Porträtt av en lillebror
Ninja paparazzar här hemma. Lillebror är i fokus nu för tiden.

(Åh nej, pöjken har en PIRATTRÖJA FRÅN POJKAVDELNINGEN.
Vilken inkonsekvent mamma han hen har. Nu blir han hen könad och stereotyp.)

Idag är maken hemma för magsjuka. Tamlin hostar och harklar och slemmar och själv känner jag mig som en påse skridskor; lite så där lagom risig. Nyårsförkylningar som alltid drabbar en i slutet av december och som liksom klamrar sig fast i två månader, så där på pin kiv för att man inte ska orka glädjas åt att våren är i ankommande. (Februari är kort. Snart är det mars och då försvinner vintern.)

Jag ska försöka skriva nåt mer genomtänkt senare. Tills dess kan ni återvända till hen-diskussionen i Anithas blogg. Idag gör hon och Calle narr av mig, men det bjuder jag på! Självdistans är faktiskt en av mina starkare sidor. Man kan inte ta allt på sånt blodigt allvar hela tiden utan man måste kunna skratta åt sig själv.

Jo

Haha, fyfan vilka tråkiga filmklipp. Jag känner personligen inget behov av ordet hen, men när man blir en så aktiv motståndare mot ett ord handlar det ju solklart om något annat än ordet. Nu verkar det iallafall som de förstått hur det kan användas.

Ellen

Vilket fånigt svar på diskussionen! Men vad jag såg när jag skummade kommentarsfältet till videoinlägget var att de som är inne på bloggen och kommenterar tycker likadant, alltså att det är himla konstigt att man bara inte kan ta att hen är ett pronomen utan att göra det till en löjlig grej. Vi är alla på din sida LD, kram och krya på er därhemma :)

Lady Dahmer

JENNY oh ja, jag är inte arg eller sur! Jag skrattar bara åt det. Barnsligt är det såklart, men som du säger "all publicitet är bra publicitet" (dock sanning med modifikation) :-dJag tar inte allt så allvarligt hela tiden. Kan skratta åt mig själv och se saker hur ett humoristiskt perspektiv. :thumbup:

Caterine

Jag blir allvarligt talat bekymrad när jag ser filmen. Hur kan en människa så totalt missa poängen och hur är den andra skapt som sällan och aldrig har några egna tankar, bara hakar på andras? Jag har sagt det förr och säger det igen, DU GÖR SKILLNAD LD!

Sofie

Skönt att du har självdistans. En egenskap som jag kan hylla in i det oändliga. Men alltså, deras filmer. De fick ju inte till det någonstans. De visar ännu mer hur pinsamma de båda är som missar hela diskussionen och vad "hen" går ut på.Om de nu skulle göra en "förlöjligande" film så kunde de väl gjort det ordentligt. Det där blev bara ännu mer pinsamt.Heja dig!

Sofie igen

... och med "förlöjligande" menar jag att de kunde gjort en dialog så man fick sig en tankeställare. Det där hade ingen som helst substans och blev bara löjligt.Liksom;"ja...och?"(Vad är grejen med att Calle står och blottar armhålan och har bh) Suck.

Lady Dahmer

sofie han härmar ju mig!

Anonym

Vilka vidrigt låga människor Calle o Anitha är. Och tröga, de behöver ju inte hålla med, men de fattar ju inte poängen och känner sig så kränkta så. Ha! Ha! Dum och dummare verkar ha tråkigt med varandra på semestern.

Anonym

Jag blir faktiskt irriterad när jag ser den där filmen. Borde jag bara inte bry mig och tänka att det är deras förlust som inte förstår bättre?

Angelica

Du är hur bra som helst Lady D. Du har fått mig på att tänka annorlunda och det är jag tacksam för :)Kram!

Nina Ruthström - bloggar från spinnsidan

Bra att du skrattar tycker jag. Skratta dom rakt upp i ansiktet bara. HA HA HA!

OddPixie

Nu kanske jag är trög, men jag tyckte inte att det var jätteuppenbart att de härmade just dig.Men löjligt var det i varje fall. Känns lite högstadiet. Men vad ska man säga.. de använde ju "hen" rätt i alla fall (bortsett från att de vet att Charlie Schulman är en hon)! ;)Fascinerande att ett ord kan uppröra så många. Vad sägs om att låta bli att använda ordet om det inte passar?

Mia

Jag blir så förbannad när jag ser näthatet flöda mot Blondinbellas bikinikropp. Det verkar som en del blir provocerade av människor som inte är supersmala. De ser en bild på en normalbygd tjej men som tydligen har tillräckligt mycket mage för att de ska känna, nu jävlar ska hon få. Hon ska minsann få veta att vi äcklas av henne och att hon är fet.

Själv blev jag glad av hennes inlägg. Vi ser ju alla olika ut men i media ser vi bara en kroppstyp vilket får många av oss att känna att vi inte passar in fast vi varken är tjocka eller fula. Mänskliga fina hälsosamma lyckliga kroppar ser vi aldrig i tidningar därför blev jag så glad av Isabellas mod.Blir någon förvånad att de flesta kommentarerna är skrivna av andra tjejer? Jag skulle så vilja veta vad det är som provocerar. Jag tycker ofta du har så sunda genomtänkta tankar, kan du inte snälla skriva dina teorier om saken.Kram

Mia

Mariel

Jag tycker det var skitroligt :-) De försökte ju i alla fall förstå! Jag försökte svara i kommentarsfältet där men min dator ville inte? Kan ingen svara åt dem vad Anitha kunde ha svarar Calle på frågorna i videon? Charlie är ju som vi vet en tjej, så hon kan ju svara "hon" på hans fråga. "Hon mår..." Fast frågan är varför han skulle säga "Hen" om charlie när han vet könet.

