Jag skulle inte påstå att det är roligt att träna men det är roligt att bli starkare
Benböj med tolvkiloskägla, ner långsamt, upp fort. Tricepslyft klarar jag knappt med snart så kommer jag orka mer. Vi jobbar mycket med kroppens vikt; utfallsgång tills det inte går mer, gärna med vikter. Jämfotahopp upp på lådor och plankor till förbannelse. Jag älskar plankor. En minut vanligt, sen två stycken en-minuts-sidoplankor och man känner att hela mag- och ryggkorsetten dras åt och blir stabil.

Att ha en PT är apdyrt och inte nåt många vill prioritera. Jag väljer bort annat just nu för jag har helt enkelt inte råd att avstå eller vänta. Utan Cissi och Sanne så hade jag stått och kliat mig i skallen och inte vetat vad som var bak eller fram. Sen hade jag tagit i lite halvdant för jag fattade verkligen inte just hur mycket man faktiskt ska ta i och hur ont det ska göra och hur jobbigt det ska vara.

"Nu kan jag inte mer!" vrålar jag men då svarar Sanne "fem till!". Fem till sen får jag vila lite. Och jag klarar alltid mer än jag tror är möjligt, men hade jag varit på egen hand så hade jag inte utsatt mig för samma plåga.

En annan fördel med PT-träning är att man får en hel del gratis. Nu kan jag fylla en timme på gymet på egen hand; jag vet vilka övningar jag ska göra och hur många och hur det ska kännas efteråt. Jag vet vilken hastighet jag ska ta på löpbandet och vilken lutning jag ska välja. Och nu när jag har stenhård koll på det så märker jag tydligt när jag ökar tempot eller antal och vilka framsteg jag faktiskt gör.

Kan ni få en medicinboll att studsa? Tjugo gånger? Fort som fan under en minut? Jag trodde inte det var möjligt men nu jävlar så studsar den. Jag tar i med hela kroppen, svingar hårt och slammar ner den i backen och fångar upp den direkt. Det känns i hela överkroppen.

Det är helt hysteriskt hur tragisk jag var första gången. Tio minuter uppvärmning på löpbandet; Hastighet 6km/h och jag DOG nästan. Jag andades så hårt att jag fick ont. Jag småsprang för att hinna med bandet och när Sanne vid mitt tredje träningstillfälle höjde lutningen en bit och sa åt mig att jobba i fem minuter så trodde jag att jag skulle avlida på stört.

Nu kör jag tio minuter på hög lutning och behöver inte småspringa för att hinna med. Och jag blir varm och lagom andfådd. Fast ibland så kommer hon från ingenstans och höjer upp ännu mer för grejen är ju att man hela tiden ska öka. Det ska inte bli lättare nämligen men det gör inget för nånstans börjar min kropp fatta att den är stark och då blir iallafall den mentala biten mycket enklare att hantera. Det känns inte omöjligt. Och det gör tamejfan världens skillnad.

Nej, jag tycker inte att det är kul att träna. Inte just då, just där. Inte när det bränner i kroppen och halsen och allting snurrar. Inte efteråt heller egentligen, för då mår jag bara illa. Men nånstans. Nånstans känns det bra. Svårt att förklara med jag VILL gå dit och den där ångesten jag hade i början har nästan släppt. Fast bara nästan.
Anonym

"En minut vanligt, sen två stycken en-minuts-sidoplankor och man känner att hela mag- och ryggkorsetten dras åt och blir stabil."Det låter intressant! Precis det jag behöver träna! Skulle du vilja berätta hur man gör dessa övningar? :)

The Daily Meals

Det kanske inte är skönt rent fysiskt men psykiskt! Då menar jag inte för att man skulle ha bränt en massa kalorier eller något utan för att man vet att kroppen mår bra av det! ;-)

Sandra

Du har väl inte missat Blondinbellas Size me. Kram

ML

Good work! Är imponerad och avundsjuk. Har också två små (3,5 och 9 månader) och vet hur ont om tid och ork man har. Har själv gett det gymmet nåt halvhjärtat försök men det blev precis som du säger. Halvdant. Jag hade också behövt en PT men jag tvivlar på att nån sån ens FINNS i min lilla håla... ;-P

Tild

Åh, snälla, berätta vad det står på din tröja!(Fy fan vad du kämpar på bra!)

