Det är ok att vara tjock ... MEN
 
Nåt som är så jäkla utmattande är att konstant ställas typ till svars för att man är tjock. Jag kan inte räkna hur många gånger i veckan som folk ba ja det är ok att vara tjock... MEN... och så en utläggning om hur hälsofarligt det är. Som om vi inte hört detta förr. Som om vi är dumma i huvudet. Som små barn, som saknar kunskap, som inte kan tänka själv. "Ja hej bara så du vet så går man faktiskt inte ner i vikt om man äter bullar varje dag" Nehej, oj jaha tack för att du berättar detta jag hade ingen aaaaaaning. 
 
Men vi är inte dumma i huvudet. Vi är definitivt inte födda i farstun och det dära MEN'et är inget annat än illa dolt förakt och aversion och till och med hat mot tjocka människor. Oavsett hur mycket personen upprepar att "jag tycker det är ok att man är tjock" så skvallrar deras "men" om nåt helt annat. 
 
Det är ok att vara tjock. MEN bara om du äter nyttigt. (Alltså hur ofta ska folk tjata om detta? "Kan du inte posta bilder på nyttig mat istället?" Nej, varför ska jag göra det?) 
 
Det är ok att vara tjock. MEN det är faktiskt farligt för hälsan.
 
Det är ok att vara tjock. MEN det är inte ok att uppmuntra fetma! (hur detta går till är oklart, men gissar att det är för att jag typ existerar utan att gömma mig i ett mörkt hörn med en näve selleri. Obs, jag älskar selleri.) 
 
Det är ok att vara tjock. MEN du borde inte äta så mycket bullar. 
 
Det är ok att vara tjock. MEN du borde tänka mer på kroppen. 
 
Det är ok att vara tjock. MEN vad lär du dina barn?
 
Det är ok att vara tjock. MEN bara om du aktivt försöker ändra på det.
 
Det är ok att vara tjock. MEN bara om du har en godtagbar ursäkt typ sjukdom eller medicin.
 
Det är ok att vara tjock. MEN bara om du inte är nöjd med det. Det mest provocerande som finns är en tjockis som inte hatar sig själv. 
 
Eller sånt här:
 
 
 
 
Somliga Förbannade Kvinnor

Hur har folk fått för sig att andra finns till för att inspirera dem och göra dem till bättre människor? Vad är det för en underlig vanföreställning folk har? Vill du bli inspirerad - gör en fucking video där du inspirerar. Vill du göra nån till en bättre människa - var den personen då för guds skull. Men sluta med detta jävla krävande fågelungebeteende där du förväntar dig mat rakt in i käften. Andra har fullt upp med sina egna liv, se till att du också har det. Och bli en bättre människa på kuppen.

Pernilla

Har du läst Lisa Magnussons krönika i DN idag? Det är väl lite i samma anda som Lundellskans blogginlägg tänker jag. Tanken är kanske god, men när verkligheten ser ut som den gör för oss tjocka, är det superviktigt att detta synliggörs, vilket du gör så bra.

Hon anser också att ingen enskild kvinna kan påtvingas vara en förebild. Nä kanske inte, men här tänker jag att både offentliga och andra okända, i egenskap av vuxna människor, ändå har ett visst ansvar kring vad man förmedlar.

Ullis

Hej Natashja,

jag vill bara säga att du har inspirerat mig mer än någon annan i min feministiska utveckling, TACK!

breakuntil

Pernilla, kunde du copypasta in Lisa Magnussons krönika här? Man kan inte läsa den utan att prenumerera och jag skulle så gärna läsa den... tacksam om du kunde göra det!

Men hur som helst, tjockisar ska sättas på plats och be om ursäkt. Sån är verkligheten. Men vi böjer oss inte mer. Aldrig mer. Sorry tjockhatarna, ni förlorar.

Pernilla

breakuntil, vad märkligt jag prenumererar inte, men kunde läsa den.
http://www.dn.se/ledare/signerat/lisa-magnusson-kvinnor-borde-varken-vara-stolta-eller-skammas-over-sina-kroppar/

Sussie

Jag reagerade på en sak i första bilden. Det verkar som att vi som följer dig inte kan tänka själva, utan läser det du skriver och tittar på dina bilder å ba "Jahaaa, ska man äta gifflar och dricka pucko till lunch? Ja då gör jag väl det då för det har LD sagt. Never mind att jag inte tål varken gluten eller laktos.". De verkar tro att du är typ Gud och vi dina mindless drones :')

Marlene

Lisa Magnusson: Kvinnor borde varken vara stolta eller skämmas över sina kroppar

Lisa Magnusson Publicerad Igår
Folk med stort hår är lata och äckliga. De borde ta och kamma sig. #100tagomdagen #aldrigvila
Nej! Tunt hår är ett tecken på ohälsa. Personer som har tunt hår är dåliga förebilder. #tjockthårpositiv
Titta här är ett foto på mig när jag har så lite hår att skalpen syns genom testarna! #thinspiration #skalpgap

Ungefär så känns den allt hätskare diskussionen om fetma och träning för mig. Och det mest förvirrande av allt är att den förs under uttalat feministisk flagg.

