Tips till er som ej vill ha bh menändå vill ha stöd
Ni med massiva jättepattar, här kommer ett tips! Jag har skippat bh'n pga den skär in, gör ont, är obekväm. Nej nej nej kom inte med tips på att jag ska gå till Details eller annan välsorterad bh-butik för att få hjälp av en expert. Been there, done that. Jag har kanske 85i eller j? (Bröna har växt ut min h-kupa) men för oss med enorma bröst (och liten bröstkorg/överkropp) så blir belastningen stor ändå och jag kan knappt andas med bh på. Den trycker, kväver, värker. Så vad gör man då, om man ej kan ha bh men inte heller trivs när bröna fladdrar för livets lust innanför tröjan? jo man tyglar dem med en sk "kontroll-topp". Ni vet ett sånt där linne som ska "hålla in" (hahahaha) fläsket. Typ spanx fast tunnare tyg. (Och tio ggr billigare) Sitter åt lagom tajt och håller grejer och valkar på plats. Skönt, skär ej in, sitter ej åt för mkt. Hurra!!! Jag köper mina på Lindex och kappahl. Tar så liten storlek som jag får in kroppen i. Voilà!

IMG_3760.JPG Pattsvetten har jag fått lära mig leva med. Ibland lägger jag mjuka pappersservetter under dem men om nån har lust att brainstorma fram bättre lösningar så kör på!
PerOhla

Ah bröst storlek större all tid jag lagt på att hitta något som funkar.

Ett tag la jag en bit bommuls eller siden tyg jag klippt till mellan huden och BH:n för jag tyckte det sög upp svetten bättre och hjälpte till att förhindra skav. När mina bröst var som störst drog jag 80G och absolut inget satt bekvämt. Nu när jag är mindre all over men fortfarande har relativt stora bröst 70G och hittar sköna/stödjande BHar har jag insett hur alla BHar är tillverkade för kroppar som inte har mer än någon millimeter underhudsfett.(innan tänkte jag att alla hade samma problem som jag). Hur svårt kan det vara att göra en BH som inte skär in men ändå ger stöd? Kan någon börja tänka outside of the box.

fragancia

Brukar köra ett kroppstalk från lush under pattarna för att inte svettas sönder. Luktar vaniljkakor och gör huden jättemjuk, torr o sval. Annars borde väl vilken talk som helst funka om en vill handla billigare än så!

Svar: Potatismjöl!! Billigt och gjort mitt liv bekvämare många varma dagar
PerOhla

lin

Jag trycker in linnets tyg under tuttarna. Så det liksom följer hela kroppen. Men då kanske jag inte har manjor tuttsvett.

Lottsky

Önskar jag kunde använda sådana där linnen men får ryggvärk "deluxe" utan stadig BH som håller mina H-kupor på plats. Önskar jag hade mindre bröst men vill heller inte skära i kroppen.

Tycker i o f s inte mina BH:ar skär in, det där kan nog skilja väldigt myckte beroende på hur ens bröst är skapade och hur en ser ut i övrigt (är inte smal men har mesta delen av min vikt på magen, inte på ryggen.)

Tycker också att det inte borde vara omöjligt att göra stödjande och stadiga BH:ar som inte skär och skaver. Kanske sport-BH funkar?

Svar: Att behöva bh för ryggens skull är ett behov skapat av att ha bh! Ge det lite tid, träna ryggen så kommer musklerna anpassa sig!
The real Hmm

Anna C

Det ser bra ut på dig, men rullar den inte upp sig när du sitter ner? Jag har testat några varianter och om de inte går ner över rumpan så rullar de upp sig och lägger sig som en trång korv i "midjan" (har ingen midja).

Svar: EXAKT det jag tänkte!! Alla typer av kontroll-undisar rullar antingen upp (överdel) resp ner (underdel) på mej. Mycket obehagligt, opraktiskt och osnyggt! Stoppar du ner dem i trullingarna?
Bee

Elin- kristen feminist

Lidl har också bra kontrolltoppar.

Petra

Har hört att potatismjöl ska vara bra att pudra på där det behövs =)

Fia

Alltså jag har tänkt på det där då jag avskyr när tuttarna ligger och gnider sig mot varandra och svetten rinner. Jag efterlyser någon slags sjal till tuttarna, som separerar och samtidigt håller dem någorlunda på plats! Varsågod någon sykunnig!

Svar: Exakt! Fan vad bra! Och så skulle en slippa när titsen "svämmar över" och smiter!

Om en ska ha något istället för papper för att minska tuttsvetten så tänker jag spontant(och otestat) att typ linnetyg, tillklippt bra och kanske vikt skulle funka. Så kan en tvätta och återanvända:-)
Carro

SpeLinnea - Världen genom fyrkantiga ögon

Fick googla lite innan jag hittade vad det också heter. "Shape"-plagg. *ebaya loss*

Mad

När jag hade mina I-kupor plågades jag ofta av tuttsvetten som kliade och var allmänt jobbig. Jag brukade försöka ha lite tyg under tuttarna om jag var utan bh. Annars rekommenderar jag bhar med breda axelband, mjuka bhar om man inte måste ha jättebra stöd eller en bra sportbh.

Nu har jag opererat mig och har D-kupa så jag använder bara mjuka bhar eller ingen alls.

Jane doe

Haha, gör exakt samma sak. Har inga jättetuttar men jävlar vilken befrielse det var att droppa BH'n. Inget mer ångestskapande tryck över brösten! Kör oftast commando under kläderna men använder också tajta linnen när jag vill känna mig prydlig.

