Att peka med hela handen
Hur uppfattar du mig?Diskussionen med Emma fick mig att tänka lite.... Hur uppfattas jag egentligen? Maken brukar säga att jag har en tendens att verka hotfull och arrogant bara genom sättet jag talar. (tydligt och artikulerande) (fast HAN vet ju att det inte är så... eller ja, jag kan vara väldigt arrogant, men mitt sätt att tala har inget med det att göra!) och jag har fått höra av andra att jag kan verka intensiv, passionerad och hetsig.

Nu har jag ju inget behov av att förändra detta. Jag tycker att jag duger som jag är och det finns ju massvis med människor som faktiskt tycker om mig -- inte TROTS att jag är som jag är utan -- på grund av det! Och jag vill inte kompromissa med min personlighet för att alla ska tycka om mig (även om jag har det där inre idiotiska behovet av att bli älskad av ALLA) för det betyder att jag skulle behöva bli en sån där vek liten ja-sägare utan egna åsikter. (Du vet vilken typ jag menar, den där lite osynliga människan som alltid håller med, alltid stryker dig medhårs och klappar ditt ego.)

Men jag undrar HUR pass missförstådd jag är...? Om jag nu är det. Uppfattas jag som arg och elak? Hatisk och sur? Missnöjd och bitter? Jag hoppas inte det! För det är ju verkligen tvärtom! Jag är den gladaste människan jag vet! Och framförallt äckligt lycklig! Och nöjd med livet, med tillvaron, med ALLT!
"o föresten raka armhålorna din äkliga feminist jävel!"(del 2)
Fick en kommentar  ang. det här inlägget


Hej Charlotte! Varför rakar jag mig inte? Tja.... Jag är feminist och det speglar ju hur jag ser på det mesta.  Kvinnor är håriga, vi har valkar, vi pruttar, osv. Det jag ställer mig emot är de stereotypa könsrollerna och förväntningarna som kvinnor har på sig. Hur vi ska bete oss och hur vi ska se ut. För att vara Riktiga Kvinnor.

Det är enkelt att påstå "jag gör det för MIN skull" eller "ingen tvingar dig!" när det egentigen är mer komplext än så. Vi är så indoktrinerade i våra roller sen dagen vi föds att vi inte ifrågasätter dem. Få personer tar det ett steg längre; Varför tycker jag så här? Varför är jag som jag är?  Fråga dig själv: varför tycker du att hår är äckligt? Varför tycker du om att vara rakad? Utmana dig själv! 

Jag slutade raka mig för att jag vägrar gå med på förväntningen jag har på mig. Jag vägrar böja mig för det onaturliga idealet som präglar vår tid. Jag vägrar anpassa mig, göra om mig själv för att duga. Jag vill att min dotter (och eventuella söner) ska växa upp med en bild av hur en riktig människa faktiskt ser ut.


Boktips:
Under det rosa täcket
Vacker utan Shampoo - No'Poo

Jag använder som bekant inte shampoo. Har inte gjort på snart 3 år. Innan jag slutade med shampoo så hade jag problem med min hårbotten. Klåda, flagor, torrhet, mjäll. Nu har den aldrig varit friskare. Mitt hår blev även väldigt lätt fett, men nu tvättar jag en gång i veckan. Att sluta med shampoo är det bästa jag gjort för mitt hår.

Jag tänkte berätta lite mer ingående om detta samt dela med mig av mitt ägg-shampoorecept. ´Det ursprungliga no poo metoden är att endast tvätta med Bikarbonat (jo det funkar!) och ÄppelCiderVinäger. Men sen finns det flera andra metoder som är populära;
  • Balsammetoden eller CO-wash som det heter (Conditioner Only) går ut på att man tvättar med ett balsam fritt från silikoner och mineraloljor. 
  • WO (water only) där använder man sig endast av vatten, massage och hårborstning.

  • Sen också metoder där man tillverkar sitt eget schampoo av diverse ätabara produkter så som honung, bikarbonat, ägg etc.

Vilken metod man än använder så vill jag understryka hur otroligt viktigt det är att man MASSERAR hårbotten ordentligt och grundligt med fingertopparna i minst 2 minuter (gärna mer) när man ''tvättar'' håret för att på så sätt gnugga bort smutsen. Och sedan att man sköljer ordentligt. Och jag menar ORDENTLIGT. När du tycker att du är klar så kör du en vända till.Så hur gör man?

Balsammetoden hittar du här  (klicka på länken!)

Mitt egna ägg-shampoorecept;

Du behöver:
  • 2-3 ägg

och eventuellt;

  • en klick honung (mjukgörande och rengörande)
  • lite citron (rengörande och ph balanserande)
  • ev. 10 droppar rosmarinolja (rengör och stimulerar hårväxten)
  • ev. bikarbonat för grövre rengöring vid behov
Vispa ihop (och häll eventuellt över i en gammal schampo flaska för att appliceringen ska bli enklare) Massera in ägget  noggrant i torrt hår. Låt sitta i en kvart. Sen sköljer du ut i svalt (!!) vatten.  Efteråt kan du ha i balsam som vanligt (ett silikonfritt givetvis)ÄCV-skölj;

(Äppelcidervinäger)
Oavsett vilken metod du använder, även om du använder shampoo, så rekommenderar jag... nej INSISTERAR jag att du sköljer håret med ÄCV efter varje tvätt. ÄCV återställer hårbottens ph-värde, stärker hårbotten och förebygger hårbottensproblem som mjäll, svamp, klåda.... samt gör håret glansigare.
  • 1 del ÄCV
  • 10 delar iskallt vatten 
Blanda i en burk eller i handfatet och doppa skallen och håret tills det är riktigt genomsköljt av ÄCV.  Se till att skölja över hårbotten ordentligt.

Klart!