Den grekiska kulstöterskan*
Idag orkade jag faktiskt springa lite längre och gå lite snabbare än första gången. Jag blev faktiskt riktigt förvånad. Men det är väl så att när man startar på noll, verkligen noll, så är vägen bara upp och då märker man kanske skillnad direkt?

Att träna med en PT gör enorm skillnad. Hon pressar mig lite mer än vad jag orkar men inte så långt att det känns omöjligt. Då blir det skillnad och då får man resultat.

Att träna med Cissi är roligt och peppigt. Att vara två gör också en enorm skillnad för jag hade verkligen inte pallat att lida i ensamhet. Sen kanske jag inte är världens snällaste partner. 80 kilo är ganska mycket att släpa på och det fick stackars Cissi erfara idag. Hon tog liksom fram den där inre sadisten jag inte visste jag hade inom mig. Fast å andra sidan så släpar jag runt på 80 kilo varje dag så vem är det mest synd om egentligen? MM-HM!

*(Cissis nya smeknamn på mig)


Världens bästa Anna AKA Apan Satt i Granen ställde upp och tog sig an den snuviga och gnälliga Tamlin idag. Han var sjuk igår och det kändes inte som att jag ville lämna in en nyfrisk liten böljocke hos MiniSats.

Jag har dock världens bästa intryck av dem. Vi skolade ju in honom för ett par veckor sen. Inskolningen tar bara en timme, så det var en timme för honom att bekanta sig med personen som jobbar där.  Sen blev vi sjuka precis dagen efter och återkom inte förrän efter två veckor. Det första MiniSatspersonen säger är "Hej Tamlin!" när vi kliver in. Asså. Hon kom ihåg honom. Efter ETT möte, två veckor tidigare. Det gör fan all skillnad.
Kvinnor som vill ha jämställdhet, men bara när det passar
Idag är det skottdag. Sånt är kul. Min pappa samt seriemördaren Richard Ramirez fyller år idag och massvis med uppspelta kvinnor friar till sina karlar runtom i världen. För att göra det på årets resterande 365 dagar är tydligen uteslutet.

Och det är ju så jävla typiskt att vi kvinnor, även i det moderna jämlika Sverige år 2012, fortfarande sitter och väntar på "den rätta", som tydligen ska sweep us off our feet och bara vara så där superromantisk och perfekt och jag vill liksom bara bitchslappa till dem.

Vill du gifta dig? Ta saken i egna händer! Vad fan väntar du på? Varför väntar du? Är det verkligen fortfarande mannens "jobb" att stå för den biten? Har vi inte kommit längre? Han kanske sitter och väntar på dig!?

Själv friade jag inte ens; jag lät mannen veta att "till sommaren så ska vi gifta oss" och så var det med det liksom. Jaha svarade han. Och the rest is historia.
Tjejlegoär lite lättare att bygga med för det vet man ju att tjejer är lite dummare
Min unge; arkitekten. Eller vad tror ni? "Här bor vi" säger hon sakligt.


Det är så jävla löjligt med det där nya tjejlegot. Tjejer har gillat lego sen det kom och att man tar fram ett nytt, lite enklare att bygga med, sänder ett ganska tydligt budskap; tjejer är för dumma för att hantera vanligt lego. Det är för komplicerat. Typ.

Det handlar bara om pengar. Lego vill tjäna mer och har fattat att om man delar upp saker i tjej- och killgrejer så är föräldrar tvunga att köpa mer.

Dessutom är det nya legot för tjejer mer begränsat. Med vanligt lego kan du bygga precis allt du vill, fantasin är det enda som sätter gränser. Med "friends" som skiten kallas så kan du bara bygga det som byggsatsen är tänkt för (och det är ganska lite byggande överhuvudtaget med de färdiga moduler som Lego fått för sig krävs för att tjejer ska fatta) och leka den lek som den är gjord för. "design", "djuraffär" osv.

Det finns inget rum för fantasi eller kreativitet.