Gott nyttår då!
Vi firar nyår hemma hos grannar/vänner. Möjligtvis en ny slags tradition. Andra året i år. Vi lagar mat ihop och äter. Massvis. Bara gott.     Oskar gör ribs, jag gör skagenröra och pepparrotsröra, vanlig god sådan med mejerier osv. Och så en med oatley fraiche till mejeriallergikern som är med och kan ärligt talat säga att jag är helt traumatiserad efter att ha smakat på denna styggelse. Och jag måsta tyvärr fortsätta smaka av för att det skulle bli "bra". *kryper ihop i fosterställning*  men eh DET BLIR SÄKERT JÄTTEGOTT NÄR DET ÄR KLART.    Så här ser skillnaden ut mellan en räkpåse 70/90 och en påse 90/110. Nu vet ni det. Vi väljer alltså alltid det förstnämnda om vi kan.     Vi kör för övrigt dresscode "bekvämt" ikväll. Värdparet kör tvärtom.  Ha ett gott nytt år allihop, ses i januari! 
Julia

Varför skulle man hellre välja den lilla räkan? Fattar inte. Gott nytt år bästa Natashja!

Svar: Alltså jag köper ju påsen med 70/90. Dvs större räkor.
Lady Dahmer

Madwolf

Oatlys fraiche är helt ok i mat. Men inte bara fraiche. Det smakar papper.
Men deras matgrädde är fan helt underbar!

Gott nytt år på er!

Svar: Fattade inte heller. Det är ju skönt med färre att skala.
Elin

Hjerpe

Gott nytt år! :)
Vi hade också total matfrossa!
Löjrom, lamm, tzaispett, potatissallad och marängsviss! Snacks och godis däremellan, samt en massa alkoholfria drinkar och dans.

"E"

Vilken skön kväll förresten! God fortsättning

Becka

Ja, Oatly iMat är inte god. Dock gillar jag deras havredryck och havreglass (aldrig tyckt om att dricka komjölk dock). Fast Oatly iMat har verkligen en skum eftersmak. Finns även havrevisp (osäker på märke) som är jättegod. Antar att havreprodukter gör sig bättre som söta än syrliga pga. havre är mer sött än surt naturligt.

Svar: Oatlyglassen funkar inte för mig, fraichen har jag inte provat men vispen och matlagningsgrädden är trevlig. Jag var mjölkfri en period pga barn med magproblem och amning men det var innan fraichen hade kommit.
Elin

Tankar av Tuss

Räkor är ju så jäääävla gott! Synd att det är så pissigt att skala dom.

Svar: Värt det! Skala alla i förväg så slipper du kladda vid bordet.
Becka

D

Vad har du i din skagenröra? Tror jag kanske behöver modifiera min.

Svar: En riktig Skagen har man lika delar majonnäs o créme fraiche. Sen finhackad rödlök, en skvätt citron, peppar o salt. Och så grovhackade eller hela räkor. (Måste vara självskalade) Inga konstigheter! Men om man vill ha tjockare Skagen till exempelvis krustader eller toast så kan man med fördel byta ut creme fraichen till Philadelphia ost.
Lady Dahmer

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Powered by Jasper Roberts - Blog