Att vilja sälja bilar med hjälp av en studie som visar att män är empatistörda as verkar ju märkligt.
män är as Jaha, Volvo har gjort en undersökning som visar att män är '' genetiskt styrda'' att föredra bilar för bebisar. Genetiskt ja. Låter trovärdigt. Låter jävligt okunnigt snarare. Och studien? Den talar liksom inte för männen. – Den här undersökningen bekräftar det vi alltid misstänkt: Vacker design kan väcka starka känslor, säger Volvos designchef Thomas Ingenlath. Nåja, den bekräftar väl snarare att den manliga könsnormen samt den livslånga hjärntvätten av våra pojkar inte bara är stark utan rentav skadlig.
p.

Det vore intressant att läsa studien. Det vore intressant att se om försökspersonerna är föräldrar eller inte. Det vore intressant med en diskussion om kulturell betingning. Ett gråtande barn väcker ju en viss typ av känslor som är helt skild från den av en vackert utformad statussymbol.

Att studien är reklam känns uppenbart. Hur man kan anse att det är bra reklam är för mig betydligt mer dunkelt.

Själv tycker jag det luktar trams och pseudovetenskap lång väg!

Borde man möjligen anmäla den? Kan man anmäla reklam som presenteras förpackat som vetenskap? Var i så fall?

Sara

"enligt Volvo visar resultaten att män verkar i det närmaste ”genetiskt programmerade” att tycka om bilar."

Och man uteslöt kulturella faktorer hur exakt?????

marcus

ja mina urinstinkter får mig att vilja köpa bil istället för att ta hand om gråtande barn/ sjuksköterskestudent

Alicia

Just det ja! Glömde att bilar funnits sedan människans ursprung och att det därför är rimligt att män är programmerade att gilla bilar. Detsamma måste gälla med plastdinosaurier.

Svar: Hahaha! Har du sett Magnus Betnérs standup om barn och leksaksbilar. Sjukt kul om grottbarnen som leker brumbrum med en kotte, typ.
Sonja

Alice

Wow...

linnea

Hahahaha, vilket skämt. Orkar inte ens bli irriterad.

Tyckmyckna

Det känns som om det saknas en del information här, som t.ex. vilken sorts DNA-analys man använt och vilka gener man anser är inblandade i utvecklandet av känslor för bildesign. Och handlar det om genetik eller epigenetik (dvs huruvida man har eller inte har vissa gener eller huruvida generna är på eller av)?

Såna detaljer framgick liksom inte riktigt av artikeln, men jag utgår från att allt sånt finns med i själva studien eftersom de drar slutsatsen att det är genetiskt.

Eller?

Svar: Volvo är ju känt för sina tillförlitliga genetiska studier, så jag känner mig helt trygg med att det finns detaljerade redovisningar av allt det där i studien, även om det inte går att läsa i artikeln.
Vanessa

Jenny

Vad ar det for mutationer da hos individer av kvinnligt kon som inte star ut med bilder pa barn och den manliga motsvarigheten som har noll intresse for bilbilderna...?

Lina

I så fall är min man en kvinna.

lingon

Nu kan man inte läsa hur studien gått till, om den är seriös eller vilka parametrar de har arbetat med. Det låter onekligen ganska tveksamt. Men, för att spinna vidare på din rubrik. Om nu så är fallet, alltså att män gillar bilar bättre än gråtande bebisar, är definitionen "empatistörda as" verkligen korrekt? Jag har inte läst studien men jag antar att du har gjort det eftersom du använder så grova tillmälen.

Svar: Förstår inte vad du fråga LD om? Att män enligt denna studien (jaja.. "studie") inte bryr sig om gråtande barn kan väl ses som bristt på empati? Och om man inte har någon som helst empati utan bara bryr sig om materiella ting (i detta fall bilar) passar as ganska bra in?
Ulrika

Bara Vara - min visdom bör spridas

ehum, skit ska skit ha?

Diana

Hej Lady.D! Jag undrar lite hur det beskrivs hur man genom att vara noga med språket när man bemöter barnen och hur man ger namn på olika platser i lokalerna ger andra signaler till barnen på ett genus neutralt sätt. Och om du kan ge några exempel på vad det kan vara för något.

