Byt utmatmotbajsså hör du ju hur oaptitligt det blir!

En klassiker bland mansrättare och antifeminister är att jämföra feminismen med nazismen och jo, jag kan tänka mig att det i deras små lättstötta kränkta hjärtan kan kännas preciiiiis som att bli ihjälgasad och satt i arbetsläger men i övrigt så haltar jämförelsen om man säger så.

En annan klassiker är att "byta ut" ord typ:

"Byt ut man mot invandrare/jude så hör du genast hur obehagligt det låter!"

Jaha? Kan man byta ut lite vad som helst, hur som helst? Kärlek mot hat? Mat mot bajs? Får jag prova?

"Jag hade sex med min fru igår" USCH JÄVLA PEDOFIL! Människor som har sex med sina fruar är ju sjuka i huvudet det hör man ju om man byter ut "fru" mot "barn". SUPEROBEHAGLIGT!

"Man misshandlade kvinna". Byt ut "kvinna" mot "soffa" så blir det ju inte alls lika farligt! PUH VILKEN TUR, vi överreagerar på det här våldet tycker jag.

godzilla

Sofie

Hahaha!

Alice

Haha, klockrent inlägg! :D

p. [prettopoeparodisk paronomastiker]

Ibland önskar jag att jag förstod mig på Twitter och kunde följa dig så jag fattar bakgrunden till sånt här. Lite går det mig över huvudet. Men hur jag än försöker känns Twitter som att vara full på ett cocktailparty, alla pratar samtidigt och inget blir begripligt. Kul jämförelser dock.

JR

Att byta ut man mot kvinna eller kristen mot muslim är ett sätt att testa sina egna fördomar och huruvida man har en bias gentemot den ena eller andra gruppen. Därför är det ganska effektivt att ersätta en grupp mot en annan, för att se om man egentligen tycker att påståendet är acceptabelt eller inte. "Hade jag accepterat denna värdering om det uttryckts mot en annan grupp?". Är svaret nej, kan man konstatera att man värnar den ena gruppen mer än den andra. Utifrån den insikten, och allas lika värde, bör man i så fall försöka åstadkomma en inre förändring där man värderar gruppernas välmående lika.

Givetvis kan man inte byta vilket ord som helst i vilken mening som helst och få den önskade effekten, nämligen att ifrågasätta sina egna fördomar och värderingar.

Svar: fast du kan inte byta ut grupper eftersom att olika grupper har olika makt och olika position i samhället.
Lady Dahmer

D

Såg att det finns en grupp på Facebook som heter maskulint initiativ. Är så otroligt trött på män som utnämner sig själv som offer. Behövde läsa din blogg för att lugna ner mig.

Kram till bästa bloggaren

Svar: Väntar nyfiket på LDs första blogginlägg om tramset "M!"
Malin

Alexa

Va? Fattar inte det här inlägget alls

Jasmine

tänkte bara lämna denna http://yes-all-women.tumblr.com/

Emil

Hej LD.

Det här har inte med ämnet att göra, men är alldeles för nyfiken. När du var med i morgonpasset sa du att ett av dina barn (kommer inte ihåg vilken utav dom) inte visste vilket kön hen var. Jag har har själv inte barn, men mina syskon har ett gäng och dom överöses av könspronomen från vänner, mor/farföräldrar och andra. Hur gjorde du för att undvika detta? Förklarade du till närstående att de inte skulle kalla dina barn för annat än sina namn?

Svar: Ja jag sa ifrån tydligt från början att jag ville att hon skulle kallas för sitt namn och vid de tillfällen folk glömde och typ sa "tjejen" så svarade jag kprt "hon heter Ninja, inte "tjejen"."
Lady Dahmer

Alex

"En klassiker bland mansrättare och antifeminister är att jämföra feminismen med nazismen och jo, jag kan tänka mig att det i deras små lättstötta kränkta hjärtan kan kännas preciiiiis som att bli ihjälgasad och satt i arbetsläger men i övrigt så haltar jämförelsen om man säger så."

Skojar du eller? Själv har du ju inga problem att avbilda Jimmie Åkesson i nazistuniform. Menar du alltså att Jimmie önskar sätta oönskade i läger samt utrota dem?

Svar: SD är ett parti med naziströtter så vad Jimmie vill är ganska oklart men hans retorik är densamma som den som fördes i Tyskland på 30-talet.
Lady Dahmer

RödaHund

Hahaha! Så bra!

Emma

Haha, skrattade rätt ut och nu tycker lokala bibliotekspersonalen att jag är körd i huvudet

sak

Tack för det här inlägget! Jag är så sjukt trött på både detta fenomen och felaktiga analogier i diskussioner med små snöflingemän.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Powered by Jasper Roberts - Blog