Nu senast var det tv-profilen Jessica Almenäs som i sin podcast gick till storms mot att andra skuldbelägger henne och kallar henne en dålig förebild för att hon dokumenterar sin träning, samtidigt som de lägger upp bilder på sig själva där de trotsigt håller upp ett paket kanelgifflar och en Pucko. Man får väl äta vad man vill, menar hon, men vilka är de att prata om hennes projekt som träningshets när de själva ägnar sig åt oträningshets?

Kvinnan som fotat sig själv med kanelgifflar och en Pucko, bloggaren och kroppsaktivisten Natashja Psomas Blomberg, kontrar: "I en tid då varannan gymnasietjej bantar med extrema metoder, var femte sjuåring tycker att hon är för tjock och kvinnor generellt är så missnöjda med sina kroppar att de avstår från att bada, ha sex, njuta av livet – då tycker jag att det är anmärkningsvärt att många av er vägrar fundera på om ni har något ansvar i detta."

Om man vill leva länge är det bra att röra på sig. Men hälsa är ett specialintresse. Hårdträning är ett specialintresse. Och vi vet att kroppen lever sitt eget liv rätt mycket och är svår att omforma.

Att till exempel vikt till största delen beror på genetiska förutsättningar. En del väger lite, hur mycket de än tvingar i sig. Andra är ständigt hungriga, och om de lyckas gå ned så smyger extrakilona tillbaka så snart de inte orkar piska sig själva längre. Det är med andra ord inte bara elakt att ge sig på andra för hur de ser ut, det är meningslöst.

Idealet säger ändå att kvinnor ska vara smala fast samtidigt ha tuttar och rumpa. Denna typ av kropp är inte särskilt vanlig i omklädningsrummet på badhuset, men det är den som syns överallt i offentligheten, på busskurernas reklamaffischer, i modereportage och Hollywoodfilmer.

Den kvinna som har begåvats med vad den fiktiva detektivhjältinnan Mma Ramotswe en gång kallade "en traditionell kropp" behöver bara sticka ut näsan i sociala medier för att få lika oombedda som hånfulla kommentarer om att hon är för tjock. För tjock för vaddå? För att få synas, för att existera?

Att det är så här är ett problem, det har feminismen identifierat. Men i stället för att vända sig mot detta – att kvinnor bedöms efter sitt utseende och reduceras till sina kroppar – i stället för att vända sig mot idealet, vänder sig somliga feminister alltså mot dem som liknar idealet.

Ingen enskild kvinna kan dock påtvingas ansvar för barntrinda sjuåringar som känner sig tjocka, ingen enskild kvinna kan avkrävas att leva som en förebild, ingen enskild kvinna ska behöva få höra att hon har fel kropp och inte borde få visa sig.

Att ge sig på just den enskilda kvinnan på de premisserna är inte feminism, det är definitionen av motsatsen. För vad är egentligen könsförtryck? Jo, idén om att kvinnor är till för att behaga andra. Att de först och främst är sina kroppar, och att dessa kroppar är projekt, något som ska modelleras och förändras och tuktas så att andra blir nöjda med dem.

Om jag fick önska något så vore det att kvinnor skulle sluta vara så stolta över sina kroppar, sluta skämmas över dem, över huvud taget slutade uppehålla sig vid hur de själva och andra ser ut, och i stället pratade om annat. Det vore ju revolutionerande på riktigt.

Åsa

"Fetma är den värsta sjukdomen i världen just nu."

Fast jag är hellre fet än att ha cancer.

Åsa

Fy sicken dålig svenska det blev där. Jag skyller på att jag skrev i affekt.

Marlene

Min kommentar på Lisa Magnusson:
Henry Miller sa att man ska se andra människor och glömma sig själv . Ungefär liknade säger Lisa.

Man undrar över vår tid. Utseendefixeringen. Alla tar kort på sig själva i alla vinklar och vrår på sina bästa sidor och reducerar dom hårt. Vi lever i en sån värld . En typ av narcissisk värld där alla bryr sig mest om sig själva . Man är förälskad i sig själv.

Det är det ena. Det andra är tjockhatet. Det existerar. Eller försöker man ta bort det med liksom man försöker säga att klassbegreppet finns inte? Är det mindre jobbigt då?

Med tjockhatet är det svårt att inte påminnas om din kropp. I massmedia . Av släktingar och vänner. Lite var som helst ifrån,

Frågan är hur man fredar sig? Hur blir man Den Riktigt Revolutionerande Feministen när man inte får vara den man är?

Bee

Önskemål om ämne: Elevhälsan. Väga och mäta barn. Vad är syftet? Hur påverkar det barnet? Kan msn vägra?

Ystran goes No Poo

Jag ser rött av de där hjärndöda irrlärorna som sprids.

Vad får dem att tro att alla sätter sig och äter bullar till lunch bara för att du LD gör det? Som om vi alla vore en skock lämlar på ett lämmeltåg på väg mot ett stup. Det är så otroligt låga tankar som snurrar runt i dessa personers hjärnkontor.

