Har jag gått ner i vikt sen jag började träna?
Och när vi ändå är på ämnet.... gissa hur mycket jag har gått ner i vikt sen jag började träna i februari?

Ja precis. NOLL KILO.

Då är det tur att jag tränar för att typ slippa dö i förtid annars hade jag gett upp för länge länge sen.

Men när du vaknar andfådd med värk i kroppen så är nämligen "smal" långt ner på prioriteringslistan även om jag inte skulle klaga om jag blev det.
Mona Ruth

Men jag tycker du har fått en annan form på krôppen sen du började träna! Du ser starkare ut! :) fast det är ändå hälsan som är i första rummet. Men jag tänkte ändå att jag skulle säga det!:)

Nea

DU är stark! Blir provocerad av skiten du får ta. Man vill må bra för sin egen del, i ditt fall även dina barn. Stryka, ork och fasthet. HEJA DIG!

Viola

Men du bygger ju muskler samtidigt och muskler väger ju mer än fett vilket ofta gör att det blir lite plus-minus-noll-effekt, så allt är säkert helt i sin ordning :)

Elisabet

Men du vet väl (såklart) att muskler väger mer än fett, vilket innebär att man allt som oftast BRUKAR stå still i vikt eller tom gå upp i vikt när man börjar träna. Man kan alltså absolut bli smalare även om vågen inte säger det. Och jag tycker också du fått en annan form på kroppen :-)

Bästa är att kolla mått och klädstorlekar om man vill se resultatet, OM man nu är intresserad av det!

Jaenelle_Angelline

Ni som säger att muskler väger mer än fett och för er andra som kommer att säga det, det går inte så fort. Ungefär 2 kg på ett år kanske för en tjej. Däremot är det många som börjar äta mera för att kompensera den extra energiförlusten.

Julia

Hej!

Det här säger jag i all välmening: Om du har väldigt svårt att gå ner i vikt så borde du kolla om du kanske lider av sköldkörtelproblem. Det är väldigt många som har struma och går runt i många år med psykiska problem/viktnedgång/viktuppgång utan veta vad som orsakar det. I onödan.För övrigt så älskar jag din blogg, så tack för den :)

m

Du har en vacker kropp. Inte "trots övervikt" eller så, bara vacker. Och det syns att du tränat hårt. Men ja, det är meningslöst att fokusera på kilon eller att se smal ut, då blir man aldrig nöjd. Om du fortsätter träningen och upptäcker att du börjar vilja "bli smal och snygg" så kan du ju alltid påminna dig om att du redan var snygg från början och skita i det sen. :)

Anonym

Inget illa menat, men då äter du fel. :) Lägg om kosten så ska du se att du går ner. Inte för det är det viktiga men ja

Matilda Flodin

Som jag skrivit i en annan tråd går inte jag heller ner av att bara träna även om jag tränar mycket. Det är ganska utrett att man inte gör det utan att det är av att lägga om kosten man går ner varför man kan banta och gå ner bra utan att röra på fläsket alls, Men jag ser inget problem med att först få in en träningsrutin och bli starkare och göra det till grejen så kan man försöka gå ner några kilon sen om man vill det.

Anonym

Man kan inte bli smak av att träna om man inte förändrar kosten. Och man ska inte lura sig heller att man förlänger livet med träning om man trycker i sig skit till mat.

mammachoklad

ok...nu är jag en besservizzer, MEN muskler väger inte mer än fett! Ett kilo fett väger lika mycket som ett kilo muskler. Däremot tar muskler mindre plats än fett :-) Du ser altså smalare och tajtare ut om din kroppsvikt består av mer muskler än fett. Så det så!!

s

Men sluta väg dig människa!! ;)

Tror det absolut snabbaste & enklaste sättet att minska sin viktångest är att inte ha en våg hemma (och att inte heller använda vågar som finns på gym, simhallar osv). Släng ut vågen & lev i lycklig ovisshet. Om du ändå vill ha lite koll (men varför ska man egentligen det om man vet med sig att man tränar & äter sunt) så använd måttband & foton (ta en bild av dig själv utan kläder, vänta en månad & ta en ny likadan. Jag lovar att träningen kommer synas ordentligt.)

