... bara en tanke

Bli inte chockade nu, men i större delen av mitt vuxna liv så har jag varit kristen. Jojomensan, helt nerkörd på The Man liksom. Jag har fortfarande en Jesus-fetish som heter duga.

Jag kan inte minnas hur ofta jag suttit och tjafsat med bokstavstroende självrättfärdiga fjantar om huruvida jag är en "riktig kristen" eller ej. Jag minns speciellt hur kritiserad jag blivit för mitt seriemördarintresse (Jag drar till mig och uppmuntrar demoner tydligen) och hur "okristet" det varit av mig. 

Och tanken slår mig; Om vi nu ska diskutera vad som är antifeministiskt eller ej, så torde det ligga högre upp på kritiklistan... det här faktumet att jag skriver till och skapar relationer och blir vän med män som mördat, torterat och våldtagit kvinnor. Kan det bli mycket mer patriarkaliskt än så? Då bleknar en penis-kommentar eller ett "jävla fitta" i jämförelse.

Eller?

Ja, du har helt rätt - jag bara låtsas vara feminist

Är det nåt jag tycker är så förbannat tröttsamt så är det när folk sätter upp orimliga krav för sina medmänniskors beteenden och kräver total perfektion. 

du stjäl en ideologisk beteckning när du kallar dig feminist

"Du är ingen riktig feminist!" får jag höra när jag vid ett svagt tillfälle säger "du har nog inte fått snopp på länge" till en kvinna som förolämpar mig.

(Nej, det var inte ett försök att förminska henne för att hon är kvinna. Det var ett försök att förminska henne för att hon var en idiot)

Det var kanske inte så snällt eller intelligent sagt - men jag tänker fan inte be om ursäkt för att jag, precis som alla andra, ibland beter mig olämpligt eller säger saker i affekt.

Det kallas att vara mänsklig. Och det är nåt som drabbar oss alla, feminist eller ej. Och jag kan lova att det varken är första eller sista gången jag kommer att säga nåt otrevligt, mansgrisigt, ofeministsiskt eller empatilöst till en annan medmänniska.

du egentligen inte står upp för särskilt mycket i det feministiska programmet

Det blir så jävla tjatigt och tramsigt när man kräver perfektion av varandra.

Om det så handlar om feminism, religion eller djurrätt eller vilken ideologi som helst, så ska det alltid komma nån pretantiös bokstavstroende person och peka ut ens brister. För brister får man tydligen inte ha när man är medveten.

Och jag undrar då om det är nåt mer jag inte kvalificerar som? Socialist? Kvinna? Svensk? Inom vilka områden bör man vara helt perfekt?

/suckar

(i en tråd på FL så var jag heller ingen "riktig LCHF'are" för jag åt minsann inte bacon och tydligen så måste man följa ALLA kostråden för att räknas. Komik på hög nivå med andra ord
)