Dessutom noll koll på vad sakfrågan handlar om när de gång på gång gastar om ohälsosamt att vara tjock, men att ständigt känna sig jagad och stressad och ha noll ro till återhämtning är minst lika farligt och ohälsosamt som att ha ro i kroppen att ta det lugnt.
Att ständigt gå omkring med sådan negativ stress, det om något kan leda till högt blodtryck och hjärt- och kärlsjukdomar med hjärtattack som följd. Det viktigaste av allt i ekvationen är dessutom generna och dessa gener kommer dessutom bärandes på lite mer än vikt, psykisk ohälsa hör också dit, samt cancer. Det är tamigfan inte _bara_ yttre faktorer som spelar in. De kan tippa över kanten, men då fanns förmodligen generna redan där.

Jag citerar en underbar kommentar av kottpolly på instagram:

"Tänk att smala människor som kan äta vad som helst i vilka mängder som helst utan att gå upp ett gram har 'bra gener' men människor som inte är smala bara dålig karaktär. Helt plötsligt försvann generna bara sådär"

Genernas roll i det hela blundas prompt och dumtjurigt för, kanske för att de är rädda att de själv ska visa sig bära på dessa gener? Vad vet jag.

breakuntil

Pernilla, jag kunde inte läsa den, men jag är inte i Sverige så kanske var det därför...?! Hur som helst, tack Marlene för texten... som dock inte gjorde mig glad alls.

Förstår inte varför Magnusson, som varit aktiv i medierna så länge, inte tycks förstå skillnaden mellan träningshets och att visa folk att de duger som de är oavsett vad de äter och hur tjocka de är... Det är helt ofattbart hur folk inte kan fatta detta. Och sedan komma dragande och påstå att folk är dåliga feminister för att de påtalar hur jävla farlig, förödande och framför allt ONÖDIG tränings- och hälsohetsen är.

"Men i stället för att vända sig mot detta – att kvinnor bedöms efter sitt utseende och reduceras till sina kroppar – i stället för att vända sig mot idealet, vänder sig somliga feminister alltså mot dem som liknar idealet." Nej snälla. Sluta nu, bara sluta. Denna jävla kränkthet (nu vänder jag mig inte direkt till krönikören utan till alla som håller på med sånt), att man inte kan kritisera dåliga strukturer utan att anklagas för att attackera Almenäs. Hon får väl leva hur hon vill, det är hennes hälsohets vi försöker motverka.

Ponnyhumla

Jag förstår inte vad det är för bubbla så många lever i, där stora kroppar är den stora faran. Inte krig, svält, fattigdom, våld, hat: stora kroppar.

Anonym

@Bee: ang elevhälsan. Att väga och mäta barn är väldigt viktigt för att upptäcka olika sjukdomar. Ex om ett barn går upp i vikt utan att gå upp i längd/stannar i längd finns risk att det finns olika allvarliga bakomliggande sjukdomar i sköldkörtel eller hypofysen exempelvis. Och man upptäcker dessa genom att jämföra både längd och vikt. Och dessutom jämföra med föräldrarnas längd för att se om det är avvikande. Det är dessutom nödvändigt för att se att barnet kommer i puberteten och växer som det ska (viktigt att upptäcka i tid därför att det finns olika bakomliggande tillstånd som kan åtgärdas) När barnet väl slutat växa kan det vara försent att åtgärda.

Sedan måste det givetsvis skötas snyggt. Jag grät i veckor innan mina hälsokontroller i mellanstadiet eftersom jag skämdes så otroligt mycket och alltid fick så mycket skuld och skäll för att jag var så smal. (Jag hade svårt att gå upp i vikt och tyckte att skolmaten var äcklig fick så mycket förmaningar av lärare, kompisars mammor mm och skämdes så, kompisarnas mammor sa till mig att jag såg äcklig ut mm) Nu läser jag själv till läkare och har med mig hur otroligt viktigt bemötandet är av såväl tjockare som smalare barn vid dessa kontroller.

My

@Bee Ja man kan vägra.

Felicia

DEN VÄRSTA SJUKDOMEN I VÄRLDEN!!! Alltså hur mycket tunnelseende fokuserat på enbart fetma måste man inte ha för att utnämna det som den värsta sjukdomen?

Tessan

Håller med den som skrivit inlägget! Du och många tjejer med fetma rättfärdigar något som är skadligt för hälsan. Min uppfattning är att ni inte orkar ta tag i era liv och bli hälsosamma och därför promotar ni att det är vackert och naturligt. Vackert finns det säkert folk som tycker. Jag tycker inte fetma är fint men men. Naturligt är det inte och inte sunt. Visst du finns inte till för någon annan men är man en förebild är der ju bra om man har hälsosamma ideal.

Svar: Min uppfattning är att du är jävligt dum i huvudet.
Lady Dahmer

Pernilla

"Tessan" Jag förstår inte att många tjejer och killar kan rättfärdiga mobbning, som bevisligen är skadligt för hälsan. Min uppfattning är att ni inte orkar ta tag i era liv och bli hälsosamma medmänniskor, som i snälla, omtänksamma och förstående inför andra, d v s väljer att få andra människor att må bra istället för tvärtom och därför promotar ni att ni är elaka, precis som att det skulle vara något vackert och naturligt. Normalt finns det säkert folk som tycker att ett sådant beteende är. Jag tycker däremot inte att mobbning är fint men men. Vanligt förekommande är det dessvärre, men knappast sunt. Visst du finns inte heller till för någon annan än dig själv, men är man en människa som vill andra människor väl är det ju bra om man har grundläggande hälsosamma ideal. Så tycker i alla fall jag.

