Nyttår, gamla löften
Nyårslöften:
  1. Inte försöka gå ner i vikt.
  2. Bara äta sånt som är gott.
  3. Inte känna skam över maten.
  4. Vara snäll mot mig själv.
  5. Aldrig hålla in magen.
Osv.
Emma Elfstrand - elfstrands.se

Du är så jävla bra!

Svar: Att främja ohälsa är en styggelse. Nu blir jag ledsen. Köp min kokbok.

Gott nytt år,
Anna Skipper
Anna Skipper

aneli

Mina nyårslöften: Laga mat och ät istället för att svälta. Ät bröd som tilltugg eller mellanmål istället för att ersätta alla måltider med det. Öka matbudgeten från 800 kr i månaden till 1500 eller mer. ÄT. Ät nyttigt, onyttigt, gott, äckligt, mycket, mindre, ät bara och ha balans. Inte en veckas skräpmat följt av en veckas bröd och vatten. Skita i att väga mig, låta doktorn väga mig om det behövs utan att tala om min vikt, bmi eller liknande. INTE falla tillbaka i gamla ätstörningsspår. Får se hur det går. Bra hoppas jag :) Lycka till!

ozzy

Årets nyårslöfte blir som vanligt att inte lova nåt så har jag inget att leva upp till.

j

Bästa listan ever :-D :-D :-D

Go fortsättning

Svar: Du är underbar LD!! Heja heja! Du ger mig styrka i vardagen. Älskar din blogg!
Linnea

Binki

Mina nyårslöften är också alltid samma:
1. Vara snällare mot barnen. (Jag är jättesnäll, men det går alltid att toppa, för barnen är det bästa i mitt liv)
2. Ha mera kul.

I år tänkte jag ha som löfte att bjuda hem mer folk, jag och barnen mår bra av det, men ibland är det segt att ordna.

maria

Ditt hår är så fint!!!

Jag avger aldrig några nyårslöften.

Maria

Mina nyårslöften har inget med "att vara hälsosam" att göra, men att bli mer mottaglig för vad jag vill som person, vad jag orkar och vilka jag vill och orkar umgås med. Jag önskar såklart att jag ska 1) orka mer 2) vara mer social 3) fixa till i trädgården osv i all oändlighet, men inser att jag kommer vara nöjd om trädgården ser OK ut och att jag bjudit mina närmsta på äppelkaka en gång. Less is more when it comes to (my) health.
Må ditt 2016 bli fint, jag är så glad du bloggar igen.

Soffeloppan

kram och tack för att du finns!

Hjerpe

Jag brukar sätta ett tema på det kommande året, snarare än att avge regelrätta löften. 2016 års tema är Förenkling. Började redan igår med att klippa av mitt midjelånga hår då jag inte pallade tvätta det en gång till. Chop chop!

Siobhan

Åh, för jag kopiera din lista? För lat för att skriva en själv.

Svar: Vilken bra tanke att sätta ett tema på året!
Prologen.se

Ray

Nyårslöfte; att vara mer hälsosam genom att INTE BANTA, INTE TVÅNGSTRÄNA (gå till gymmet trots att jag är trött för att någon annan orkade och "om jag kan så kan du, just do it bla bla". Göra slut med vågen.
Jag ska sluta hetsa helt enkelt. Det tar så otroligt mycket energi och jag mår väldigt dåligt av det.

Jag vill hinna med att skriva ett examensarbete i år :) Och köpa den vackraste kaffekoppen som finns, jag ska aktivt leta tills jag blir kär.

Tack för en fantastisk blogg. <3

Catten

När jag läser inlägg och kommentarer här så får jag uppfattningen om att de flesta (?) anser att om man ska ha en "normal vikt" och/eller vara vältränad så krävs det fetthat, överträning eller ätstörningar för det.
För min del var/är det precis tvärtom.
När jag hade både mat- och träningsstörningar pendlade min vikt något oerhört. Upp 5 kilo. Ner 5 kilo. Upp 7 kilo osv.Tankar runt mat och träning fanns konstant. Jag vägde mig flera gånger om dagen. Mitt matintag bestod främst av snabba kolhydrater som jag sedan tvångstränade bort.
Sedan jag blev fri från det så (både med terapi och eget jobb) så håller sig vikten (tror jag, väger mig aldrig) lika. Jag äter mycket mer regelbundet och balanserat och har inga svårigheter med att hoppa över ett träningspass. Jag är aldrig hungrig. Mitt matkonto är på 2 500 per månad.
Det tidigare tvånget och sunda tankarna runt mat och träning gjorde mig ibland överviktig och ibland underviktig. Den mentala hälsan ska vi inte tala om.

