig själv när man talar om människors rätt till integritet. Vad som är ok för mig ör inte alltid ok för nån annan.

Lina

Elin, Elin, Elin... Det finns inget hat mot läkarstudenter... Du kanske inte har läst ordentligt. Men exempelvis jag, som varit inne på en del forum som diskuterar detta, har lagt märke till att för det mesta män försöker prata bort det förskräckliga i det hela. De jämför att ha flera läkarstudenters händer i sin slida utan att man vet om det eller godkänt det med att ha läkarstudenter som kikar i ens örat. Många av dem säger också att "det man inte vet om har man inte ont av". Jag blir då mycket irriterad på dessa rätt tröga individer; i detta fall män, som kommer med dessa uttalanden.Det är inte våldtäkt men det är ett övergrepp. Ponera att du själv går till sjukhuset och måste sövas för en viss vaginal undersökning. Du får träffa läkaren som ska göra undersökningen och känner sig trygg och lugn. Du sövs och läkaren genomför undersökningen. Men när du vaknar får du veta att fem stycken läkarstudenter har varit med och stoppat in fingrar i dig, känt och diskuterat; Utan ditt vetande. Sedan visar det sig också att en av läkarstudenterna är din unge granne som du skällde ut förra helgen för att denne spelade för hög musik på nyårsafton. Som grädde på moset lyder inte heller läkarstuderande under samma tystnadsplikt som läkarna. Så snart vet hela trappuppgången att din högra blygdläpp är längre än den vänstra.Så, hur skulle det kännas? Skulle det kännas bra för dig att bli undersökt, penetrerad av en hel massa studentfingrar utan att du vet om det? Och att det sedan kan vara vem som helst som sedan kan skvallra om dig och ditt underliv?"Men jag kan förstå att man kan bli upprörd om man inte läst på ordentligt och tror att gyn-undersökningen sker utan skäl i samband med någon annan typ av undersökning." Säger du... Om du läst kommentarerna innan så borde du förstå att det inte är så som övriga här inne uppfattat det. Det omvärlden är upprörda över är att läkare och studenter tar sig friheter med patienters kroppar utan att be om tillåtelse. Enligt läkarkåren så SKA man fråga patienten om läkarstuderande får vara med. Genom att inte göra det så blir det ett övergrepp.Och detta var ett övergrepp, ett övergrepp på den fria viljan och på din rätt att bestämma över din kropp. Men även ett övergrepp PÅ din kropp då människor som du kanske inte vill ska vara i ditt kön får vara det bara för att du är i ett tillstånd då du inte kan säga ifrån.Läkarna ska fråga om de studerande får vara med för du har rätt att säga NEJ. Ingen ska behöva ställa upp med sin kropp som undervisningsobjekt bara för att man sövs ner.(Och din liknelse med gynunderökning/våltäkt-operation/mord var rent ut sagt korkat och inte alls genomtänkt.)

Ida

Jag blir så fruktansvärt frustrerad när jag hör talas om att sådana här vidriga saker faktiskt händer att.. ja jag hittar inga ord.. ush bara

Emma

USH! ... jävlar vad alla dampa loss här...

Men jag tycker absolut inte att man ska få gräva runt i nåns underliv utan personens tilåtelse :thumbdown: våldtekt skulle jag nog inte kalla det, men det som är upprörande är hur dem "manliga" politikerna eller läkarna eller vad vad det nu var för nått säger att det är ok att göra så och att " det man inte vet skadas man inte av" Jag är ingen feminist eller nått men jag tycker män ( och kvinnor) kan vara jävligt dumma i huvudet ibland -.-

EnviroSheila

Dra åt helvete! Det här hade jag missat helt. Jag säger som författaren: jag hade stämt skiten av sjukhuset!Och jag tycker inte alls att jämförelsen med en våldtäckt är så långsökt som vissa kommentatorer verkar tycka. Spelar det egentligen någon roll vad det är som stoppas in för att det ska räknas som våldtäckt? Och vem har sagt att det måste förekomma våld eller hot i samband med en våldtäckt?Sammanfattning: Ingen får fan röra vid min kropp utan min tillåtelse! Oavsett var det är. Punkt.

Maria E

Jag förstår inte heller hur man kan tycka att våldtäckt är ett för starkt ord. Som föregående talare säger, måste det väl inte förekomma våld eller hot för att det ska klassas som våldtäckt. Tjejer/kvinnor som blir nerdrogade på krogen t.e.x o sedan våldtagna, vad klassas då det som? Där förekommer det ju inget våld eller hot. De är ju "nersövda".

Det är väl klart som fan att det ALLTID är våldtäkt om någon penetrerar en kropp utan individens vetskap eller medgivande!!!!

VAKNA!mollusk

Fy fan vad otäckt! Ja, jag har träffat en puckoläkare på KK i Göteborg, skulle inte förvåna mig om det var han men det finns säkert flera...

sandra

Helt jävla sjukt det där, håller verkligen med dig om det du ahr sagt. Usch!

sofie

Helt rätt. Jag kunde inte ha sagt det bättre själv! Jag gillar din blogg, jag håller inte alltid med dig i dina åsikter men jag gillar hur du uttrycker dig och hur du vågar stå för det du tycker. :-) Stå på dig kvinna!

Kramar från Örnsköldsvik

BoydWiegert71

I have to express some thanks to you for rescuing me from this particular predicament. Right after researching through the world wide web and finding views which were not powerful, I believed my entire life was over. Living without the presence of solutions to the difficulties you have solved through your main blog post is a critical case, as well as ones which could have badly affected my entire career if I had not encountered your web page. The competence and kindness in controlling the whole lot was tremendous. I am not sure what I would have done if I had not come across such a solution like this. I can now look ahead to my future. Thanks so much for this specialized and sensible help. I will not think twice to refer your web blog to anybody who needs and wants direction about this matter.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Powered by Jasper Roberts - Blog