Miss Foxy

Jag har 70 E, HM finns inte den storleken så jag får ha 80 C istället, på Lindex har de ett väldigt begränsat utbud (såvida man inte är 11 år och desperat vill ha en BH med AA-kupa) så där är det enda som jag vill ha en amnings-BH
Sen finns det specialaffären (begränsat utbud) i stan som har min storlek men där kostar en BH ca 800-900 kr, har bara en därifrån därför
På marknader kan man köpa "BH" som är bara är stretchiga toppar, borde funka för de flesta, på nätet kan man också köpa BH:ar i ovanliga storlekar

Svar: Miss Foxy, har också 70E och använder Triumph och Chantelle (dyrare på ca 600 SEK).

Triumph säljs tex. på twilfit och med 20-25% rea som de ibland har på märkesbehåar så blir priset helt ok.

Twilfits eget märke har också större storlekar och har ett ok pris.
PerOhla

Kiki

Jag brukar använda sportbh de är jättebekväma. Gillar cascall mest. Finns på typ intersport.

Har annars jättesvårt att hitta bh i min strl, har 70J.

Svar: På Evas underkläder har de visst BH:ar upp till K-kupa
Miss Foxy

Nataie

Nyfiken på din tatuering!!
Och bra inlägg för de det berör :)

Maria T

Tack för tipset, hatar att leta efter "underkläder" mest för att jag ogillar att prova, och sen blir jag lite stirrig att gå in i affärer över huvud taget (panikångest). Sen spelar det ingen roll att jag inte har stora tuttar, jag hatar att ha BH för det klämmer åt bröstkorgen, gör ont på revbenen och gör att jag får andningsproblem och mer ångest.

Ida Marie

Jag använder trosskydd för att skydda huden runt tuttarna. Sätter klisterdelen på bygeln så att det som rinner sugs upp. Inge mera ostdoft från klyftan, hehe... :p

Alva

Jag brukar köra på lite baby-powder, speciellt efter duschen. Dock tycker jag att det jag har från natusan har en doft så jag funderar på om det finns parfym (för det är ju något bebisar behöver!?) i det.

Hjerpe

Details är så Gravt överskattade! Tycker de inte är ens hälften så trevliga och kunniga som de får cred för. Jag hade ett hum om min Bh-storlek när jag kom dit, de bara fnös och knölade in mig i en kupa som var två-tre storlekar mindre. Då jag påtalade att den inte satt bra slutade det ändå med att de kom fram till att jag skulle ha den storlek jag sagt från början.

MansonDust - en mammablogg om barnmode

Synd att det blir för varmt på sommaren bara... Jag har likadana hemma men får panik efter ett par timmar med tyg så tätt inpå kroppen. :(

Johanna

potatismjöl är hjälper att torka upp, men det visste du förstås redan =)

Mimumur

Jag har gett upp på vanliga bh-ar för länge sen. Nu är det enklare toppar som gäller - ni vet som en sport-bh, men utan trycket. De är lite svårare att få tag i, men de finns ruggigt billigt på Coop och lite hipsterttendiga butiker som weekdays och monki har dem också (vet inte hur det är med storlekarna dock) har även sett dem på Cubus.

Och så en fråga bara så att jag får det ur skallen: hur normalt är det med hängbröst när man är 25 och bara har B-kupa?

Svar: Så normalt det kan bli! Mina B/C har då åtminstone hängt sen den dag de ploppade fram då jag var typ 14. Förutom om jag är riktigt kåt eller frusen. Nu när jag är 30 hänger de dock ännu mer.
Jenny

Jonna

Lustigt hur olika våra kroppar är! Det enda som passar mig är vanliga släta bygel- BH:ar med formpressade kupor från typ Lindex. Sitter så skönt så jag glömmer att ta av dem när jag ska sova. Hatar allt som trycket brösten in mot kroppen, typ sport-BH:ar eller såna shapinglinnen (ständigt öm) och inget dyrt märke har någonsin funkat heller, trots tusentals brända kronor. Haha :)

Patricia

Jag bytte ut nästan alla laktosprodukter mot kvarg. Mina bröst blev mindre och en del hull försvann. Funkade iaf för mig.

Lovisa

Ja gillar linnen med inbyggd "bh". Så det sitter ett extra tyg över brösten som också viks in lite under de. // 19-åringen me feta hängpattar

Natali

Jag tycker också illa om BH, kör ofta med nån sorts sport bh eller just sån stadigare linne. Så skönt att slippa BH, vem tycker det är skönt egentligen?

Marie

Hej! Tack för otroligt välkommet tips!! Letar efter det linnet du har i inlägget, vill du länka till det? Vet att inlägget är gammalt, men hoppas du kanske svarar ändå:) kram

Inger

Hej
Har just nu extremt svårt att hitta någon Bh
Har typ 80K/L/M
Finns ingen fungerande - måste sy och ha mig på en färdig Bh...

När jag hade 70i eller 75 J var det ganska ok = Change har sköna ... och med bygel ... utan bygel fungerade inte . fult och alldeles för tungt för axlar.
Men sedan blev det jobbigt, med valkarna ... löste det genom att ta linnet under Bh = inget skav & lättare än en lapp och så lite ull från Panduro för att slippa svett under brösten

Ett tips ; kupan på 90 G = 75i ungefär.
= strätta hakar och hyskor & sy smalare omkretsen = lätt sätt att ändra en bh.

Har inte sytt Bh helt själv - gick en sykurs och skulle göra det 1996 - men syfröken övertalade mig att INTE använda min söndriga/slitna älsklingsBh utan ett mönster.... mina skeptiska argument att det inte skulle passa sa hon emot..
Så jag sydde en Bh - som var helt värdelös - också till vardags --- kan säga att jag tappade motivationen.
Men tänkte att jag snart skall sy min första fungerande Bh - som jag vill - utan något värdelöst färdigmönster..

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Powered by Jasper Roberts - Blog