Tyck inte synd om mig - jagälskar ju mitt liv!
"JAG förstod i alla fall att han inte är en lat mansgris som ligger på soffan och nöter, dagarna i ända..." -Mamma Becka


Förtydligande!


Vill bara påpeka att jag inte klagar. Absolut inte! Jag bara konstaterar och berättar hur min dag faktiskt ser ut. Jag inser nu att det kan verka som att jag tycker synd om mig själv eller att jag vill ha det annorlunda. Men jag lovar att så är det inte! *ler*

Jag har inget emot att vara hemma och ta hand om hemmet (usch vad hemmafru-antifeministist jag låter nu). Jag har inget emot att kliva upp kl. 6 med min lilla älskling. Jag har t.o.m inget emot att Oskar tar sovmorgon. Eller att han hittar på saker som jag inte kan följa med på. Jag tänker som så att det tar vi igen sen. Och på andra sätt. (t.ex så säger ju maken ingenting när jag bokar klipptid på Toni&Guy för 750 spänn. Eller när jag ber honom att åka tvärsöver stan för att handla hem nån god hämtmat. För det har jag ju förtjänat)

"Saken är den att det finns många tjuriga kvinns ute i världen som inte kan uppskatta vad mannen gör heller." -Fenomena
Jag älskar att vara hemma med mitt barn. Visst att ta hand om hemmet är ju egentligen inte min grej....  och jag tänker inte påstå att det är kul heller. Men jag tycker att det är självklart att jag tar hand om tvätt, disk, matlagning, städning osv. medans maken jobbar och sliter för att vi ska ha det bra. Det är ju mitt jobb nu.  (Och det är inte så jobbigt som jag fick det att låta)

På helgerna så lagar ju maken mat. (Förbannat god och lyxig) Och han dammsuger. Och plockar. Och tar hand om sin dotter. Och gör allt det som förväntas av en jämställd man.

Så än en gång -- jag klagar absolut inte! tyck inte synd om mig! Jag har valt mitt liv och valt min vardag och jag är lycklig.
fenomena83

Ibland kan man inte förtydliga för mycket :-)


Mycket bra skrivet!

Tessan

klart man älskar att vara hemma med sitt barn och att man då tycker det är självklart att man fixar fint hemma & mat att käka. men ett bad i lugn och ro, och en sovmorgon då & då, det ska man inte skämmas för att också tycka är självklart att man ska få.

jag tycker inte synd om dig, men det ör synd att du inte får (tar dig) så många möjligheter att få vila lite på.

Lady Dahmer

Du har helt rätt tessan! Det jag borde skämmas över är att jag inte säger till ordentligt. Du vet -- den där martyrgrejen vi är så bra på. ;-)

Sandra

Ja jag fattar inte varför man plötsligt ses som ett offer för att man är hemma. Skönt att hemmafru-grejjen blir på modet igen. Kanske inser folk att vi inte är så förtryckta som vissa inbillar sig. Snarare tvärt om. Genom att en jobbar och en är hemma har vi massor med tid över för familjen istället och slipper ta itu med praktiskta saker när gubben kommer hem.

Tove

Två grejer:


1. Du är väl inte förvånad över brist på självinsikt på FL? Undrar ofta om FL verkligen är ett tvärsnitt av samhället eller om det är en egen liten värld där folk är ovanligt puckade...

2. När du rakar ögonbrynen - blir det inte mer hår då? Jag vet att det sägs att det inte är så men jag tycker verkligen att det känns så på resten av kroppen. Har aldrig testat att raka ögonbrynen dock.

Trevlig helg!

Lady Dahmer

tove -- jo fl skrämmer mig. tänker ofta att dessa människor inte bara går lösa, men de ynglar dessutom av sig!

ögonbryn? nej det har jag inte upplevt.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Powered by Jasper Roberts - Blog