Som jag sa; genus handlar ju inte om att byta på rollerna

"Du klär din dotter som en pojke och din son som en flicka! Låt pojkar få vara pojkar och flickor vara flickor!"
Jag vet att när nån säger precis så, speciellt det där sista om att låta ungarna få vara pojkar och flickor, så vet jag att jag talar med en lågintelligent person som antagligen aldrig öppnat en bok. Nej, nu var jag fördomsfull men jag är ganska säker på att individen har en del att lära när det kommer till genus.

Låt barn få vara barn säger jag istället!

HURRA JAG VANN EN MACBOOK FRÅN STUDERAVIDARE.se!!Jag vill tacka alla mina fina fantastiska läsare som envist och enträget klickat och klickat och klickat för att jag ska ta hem vinsten! Alla ni som unnar mig, som stöttar mig, som stärker mig. Tack! Utan er asså..... *snyftar lite*

Så här glad är jag:Jo jag vet. Jag är skyldig er en feting. Jag ska hitta på nåt sköj. You deserve it.

Tack till Studeravidare.se som varit tillmötesgående och informativa under tävlingens gång.

Genus handlar inte om att lära barnen att skämmas för sitt kön.

Sen vill jag bara påpeka att genus inte handlar om att uppfostra barn att dölja eller skämmas för sina kön. En del människor blandar ihop könsroller och könsorgan. Genus handlar ju om att bredda repetoaren för barnen. Tillåta flickor att vara tjejjiga men också att inte vara det, utan att bestraffas. Tillåta pojkar att vara pojkiga men även att inte vara det utan att bli kallad fjollor och bögar.

Jag har inte berättat för mina barn vilka kön de tillhör. Precis som jag inte talat med dem om deras hudfärg eller ras. Jag vill låta mina barn vara barn. Få vara individer, utanför sina könsorgan. Tillåta dem att vara fria och utveckla sina personligheter utan att tillskriva dem en massa egenskaper baserat på deras kön. (eller ras eller klass osv)

Amanda säger att feminismen många gånger handlar om att kvinnor ska bli mer som män och jag gissar på att hon menar de av oss som kanske väljer bort kvinnliga attribut eller kanske har ett typiskt "manligt" beteende eller egenskaper, men då har hon inte greppat kärnan i det här med könsroller.

Och feminism går ju ut på att sådana som jag ska få vara som vi vill, UTAN att bli kallade manliga eller okvinnliga. Men också att tillåta kvinnor som Amanda att få vara som hon är – utan en massa förutfattade meningar.