Penntricket #7: Hoes before bros
Apropå vänskapsrelationer och att alltid känna sig utanför, så kommer här ett rykande färskt avsnitt av Penntricket. Världens bästa podd (med delad förstaplats med Glädjeflickorna såklart)! Vi pratar just om det här, om att hitta det där kompisgänget som följs åt hela livet, om sex and the city-relationerna som kanske mest bara är nåt som inte alls existerar. Iallafall inte för sådana som mig. 
 
Vi pratar även om hur kvinnors relationer ser ut i jämförelse med manlig och reder ut en hel del kvinnohatiska myter. Tjejer är fan bäst, glöm inte det! Vi är inte alls backstabbing, skvallriga, falska eller oschyssta mot varandra. Tvärtom! 
 
Aja lyssna! 
 
 
 
(Och glöm inte att recensera!)
 
 
"Är det "bara massa drama med tjejer"? Är manlig vänskap verkligen så mycket ärligare och snällare? Cissi och Natashja slår hål på myter om den falska kvinnliga vänskapen. Vi lyfter bortglömt systerskap och dissekerar begreppet daddy's girls." 
Marlene

Jag hittar inte avsnittet. Länk?

Svar: herregid vad trött jag är. vänta ska jag uppdatera inlägget.
Lady Dahmer

Ellie

Har aldrig stött på de "myterna" i mitt eget liv. Det har varit självklart att relationerna till andra kvinnor är viktiga och har aldrig upplevt dem som svåra eller komplicerade. Eller ifrågasatta av omvärlden. Känns trist att ni ska diskutera frågan genom att reproducera frågeställningar som är helt uråldriga och antagligen inte aktuella för särskilt många kvinnor idag. Även om ni kommer fram till att kvinnor är "bäst".

Svar: Ja det är ju alltid bäst att låtsas som vi lever i ett postpatriarkalt samhälle och att det inte finns några föreställningar alls kring kön, man vill ju inte riskera att reproducera dem genom att typ prata om eller problematisera dem. Vad mer ska vi sluta reproducera?
Lady Dahmer

Sandra

Kommer Glädjeflickorna tillbaka också :)?

/Ett fan av båda roddarna

Svar: Det gör den förhoppningsvis! Svårt att få till inspelningstid när alla bor långt ifrån och har typ liv med bebisar och barn.
Lady Dahmer

Sandra

Skulle gärna höra era reflektioner kring att det är så sjukt jävla mycket sport i media hela tiden. Känns inte som att det generellt är kvinnor som är målpublik men att det ges sjukt mycket plats överallt. Känns som det kunde finnas viktigare saker att rikta strålkastarna mot.

Chs

@Ellie

Kan inte du som har "knäckt koden" upplysa oss andra då? Hur blir det sådär självklart och enkelt?

Somliga Förbannade Kvinnor

Chs
Nämen vadå, det är ju bara låta bli att stöta på det? Om jag inte sett det så finns det inte, problemet löst!

Regina

Jaa! Detta ska jag lyssna på när jag tar min promenad ikväll. Finns det något värre än kvinnor som missar superbra och viktiga relationer med andra kvinnor bara pga internaliserat kvinnohat. Min mormor brukar säga att jag inte ska lita på mina tjejkompisar till 100%, tycker det är så hemskt. Speciellt när de vänskapsrelationer en har med kvinnor är så himla mycket mer uppbyggande än de med män (enligt min erfarenhet)..

www.zaitzova.com

Emma Å

Jag hatar när nån säger att tjejer är såå taskiga mot varandra!!! Generellt är tjejer såå snälla mot varandra och bryr sig så mycket! Sen finns det taskiga och oschyssta människor av alla kön!

zethie

kommer ni släppa er podd på andra appar än acast och itunes? använder podkicker och vill helst ha alla poddar samlade på samma ställe.

Svar: podkicker ska funka med itunes. Många lyssnar på glädjeflickorna där. Men jag har submittat rss-feeden till podkicker nu. det kanske dröjer ett tag.
Lady Dahmer

V

Asså blev lättad och samtidigt ledsen av det här avsnittet. Är 20 år och känner igen mig 100% när Natashja berättar om sina tidigare vänskapsrelationer med män. Jag är också en snygg kuf. Och det är fan skitsvårt att få vänner. Var med i världens bästa tjejgäng på högstadiet men vi splittrades tyvärr och sedan dess har jag blivit "vän" men män i stället pga att jag inte lyckats komma in i tjejernas gemenskap. Pga att jag är en kuf. Och de manliga vänskaperna har alltid slutat i katastrof. Så nu har jag brutit allt och är ensam kuf i stället. Har några kvinnliga barndomsvänner men som bor på andra ställen och som också sårat mig. Systerskapet är fantastiskt men fan vad det gör ont när man inte blir insläppt.

Z

Alltid tyckt att jag och mina kvinnliga vänner stöttat varandra på det stora hela, även om vi ibland hamnat i fällan att tävla med varandra istället för att heja på varann, om ni hajar.
Men sen gifte jag mig, och mina tre närmsta ville hålla tal, vilket jag såklart blev superglad för. Tills talen faktiskt hölls och SAMTLIGA tal innehöll något negativt om mig - något pinsamt jag gjort, att jag betett mig barnsligt, hur jag var som 14 osv. Medansom min man bara fick höra vilken fin person han är, bra vän han varit, bra grejer han gjort osv osv. Det blev så tydligt och, ja, skevt. Jag blev ledsen och blir det fortfarande när jag tänker på deras tal, och att det så uppenbart fanns ett syfte att håna, även om de såklart sa fina saker också.
OBS att jag inte gillat burn-humor och är rätt känslig, vilket mina vänner vet.

Anonym

Hej LD! En frågeställning dök upp i mitt huvud när jag lyssnade på det här avsnittet och du sa att du nog tamejfan skulle kunna vara vän med vilken kvinna som helst, för det finns något gott med varje kvinna. Började tänka på en vän som jag varit vän med i många år. Egentligen är vi väldigt olika, hon har åsikter som jag inte delar - hon har flera gånger sagt saker som jag uppfattar som främlingsfientliga, ignoranta och slutshame:ande. Jag har också svårt att prata med henne om känslor och livet, det känns som att det är mycket hon inte förstår, trots att vi är lika gamla. Det som håller ihop oss är nog att jag är så konflikträdd och en så bra lyssnare, i kombination med att hon har ett stort behov av att berätta allt om sitt liv för någon, bearbeta allt med någon och få råd om allt. Visst kan det vara trevligt med någon som finns där, hör av sig och som jag kan hitta på saker med. Hon är snäll mot mig och vi kan ha trevligt. Men tror du att det räcker? Borde vi fortsätta vara vänner samtidigt som jag övar på att höja rösten, säga vad jag tycker och så får vi se hur det utvecklas? Eller låter det som en vänskap som inte ger mig tillräckligt för att behålla? Kram.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Powered by Jasper Roberts - Blog