Ho ho i stugorna!
Lunket lunkar vidare. Barna blev ju som sagt sjuka så vi har levt isolerade i två dagar. Två dagar av hysteriska feberyror och snörvlande. Feberyran var ju roligast. Och jag menar verkligen roliga. Vi skrattade så vi grät åt barnens virriga beteende. (OBS bakom ryggen på dem såklart)  Nu är de friska tack och lov. Ikväll ska vi klä granen enligt tradition. Dricka glögg. Förhoppningsvis snask av nåt slag.  Det är så himla mycket känslor kring jul. Minnen och nostalgi på gott och ont. Mycket som blir mer påtagligt under just julen. Ensamhet, utsatthet, ångest och sånt som idag är ett minne blott tack och lov men som ändå gör sig påmind. Och som gör mig besatt av att ge barnen andra upplevelser. Ja ni vet ju. Jag pratar ofta om det.  Vit jul firar vi inte. Jag dricker inte själv (ej medvetet val, det bara blir så liksom pga aldrig sugen även fast jag kan känna att jag VILL) men eftersom ingen av oss har problem med alkoholen eller beter oss läskigt eller konstigt så känns det inte akut eller viktigt för oss att skippa nubbe eller julöl eller vinet vid övriga middagar som vi har som storfamilj under just julen. Jag respekterar såklart de som väljer bort alkoholen helt, framförallt för ungarna, och har absolut inga argument emot. Inte på riktigt iallafall även om jag såklart både kan nyansera och raljera. Kanske skriver jag mer om min syn på alkohol och barn senare.  Jaja nu är det dags för glöggen! Jag bjuder på en stjärt som avslutning. 
Mollan

"Men eftersom ingen av oss har problem med alkoholen eller beter oss läskigt eller konstigt " men hur vet du det?! Hur och vad barn upplever att några i sällskapet dricker (om än måttligt och "ordentligt" osv) - för att en som vuxen tycker allt känns precis som vanligt betyder det ju inte per automatik barn gör det.

Nyfiken - ingen kommer dricka på jul men har firat midsomrar med några bärs bland sällskapet så är absolut i samma sits.

Svar: Jag är lyhörd inför mina barns behov och reaktioner. Jag vet och ser när de mår dåligt, är rädda, besvärade, uppspelta, har kul, är uttråkade osv. Jag vet inte om du ut barn själv men om du har det så vet du ju vad jag menar.
Lady Dahmer

Elina

Jag är lite nyfiken på hur gamla dina barn var när ni började gå "all in" på julen för att ge dom en härlig och julig upplevelse... Jag har själv 2 små barn och vill verkligen ge dom underbara och juliga jular, men känner fortfarande att de är för små och då blir det liksom inte mkt alls av det juliga, pga allt eller inget typ.. Hur har det varit för dig där?

Svar: Från start. Vi har kört all in på julen sen vi träffades eftersom att Oskars familj gör så. Barnen är aldrig för små. Även om de ej minns så påverkas de positivt av det.
Lady Dahmer

Tina

Jag förstår vad du menar. Det här är min syn på julen:

https://orions.nu/2016/12/24/om-julen-forsvann-sa-skulle-jag-inte-sakna-det/?iframe=true&theme_preview=true

Leon

Din rumpa är awesome LD, meeen, jag -kan- inte läsa ordet "stjärt" utan att tänka på"framstjärt"... typ det värsta ordet i svenska språket! Haha : )
God jul! ♡

Marie-Louise

Kommentar till texten på instagram om behovet av att dra sig tillbaka och ladda energi
Du måste läsa om HSP, högkänslighet
Så mycket som har fått sin förklaring och gjort livet lite lättare att leva
Tack för bästa bloggen

The real Hmm

🌲❤❤❤☃️

E

Om man ska undvika det som gör att barnen kan uppfatta en som annorlunda än vanliga dagar, så kanske man även ska undvika att sminka sig till fest tex? Sen kan man ju faktiskt bete sig annorlunda på fest UTAN att ha druckit alkohol, bara för att man är uppspelt typ...
Vi har inte heller helt vita högtider...

mickis

Tycker det bara är sunt att visa barnen hur man kan fira med alkohol utan att supa som ett djur. Det enda jag minns från barndomen och högtiderna är ett enda supande, och både mitt syskon och jag har väldigt osunt förhållande till alkohol i dagens läge. Jag ser hur beteendet går i arv. Så jag tycker som sagt att det är bra att visa barnen hur man firar och hanterar alkohol på ett vettigt, ansvarsfullt sätt.

Truffle

Jag firar inte jul med mina päron om de inte är nyktra då de har alkoholproblem och blir störda när de dricker. Att mina svärisar dricker lite öl och vin på julafton däremot har jag inga problem med. Det är verkligen skillnad.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Powered by Jasper Roberts - Blog