Bajsar du? Svara ja eller nej!

Dessie förstår inte varför mammor säger att de inte hinner duscha. Hon har nämligen välsignats med en sån där trevlig bebis som kan sova själv. Ninja var en illvillig liten demon antagligen utsänd för att straffa mig för allt dumt jag sagt och gjort (nu är hon mammas bästa lilla fröjd dock).

Jo, Ninja sov mycket hon också. Vilket ar skönt för då kunde jag passa på att sova också. Men jag kunde inte duscha eller ens skita. Hon var nämligen en sån där som SKREK när man la ner henne eller gav henne till nån annan. Jag var tvungen att bära precis hela tiden. Och amma och amma och amma till förbannelse. Jag ammade till och med när jag sket. Jo det är helt sant. Jag ammade när jag åt. Jag ammade när jag surfade. Jag startade den här bloggen pga att jag inte kunde göra nåt annat än att sitta i soffan och amma med ena handen på tangentbordet.

Jag kunde inte börja använda barnvagn förrän hon var runt 6 månader och bara i korta vakna stunder. Jag bar i sjal och sele tills hon blev ett.

Men det slutar inte när de blir större. Värst är när de är typ 2 och får för sig att de vill duscha tillsammans. Man ba "nej fan ut kan jag få vara ifred?" Eller när man ska skita och det står en fyraåring utanför och ba "mamma!!! Bajsar eller kissar du? Mamma? Svara! Bajsar du? SVARA JA ELLER NEJ! MAMMAAAAA?!"

Är det romantiskt med prostitution?

Börjar morgonen med gröt och ett avsnitt podcast med Karin och Sara, cirka världens bästa och mysigaste podd.

karin å sara

Jag lyssnar faktiskt bara på två och det är dels Karin och Sara men också en filmpodd; Vacancy. Jag är helt ointresserad av film men den podden är också mysig att lyssna på. Gemensamt är nog den sävliga norrländskan som både Karin och Sara, men också Magnus och Erik, pratar.

Ett avsnitt ni måste lyssna på är när Magnus och Erik gästpratar på en ANNAN podd, men de problematiserar och dissekerar Pretty Woman. Nu är ju ni upplysta feminister större delen av bunten så för er kommer analysen inte som en överraskning, men visst är det vansinnigt att en av filmvärldens mest kultiga och romantiska filmer handlar om en äcklig torsk som köper en prostituerad? Hallå?! Helt jävla sjukt. På vilket sätt är det egentligen romantiskt?

pretty woman

Nu ska jag måla bokhyllor! Glöm inte att lyssna på Karin och Sara heller.

Hur kommer manåt utanförskap i skolan?

Jaha, då bölar man innan dagen ens börjat.

solen

Det krävs OMFATTANDE arbete för att motverka utanförskap och mobbing, det räcker inte med fina ord och en tillsägelse då shit happens utan empati och solidaritet måste vara integrerat i hela läroplanen.

När jag jobbade inom förskolan så jobbade vi på en av förskolorna med empati som tema (istället för det sedvanliga ämnet typ vatten eller matematik osv) och vi såg, i slutet av terminen, ENORM skillnad på barnens beteende och framförallt på sättet de bemötte varandra samt hanterade konflikter.