Elin

Jag har väl egentligen inte något emot ordet hen. Det är en bra beskrivning av någon man inte vet könet på.

Däremot blir jag irriterad när folk frågar "Vad heter hen?" och jag svarar "Han heter Olle" och de envisas med att fortsätta säga hen om honom.

Då har ordet ingen mening längre och behöver inte användas.

Anna

Hahaha, dom är ju jätteroliga... Herregud, slappna av! :)

Kajsa

Jösses! Var min första tanke då jag läste dina kommentarer inne på Anithas blogg, att du orkar kämpa på i god o empatisk ton för döva öron? Så många utöver dig som också förklarar begreppet o funktionen, men de som inte vill förstå förstår helt enkelt inte?! Jag blev också trött på genusdebatten under min lärarutbildning, men främst på grund av det fenomenet att många inte vill föra en konstruktiv diskussion/debatt utan bara bestämt sig för att vara emot (trots att de inte ens vet vad de är motståndare till?!). Du är helt fantastisk som orkar med alla okunniga antagonister! Hoppas du orkar kämpa på, kommer nog använda dig som stor inspirationskälla när jag är färdig med utbildningen o ska ut bland gymnasieeleverna.

Agnetha

Men hur kan u bara skriva pojken om hen?! Barnet heter det ju!

;-)

Ebba2012-01-31 @ 12:37:39Postat av: Ebba

(Smartphonen som levde sitt eget liv!)Du är stark!

Kakan No.1

Dom ska kallas för vuxna människor!? Nej det vette tusan! Huamej vilken låg nivå dom är på.

Det som känns ännu mera fördjävligt är att dom är föräldrar dessutom och står och rent ut av nät-mobbar så det bara skriker om det, att ungen får vara med som rekvisita har dom inga problem för heller! Bra förebilder dom skapar för sitt barn!

**********

ebba

tjejer och killar är olika! vi har inte exakt samma förutsättningar, visst att det finns undantag, men med de säger jag inte att vi inte ska ha samma lön för lika arbete, för det ska vi självklart.Lexie

Ebba: på vilket sätt är vi olika förutom biologiskt?

Anonym

Ebba: människor överlag är olika och vad man har mellan benen är en ytterst liten del av detta.

AnonymEbba: människor överlag är olika och vad man har mellan benen är en ytterst liten del av detta.

Vi är ju alla olika individer med olika och mer lika erfarenheter. Men vi är alla människor.

Ida

Det här passar inte alls speciellt bra in under det här inlägget men vill fråga dig om du har någon uppfattning om "tvättbalsamet" Wen? Såg en tv-shopreklam om det och det påminde väldigt mycket om balsammetoden och kändes väldigt bra men med tanke på hur hjärntvättad och lättlurad jag blir av de där reklamerna tänkte jag att det var bäst att fråga en riktig expert om råd ;) Deras hemsida: wenhaircare.se

Keep up the good work! Kram

Ankis

Nu tittade inte jag på klippet men såg att deras barn var med. Alltså man får tycka att pojkar är pojkar och flickor och flickor men jag tycker inte att man sitter och förlöjligar oss "genusmuppar" i närvaron av barn. Deras barn kommer ta efter och tro att det är helt okay att mobba barn som inte följer normerna.Jag må tycka att det är lite löjligt att en del föräldrar begränsar sig och bara klär sina flickor i rosa och pojkar i blått men det är ingen åsikt jag tänker vädra när mitt barn är med.

Cecilia

Hahaha va de gör bort sig!!!

Mella

Ja, kommer man inte på några bra motargument så får man ju håna sin motståndare istället. Mycket enklare än att bara erkänna att man kanske hade fel.

"If people are trying to bring you down,it only means that you're above them"

Kajsa

Som det redan påpekats här så finns det ju vetenskaplig forskning som stödjer att det finns mer gemensamt mellan män o kvinnor än mellar män o män eller kvinnor o kvinnor...alltså inga andra skillnader än biologiska! Fortsätt kämpa på för ett mer upplyst samhälle trots all motvind o uppförsbacke som ständigt är närvarande.

Soffan

Kräks på hela Schulman-klanen. Maken till egocentrerade muppar får man leta efter. Blä!

bellise

Ibland blir jag så trött och frustrerad på allt så jag nästan önskar att jag inte börjat intressera mig för feminismen men bara för några sekunder sen tänker jag på hur viktigt det är Tack för att du orkar :love::love:Anna

Åååååh!!! Den äckliga Schulmanklanen!!! Fy FAAAN! Det måste vara sjukt svårt för dem att konkurrera med dig och din briljans. Man måste inte hålla med om allt du säger för att uppskatta ditt intellekt och dina ideér. Sluta göra reklam för dem bara, säkert jättemånga av dina läsare (som jag tex) som klickar mig in där och blir förbannad.Hejja Lady Dahmer! Du är BÄST!

Tess

Klassiskt när folk inte har några vettiga argument att komma med. De sänker diskussionen och gör narr av folk. Men bra att du kan bjuda på dig själv :-) Man mår som bäst om man kan skratta.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Powered by Jasper Roberts - Blog