Svar: De flesta med "normalviktiga" eller smala kroppar ser ju ut så av naturen. Det ligger sällan arbete bakom. Förstår man bara det så försvinner of mkt av det fettförakt som finns.
Lady Dahmer

breakuntil

Tror många här har väldigt olika uppfattningar vad en normal vikt är och vad vältränad innebär. Det är väl det som är grejen - inte att man måste hata fett och vara ätstörd för att ha en "normal" och "vältränad" kropp. Jämför en tjej på 87 kilo som kan lyfta skittungt och springa 5 kilometer, en tjej på 51 kilo som inte lyfter tungt och springer 25 kilometer och en på 93 kilo som är skitbra på zumba. Jag vet inte. Vad är normalt av detta? Vad är vältränat? Vad vi alla väl kan vara överens om är att detta samhälle ger fördelar till de som enligt samhället ser bra ut och är "vältränade" (dvs smala). Vem som i slutändan mår bäst... ja, inte vet jag. Det finns så många vägar i livet, glad att höra om nån fixat det bra för sig :)

Catten

Breakuntil: det har du självklart rätt i- vad är vältränad?

Tack. Jag är också glad. Känner mig glad, pigg och välmående. Och när ,man upplevt skillnaden....

Gott nytt år!

Helena

Jag och mina två systrar har dubbat 2016 till hälsans år! Vi äter alla onyttigt och ersätter måltider med chips... Sega och lata mer än halva året. Orkar inte mycket. Sover på konstiga tider och irriterar oss på folk. Men istället för att tänka att vi ska sluta med onyttigheter så struntar vi i dem. Vi får äta vad vi vill. Så länge vi också äter tre mål mat om dagen som är hyfsat ok, själv vill jag fokusera på protein och vitaminer (är veg, så missar lätt sånt (veg är inte samma sak som äter bara grönsaker, det är äter inte kött. Chips är inte kött. Och knappast en grönsak. Nej, att vara vegetarian är inte automatiskt nyttigare)). Sen kan vi äta vad vi vill till efterrätt, med förhoppningen om att vi åtminstone blir piggare och med tiden äter mindre av det onyttiga så vi orkar med att verkligen LEVA.

Svar: Det är ett av de teman vi haft, jag och min syster. Ett par gÅnger faktiskt :)
Hjerpe

Lotta

Så jävla bra!! :D

J

Så länge du mår bra! god hälsa går före mycket annat enligt mig men you go gal.

Svar: Vad vet du om LD:s hälsa?

Somliga kan tydligen inte kommentera utan att passa på att komma med ett vasst nålstick. Samma som Jonna här under. Så onödigt och elakt.
When Darkness Falls

Jonna

jag älskar min kropp. Tycker den ser bra ut. Är normalviktig. Och jag vill inte gå upp 40kg typ för då skulle jag inte gilla den längre, men starkt att ni kan älska den oavsett hur den ser ut. Just därför kanske jag inte äter hur mycket skitmat som helst. Men har alltid ätit vad jag är sugen på aldrig bantat.

Svar: Så det du säger är att om du såg ur som jag så skulle du ogilla din kropp? Vad är poängen med din kommentar egentligen? Annat än att klappa dig själv på ryggen för att du är smal o minsann aldrig äter massa skräpmat? Vill du ha en medalj?
Lady Dahmer

Little Miss 1565

Du har väldigt fint hår!

Hjerpe

Jag ska komplettera min förenkling av året med att kapa din lista rakt av. Det är typ den bästa listan nånsin.

Ida

Fantastiska löften!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Powered by Jasper Roberts - Blog