LYSSNA PÅ MIG OCH CISSI I RADIO1!

Om en liten stund så kan ni lyssna på mig och Cissi Wallin i Radio1. (15.00 - 16.00)

Vi ska snacka alternativa metoder, skepticism samt den naiva tilltron till apoteket; Medicin, naturmedel, kanske lite no poo vi får se. Ring gärna in och tyck! (0200 - 11 12 13) Fan, man måste ju våga tycka eller hur?!

Hilda

Jag lyssnar nu! Ni är ju helt fantastiska.

Sanna

Lyssnar nu :-) Saknar dina "häxinlägg" förresten!

Anonym

Riktigt riktigt inspirerande! :thumbup:

Karoliina

Ska peta hem det och lyssna när jag klipper gräset nästa gång. Förena nytta med nöje! För programmet finns väl på iTunes?

Emma

LD jag DRÖMDE t o m att Oscar hade svarat på frågorna :P jag tänker aldrig sluta tjata

Natalie

Hälsning till Cissi: Förkylning och influensa är virus och du tar baktieriedödande medel. Minst sagt ett under att du blev frisk då! ;)

Wavelin

Ja det var roligt det med bakteriedödande medel mot förkylningar. Det var lite intressant just med oljan, Cissi nämnde att det var nejlikeolja i bland annat?Just nejlikeolja är bakteriedödande, det har en evidensbaserad effekt och används inom skolmedicinen. Den används bla i tillfälliga fyllningar i tänderna, ex i samband med en rotfyllning. Ämnet håller dock på att fasas ut, och ersättas med kemiska, färdigblandade temporära fyllningsmaterial. Detta dels på grund av att det är smidigare och att man nu har ämnen med bättre bakteriedödande effekt. Men också för att de nya preparaten ofta är mindre allergena.Naturämnen har nämligen den nackdelen, mot rena kemikalier, att de innehåller lite allt möjligt. Och innehåller de många olika ämnen är det ofta lättare att utveckla allergier mot dem, både för patient och personal. Naturmedel är alltså ofta mindre säkra. Vi använder ju till exempel inte opium på människor längre, utan kemiskt skräddarsydda morfinderivat.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Powered by Jasper Roberts - Blog