Annanas

Pernilla <3

Marlene

Tessan . Jag har en stark upplevelse att du är ett bloggbevakning.se drägg . Ni är inger att ta på allvar. Bara en samling hycklare med stor ambition att snacka skit och mobbas. Denna starka upplevelse lindras inte av din ev förnekelse. Min bestämda uppfattning är att ni kan dra åt helvete.

Pernilla

Bloggbevakning/Nöjesguiden borde istället heta: Bloggbevakning/Mobbningsguiden. Endast en reflektion!

Emma

Hej!
Har precis hittat hit och även börjat lyssna på Penntricket. Ville bara säga TACK!!!! Fy fan va du behövs. Såna som du gör att jag kan börja se ett litet hopp i en fucked up värld. Du belyser och förklarar saker jag känt varit konstiga men aldrig riktigt förstått varför det skavt så. Så tack och tack igen.
/Emma

Svar: Välkommen och tack!
Lady Dahmer

Marlene

Mycket bra reflektion! Pernilla😃 vilken samling losers . Säkert sprungna ur SD med. Dom gillar ju mobbning.

Mika

Alltså orkar inte med dom dumma kommentarer du får.
Men jag vill bara säga att du och din blogg har betytt mycket för mig, i perioder har det vart ett av ljusen i vardagen. Känner mig inte direkt uppmuntrad att bli tjock snarare har din blogg hjälpt mig att sluta hetsa så mycket med min kropp, att bara acceptera och inte lägga så stor vikt att stå i spegeln och vilja bli smalare. Så tack, och extra mycket tack för att du börjat podda ❤️❤️

LAJ

Om du hade bytt namn på ditt Instagram, typ "bakverkochkakor". Tagit vackra ljusa bilder på allt bak, bjudit ett recept om dagen och inte fotat dig äta på det, skulle det vara ok. Märkligt. Är inte dessa konton "farliga" för de inspirerar en att baka flera gånger i veckan? Eller kanske är det bara så att när en fet kvinna lägger upp en bild nån gång på sig själv med en påse gifflar som det "inspirerar"? Suuck. Jag blir iaf glad att se en vanlig människa äta så som jag gör.
Det är obvious att det är de som stör sig personligen på dig och lurkar i dina sociala medier konstant upprepar "Ld e fet, bla bla, hon lever ohälsosamt, bla bla, fettma tar över världen" för säger man det flera gånger så blir det sant. Och då hoppar 100 hälsofanatiker på tåget och vips så har dessa lyckats skapa ett drev. De gör samma sak med andra bloggare. De har även tjatat till "sanningen" att Elaine är "hysterisk". Nu blir varje inlägg av henne missförstådd för de kan inte sluta läsa henne som just det.
Och hon som driver bloggen tror ju själv nu på dessa "sanningar". Hon vet att drevarna backar henne. "Den bloggaren måste göra si o den måste göra så ". De vill bara få känna makten av att få en bloggare att ändra på sig och be om ursäkt, anonymt och påstå att det är "kritik". Efter att ha läst en flitig kommentator tycka att man gör faktiskt vad man vill med sin kropp o vill man knarka så får man det. Men om du äter en påse gifflar, DET GÖR MAN INTE BARA!!!!!.... då fatta jag att det är ingen idé att argumentera med dem.
De gillar uppmärksamheten, så det skulle vara skönt om vi inte gav dem det. Jo, jag vet att det lär dyka upp anonyma nya konton på instagram eller tjatiga kommentarer här på bloggen som kräver dig på svar. Men de har fan fått det en miljon gånger. O läste de ens den här bloggen överhuvudtaget och inte citat på den där bloggen med vinklade frågor så hade de fått många svar på sina frågor. Men de bryr sig inte.
Dina texter är viktiga. Du får göra hur många misstag som helst, vi lyfter dig. Det är en av de bästa saker med dig, att man får fela. Det får man ju inte direkt göra på den där bloggen...

J

http://www.svt.se/nyheter/vetenskap/darfor-ska-du-inte-skuldbelagga-manniskor-med-overvikt

Trodde först att LD skrivit artikeln. Intressant läsning och forskningen kommer säkert ge mera insikter i framtiden.

D.

@somliga förbannade kvinnor: hahaha klockrent. Jag har också undrat varför det är en debatt överhuvudtaget. Vad fan ska man debattera folks storlek för, varför ska vissa upplysa enskilda människor med "hälsotips" bara helt randomly. Och hur fan kan det vara så att man promotar "sjukdom" bara genom att vara den man är - må det vara tjock, fet, smal whatever. Man går inte runt och gör reklam för varken det ena eller det andra genom att bara vara. Och man uppmuntrar inte till att man ska bli tjock bara för att man stärker sig själv och andra i att acceptera sina kroppar som de är. Om det är någon som vet hur jävla jobbigt det är att vara tjock så är det väl just LD som får utstå så mkt hat och skit pga det, så varför skulle hon eller någon annan vara det om det gick att ha ett hållbart leverne och samtidigt gå ner i vikt.
Nej du, tror det är grymt bra att jobba på acceptans istället för att slita med viktnedgång.

