Fast jagär ju inte så snäll!

Ibland får jag sådana där kommentarer från chockade människor som tycker att jag varit osnäll eller att jag är dålig på att ta kritik, vad det nu egentligen innebär. Liksom som att de förväntat sig att jag är en sån där godhjärtad mjuk liten mamma som bloggar om rosa och lull och alltid är sådär fin och snäll och tålmodig och jag ba undrar vilken blogg de förväxlat min med för nej jag är ju inte ett dugg så! Shit jag har ju tagit mitt namn av en seriemördare liksom! Jag vill inte vara snäll!

Och får jag kritik så ropar jag ju knappast hurra för vem fan tycker om kritik egentligen? Inte en käft vill jag lova och säger de att de gör det så ljuger de för vem fan tycker om att höra att man är dålig på nåt? Eller att man är dum? Och hur är man egentligen bra på att ta kritik? Är det när man håller med om det som sägs? Oavsett på vilket sätt det sägs eller vad det är som sägs?

Jag blir grinig av idioti. Och ännu grinigare av idioter som har ett behov av att sprida sin idioti. Då blir jag stor i käften. Och dryg. Och elak. BLÄ liksom. BLÄ på alla. BLÄ på korkade människor. 


Rundtur hos mormor Dahmer

Vi var hos morsan en sväng innan vi åkte tillbaka till Stockholm. Jag passade på att filma lite i hennes hysteriskt proppfulla hus. Morsan är en loppismänniska och handlar på sig en hel del saker. Att hon gift sig med en annan samlare gör inte saken bättre.

Man behöver inte vara så snäll mot pojkar

"Var snäll nu med pojkarna å flickorna!" ropar pappan. "Speciellt med flickorna!" tillägger han förmanande och jag bara suckar.

Det som är så deprimerande är ju de här vanliga svenssonföräldrarna som bara kör på i gamla spår utan att ägna en endaste eftertanke.

Eller de där föräldrarna till bråkiga och stökiga pojkar som likförbannat envisas med att uppmuntra "tufft" och "coolt" och superhjälteslekar (som enbart går ut på att springa runt och skrika "JAG ÄR BATMAN!" samtidigt som man knuffas, drar i varandras kläder och låtsasslåss. Ofta ackompanjerad av uttryck som "jag ska döda..." och "Man får slå dumma") och brottning (typisk pojkar naaaaww!) och våldsamma tvspel (Nämen vadå, tvspel gör inte barn våldsammare det är ju bevisat så det känns helt i sin ordning att min bråkiga pojke får ytterligare ett medel att vara våldsam på!) och spindelmannenkläder för att sen undra hur det kommer sig att just deras pojkar är så omöjliga. "Vi vet inte vad vi ska göra?!"

Fan tänk!