Sommarlektyrenär fixad
 
Självklara val tycker jag. Som typ världens största Queen-fan blev jag givetvis helt till mig i brallorna när jag såg att boken om Freddie var släppt.
 
Och Liv Strömquists böcker har jag velat läsa länge. Kanske får jag maken att bläddra igenom dem också.... att läsa serier brukar inte vara nån större ansträgning och det har väl alla tid med? T.o.m en man som under semestrarna vägrar sitta still. 
Stereotyper och My Little Pony
Ju äldre barnen blir desto svårare är det att hitta kläder som är färgglada och lekvänliga. Det är liksom lågt skurna minihotpants för små horor flickor och obekväma men tuffa cargopants-shorts med tjocka fickor för soldater pojkarna. Mörka hårda tryck och färger på killarnas avdelning och pastelligt men tajt och skuret för kurvor på flickornas. Det är så stereotypt att det nästan känns som en karikatyr men det konstiga är ju att skiten säljer. 
 
Men jag köpte iallafall ett varsitt par regnbågsshorts till ungarna. Och så fick Tamlin två nya tröjor och en ny Kitty-keps som får ersätta den andra som jag lyckades tappa bort nånstans på götgatan. 
 
 
Sen såg jag de här hårspännena och tjöt förtjust. Ninja vill ju ha slingor och här får man sådana på köpet! HURRA!
 
 
(Åh vad jag älskar My Little Pony's. Men det måste ju vara första generationens, de här nya skrämmer ju slaget på mig. Min första var så vacker. (om man inte räknar den där fula konstiga rosa med tjocka hovar som mamma köpte och som inte alls var en Mylittlepony utan en "Min lilla häst" och jag var så ledsen) Men min andra första... Blå med små planeter på ena sidan, regnbågsman och ett horn. Moonstone hette hon tror jag. Sen blev det en Lickety Split, Cotton Candy, Posey, Blossom, Apple Jack, deras bebisar och nåt gul liten en med bruna ögon och söt doft som pappa köpte åt mig i grekland.)