En del samlar på frimärken och andra samlar på brev från mördare.

Och det här med att mördare får en massa kärleksbrev från kvinnor? Det känns som att den uppfattningen är vinklad för sensationsvärde. Fast jag kan ju bara tala utifrån mina egna isolerade erfarenheter.

Jag har i drygt elva år haft stadig kontakt, inte bara med seriemördare utan med de som skriver till dem. Både kvinnor och män. Jag vet inte ens om kvinnor är i majoritet när jag tänker efter för väldigt många män intresseras sig också för en relation med sadister och mördare. (jo det är en slags relation) men jag vill reda ut lite fördomar.

Jag har under dessa år träffat på hundratals brevskrivare och kanske fyra, fem av dessa har haft en förälskelse på det sättet som beskrivs i många artiklar. Visst har en och annan "groupie" svischat förbi, men de har låg rang och är ofta väldigt unga och intresset håller aldrig i sig.

Brevskrivandet i sig är ju en subkultur. Man samlas och delar erfarenheter och diskuterar på olika forum. Man ser om man kan få brev från de "svåra" och får man det så får man en ordentlig kick. Man utbyter och säljer brev, teckningar, fotografier och andra attiraljer.

Kärleksbrev? Är det verkligen kärleksbrev? Jag vet inte om jag köper det helt. Ingen av de jag haft kontakt med har känt nåt annat än fascination och vetenskapligt intresse för människans psykologi.

Cicci

Hur ställer du dig till avslöjandet att amerikanska köttindustrin betalat forskningsrapporterna som är underlag till bland annat Kostdoktorns bok?

anna

Jag måste tacka dig för inspiration! Dina cernitfittor fick mig att skapa "könsthantverk" idag.

En t-shirt blev det. Snoka på min blogg och kolla resultatet=D Kul och tack!

airaM

Men ändå. Det enda i pappersform som jag skulle vilja skicka till Anders Behring Breivik är det toapapper jag använt för att torka mej i röven. Ungefär så...

Mika

Hej! Har du sett Robinson? I det senaste avsnittet får de två lagen som bara består av tjejer tävla om något som de verkligen kommer ha nytta av senare. Och vet du vad de vann? Något jättefint och bra. En man!

Elin Gabriella - Mops, chihuahua och bebis i magen

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article11919303.abDet existerar ju i alla fall idioter (kvinnor!) som uppvaktar dessa mördare.Englas mördares flickvän "– Jag läste om honom och tyckte synd om honom, han var så utsatt och verkade så ensam."

Lina

cicci: Har du också tänkt på att den forskningen bara är en liten del? Tänk på all forskning som finns om lchf som inte är kopplad till nåt med atkins eller köttindustrin i usa. Det blir ganska mycket.Livsmedelsverket greppar efter halmstrån... Sista dödsrycket.

airaM

@Mika - Och du menar att en man inte är nyttig att ha på en öde ö där stark fysik är väldigt viktigt i många fall? Man kan liksom inte reta sej på precis allt, för då är det ingen som tar en på allvar till slut..

Yevonde

Asså nu blev jag sjukt nyfiken. Hur kommer det sig att du började med det? Och hur får du kontakt med brevskrivarna?

Mika

@airam har du sett programmet? det är jättetöntigt faktiskt. det bästa de kan få på en öde ö är en man. men jag stör mig inte på det mer för jag tänker inte titta på det, jag blev iallafall less.

airaM

@mika - Om jag har sett Robinson? Ja, otaliga gånger, det är nog svårt att missa det programmet. Om jag såg avsnittet i går? Nej. Men jag inser ändå värdet av att ha en man i laget eftersom kvinnor inte är lika fysiskt starka, generellt sett. Att inte inse det är naivt och verklighetsfrånvänt.

Hannah

Men jag tycker de går och gifter sig hela tiden, de där fängslade mördarna?

Å andra sidan tror jag inte att det handlar om fascination på samma vis som du beskriver i de fallen. Jag tror det handlar om väldigt osäkra tjejer som gärna vill alliera sig med de absolut starkaste och farligaste i samhället, för att själva kunna känna sig säkra(re) i stora världen.Men vafan vet jag, jag spekulerar bara.

