Detär inte svårt för kvinnor som ser ut som jag att vara osminkad

Sofia och Jo hade lite funderingar under inlägget om Elin. Det är funderingar jag stött på förr i olika sammanhang och själv reflekterat över i liknande frågor.

fet

Först måste jag bara påpeka att om man inte tycker att jag är fet då är man synskadad. Att jag är fet är fakta, inte en subjektiv åsikt och min vikt är inte relativ. Att låtsas som nåt annat gör mig bara frustrerad. Så.

fet2

Jag använder min kropp som verktyg ibland. För att normalisera och ibland för att provocera. Det är politik. Bara att existera som fet (eller hårig) och INTE gömma undan sig eller be om ursäkt är ett statement vare sig man vill eller ej.

Smalhetsprivilegiet innefattar alla som är smala, inte bara underviktiga supermodeller. Att dra paralleller till dem och mena att kvinnor som inte är preciiiiiis lika långa och smala inte är normativa eller godkända av samhället är bara löjligt och osant. Det betyder såklart inte att man som normativ inte kan må dåligt eller känna av samhällets hets och krav. För det är ju något som drabbar alla kvinnor oavsett hur vi ser ut eller hur mycket vi väger. Självhat och kroppsförakt tar inte hänsyn till hur bra vi passar in.

Däremot så spelar det roll hur samhället värderar oss eftersom att vår självbild till stor del skapas samt påverkas av det. Att inte hata sin kropp är jävligt mycket svårare när resten av samhället bekräftar och uppmuntrar ditt självhat.

Men man kan inte jämföra mina bilder med Elins bilder. Elin passar in i ett ideal, en norm som HYLLAS och bekräftas av samhället hela tiden oavsett vad hon personligen känner kring sin kropp. Det gör inte jag, jag passar inte in i någon norm, tvärtom jag sticker ut från den, jag provocerar och äcklar folk med min blotta storlek och det gör jag oavsett hur många som väger mer än mig. Vi feta sitter i samma båt.

Jag skulle t.ex aldrig posta en bild på mitt ansikte osminkat och ba "jag har äntligen lärt mig acceptera mig själv som jag ser ut, nu går jag ut osminkad" eftersom att jag är medveten om att mitt ansikte tillhör en relativt snäv norm. Jag har de höga kindbenen, de fylliga läpparna, glansiga tjocka håret och framförallt den där fina släta huden som klarar sig utan smink.

Det är inte svårt för kvinnor som ser ut som jag att lära sig acceptera sitt utseende (ansikte) utan smink eftersom att jag redan är normativ och faktiskt ganska snygg. Och det försöker jag ta ansvar för oavsett hur ful jag känner mig emellanåt.

Antirasism + Hälsingland = nej?

Hälsingestämmorna tar avstånd från ''främlingsfientlighet'' (önskar att Hela Hälsingland skrev rasism istället för att fega)

stämman

"Bakgrunden är egentligen det som har inträffat några år, så nationalsocialistiska rörelser har visat intresse för att koppla sig till spemansstämmorna, och få oss att framstå som allierade. Det är något som spelmansrörelsen inte är särskilt roade av. Vi vill markera att de företräder en världsbild som vi inte vill medverka i", säger Roland Hamlin, kontaktperson för Delsbostämman.

Men det gillas inte av köksbordsrassarna. De deklarerar högt sitt motstånd.

rasist agnes

rasist sigge

Och suckar högt. Usch och fy och suck för avståndstagande av rasism, kan inte ''hälsingekulturen'' få slippa sånt jobbigt tjafs?

Jag svarade såklart:

rasister i hudik

OCH FICK 15 OGILLA?!!!!!! Vilka är dessa femton?! Hur kan man säga emot mig här? JAG FATTAR INGENTING.

LUGN! DET FINNS FEMINISTER SOM INTEÄR FULA OCH HÅRIGA!

ej ful feminist

Det är så jävla trist att diskussioner kring feminister nästan alltid ska handla om utseende och då gärna på ett sätt som liksom är avståndstagande från de där fula håriga okvinnliga feministerna typ "lugn allihopa! Alla feminister är inte fula! En del har smink och höga klackar, pusta ut!!!" Suck. Vad jag aldrig förstått är hur detta är relevant överhuvudtaget annat än att liksom bevisa poängen med att patriarkatets fula tryne tar en massa utrymme i ett rum som borde vara fritt från alla sådana krav.

Att försöka bevisa för omgivningen att feminister minsann kan vara snygga är för mig att spela motståndet i händerna. Hela poängen med feminismen är ju att kvinnor inte ska behöva leva upp till patriarkatets krav på vad en kvinna är, får göra och hur hon ska se ut. Men kvinnor, även feminister, värderas efter knullbarhet och det får vi aldrig någonsin glömma bort.

ODLAR HÅR

Ja! Vi odlar hår! ISTÄLLET! Det tar ju såklart enormt mycket tid men är sååååå värt det. Vad gör man inte för kampen osv. PUH. Trött nu pga odlat hela morgonen.