Fredagsmys
Nu ska jag släpa hela familjen (minus make) till stan för lyxlunch på Fridays med Anna // Apan satt i granen och eventuellt Elaine Eksvärd som skulle haka på. Anna vill fira nåt jättekul som händer i hennes bloggkarriär, men mer om det i hennes blogg lite senare idag gissar jag. Jag ser ju Anna som mitt lilla projekt och har ju bloggcoachat och lyft henne ett tag och blir minst lika uppspelt för allt som sker på den fronten. 
 
Fröken Harmoni

Hej!Visst håller du på/skulle skriva en lathund för genusföräldrarskap? Jag bara undrar hur det går och om projektet fortfarande är igång.Ser väldigt mycket fram emot att få läsa den och lära mig mer :).Svar:
Det är på gång men blev lite mer omfattande än planerat!


LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

schmenus

tycker det är så himla bra gjort av dig att du sportar andra och blir glad när det går framåt. mig veterligen är det INGEN annan storbloggare som gör det. Du är unik.

Lisa - MondoCane

Ja, det är mysigt.

Tottis

Hahaha ni såg inte så uppspelta ut måste jag säga :P

My

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151507261968952&set=a.10150233341278952.327651.615348951&type=1&theaterÄven om tjejen i fråga gör detta för att provocera är både ämnet och alla de kommentarer hon fått av vikt, anser jag. De som nätmobbar henne anser sig få göra det eftersom "det är roligt" och "jag hatar folk som gnäller på nätet". En nät-tidning tog upp saken. Se hennes privata fb-sida.

Stockholmsmamma

Fridays! Mums! Måste nog dra dit familjen på sizzling fajitas och maffiga efterrätter för att kunna blogga om det. Vad hungrig jag blev nu. Hoppas ni har det riktigt trevligt!

Julia

Blir ni inte trötta på att äta samma jämt?schmenus: Då kan du inte ha läst många storbloggare.Svar:
nej, blir aldrig trött på fridays.
Vilka andra storbloggare lyfter andra bloggare lika mycket som jag gör?LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Nea

Jag undrar kring en retweet du gjort på Twitter. Typ något i stil med att "de som inte kallar sig feminister är inte smarta". Alltså jag är själv feminist men jag har väldigt svårt för sådana uttalanden. Dels för att jag tycker att det är en väldigt dålig grund att möta de som inte kallar sig feminister typ "du tycker inte som mig alltså är du dum". Jag anser inte att de som inte kallar sig feminister är korkade. De ser inte samma strukturer som de som kallar sig feminister och har andra förklaringsmodeller gällande det ojämställda samhället. Vissa gillar inte själva ordet och är rädda för att bli stämplade som "extrema" om de använder det. Det är synd, för jag har upplevt att vissa jag känner ändå håller med mig om när jag förklarar vad feminism är men ändå inte vill säga att de är feminister. Hur viktigt själva ordet egentligen är kanske är svårt att säga, men jag har upplevt det som viktigt när feminister ska organisera sig. Då blir det som en gemensam värdegrund istället för den luddiga meningen "för jämställdhet".Sedan så gäller det även urvattnandet av begreppet feminism. Jag tycker inte att det finns någon som äger begreppet feminism och som kan ge den rätta definitionen av ordet. Men många som säger att de är feminister förklarar orättvisor med hjälp av en feministisk analys. Om man bara kallar sig feminist för att "man är för kvinnor" utan att ha gått djupare in på vad det innebär så kommer ju feminismen som verktyg för ett jämställt samhälle gå förlorat. Feminist kommer bli en ofarlig etikett utan någon egentlig innebörd.

Heidi

Alltså, är det bara jag eller ser ni inte ut som ni skulle va systrar på denna bilden? Gulligt tycker jag :D

Nea

Blev inspirerad till ovan kommentar av denna krönikan http://rodeo.net/lisamagnusson/2013/05/31/maste-beyonce-vara-feminist/ av Lisa Magnusson

Oskar

Håller med Nea i hennes kommentar. Jag anser att alls borde vara feminister men skulle inte kalla någon dum som sa att hen inte är det. Det behövs bättre argument än så. Sen innebär en Rt iofs inte nödvändigtvis att man håller med om det som skrivits. :)

Julia

Schmenus sade att hen veterligen INGEN annan storbloggare lyfter fram andra och blir glad när det går bra. Det är förstås trams. Blondinbella lyfter väl fram Elaine? Kenza lyfter fram Tyra? osv.

Julia

Schmenus sade att hen veterligen INGEN annan storbloggare lyfter fram andra och blir glad när det går bra. Det är förstås trams. Blondinbella lyfter väl fram Elaine? Kenza lyfter fram Tyra? osv.Svar:
schmenus sa väl snarare att ingen lyfter fram så mycket som jag gör. Och jag tycker själv också att andra storbloggare är jävligt dåliga på att lyfta varandra. Att man länkar en eller två kompisar emellanåt tycker inte jag räknas. Och det är väldigt tråkigt tycker jag.


LADY DAHMER™ | postpatriarkal feministfitta

Julia

Killercolours är också duktig på att lyfta andra bloggare. Så jo, det finns andra storbloggare som lyfter andra.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Powered by Jasper Roberts - Blog