Hjälpen man får på facebook
Får bra tips från Emanu! Tack! Ni ser att Mirijam är taggad också va? Facebook är så jäkla bra för sånt här liksom. 
 
Morgonen började med ännu en korv på mattan och jag tänker i mitt stilla sinne på det faktum att denna matta inte blivit tvättad alls. Nånsin. Barn nummer tre och ja.... Det är alltså två andra barn som bajsat, kissat och fått oläglig magsjuka rätt ut över denna fantastiska skapelse i handknuten ull.
 
Det är väl det sistnämnda där som gör att den varit enkel att hålla "ren" (synligt) men efter denna period kanske jag ska slå till? Jag har en bästis som äger en städfirma och hon snackar om nån dammsugarmaskin som tvättar rent mattor. (Kemtvätt är tydligt no no) 
 
Jaja. Godmorgon på er! Nu ska jag skriva ett inlägg om varför jag inte pallar att prata med män. (förutom Emanu såklart, typiskt rimlig man) 
 
 
trino

Mattvätt och då med bara vatten på ullen fungerar. Tänk på att mattan behöver torka luftigt runt om (även under) från vattnet sedan för att inte varpen i knutorna ska mögla. Kan vara svårt om man inte kan hänga den någonstans under torkning. Finns också särskilda mattvättsställen för just handknutna ullmattor. En i Saltsjöbaden som jag vet är riktigt bra. Men vanlig kemtvätt ska man inte lämna in den på.

Svar: Ahhhhh tack! Ja detta är ju en riktigt fin matta så vill vara rädd om den
Lady Dahmer

FT

Är så på EC men nä jag läser detta typ tappar jag det haha!

Jennifer

Jag skickade massa DM:s till dig på instagram. Insåg nu att det kanske uppfattades som spam eftersom det var typ 10 screenshots! 😂 Men iallafall. Det handlade om kvinnohat kvinnliga politiker får i sina kommentarsfält trots att dom ej gjort fel, tillskillnad från f.d. politikern Borg. Så arg!

Marie

Några afghanska ungdomar tvättade en fin stor matta som dom fått ute med vattenslang och Piassavakvast! Vet inte om dom använde nåt medel. Jag höll på att svimma när jag fick se det,men det blev jättebra. För att få bort det mesta vattnet innan upphängning använde dom en snöspade i plast för att liksom skrapa av vattnet 😀 . En av ungdomarna har mattan i sitt rum och den är hur fin som helst.

Svar: Ja de har antagligen bättre koll än oss! Vår matta är afghansk dessutom!
Lady Dahmer

Anneli

Skrattar orimligt mycket åt första kommentaren om att du skulle kalla din MAN för "fjuttas" samt att han inte skulle vara rumsren.

Harmagedon

Tvätta inte mattan själv hemma nu. Det är så fuktigt i luften att ullen hinner börja mögla. Ett knep jag gillar är att vänta in vintern och gnossa av dem i snön. Till dess kanske "katten" blivit rumsren också. Och då kan de ju vara rimligt att få den proffstvättad också. Finns säkert en sådan tvätt på närmre håll än Saltis.

S

Jag förstår faktiskt inte hur man kan stå ut med nån som går omkring och kissar och bajsar överallt. Är det softare att torka upp bajs inkletat i en matta än att ta en bajsblöja? Jag tycker att det är tydligt att han inte är redo för pottan. Gör dig själv en tjänst och sluta torka skit och köp ett paket blöjor.

Svar: Barn behöver få chansen att lära sig. Att de inte är redo är bara trams. Isåfall är de inte redo för nåt de inte kan från start. Redo blir de med tiden och förmodligen går detta snabbare om de får lära känna sina kroppar än om jag ska gå och vänta tills de är tre fyra år som är normalt idag.
Lady Dahmer

Christina

Hahaha sjukt roliga kommentarer! Så fel det kan bli när man läser snabbt 😂

Marie

Helt OT, men jag läste denna krönika idag angående Borg och förstår inte hur hon menar - är det ironi eller? https://www.sydsvenskan.se/2017-08-09/anders-borg-efterat-blev-det-ju-annu-varre

Myran

Varför ska det gå snabbare? Varför så bråttom? De flesta (friska) barn lär sig väl gå på toa tids nog? Juno är väl ett år, då har väl alla blöja eller? Låter vråläckligt med bajs på de ställen du räknar upp men det är alltså bättre än att en ettåring har blöja ett år till?