Marcus

Skall man vara lite seriös så är det väl bra på ett sätt - det är väl tryggt att man håller sig lugn inför ett gråtande barn.

Skall man vara lite oseriös så kan man göra samma undersökningar med att nyttja heroin och ett skrikande barn på en mor och antagligen komma fram till den oseriösa rubriken - "Mammor är genetiskt styrda att välja heroin före sina barn!!!!".

Tom

Undrar lite hur Volvo har tänkt att använda sig av denna "kunskap" för att sälja fler bilar?

Motvilliga Mamman

Töntvolvo.

Hockeysmurf - Ja det ÄR jag!

Shit! Jag är man! Fick mig ett könsbyte jag inte bett om, najs Volvo. Tackar.
Fast min första instinkt när jag hör ett gråtande barn är faktiskt att gå därifrån, såvida det inte finns en enda människa i närheten förutom jag förstås.
Och jo... jag kan bli lätt förälskad i en snygg bil med kraftfull motor.

Idiotstudie. Jag är kvinna, jag gillar bilar och blir obekväm när små barn gråter. Jag är jag. Fuck you Volvo.

Fine - en 21årings syn på sex, kärlek & relationer

Hahah men det här måste ju vara fake...?

svamp

Min man hatar bilar. Han har inte ens ett körkort. Han sövde just vår 14 dagar gamla bebis. Är han kvinna?

Rebecca

Skulle vara intressant om du kunde ge ett svar på Amir, gaybloggens inlägg om könsneutrala leksakskataloger.

Maggan

Tänker direkt att studien gjordes för att det sen skulle bli en snackis på olika sociala medier. Reklammänniskor är farligt sjuka människor, som en kompis brukar säga.

Johan

Jaha, räknas jag som handikappad nu? För tydligen är det ju något fel på mig, genetiskt. Om jag ändå bara brydde mig om bilar...

Therese

Med tanke på att det var volvobilar som användes i studien så är vore det väl mer logiskt att anta att Volvo misslyckats med att designa bilar som tilltalar kvinnor.

rockpaperscissorlizardspock

Givetvis är det genetiskt styrt, det vet ju alla att män redan under stenåldern körde runt i stenbilar.
Herregud.

Svar: Precis. Den som inte tror på det behöver bara kolla på Flintstones.
Tom

Elin

Hmm... Min man är skrämmande förtjust i bilar men samtidigt är han den av oss som oftast reagerar starkast på barngråt av oss två. Vad är han då, tvekönad?

Tess

"Starkare känslomässigt" är väldigt luddigt uttryckt. Menar de att känslorna är positiva eller negativa eller bådeock? Genetiskt dessutom? Tror de att männen levt avskärmade från världen under hela sina liv, aldrig fått någon påverkan från något håll alls? Hahaha...vilken urlöjlig studie! :-D

Johanna

Underbart, då är det äntligen bekräftat: Jag är man. Undantagen bekräftar regeln, eller hur är det? Vore ju intressant att se om Volvo har en studie som faktiskt håller, med tanke på att bilen är en så gammal uppfinning så är det ju rent logiskt att generna hunnit förändras...

petra

hahaha, en studie där två män deltog. de hittades på kriminalvården. alltså, seriöst, vad försöker de uppnå med den här ”studien”?

Hmm

Denna studie skulle isåfall tyda på att män reagerar starkare på de flesta materiella ting de skulle vilja äga, än okända gråtande barn. Och det finns väl en möjlighet att det tyder på någon form av genetisk styrning, kanske var det mer hjärnaktivitet hos en man när han såg en ny grotta än en granngrottas gråtande barn. Dock tror jag detta är ett försökt till att säga: MÄN, DAGS ATT BYTA BIL. Och ska således inte heller tas på allvar.

Dock så ser jag det som en onödig forskning och publikation. Varför förstärka ett redan dåligt beteende...

Lillen

"Ett oberoende forskningsinstitut i Schweiz" är det säkert som har gjort den här studien.

Dean

Jag tänker inte ens diskutera den här rapporten. Det faktum att den är beställd av Volvo är ju så jävla patetiskt, och att sen en tidning väljer att skriva om det och ge publicitet... Blä.

petter

vad tror ni om den här då?

http://www.aftonbladet.se/halsa/article6392428.ab

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Powered by Jasper Roberts - Blog