Nya förskolan kommer vara sämre

Så vi bor i Segersäng och allt är bra och snart så ska ungarna börja förskolan, den NYA förskolan och jag har så jävla mycket ångest. Jag vet det är skitlöjligt men förskolan ungarna gick på var typ världens bästa, hands down. (Jag är inte easy to please så att säga) Så nya förskolan kommer vara sämre. På alla sätt och vis. Det kommer vara sämre pedagoger. Sämre miljö. Sämre lokaler. Sämre förhållningssätt. Sämre ALLT.

På råga av allt så sitter lilla plutt-Tamlin och pratar om ''sina kompisar'' och så räknar han upp alla namn från förskolan och hans bästa ''fröknar'' Nettanåtanonin (Nettan och Karolin) och jag vill typ bara böla. Han fattar inte att han aldrig kommer att träffa dem. Det är stort. Det är förjävligt.

Fan.

Skärmavbild 2013-07-29 kl. 20.35.20
Regn och mys
Idag regnar det så vi sitter i soffan och myser. Jag ser på charmed och Ninja tittar på meningslösa youtubeklipp och Tamlin är mest bara så där jävla söt som han är. Han har världens minsta pluttgulleröst och vill pussas och kramas och luktar honung. Tre bast har han hunnit bli. Jag minns inte att Ninja var så liten när hon var tre.

20130730-185104.jpg

20130730-185110.jpg

20130730-185118.jpg
Starta en killgrupp i helvetet sa jag!

Häromdagen postade en arg och trött kvinna på facebook:

Skärmavbild 2013-07-29 kl. 08.43.06

Det här är ju vardagsmat för väldigt många kvinnor, men försöker man uppmärksamma problemet blir man ofta bedd att ''ta det som en komplimang'' eller så ursäktas det med inte så allvarligt. En del menar t.o.m att de skulle vara glada om de fick uppmärksamhet. Kontentan är att kvinnor upplevelser av sexuella trakasserier ofta viftas bort. Det är normaliserat och ok att behandla kvinnor som köttstycken oavsett om de vill eller inte. Så.

Och så får Amie nog och postar en arg status varpå nån jävla "feminist"-nolla, som ofta är frontfigur för ett feministiskt nätverk Femtastic, försvarar mäns rätt att glo på kvinnokroppar.

Skärmavbild 2013-07-29 kl. 08.45.00

Amie blir naturligtvis förbannad. Vem fan blir inte det egentligen? Den här Victor menar att han är feminist och jobbar för kvinnofrågor medan han å andra sidan hävdar att män inte kan hjälpa att de glor. (Ring psyk direkt tänker jag för har man så dålig impulskontroll ska man inte vistas bland folk)

Skärmavbild 2013-07-29 kl. 08.45.15

Diskussionen som förs både på Amies status men också inom en feministisk facebookgrupp blir allt hetare, Victors sexistiska skitsnack ställs mot väggen och slutligen, bland alla jävla undanflykter och bortförklaranden från Victors sida blir han slutligen kallad analklåda.

Skärmavbild 2013-07-29 kl. 08.45.47

(Det här är typ det roligaste jag läst på länge)

Men precis HÄR byter diskussionen riktning. Nu är det plötsligt synd om Victor. Det lilla offret för kvinnlig ilska. Stackars lilla pluttenutt som blir kallad analklåda. Blev han lessen på lilla ögat tro? (jag tror det. En hel del andra kränkta män blev det å hand vägnar i allafall) STACKARS!

Jag är så jävla trött på att kvinnor ska stå ut med typ ALLT från män utan mothugg. En annan blir typ utsatt för sexuella trakasserier och övergrepp men vad är det i förhållande till att bli kallad för analklåda? Kvinnor blir utsatta för våld och hot om våld dagligen men en kvinna säger att hon vill sparka en kille i pungen och hela världen faller. EN. KVINNA. VILL. SPARKA. EN. MAN. Stoppa pressarna! För kvinnor ska bemöta skit sakligt och konstruktivt och med god ton. Kvinnlig ilska är dålig, ful, hysterisk, irrationell och skadlig. Kvinnor ilska ska tystas ner och sättas lock på. Alltid förminskas och bestraffas och skuldbeläggas.

Skärmavbild 2013-07-29 kl. 08.56.46

Gud, tänk om man finge bli kallad "analklåda". Skulle vara en klar förbättring från allt annat man fått stått ut med under en livstid som kvinna.

Amies Twitter hittar ni här!