Jag ser det som ett ganska stort problem att män tror att deras åsikt om oss är viktig
Därför tror jag att det skulle göra stor skillnad för unga kvinnor om de faktiskt fick höra mer om vad män attraheras av. - Pelle Billing

Problemet är ju att män måste tycka en massa om kvinnors kroppar hela jävla tiden. Oftast helt oombett. Hur kan man inte se det som en del av problemet? "Män kan inte göra rätt" säger en del av er, men jo det kan de faktiskt. De kan HÅLLA KÄFTEN. De kan sluta kommentera våra utseenden. De kan behålla sina åsikter och personliga preferenser för sig själva (såvida de ej tillfrågats). Det är faktiskt inte ett dugg svårt.

Jag ser det som ett ganska stort problem att män tar sig friheten att uttrycka en massa åsikter om hur kvinnor ska vara eller se ut till höger och vänster och ett ännu större problem att de tror att deras åsikt faktiskt är så jävla viktig och att flickor växer upp och tror detsamma.
Oh shut the fuck up

Det här att en del män (oftast oombedda) ska tala om för kvinnor att de "gillar oss som vi är/gillar kurvor/gillar osminkat/whatever" och att vi borde sluta banta/sminka oss/eller vad fan det nu är som ej faller dem i smaken.

Eller män som tror att de kan "bota" kvinnors ätstörningar och komplex genom att berätta att de inte gillar för smala kvinnor. (Till exempel) Eller att "män vill inte ha silikonbröst så du behöver inte....". För i helvete.
Att vara naturligt vackerär ganska få förunnat men onaturligt vackra kan ju de flesta av oss bli!
Och när ämnet är inne på det där naturliga och äkta (som alltid syftas på det yttre): är det nånting som gör mig galen så är det den här grejen med "naturlig skönhet". Alltså, ni vet... det får inte synas att man opererat sig eller att man har smink för det ska vara SMAKFULLT och NATURLIGT (haha) och när man talar om kvinnor som är vackra så visar man alltid en bild på typ Angelina Jolie eller nån annan kvinna som ser övernaturlig ut. Ja. Jo. Det är ju skitbra. För dem. men för alla andra då? Som inte är födda med genetiken på sin sida? D.v.s majoriteten av världens befolkning.

...fattar du inte vad mycket tid det tar att hålla det här på topp? Raka, fila, vaxa, bleka, träna, [...] manikyr, pedikyr, färga håret. -Tiptip
Man snackar ofta om de onaturliga skönhetsidealen som kvinnornas största hot men jag ser mer problem med det här naturligare idealet. Alltså när det framhävs som en ny "bättre" norm. Ungefär som när man snackar om att "riktiga kvinnor har former". (Med andra ord; kvinnor med formerna på rätt ställen.)

Att vara "naturligt vacker" är ganska få förunnat och oftast handlar det inte om att vara speciellt naturlig ändå om man ska lita på veckotidningarna som gärna ger femhundra olika råd om hur man uppnår den där naturligheten. Du ska raka, fila, klippa, putsa.


Jag är för övrigt inte mer "äkta", rent fysiskt, än en blonderad silikontjej, även om man kanske vill tro det. Mitt röda hår är blekt OCH hennat, fan vad det kräver underhåll och inte kan jag låta bli heller för då känner jag mig inte som jag. Jag har tatueringar och piercingar (och vill ha mer) och ALLTID nagellack på tårna (som för övrigt pysslas och sköts minutiöst och noggrant precis som min hy och mitt hår) och jag gymar för att forma kroppen och bygga muskler. Nu sminkar jag mig inte till vardags, men när jag väl gör det så är det inte mindre av den varan än när nån annan gör det. (HAHA. Tvärtom, jag är nämligen ett fan av den där lite mer eh smaklöst rockslampiga looken och den kräver ju sin svarta kajal om man säger så.)