Marlene

LAJ

Intressant det du säger. Jag tänker det är med detta drev, som gillar att få uppmärksamhet som med terrorister. Man ska behandla dom med tystnad. Terrorismens syre är publiciteten - i massmedia och man ska inte ge dom den. Det var Margret Thatcher som sa det. Inte mycket man gillade med henne- men om detta hade hon rätt. För att bekämpa terrorister måste man beröva terroristerna det "syre" de behöver. Deras syre är publicitet. Vi måste begränsa och reglera det sätt som media får rapportera om terrorattentat.
Så länge vi pratar om tjockhatarna och ger ett orimligt stort inflytande om dom vinner de i inflytande. Även fördömanden tjänar deras sak. Det är vår tystnad, inte vår upprördhet som bäst motverkar dom. Läs mer "tystnad mot terrorismen" . http://flamman.se/a/tystnad-mot-terrorism

Ellen

Marlene: Tycker inte det går att jämföras med terrorism riktigt.. För behandlar man mobbare /tjockhatare eller vad det nu kan vara enbart med tystnad så blir det ju ensamt och svårt för de enskilda som blir drabbade. Poängen med att prata om det är ju att lyfta problematiken för att sen kunna jobba tillsammans mot problemen, att få kraft genom gemenskap och mobilisering mot det som är fel och gör folk illa. Är man enbart tyst mot orättvisor man blir utsatt för så tror jag man blir helt överkörd till slut.. "Stå på dig, annars gör någon annan det" (som någon radiopratare i p4 alltid brukade säga).

LAJ

Jag skulle vilja förtydliga vad jag menar (fastän det inte var till mig). För jag menar absolut inte att vi ska tysta ned tjockhatet. Kampen är så otroligt viktig och den måste fortsätta. Det tog 10 år för min mamma för att få rätt dos av en medicin för alla läkare dömde henne som fet och lat. Är så otroligt förbannad över det. Hon rör sig mer och äter bättre än vad jag gör (jag äter t.ex. upp en påse gifflar, vad är det för idé med att bara ta en?? Är det fikatajm vill jag ha minst 3 bullar, inte bara en. ZZzzzz).
Men det är uppenbart att det är 10ish personer, som personligen ogillar LD starkt, som upprepar denna "sanning". Det är därför man kan citera de direkt från huvudet. De säger bara samma sak och inget djupare. De märker att dem får de 100 hälsofanatikerna med på tåget och så är dem plötsligt 110 som tjatar samma skit om och om igen. De vill att LD ska ursäkta sig och krypa till korset. De njuter av den makten. Och när drevet lugnar sig så kommer någon av dessa 10 pers lurka runt på LD's instagram för att hitta något nytt att skriva i kommentarsfältet hos den där bloggen för att elda upp det igen. "LD får inte komma undan! Det här är en samhällsinsats! Vi gör det här för samhället!" lurar de sig själva. De kommer aldrig erkänna att de är bara jävla mobbare som får njutning av att dreva. Det är skrattretande att de ser sig själva som hjältar. Nu har de fått många kändisar och krönikörer tro att LD attackerar enskilda personer för de är smala. Wow, vart har de läst det undrar jag? För jag följer bloggen på bloglovin och missar inte ett enda inlägg. O jag har inte känt mig på något sätt uppmanad att äta en påse gifflar varje dag (jag får helt enkelt mindre ångest när jag väl njuter av en påse gifflar till kvällsmat tack vare LD). Känner mig inte heller attackerad fastän jag är en smalis som älskar o träna. Jag är uppriktigt oroad över tjockhatet. Ska min mamma missa 10 år av sitt liv för alla tror hon är lat? För jag hade tyckt det hade varit skönt att få ha en glad mamma som aldrig någonsin ändå kommer bli smal. Hela hennes släkt är feta (och jag såg en skittöntig kommentar på LD's instagram att hans släkt var minsann feta och hade fått diabetes, min sida av släkten som är smala har alla diabetes, inte den feta sidan. De blir 85 år gamla). Tack vare dig LD så har jag själv slutat hetsa om hälsa. Jag har en helt ny bild av det. Nu sparar jag pengar för att jag o mamma ska upptäcka världen, kolla häftiga byggnader och njuta av god mat runt hela världen. Det viktigaste är att hon känner lugn och ro, får skratta ihop med sin dotter och känna att livet är härligt innan hon försvinner från denna jord. Det är hon sååååååååååå värd.

P.s Anledningen till att jag vill att vi ignorerar just kommentarerna från den bloggen är för jag känner igen mig så i din ångest och dessa drev skulle döda mig. Deras åsikter är värda noll. Jag vill inte de ska få njuta av att du tar åt dig. Vi lyfter dig, LD!(!!!!!!!!!)