Svar: Jag har inte ett dugg bråttom. Det får ta den tid det tar. Jag pottränar inte aktivt överhuvudtaget utan låter barnet lära känna sin kropp. Förhoppningsvis är han torr när han är två, som mina andra två. Jag har ingen lust att vänta tills han är tre eller fyra (som är medelåldern nu) för att sen aktivt ta en kamp.
Lady Dahmer

Myran

Men han går utan blöja vid ett års ålder?

Svar: Nja. Jag har honom blöjlös hemma.
Lady Dahmer

Annika

Strunta i förstå-sig-påare som kommenterar, varför ändra ett vinnande koncept om det funkade för de första två? Du lyste i alla fall upp min dag med ditt inlägg. ;)
Och jag tror nog det kan ligga något i vatten-och-piassavakvast-metoden.

Svar: Eller hur? Jag skulle aldrig palla potträna. Att låta barnen få gå nakna och lära känna kroppen tror jag är bäst och enklast.
Lady Dahmer

Myran

Vad är det för skillnad på blöjlös och utan blöja?

De flesta är väl torra vid två utan att att gå utan blöja vid ett?

Om man nu har blöja till 2,5 eller tre, varför är det så hemskt?

Vad tycker dina stora barn om bajs och kiss i kyl och skafferi? Jag fick syskon när jag var i deras ålder och jag hade inte uppskattat det. Är det så viktigt att ha ett tidigt barn? Känner din man lika starkt i den här frågan, är det lika viktigt för honom?

Svar: tänkte att du menade utan blöja som nåt mer permanent dvs blöjfri. Att barn går nakna då och då är ju normalt och viktigt. Och nej de flesta är inte torra vid två. Tre, fyra är medelåldern idag. På 80-talet var det vid två.

Att ha blöjbarn länge är inte hemskt, barn lär sig olika, men jag föredrar att låta mina barn lära sig saker i sin takt istället för att aktivt träna dem. Nej det är inte viktigt att det sker tidigt, men det är skönt att slippa dras med blöja fler år än nödvändigt. Om inte för bekvämligheten så iallafall för miljön.

Min man är givetvis enig med mig, varför skulle han inte vara det? Mina barn får dock inte ta del i föräldrabeslut. De är för små för det. (men om du undrar så älskar de när han är blöjlös pga sååååå gullig som de säger. När han kissar och bajsar skrattar de)

Låter som att du blir väldigt provocerad av detta? Jag undrar varför.
Lady Dahmer

Myran

Jaha, tack för svaret! Jag har inga barn så jag har ingen aning, det kanske är alldeles normalt med lite bajs i kylen då och då.

Att jag frågar om din mam är för att jag aldrig hört en man skryta för sina kompisar om att hans ettåring är "blöjfri", d.v.s bajsar i kylen istället för i blöja. Obs! Menar INTE att just du skryter men många kvinnor hör det. Och jag har svårt att tro att en ensamstående pappa skulle välja bort blöjan och låta sin ettåring bajsa i kylen.

Att jag blir provocerad har nog inte med dig att göra utan att jag stör mig på andra som skryter om "blöjfri" ettåring och sen har jag bajs och kiss i min soffa, för barnet behöver ju inte blöja, att barnet inte är redo är trams osv.