Tove

Älskar ärligheten och älskar att inte måste slänga en känga åt de som inte vill/ klarar /orkar att träna. Älskar att du inte lådsas att det är (alltid måste vara) enkelt!

Dan Syndrom

heja heja!

friskt humör!

Anonym

Tänk om jag också vågade pt, eller åtminstone en instruktion på gymet. Jag har köpt kort, men använder bara löpbandet och crosstrainern eftersom jag inte "kan" det andra. Har alltid varit efterbliven när det kommer till fysiska aktiviteter, och har blivit så tokhånad av idrottslärare och andra, att det idag är ett av få plan där jag har NOLL självförtroende. Dina träningsinlägg med din jävlar-anamma-attityd får mig dock att bli en aning peppad till att våga sätta igång. Jävlar alltså!

Zoni

Hehe, rolig bild den där första... du ser ut som att det du gör är ingenting och att du nästan njuter, medan Cissi håller på och dör. :)

Vallmo

Jag tycker att det är mycket mycket roligare att träna pass. Om jag bara ska stå i ett gym och lyfta och ha mig blir jag alldeles för uttråkad och ger upp direkt.

Men nu har jag börjat träna flera gånger i veckan, gärna två pass åt gången, och jag längtar dit! Vi brukar köra core och cxworx som uppvärmnng och sedan något pass med mer kondition. Jag har verkligen fastnat för stepmuskel, det är skitkul! Det är ganska enkel koordination (det är bra för mig hehe :P)och så varvar man med styrka. På så sätt kan man bli starkare i musklerna utan att bli uttråkad :DJag beundrar verkligen folk som tränar fast de tycker det är tråkigt, jag måste liksom tycka att det är lite kul :P

Michelle

Ååh PT är det bästa som finns (och som även hänt mig!)!! På bara ett par månader har jag gått från att ta 20kg i kettlebells på benböj (svårt att ta mer för armarnas skull) till att ta 57 kilo. Det är ju en störd utveckling som jag aldrig hade klarat annars! PT:n hjälper ju en verkligen att hålla rätt teknik hela tiden och slänger på lite extra precis när man själv aldrig skulle våga. Härligt att fler börjar våga gymmet, tycker det är roligare än pass nu för tiden förutom att jag alltid måste ha med mig någon som hjälp bakom och vara redo för fallande vikter haha!

jenny

Hej! Missa inte Blondinbellas Size Me!

Bigfuckingdifference

Can´t wait!!! Sjukt avis!! precis kalvat så en annan får vänta några veckor...månader?!?

Rebecca - den egensinniga

Jag ska träna med PT i sommar, har bestämt mig för att skaffa ett medlemskap på sats under sommaren (finns ju inte där jag bor under resten av året), och köpa 3 timmar avtal :) Träning själv på gym får man inte mycket ut av, och som du säger - efteråt så vet man hur det SKA kännas. Och det är någon som säger "joho du, du orkar mer"Du motiverar mig LD, så tack för det :)

Frida

Det är ju precis så där det ska vara. Inte skönt medan man tränar men efteråt när endorfinerna kickar in så mår man bra :)

Tina

Ja PT är verkligen snordyrt!! Lycka till med träningen!

Hanna - Miosliv

Var inne hos Bambi å såg några söta bambisar längst ner (footern), är de dina egna? :)

Malin Aurora

Kämpa på!!

wildsimian

I've started going to the gym as well. The treadmill was ok, but I couldn't make it 5 minutes on the Elliptical when I first started. lol :bigeyes: I'm not really losing much weight anymore. I need to change things around. But I am A LOT stronger! Good luck!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Powered by Jasper Roberts - Blog