Hur ofta tror ni att Fredrik Backman eller Edward Blom får bannor för att de''uppmuntrar till osund livstil''?

På en internetgrupp diskuteras just nu mitt syfte med att skriva om att jag äter skräpmat. Herregud, jag kan ju inte uppmuntra folk att äta skit (samtidigt som jag förhärligar min tjocka kropp) för då har vi ett folkhälsoproblem på halsen och detta är ju mitt fel i såfall.

Så varför postar jag bilder när jag äter skräpmat? Jag gillar ju såklart att retas med alla stolpskott därute men jag vet också att tjocka människor kvinnor som äter skräpmat väcker mycket ilska hos folk. Detta vill jag synliggöra, för det är ett problem. Att dessutom berätta att jag äter skräpmat med glädje och utan att ursäkta mig, skämmas eller säga att jag ”syndar” eller på andra sätt kompensera (som jag ser majoriteten av alla kvinnor göra i sociala medier) ser jag bara som positivt.  Jag lovar, vi kommer inte få en epidemi av diabetes, tandröta och hjärtproblem för att en fet kvinna på internet uppmanar folk att prova den senaste friterade rätten på Fridays.

Det som är lite intressant är att jag inte sett samma slags kommentarer inne hos Fredrik Backman, eller trådar på facebook där hans eventuella förebildsansvar diskuteras eller problematiseras och han skriver inlägg som detta. Eller det här om feta ostiga kolhydratstinna piroger. Eller det här inlägget om hemlagade flottiga burgare med bea. (herregud vad hungrig jag blir nu) Hos Fredrik jublas det. Härinne rynkas det på ögonbryn och hyttas med fingrar.

backman   Eller how about Edward Blom? Hur ofta tror ni han får bannor för att han ''uppmuntrar till övervikt''? Jag gissar typ aldrig. Han fick nyligen ett pris för ''Årets Överdådare''. (Nej jag skojar inte.) Hans matglada blogg hittar ni här och hans instagram här, men pass opp, man blir riktigt sugen! (inga pekpinnar så långt ögat nåt heller)

bloom

HUR VÅGAR HAN?!

Intressant ur ett genusperspektiv, inte sant?

Nä, nu är jag inspirerad att införa ett ''veckans mål'' där jag tipsar om friterade snickers och glasstårtor och annat gott. Med recept såklart. Vilka är era favoriträtter?
Jag tycker att vi håller en tyst minut för alla stackars människor med mycket pengar

twitter twitter2 twitter3 twitter4 twitter5

Det är synd om människan brukar man ju konstatera. Lite extra synd är det ju om alla med mycket pengar, det är ju så svårt när man inte får konsumera och upprätthålla kapitalismen utan att nån jobbig fattig jävel ska gnälla missunnsamt. Man ska väl få unnasäj?

NÄ LÅT DEM VARA DE BETALAR JU MEST SKATT AV ALLA LIKSOM VÅRA FRÄLSARE (som om de hade ett val här men jaja).  Fattiglapparna är bara avundsjuka och lata. Eller ''bittra på livet'' som Läckberg kontrade med. Ja jag kanske är bitter, brukar bli det när jag tänker på hur skevt resurserna fördelas i vårt land. Framförallt brukar jag bli lite bitter när jag tänker på alla som åker till Dubai och spenderar pengar där medan de lokala kvinnorna behandlas som boskap. Men det man inte ser lider man ju inte av brukar man ju säga. Men jävligt vidrig är det ju.

När gud försvinner börjar vi dyrka mammon istället

Idag är det Halloween och det ska tydligen firas på förskolan.  Jag säger varje år att jag vill börja fira Halloween. Sätta upp pynt hemma, laga konstig och läskig mat och kanske ha en liten fest/kalas. Jajajajajaj kommersiell högtid osv men va fan är julen då isåfall? Maken till kommersialism och konsumtionsförhärligande ser man inte maken till på hela året. Det är så man spyr men företagen gör sitt bästa för att få oss att tro att hela spektaklet går ut på att konsumera och köpa hem. Kanske har det med vår bristande religiösa anda att göra och då blir ju mammon gud istället.

MEN jag är ett stort fan av traditioner och sånt som förenar folk i en gemenskap. Ju fler sådana, desto bättre.

halloween

Ninja är en häxa och Tamlin är en ''superhjälteprinsessa''.