Alexandra

Cicci (och Lina); För att inte tala om all den forskning som sponsras av företag inom jordbruksidustrin för att hålla myten om kolhydrater och mättat fett vid liv, så att de kan fortsätta tjäna pengar på att sälja sina spannmålsprodukter. Kan lova att det cirkulerar en väsentligt högre summa pengar inom den branchen.

Cicci

Nu behöver vi inte gå OT Alexandra. Läser man min kommentar en gång till så ser man klart och tydligt att jag undrar angående rapporterna som ligger till underlag för Kostdoktorns bok som LD hyllat.

LADY DAHMER

CISSI Kostdokorn använder sig inte bara av EN källa i sin bok utan hundratals. Gamla som nya.

LADY DAHMER

Direkt från kostdoktorn: Här är en lista på studier som visat mer viktnedgång (och oftast bättre riskfaktorer) för lågkolhydratkost utan någon koppling till köttindustrin eller Atkins forskningsstiftelse eller liknande.Obundna studier som lågkolhydratkost vunnitDessa är vanligen finansierade med skattepengar:

1.Brehm BJ, et al. A Randomized Trial Comparing a Very Low Carbohydrate Diet and a Calorie-Restricted Low Fat Diet on Body Weight and Cardiovascular Risk Factors in Healthy Women. J Clin Endocrinol Metab 2003;88:1617–1623.

2.Samaha FF, et al. A Low-Carbohydrate as Compared with a Low-Fat Diet in Severe Obesity. N Engl J Med 2003;348:2074–81.

3.Sondike SB, et al. Effects of a low-carbohydrate diet on weight loss and cardiovascular risk factor in overweight adolescents. J Pediatr. 2003 Mar;142(3):253–8.

4.Nichols-Richardsson SM, et al. Perceived Hunger Is Lower and Weight Loss Is Greater in Overweight Premenopausal Women Consuming a Low-Carbohydrate/High- Protein vs High-Carbohydrate/Low-Fat Diet. J Am Diet Assoc. 2005;105:1433–1437.

5.Daly ME, et al. Short-term effects of severe dietary carbohydrate-restriction advice in Type 2 diabetes–a randomized controlled trial. Diabet Med. 2006 Jan;23(1):15–20.6.Halyburton AK, et al. Low- and high-carbohydrate weight-loss diets have similar effects on mood but not cognitive performance. Am J Clin Nutr 2007;86:580-7.

7.Gardner CD, et al. Comparison of the Atkins, Zone, Ornish, and learn Diets for Change in Weight and Related Risk Factors Among Overweight Premenopausal Women. The a to z Weight Loss Study: A Randomized Trial. JAMA. 2007;297:969–977.

8.Summer SS, et al. Adiponectin Changes in Relation to the Macronutrient Composition of a Weight-Loss Diet. Obesity (Silver Spring). 2011 Mar 31.

Anna

Jag tror faktiskt inte på dig när du skriver att det är pga "fascination och vetenskapligt intresse för människans psykologi." det är bara en ursäkt enligt mig,jag tror mer på att det handlar om osäkerhet,lite som Hannah var inne på.Du vill(e) ha bekräftelse kanske i form av "du är så speciell och smart jag skulle aldrig mörda dig bla bla" och "vi är så lika du är den enda som förstår mig" eller nån annan typ av bekräftelse för om det inte handlade om det så hade det räckt med att läsa om det han gjort,om honom eller om seriemördare generellt.Samma sak gäller killarna som skriver till mördarna,de vill ha bekräftelse,de vill känna att de tillhör något/någon.LADY DAHMER

anna du är välkommen att ha vilka fördomar om mig du vill och tro precis vad du vill. Men brukar jag vara rädd att erkänna när och om jag har bekräftelsebehov? Brukar jag vara rädd för att blotta mig och tala sanning? Fundera på det. ;-)

Anna

Ja,Tydligen ;-)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Powered by Jasper Roberts - Blog