Marlene

Ellen . Absolut, håller med dig i det. Tänker här på mobbarna som sitter på bloggbevakning.se och snackar en massa skit. Också kommer det skit från bloggskrivaren. Jag föreställer mig att dom också kommer in på denna blogg och hackar. Ingen vill se dom här, i allafall inte jag. Och då funderade jag utifrån det. Om vi skiter i dom kanske dom låter oss vara? Dom vill ju att vi ska må dåligt och skämmas. Varför ska vi ge dom den tillfredsställelsen? Vad än vi säger kommer dom ju tillbaka. Vet du vad jag tror? Folk som vill att andra mår dåligt , mår inte bra själva.

Marlene

LAJ
du skriver så fint om din mamma. ❤️

Jag tror vi delar samma tanke när vi inte vill se oss själva eller LD ta mer skada av dom här skitarna. Eller kommande som hittar hit.

På ett sätt är dom i ordet som terrorister. Dom terroriserar oss. Dom vill säkert att vi ska låsa in oss och gömma oss och skämmas . Vad blir det för bättre värld utav det då??

Vad blir det för bättre om mina pojkar ser en Skamsen, ledsen och förtryckt mamma? Nej, dom blir glada av en mamma som inte ber om ursäkt för den hon är. Som är glad och accepterar sig själv !

Vad säger mobbarna till sina barn? "Fy fan vad jag tryckte ner LD idag! Nu skulle se! "

Stackars barn som har föräldrar som mobbar andra. Vad lär sig dessa barn? Men mänga kanske inte berättar vad dom sysslar med för sina barn . En sorts dold sadistisk sida.

PS: LD när du ändå håller på förändra kommentarsfältet . Hälsa blogg.se att dom kan göra så att dom som länkar sin blogg får det i en annan färg också . Annars ser man inte😏

Bee

Tack Anonym och My för svar.
Skulle som sagt vara intressant och viktigt tror jag stt diskutera. Jag förstår att sjukvården är ute efter att se en kurva men hur ska man sluta att väga sig som tonåring sen och vuxen, är inte det lite av en inkörsport för ätstörningar och skev självbild? Min bror var kort och tjock som en boll som barn, 100 kg vägde han. När han blev tonåring växte han och blev till slut 1,91 lång, ett tag var han till och med underviktig. Ens hälsa är väl inte helt beroende av vikt och längd? Ja... som sagt intressant och framförallt nytt ämne som jag önskar att LD tar upp speciellt då hon själv har barn och erfarenheter.

Marlene

PS LAJ
En sak till jag att tänka på utifrån vad du skriver är att det finns bra nog säkert en viss mått av avundsjuka på LD. Inte bara bland tjockhatarna från bloggbevakning.se utan också från en och annan kändis du nämner . Därför att hon har en förmåga dra många läsare. Hon drar igång diskussioner och dessutom får folk sluta skämmas. Oombedd eller inte till att vara en förebild blir hon det ändå- i en tid då väldigt många ungdomar mår dåligt känns det bra se en bloggerska som sticker ut från en av mlg den bland alla miljarder Almennäs bloggar. Hon är då definitivt avundsjuk tänker jag. Kanske inte bara för att LD är beläst, gör skillnad på riktigt . Utan också för att hon visar att det finns en annan värld än den Almenäs representerar.

DU ÄR SÅ BRA LD .
Hör du det?
Kram❤️

Svar: 😘❤
Lady Dahmer

LAJ

"På ett sätt är dom i ordet som terrorister. Dom terroriserar oss. Dom vill säkert att vi ska låsa in oss och gömma oss och skämmas . Vad blir det för bättre värld utav det då??"
Hade min granne hållit på o fälla kommentarer liknande som dem på bloggen så hade jag inte kallat det "saklig kritik" utan tyckt att min granne terrorisera mig. Så jag förstår din liknelse (och texten var intressant, för jag har tänkt samma tanke om terrorismen). De vill att vi följare ska känna oss dumma och lurade så att vi "omvänds" och attackerar LD också. Men jag håller med LD i princip allt, men i verkligheten kommer jag nog inte ta efter all LD säger ändå. För jag är ju ändå min egna individ och har mina egna erfarenheter o perspektiv. Men är så tacksam över att LD delar med sig av sina tankar så jag kan få utmana mina egna tankar. Tror inte LD skulle bli pissed över att jag inte gör exakt som hon säger (haha, de försöker verkligen framställa det hela som nån slags sekt).
"Vad blir det för bättre om mina pojkar ser en Skamsen, ledsen och förtryckt mamma? Nej, dom blir glada av en mamma som inte ber om ursäkt för den hon är. Som är glad och accepterar sig själv ! "
Jag skulle bli riktigt irriterad om min mamma bara ville ta med mig på löpturer, tvinga mig att börja på sporter och aldrig baka det underbara brödet hon gjort i hela sitt liv. Nu har vi istället gått långa promenader där hon lär mig namn på växter och djur, vilket gjort mig smartare. Hon har aldrig tvingat mig att motionera utan vi gör saker som helt enkelt kräver vardagsmotion, t.ex. gå till museum och plocka snäckor på västkusten. Och hon bakade det underbara brödet häromdagen. Jag NJÖT. Hon har varit tystlåten o skamsen hela sitt liv tack vare tjockhatet. Hon är otroligt duktig på sitt jobb, riktigt helvetes smart och den snällaste o mest nyfikna personen jag vet. Jag är glad att hon har uppmuntrat nyfikenhet hos mig, livet är betydligt mycket intressantare tack vare det än recept på olika sallader och hur många kalorier det är i quinoa.
Du o dina pojkar kommer ha så otroligt roligt i livet. <3 Det erbjuder ju så mycket ändå, fastän det kan verka mörk ibland.
"PS LAJ"
Tror de är även egocentriska. Jag har sett många gånger J.A bli inbjuden till TV för att prata om träning och det enda hon pratar om är sig själv. Skiter faktiskt fullkomligt hur hon tränar. Och sen att hon får denna debatt att handla om henne är också märkligt. Har liksom inte ens tänkt på henne och vips så är hon plötsligt attackerad. Hon är bara en av alla tusen som håller på o säger att träning är lösningen på allt. Då vill jag hellre höra om nån som gjort en pilgrimsresa, det är väl också motion? Haha.

