Släng ut vågen!
Här är ett enkelt förslag för den som vill sluta tänka på samt oroa sig för sin vikt: kasta ut vågen. Väg dig aldrig mer igen. Min livskvalité har förbättrats med 500% sen jag gjorde detta. Ingen mer ångest för de där kilona upp. Inget mer grämande kring siffror. Och bäst av allt: att väga sig kommer aldrig vara ett naturligt inslag i mina barns vardag och de kommer aldrig se mamma stå på en våg!
Livetär stökigt ibland men de flesta gör så gott de kan

När det gäller skilsmässor så känner jag att jag var lite otydlig för självklart kan det vara väldigt traumatiskt för barn att slitas upp ur den grundtrygghet de tidigare känt, speciellt när föräldrarna inte hjälper barnet att hantera alla känslor kanske för att de är för upptagna med sitt egna, med arga känslor och sårad prestige. Barn är dessutom experter på att ta saker personligt, på att ta på sig skuld och utgå från att allt är deras fel. Och det bör man ju ha i åtanke.

Men lika ofta så bryter man upp ur en redan dysfunktionell situation där barnen och föräldrarna redan mår dåligt och då är det ett första steg mot sundare relationer och mer harmonisk tillvaro. Min egna blev väl sisådär, våldet min pappa utsatte min mamma för ersattes av andra mäns våld och jag har som jag tidigare berättat växt upp väldigt otryggt. Men till slut blev det iallafall bra, något det aldrig kunnat bli med pappa kvar i ekvationen.

Uppbrott är alltid jobbiga för barn dock. Det tänker man kanske inte alltid på när man drar barnen ur skolan och flyttar långt bort från gamla kompisarna bara för att man vill testa att bo på en annan plats eller när man byter vänner och umgänge på löpande band eller när man presenterar nya pojkvännen för snabbt och allt går bra och barnen gillar honom för att han sen helt plötsligt en dag bara försvinner (för att ni gjort slut men den biten fattar ju inte barnen) eller när man hattar från styvfamilj till styvfamilj, får nya syskon och förlorar dem efter en tid. Det är ett recept på separationsångest om inte annat.

Usch, nu låter detta väldigt skuldbeläggande hör jag och det är absolut inte meningen... livet är ju stökigt ibland och de flesta gör så gott de kan utan det där berömda facit i hand. Hoppas ni förstår vad jag försöker säga.

I ett patriarkatär det viktigt att våldtäktsmän... nej förlåtsamtyckeskritikerkänner sig inkluderade

Läs gärna min senaste krönika i metro om det nya ordet ''samtyckesbrott'' som tydligen ska ersätta ordet ''våldtäkt''. I ett patriarkat är det viktigt att våldtäktsmannen... nej förlåt "samtyckeskritikern" känner sig inkluderad och inte alldeles för anklagad. Men att hitta på nya ord avdramatiserar och förminskar allvaret ordet förmedlar.

KRÖNIKA: Linda Holmgren efterlyser ett nytt ord för våldtäkt för att förtydliga att våldtäkter inte alltid behöver vara våldsamma. "Samtyckesbrottsling" föreslås som ett tydligare alternativ men då ord bär med sig känslor, värde samt föreställningar och inte kan bytas ut godtyckligt utan att förändra dess betydelse så får det motsatt effekt istället. 

våldtäkt samtyckesbrott

Glöm inte att dela i alla era sociala medier!