Svar: nä det förvånar mig inte att du aldrig hört en man prata om detta då män generellt inte pratar barnafostran alls pga ointresse. Det är mammor som sköter den biten tyvärr. Den här iden med att barnet ska vara redo är dock en myt. Barn kan redan från födseln känna av och kontrollera sitt bajsande och kissande. De lär AV sig det med tiden och tack vare effektiva blöjor. I stora delar av världen har man inte blöja alls utan använder sig av potta från start. (genom att lyssna på barnets signaler, de visar ju när de ska kissa eller bajsa) Barn som har blöja på heltid skvätter till exempel kiss till skillnad från barn som oftare är blöjfria som håller sig och kissar ordentligt (tömmer blöjan) när de väl går på toa (eller pinkar i kylen). osv.
Lady Dahmer

Julia

Alltså vet inte om jag är konstig men blir helt chockad av vissa kommentarer här? Någon som undra om inte de stora barnen tyckte det var äckligt/jobbigt att minsta barnet kissa och bajsa på random ställen i hemmet. Nu kan jag ju iofs bara tala för mig själv men jag är ett mellan barn och har fyra yngre syskon och aldrig, på riktigt, aldrig tyckte jag det var jobbigt eller "äckligt" att mina syskon kissade eller bajsade på golvet. Jag tog det konstigt nog bara som uhm gulligt? Shit happens liksom. Vi (jag o de äldre syskona) fnissade mest åt situationen och hjälpte mamma att torka/plocka upp kisset eller bajset och gick vidare i livet. Simple as that.

Svar: Ja så reagerar mina barn också
Lady Dahmer

Jennifer

Här är en storasyrra med sex stycken småsyskon som inte heller hade problem med småsyskonens bajskladd. Alla bajsar, surprise! Kommer dock ihåg när jag gick på gymnasiet och badade badkar med min då 1-åriga lillasyster som bestämde sig för att bajsa i vattnet! Där gick min gräns, men det var liksom bara kliva upp, ta hand om korven och tvätta av oss. Saker behöver liksom inte göras värre än det är. Förmedlar man att bajs på golvet är det värsta som kan hända så kommer ju barnet tycka så.

Och till dig utan barn. Barn med blöja kladdar också bajs, så blöjan är inte direkt något magiskt skydd. Barn älskar nämligen att riva av sig blöjan (varför kan man ju undra? för att dom känner att den är fel och inte vill ha den där kanske?). Barn tycker också det är rätt kul att stoppa in händerna i blöjan. Barn vill kladda, med både bajs och mat för det är lika naturligt båda delarna för dom.

Myran

Men ditt barn verkar ju också skvätta lite grann?

Finns det nån utbildad expert som rekommenderar att sätta en månad gammal bebis på toa?

Alltså ni som skriver här, INNAN ni fick barn, vad tror ni, ärligt, att ni hade tänkt om ni läste om bajs i kyl och skafferi osv? Är det verkligen SÅ konstigt att man som barnfri tycker att det låter lite konstigt?

Jag menar som sagt inte att just du skryter. Men angående män så tror jag att de har lite annat att skryta om. Min väninna som är karriärkvinna skryter inte heller om sin unges blöjor. Hon har lite annat att vara stolt över.

Svar: Nej han skvätter inte. Han tömmer blåsan. Vill du veta mer om bebis på pottan så finns det massvis med material och forskning att tillgå. Jag tycker vi avslutar den här diskussionen för jag tycker att den känns obehaglig. Jag struntar i hur andra gör. Om du får barn så ha föralldel blöja tills hen väljer att själv avsluta. Men jag gör så här för att jag tycker det funkar och känns bra.
Lady Dahmer

J

Myran- du verkar nonchalant i din attityd. Jag har inte heller barn men vet ju att barn är just barn och att det blir kiss bajs kladd osv oavsett om dom har blöja el ej. Som nån skrev även med blöja så river dom gärna av sig den osv. LDs teknik är säkert jättebra, iallafall för deras barn då det tydligen funkat bra förut. Så vem är du att ifrågasätta det? Om du inte vet så mycket läs på istället. Sen sista meningen om din väninna som är karriärkvinna och har annat att vara stolt över låter ju riktigt illa. Att prata om sina barn känns mycket viktigare än nån karriär. Barn är ju livet självt, bland det viktigaste som finns. Kan heller inte tänka mig ett större sömnpiller än att lyssna på en man prata om sin karriär- snark!

Svar: Tack! Precis. Jag är mer stolt över mina barn än nåt annat.
Lady Dahmer

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Powered by Jasper Roberts - Blog