Fatshame mitt på ljusa dan

Detta kommentarsfält är det vidrigaste jag läst på länge. Förtrycket mot tjocka pågår rakt under våra näsor helt utan skam. Spekulationerna kring min eventuella lathet är också helt sjuk. Och så avslutar de med att skamma överviktiga och vårt bristande föräldraskap, jo men ni vet: tjockisar orkar inte ta hand om sina barn och så vidare och om tjocka bara gjorde si och så så skulle de... Jo men ni fattar.

Och för att svara på inlägget: Nej, jag är inte anti träning eller hälsosam mat. Wtf liksom?! Jag är däremot emot att få det upptryckt i ansiktet från alla håll varenda minut om dagen året om. Nej vi behöver inte upplysa folk om folkhälsa och nyttig mat. Vi gör ju tamejfan inget annat! Det har vi gjort sen 80-talet och hade det funkat så hade ingen varit överviktig.

Flera i kommentarsfältet påpekar kränkt att jag minsann inte har någon koll alls, att det finns jättebra bloggare drivna av kvinnor som minsann tränar för att må bra. Men jag har full koll på hur träningsbloggvärlden ser ut. Men till skillnad från många så ser jag ingen skillnad på dem.

Kravet på hälsa och starka kroppar är precis lika kvävande och triggande och nedbrytande som kravet på snygghet. "Strong is the new skinny" är bara ett nytt ideal som kräver smala vackra kroppar. Att jag förmodligen är starkare än de flesta i kommentarsfältet räknas inte för att jag är tjock. Det är yta. Hyckleri, fettförakt och yta. Inget annat oavsett vad man gömmer sig bakom eller vilka ursäkter man drar till med.

Jag värderar inte bloggare som tränar för hälsan högre än de som tränar för att tilltala män. Det är inte finare eller ädlare eller bättre att träna "för sin egen skull" (hahaha) än att träna för att bli snygg. Det är inte fulare att vilja vara sexig och att man antyder det tyder bara på ett illa dolt kvinnoförakt och är PRECIS det jag kritiserar i mitt tidigare inlägg.

Och vet ni vad som inte är bra för hälsan? Att konstant få förklarat för en hur ohälsosam ens kropp är och att andra tar sig friheten att diskutera överviktigas brist på kunskap, motivation, ork, energi. Att konstant få uppkört i ansiktet att man är en dålig förälder och en belastning på samhället.

Jag mår inte ett dugg dåligt av min vikt. Jag mår dåligt av andras åsikter och värderande av den. Så vänligen: håll käften.

20140629-173243-63163210.jpg

Jag orkar iallafall borsta tänderna trots att jag är tjock. Tur det, annars hade jag varit både tjock och äcklig!