Fetto superstar That is what we are

Coolt ändå. Jag är bra jävla fet och de är helt ok, de är ingen annan som kan sätta någon etikett på mig som inte känner mig. Vare sig bra eller dålig, jag vet om mina inre värden och vet att mina blodfetter inte alls är bra. So what? Får jag lägga ut bilder på mig själv när jag frossar i mig tårta 3ggr i veckan för de? Ja självklart. De är ju inga som helst konstigheter. Men när de skulle vara tvärtom som är de inte okej längre, har svårt för att gå med på de. Jag som fet får lägga ut bilder på vad fan som helst de ska folk inte lägga sig i. Mår jag bra i mig själv så vafan är det för folk och hetsa upp sig för? Nä ge fan i de och låt mig göra som jag vill.. men om jag vägt som sig "bör" och tränar och mått bra i mig själv av de så får jag inte ut bilder på de? Tycker de är ett hyckleri.. mår dom bra av de låt dom sprida sin sida av vad får dom att må bra, likväl som jag ska få göra de som står på andra sidan brädan. De ena är hets och hat, men samma sak på andra sidan spektrat är acceptans? Låt folk göra vad dom vill och låt dom visa vad dom mår bra av oavsett vad de är sålänge de är inom lagens gränser..

Mvh: 175cm 166.6kg

Marlene

Folk gör redan vad dom vill. Dom behöver ingens tillåtelse. Men det här egoistiska sköt-dig-själv och skit-i-andra vänder jag mig emot..

Så dom mår bra, men att andra dras ner i skiten? Jag vet inte om du missat det, men vi lever i en sjuk värld där det hetsas till orimlighet. Size zero idealet. Det går förstås säga mycket om det. Jag vet inte om du har barn. Men man vill inte gärna se ens eget barn må dåligt.

För jag tror inte att man mår så jäkla bra av att leva under dessa förhållanden. Det är då deras egna val . Ingen tvingar dom vad jag vet . Jag avundas dom då inte. Tycker inte synd om dom heller . Dom kan ju om dom vill lyssna på andra budskap här i världen som alla andra.

Om dom är då övertygad om att dom är så bäst- vem försöker dom övertyga när dom pratar ? Inte övertygar dom då mig . Dom kanske inte ens övertygar sig själva. Varför känner dom sig annars så träffade av LD och tar åt sig hårt över kroppspositivitet?

LAJ

Du är klok du Marlene. Hoppas du inte trodde jag argumentera emot dig. Jag blir bara så förbannad över det här så kanske skriver barskt. Har dessutom språkstörning så det är lätt att missförstå mig (och jag har svårt att tolka texter). Håller helt med dig allt du skrivit. Jag har trott det är något fel på mig pga min mammas sjävhat. Nu lär jag henne att hon är bäst. Blir lite tvärtom, att det är jag som får lära henne. 😊
Nej har inga barn. Jag längtar och jag blir glad av att läsa att du inte tänker vara skamsen. Känner en lättnad att få höra familjer njuta av livet. När du prata om dina pojkar tänkte jag på min mamma o jag. Fasiken vad roligt vi ska ha det i livet!
Önskar dig allt gott Marlene. Tack för du dela dina tankar. Nu blev jag ännu klokare.

Marlene

Hej LAJ igen! Jag svarade Fetto Siperstar that what we are ovan, nu senast. Blir smått förvirrad med att det inte går att skriva svar under personerna men Det kanske går snart igen😂 tack för snälla ord! Och detsamma till dig, du är klok LAJ.

Fettosuperstar

Marlene

Jag har inga egna barn nej. Ska inte ha heller pga anledningar som vi inte behöver gå in på. Men jag vill att ditt barn likaväl som alla andras barn ska må bra för de.

Och vi är alla egoistiska skulle jag vilja påstå. Och den kommentaren du la om de blir ju precis som den tränade inte får vara sig själv och visa de? Vad blir de för värld att leva i då? För de är väl just precis de som diskuteras nu eller? Att man duger likaväl hur man än ser ut? Size zero eller ej? Och du verkar påstå att man inte bryr sig om andra bara för man postar bilder på de man gillar och tycker om, om de gäller "ideal" folk. Vilket jag knappast tycker fitness folk faller inom denna ram.