J

Men några kilon har antagligen bytt innehåll..

http://blogg.mama.nu/olgas-blogg/2012/04/24/en-gang-till/

Madde J

Mammachoklad: när vi nu ändå besserwissrar oss så väger 1 kg alltid 1 kg oavsett vad det är man väger. Detta då 1 kg är ett viktmått.Dock kan 1 liter av något väga mindre än en liter av något annat, då det är ett rymdmått.Alltså: 1 kg bomull väger lika mycket som 1 kg stål, men tar lite mer plats. :-)

m

Anonym: Man kan ha svårt att gå ner i vikt trots att man inte trycker i sig skit. Och naturligtvis är det hälsosammare att träna än att inte göra det, oavsett vikt. Träning sänker blodtryck och insulinpåslag.

Lady Dahmer

jag äter inte skit. Jag äter bra, riktig mat.Men jag har ingen viktångest. Asså, som jag skrev tidigare så kommer det stunder då jag hatar att vara tjock men det är inget som äter upp mig och inget jag går runt och ältar om dagarna.

Anonym

Tyvärr, men skulle du ätit bra sund mat i lagom portioner så skulle du inte varit överviktig, om du nu inte har någon sjukdom. http://mobil.aftonbladet.se/a/www/14737719Lady Dahmer

anonym jag äter bra. Jag gick upp i vikt av graviditeten. Och eftersom att jag inte bantar dvs äter MINDRE än vad jag ska, så går jag inte ner i vikt.

Linda

Klart kosten spelar in mkt. Kroppen behöver mkt energi från mat för att släppa ifrån sig. Så det kan vara så att man äter för lite. Sedan väger muskler mer än fett. Upp till 20% mer. Sedan ta källor från aftonbladet med en nypa salt.

mammachoklad

Madde J: Det var ju precis det jag sa ;-P

Josefin

Apropå detta blogginlägg och föregående:

Ända sedan jag började läsa dig (för några månader sedan) har du varit tydlig med att du är människa och därmed mänsklig. Det har du rätt till att vara! Du hade inte varit en förebild annars:-). Att träna handlar inte enbart om utseende, tack för att du visar det!

Anonym

Det stämmer ej. Gravidkilon går man ner naturligt om man inte överkonsumerar mat samt rör på sig.

Ladydahmer

anonym du har helt fel. Vissa går ner, vissa inte. Helt individuellt.

Anna

Jag tycker du är fantastisk.

Maria

Varken träning och/eller lchf får kilona att lossa? Envisa kilon det där. Hoppas du mår bättre i alla fall. :-)

m

Anonym: Ska man äta sund mat eller normalstora portioner? Klart man kan äta mer än man gör av med även om man inte äter skräp. Samtidigt är det här med kalorier in/ut inte lösningen på allt. Och ang din länk så är LCHF långt i från skräp.Lo

Jag skriver ner vad jag äter varje dag och hur många kalorier jag får i mig och hur många jag gör av med. Samtidigt så tränar jag. Började för ett litet tag sen, så än har inte något speciellt hänt på vågen men jag hoppas att jag kommer gå ner de där 10 kg som jag så gärna vill gå ner. Tror det är bra att skriva ner vad man äter, då tror jag att man äter mindre onyttigt...inte så kul att skriva upp de där 3 bullarna man åt till fikat tex.

Jonna - illustratör och trygghetsnarkoman

Säger som andra, samtidigt som man bränner fett, bygger man muskler, som väger mer, så om man verkligen måste väga eller mäta, mät midjemåttet, för vikten spelar ingen som helst roll :)

Cicci

Men vad konstigt, för i mina ögon är LCHF i samband med träning det absolut effektivaste. Själv har jag nu gått ner 31 kilo med detta :)

noize

Not sure what your goal is... if it's to get strong and lose extra weight, both, then seriously check out Pauline Nordine's website (figure/bodybuilder athlete from Sweden), she has a diet specifically for this type of goal (Fighter Diet). I, myself, don't follow it because I'm extremely lean with the way I eat already, so I simply don't need it. But her diet is suited for those who need help with losing fat while gaining muscle, for heavy exercise specifically. Working out can make a person gain not only muscle but FAT as well, actually, as one is always feeling more hungry from exercising and it's very easy to get into a habit of overeating. So, diet is extra important when you're lifting. Not getting enough protein isn't favorable as well.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Powered by Jasper Roberts - Blog