Starta företag?
Alltså jag målar. Då blir det tvärstopp med allt annat. Jag tror jag har hittat ett tryckeri förresten. Men det ligger inne i stan och jag har eh svårt att få arslet ur vagnen. Men tänk om jag skulle bli klar innan jul?  Men sen måste jag ju starta företag också. Så jag kan betala skatt på det jag säljer. Och njuta de få ekonomiska fördelar som finns. (Dvs handla material!) Men hur fan ska det ens gå till? Hur ska jag klara av detta?  Så här ser den ut nu iallafall. I skrivande stund. Nån slags hybrid mellan Kali, Medusa, Eva, mig själv. 
The real Hmm

Det är rätt enkelt att starta och ha enskild firma. Skatteverket är dessutom den bästa och mest hjälpsamma myndighet vi har. Är du bara öppen med allt och visar på att du vill göra rätt även om det blev fel så brukar allt gå fin fint.

Lycka till!

Svar: Håller med! Väldigt trevliga och hjälpsamma människor på Skatteverket som snällt svarar på vilka dumma frågor som helst :) De brukar också anordna gratis informationsträffar lite då och då för folk som vill starta eget (titta på hemsidan), där de går igenom allt man måste tänka på, hur man deklarerar osv.
Enskild firma är väldigt enkelt att starta och rodda, tom en idiot (dvs jag) klarar det galant.
sanna

k

Jag vill haaa. Den är så speciell och fantastisk.

S

Hej
Vet inte om det bara är på min dator det blir så, men reklamen täcker första delen av inlägget så jag kan varken läsa titeln eller början av brödtexten.

Inspirerande inlägg annars om att starta företag, önskar bara jag kunde läsa hela texten.

Svar: Oops. Nu när jag skrollade upp igen så funkade det. Det var nog bara en tillfällig bugg. :) Sorry !
S

Malin

Det finns gratis starta eget kurser som är väldigt bra, Googla fram någon som passar dig! Som tidigare skrev, det är inte svårt att starta en enskild firma så KÖR PÅ!! :-)

Loanne

Tavlan är helt grym! :)

aaa

Det går att skatta utan företag, t.ex. genom att skriva in dina inkomster i deklaration varje år under "övriga inkomster", eller genom att fakturera genom t.ex. Frilans Finans (de betalar in skatt + sociala avgifter, du får ut dina pengar i vit lön). Tänker att företag innefattar fler aspekter än "vita pengar" och "slipper betala moms", och då kan någon av ovanstående förslag vara ett alternativ.

Ellen

Supersnyggt! Jaa, börja sälja och ha utställning. Jag vill ha :)

m

man kan fakturera utan företag, frilansfinans är bra sida, läs mer där!

Lillgammal - en FÖR ärlig blogg?

Jag går i samma tankar...
Men HUR börjar man liksom? 😝

Elin

Tipsar också om frilansfinans för att komma igång! Det är så enkelt och har bra support. Så kan man ta en sak i taget liksom och komma igång utan den stora tröskeln att starta företag. När man sedan fått lite grepp om fakturering och sin produkt blir det lättare att ta tag i resten av företagandet.

Carin

Som andra sagt, prata med Skatteverket. Kan ju också tipsa om att först köra det under hobby (och ta reda på vad som gäller för det, finns ju box för att deklarera det med) och under tiden lära dig om EF och kanske gå över till det om det går så bra att du känner att det är värt det :)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Powered by Jasper Roberts - Blog