Vem har sagt att dom anser sig bäst? Vem har sagt att de inte finns likasinnade som vill ta del av deras erfarenheter? Och finner de lärorikt och intressant eller upplyftande?

Allting är inte svart och vitt.

Bryr sig inte en präst om andra bara för han snackar om kristendom?

Samhällsidealet på en kropp är helt stört de tror jag alla håller med om. Man ska få vara som man vill utan bli påhoppad de tror jag alla håller med om. Men att inte få visa vem man är vad man har för intressen eller hur ens liv ser ut för att andra kan må dåligt av de. De funkar ju inte.

Kroppspositivism är väl att alla kroppar duger och ska Accepteras? Även den vältränade, ideal kroppen och den rejält överviktiga. Annars ÄR de rent hyckleri att snacka om Kroppspositivism.

PS. Blir kanske lite rörigt i texten

Marlene

Hej igen Fettosuperstar
Marlene här, hon som du inte känner men appilicerar på en massa saker. Du ställer väldigt mycket frågor på saker du har svar på själv . Gör vad fan du vill och tro på vad fan du vill. Men blanda inte in mig och tillskriver en massa saker på mig. Jag har ingen som helst lust att prata med dig. Du verkar aggressiv och förbannad . Som om du var en av dom som gjort mig förbannad. Jag tänker inte gå in till nåt försvar av mlg själv som om jag pratade med nån jävla psykopat . Om du tycker du sett DET STORA HYCKERIET bryt ihop och gå vidare men ge fan i mig.
Så vi delar inte samma åsikter? Än sen då? Ditt behov att göra dig själv till en ängel och mig till en satan är bara patetiskt.

Men jag kommer fortsätta uttrycka mina åsikter. Bara inte med dig.

Patetisk Psykopat Ängel. Marlenes epitet på min uppenbarelse

Marlene

Wooow!

"Men det här egoistiska sköt-dig-själv och skit-i-andra vänder jag mig emot..

Så dom mår bra, men att andra dras ner i skiten? Jag vet inte om du missat det, men vi lever i en sjuk värld där det hetsas till orimlighet. Size zero idealet. Det går förstås säga mycket om det. Jag vet inte om du har barn. Men man vill inte gärna se ens eget barn må dåligt.

För jag tror inte att man mår så jäkla bra av att leva under dessa förhållanden. Det är då deras egna val . Ingen tvingar dom vad jag vet . Jag avundas dom då inte. Tycker inte synd om dom heller . Dom kan ju om dom vill lyssna på andra budskap här i världen som alla andra.

Om dom är då övertygad om att dom är så bäst- vem försöker dom övertyga när dom pratar ? Inte övertygar dom då mig . Dom kanske inte ens övertygar sig själva."

Vet inte men de låter väldigt mycket som att dom är ignoranta enkelspårig idioter som hetsar folk till de ena och det andra och inte kan ta in någon information annan ens deras egen i de där stycket. Men visst jag kanske uppfattade de helt fel?

Och jag känner dig precis likaväl som du känner mig. Psykopat eller ängel eller patetisk eller vad du nu än vill benämna mig som! Vi har olika åsikter, till viss del till viss del inte. Men jag är för en kroppspositivism som inkluderar alla kroppar och ger alla rätten att visa upp den och vara stolta över sig själv och där dom berättar vad dom gjort för att ta sig dit. Och jag är starkt emot en kroppspositivism som exkluderar en vis "typ" för att en annan "typ" kan ha ont av att den första visar sig..

Och för de första så nedvärderar du och försöker mer eller mindre dum förklara mig i de första du skrev. Men men, jag som patetisk Psykopat ängel kan ju inte läsa in känslor i text ändå.

Och för de andra var de du som adresserad mig först och jag som sen svara de till dig. Men visst jag skulle inte blanda in dig i en diskussion du starta!!

Marlene

Herregud. Jag har inte ens läst det där. Du kan inte må bra? Jag tänker inte läsa det du skrev. Det är min definition på att bli lämnad ifred. Respektera det. Och din ilska är inte mitt problem. Jag satte visst spiken på dig. Varför tar du annars åt dig så hårt om du inte känner dig träffad.

Fettosuperstar

Kan bara skratta. Vart är min ilska? Du förlorarde ju på eget begrepp. Och jo du läste men hade inget vettigt svar för du vet jag hade rätt i vad jag skrev. Där av alla påhopp om min person! Snyggt;)

Marlene

Läser dig inte. Allt jag såg är att du skrattar. Men det är väl trevligt. Eller inte. Tänker inte ha ditt otrevliga humör i mitt knä. Bör det själv och a ansvar över ditt missnöje själv!
Tada

The Worrying Kind - Mitt liv med social fobi och ångest

Men tror folk på riktigt att det kommer utbryta en plötslig fetmaepidemi och bli supertrendigt med övervikt bara för att LD inte gömmer sig i ett hörn och uttrycker massivt självhat? På riktigt??? Vilken otrolig makt du måste ha, LD! :-P

M

Fettosuperstar !!!!!! Det bästa jag läst på länge 👏👏👊👍😘 Du snackar som man förstår hela bilden ..... kampen mellan feta vs smala .Tack

Marlene

Usch

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Powered by Jasper Roberts - Blog