// Radio1 // Manshat, KD, genus och normer
 
Förresten så gjorde jag lite radio med Cissi Wallin i Onsdags och det kan ni lyssna på HÄR. Vi dissekerar feminism, går ner på djuuuupet (nåja) och analyserar manshat, normer och genus. Tanken är att reda ut lite tankar, men grejen är att jag inte tror vi kan reda ut nåt eftersom att de där extrema dumskallarna som inte VILL fatta aldrig kommer att ta till sig något som inte stämmer överrens med deras uppfattning. 
 
Men kul och intressant för andra! Lyssna!
 
  


Men jag KAN INTE!
"Min man är bättre på att.... så då är det ju bäst att han gör det så gör jag det jag är bäst på!"
 
Hur fan ska man lära sig eller bli bra på något om man aldrig gör det? Jag upplever att väldigt många gömmer sig bakom ett klassiskt undvikande "jag kan inte" eller "hen gör det bättre än mig" men det där vägrar jag att gå med på. (Och låt mig inte ens gå in på de som säger att "Det är så tråkigt att .... så då får maken göra det så gör jag det jan tycker är tråkigt". För fan, kom igen nu. Ibland måste man göra sånt som är tråkigt. Vem gillar att städa eller rensa avlopp liksom?)
 
Jag gör allt hemma, även det som är läskigt och nytt och sådant som jag inte har nån koll på egentligen och nej, det blir kanske inte lika bra som när maken gör det (typ som den där krokhyllan i hallen som sitter snett men hur skulle jag kunna veta att hålen satt på olika höjd i brädan? Eller ja... NU vet jag det.) men med tiden så lär jag mig. (krokhylla #2 sitter rakt!)
 
Sen så hänger det ju faktiskt på oss föräldrar att se till att lära ungarna alla sysslor som är bra att kunna. Ser de mamma (och andra kvinnor i omgivningen) undvika vissa sysslor och pappa (männen) göra andra så formas deras verklighetsuppfattning efter det och då blir de själva mindre benägna att kliva utanför ramarna. Män gör si, kvinnor gör så. 
 
Dessutom är det  alltför vanligt att pojkarna hänger på pappa när han gör sina grejer och flickorna med mamma. Hur fan ska hushållsarbete sätta sig i ryggraden om man inte får det från början? Då är det inte så konstigt att karlarna står där i vuxen ålder och bara GLOR när hushållsarbetet är på tapeten. Inte heller är det speciellt konstigt att vuxna kvinnor måste ringa in en manlig granne/pappa/pojkvän så fort det ska borras upp en tavla eller bytas ett däck. 
 
Nej, vägra vara beroende av andra och se till att era ungar klarar sig själva när det är dags att lämna boet! (asså mammor som tvättar kläderna åt sina söner borde tvångsdeporteras till nån öde ö där de ej kan göra fortsatt skada.) 
 
 
Ej roligt. 
Vi hade FÄZT igår
Gårdagen gick i kolhydraternas tecken. Fast jag vet att jag kommer må as efteråt så kan jag inte låta bli att trycka i mig av allt det där som är så jävla gott men så jävla dåligt för mitt välbefinnande. 
 
Men det trevliga umgänget vägde iallafall upp allt annat lidande. Vi har spelat in vårt senaste TV-pod-avsnitt, fast det får ni se först på måndag!