KRÖNIKA // om klass, arbetslöshet och utsatthet
IMG_3758.PNG Ny krönika på amelia.se om klass och utsatthet. "När man lever i utsatthet så är det ibland som att leva inuti en rullande snöboll. För ju längre tid man befinner sig där, desto svårare blir det att ta sig ur och desto enklare blir det att bara kapitulera under den enorma tyngd av meningslöshet som man slutligen känner. Och tiden rullar på, man märker knappt att veckor går, månader går, till och med år går för man tvingas att leva i nuet där man har fullt upp med att klara dagen."

IMG_3773.PNG
Tips till er som ej vill ha bh menändå vill ha stöd
Ni med massiva jättepattar, här kommer ett tips! Jag har skippat bh'n pga den skär in, gör ont, är obekväm. Nej nej nej kom inte med tips på att jag ska gå till Details eller annan välsorterad bh-butik för att få hjälp av en expert. Been there, done that. Jag har kanske 85i eller j? (Bröna har växt ut min h-kupa) men för oss med enorma bröst (och liten bröstkorg/överkropp) så blir belastningen stor ändå och jag kan knappt andas med bh på. Den trycker, kväver, värker. Så vad gör man då, om man ej kan ha bh men inte heller trivs när bröna fladdrar för livets lust innanför tröjan? jo man tyglar dem med en sk "kontroll-topp". Ni vet ett sånt där linne som ska "hålla in" (hahahaha) fläsket. Typ spanx fast tunnare tyg. (Och tio ggr billigare) Sitter åt lagom tajt och håller grejer och valkar på plats. Skönt, skär ej in, sitter ej åt för mkt. Hurra!!! Jag köper mina på Lindex och kappahl. Tar så liten storlek som jag får in kroppen i. Voilà!

IMG_3760.JPG Pattsvetten har jag fått lära mig leva med. Ibland lägger jag mjuka pappersservetter under dem men om nån har lust att brainstorma fram bättre lösningar så kör på!
Att medvetet provocera fram kvinnohat
Jag använder ofta min kropp för att normalisera. Att jag tar plats på ett självklart sätt bidrar till att min kropp inte ses som ett undantag (som då ska bekräfta regeln) utan som en vanlig kropp, en av många olika sorter och varianter. Men ett annat sätt för mig att använda min kropp som ett feministiskt verktyg är att posta bilder på den i otrygga rum. Ej för att peppa andra för herregud vad det är kontraproduktivt, kan alla kändisar sluta med det? Men för att invänta reaktionerna och sedan synliggöra det kvinnohat man utsätts för som kvinna med kropp.

IMG_3722.JPG
IMG_3752.PNG