Astrid vann mot skolan // nu försvinner toalettbilden men får en rektor som stödjer mobbing stanna kvar?
Hjälten Astrid var med på TV imorse. Ta en titt.
 
Astrid%20vann%20mot%20skolan%20-%20nu%20f%C3%B6rsvinner%20toalettbilden 
 
Kan fortfarande inte smälta hur den här rektorn kunde initiera och stödja och godkänna den MOBBING som uppstod på skolan. 
 
Utöver enkäten som gjordes där högstadieeleverna själva skulle ta ställning till en problematik de rimligtvis inte förstått vidden av så hängde skolan stolt upp en skylt ovanför: ”Skolans kändaste målning”.
 
Och om det inte var tillräckligt för att riktigt gnugga in det i Astrids ansikte, hur feeeeeel och DUM hon är så valde även personalen på skolan (PERSONALEN PÅ SKOLAN dvs VUXNA MÄNNISKOR) att sätta upp lappar med citat från övriga elever: ”Hur kan man på allvar bli kränkt av det här? Hur är det psykiskt möjligt? Har folk verkligen så få riktiga problem i sin vardag?
 
Vilken härlig stämning att mötas av varje dag på en plats där du ska värnas om av de som borde ha vetat bättre. 
 
Dessutom tar skolan bort målningen, inte pga att de har förstått för så kloka är de ju inte, utan för att det blivit en sådan stor sak i media. De har med andra ord inte fattat nåt. Jag hoppas bara att Luleås kommun ser över skolornas likabehandlingsplan och tar in några jämställdhetsexperter pronto. 
Man behöver inte köpa kläder på Polarn o Pyret för att få genusglada barn
Ninja har slitit hål på alla byxknän så det var dags att köpa lite nytt. Att köpa barnkläder är farligt för sådana som jag som älskar att handla barnkläder. Jag går igång på starka färger och blir som ett barn i godisaffären så fort det är dags. (Så jag undviker in i det längsta)
 
Pippikläderna är min stora last. De är lite dyrare än HM (Dock inga Po.P- eller Molopriser) men vem kan motstå dessa färger? Tamlin älskar dessutom Pippi och då blir det extra kul.

 
 
Jag får ofta frågan var jag hittar könsneutrala kläder och vad man kan göra om man inte har tillgång till specifika affärer eller pengar att handla dyrt för. Men grejen är ju at kan man hitta det mesta som funkar på HM och Lindex och Kappahl om man använder fantasin. Poängen med att klä sina barn genusmedvetet är ju att inte köna barnen. Inte att man måste klä dem i specifika märken.
 
Jag handlar det mesta på HM, Lindex och Kappahl. Ganska sällan de där danska märkena som är så dyra och som många ofta vill kritisera mig för. De jag har har jag hittat på rea, tradera eller fått i present. (Jag brukar önska lite dyrare plagg av släkten).  Åhléns har också bra saker och det har de flesta butiker om man är beredd att ränna runt på både pojk- och flickavdelning. 
 
Jag handlar från båda nämligen och mixar och matchar. En Hello Kitty-tröja ihop med ett par pojkbyxor eller kanske en spidermantröja ihop med rosablommiga strumpbyxor. Våga rosa och gulliga tryck till pojkarna även om det sitter en liten puffärm på dem. Kompensera och balansera med nåt mer macho om det blir ''för mycket''.
 
 
Nej jag måste inte respektera hur andra gör
Det är så förbannat tröttsamt med människor som ba ''du måste respektera hur andra fostrar sina barn''. Nej det måste jag verkligen INTE. Man kan ha förståelse för att folk följer sina övertygelser och gör det de tror är rätt, men man behöver fan inte respektera dem eller det förhållningssätt de väljer.
 
Jag har vänner på andra sidan atlanten, där det är fullt lagligt att ge sina barn smisk, som använder just fysisk bestraffning som en medveten del i sitt föräldraskap. Nej, jag respekterar inte det. Jag respekterar inte föräldraskap som går ut på att dressera barn till lydnad. Jag respekterar inte auktoritärt föräldraskap. Jag respekterar inte föräldrar som lär sina söner att det är bögigt att gilla rosa eller föräldrar som lär sina barn att bögigt på nåt sätt är någonting negativt.
 
Osv i all oändlighet.
 
Amen, ni fattar min poäng. 
 
Jag tror på förstålse och perspektiv, men det innebär inte att man måste tycka om eller respektera det som går emot ens värderingar.