Män är livrädda för kvinnor som organiserar sig
Män är livrädda. De fullkomligen skakar hela vägen ner till fotknölarna vid tanken på kvinnor som organiserar sig på olika sätt. Kvinnor i grupp. Ingenting jämfört med män i grupp. Skillnaden är väl att vi inte våldtar och slåss men den kraft som skapas när vi slutar se på varandra på det sätt patriarkatet drillat oss att göra (som komkurrenter och fiender) är inte att leka med. Och det vet männen. Och det skrämmer skiten ur dem. 
 
Det är därför de slår ner så hårt på minsta anstymelse till gemensamt motstånd. Feminismen till exempel. Ni som har kunnat och orkar följa diskussionerna i Joakim Lamottes kommentarsfält har kunnat se hur starkt hatet är mot kvinnor som inte fogar sig är. Främst från män men också en del kvinnor. Daddys girls skulle jag kunna kalla dem om jag kände mig elak. (Det gör jag)
 
Men egentligen är de lika mycket offer för männens patriarkat som du och jag är. De har liksom vi hjärntvättats att slåss med näbbar och klor för männens ära och skydd. Vi behöver stötta dem i sin frigörelse. Hjälpa dem att se. 
 
 
 
 
Apropå män som deltar i diskussionen men har fel fokus. Sandra är för övrigt mycket aktiv på min facebooksida och jag imponeras alltid av hennes retorik, kunskap, saklighet och briljans. 
Jenn

Jag kommer aldrig förstå mig på människor som kan agera såhär. Alltså, de blir informerade om att det finns ett stort problem. Antingen med jämställdhet eller rasism eller vad det nu kan vara. Och så agerar de som om det är ett MYCKET större problem att det saknas god ton eller gullande eller vad en nu ska säga?

Som människor som gnäller över att se tiggare: Det ses alltså som ett STÖRRE problem att de måste se en tiggare utanför ICA än att människor tvingas tigga till att börja med.

Som människor som gnäller över "inte alla män": Det ses alltså som ett STÖRRE problem att en generalisering görs om den enda grupp som det traditionellt inte dras generaliseringar om varje dag än att kvinnor blir utsatta av män i patriarkatet.

Som människor som gnäller över att en inte bemöter dem med god ton när de gjort fel: Det ses alltså som ett STÖRRE problem att personen de gjort något elakt mot blev arg än att de gjorde något elakt till att börja med.

Det här beteendet är verkligen definitionen av brist på perspektiv.

spiderchick

heja heja Sandra! Så grymt! Och DU är också grym!

A

Män har alltid haft en aversion mot kvinnor i grupp oavsett vilka typer av grupper det gäller, inte bara feminister. Titta bara på sporten. Ingen nedvärderar och spyr skit över kvinnor som utövar individuella sporter som skidåkning och friidrott. Men när kvinnor spelar lagsporter som fotboll och hockey så är männen genast där och spyr galla. Även vissa intressen som samlar kvinnor i grupp t ex hästintresse nedvärderas och förlöjligas. För att inte tala om synen på kvinnodominerade yrken.
Förr i tiden var det till och med olagligt för kvinnor att samlas i vad männen tyckte var "för stora grupper" eftersom
kvinnorna kunde göra feministisk revolution. I vissa länder är det fortfarande olagligt för kvinnor att ens umgås som vänner i större grupper.
Män vill helt enkelt inte att kvinnor ska samlas i grupper. Kvinnor som gör saker ensamma eller tillsammans med män
går bra, men kvinnor som gör någonting tillsammans med andra kvinnor och samlas kring gemensamma intressen där
männen inte har någon insyn eller inflytande ska genast tryckas ner och helst motarbetas också.

Therese

Åh de är jag som är Therese! 😁
Jag orkar inte längre med slempaddor (Tack somliga förbannade kvinnor för bästa ordet!) Så jag bara käftar emot för mitt nöjes skull
Dom lyssnar ändå aldrig, ingen ide att lägga energi på vettiga svar, försökt i 7år nu och kan räkna på ena handen hur många vettiga män jag mött i diskussion, varav en visade sig vara Maria!
Men vad jag än skriver är de aldrig någonsin värre än vad män gör, jag sårar egon, dom skadar hela mänskligheten.

Erica

Jag skrev en kommentar på JLs bölande om svaret han fick ifrån dig. Råkade kalla honom "vit kränkt man" och jävlar vad det drällde in män som kallade mig rasist, sexist och sa att feminister som jag borde bekämpas. Fick ett mail ifrån någon som kände sig väldigt kränkt.
Anmälde, raderade och raderade kommentaren. Gav upp och dem vann. Ångrar det idag dock...
är så glad att du orkar föra kampen! Du är så jävla grym 💪🏻👊🏻❤️

Ea

Fattar faktiskt inte varför de tar åt sig om de nu anser att de själva inte tillhör de s.k. "skitstövlarna". Eller varför de sätter likhetstecken mellan "män" och "ALLA män" i alla jävla diskussioner. Inte som att folk verkar ha svårt för läsförståelsen när det gäller substantiv i plural i allmänhet liksom.

Svar: För att de inser innerst inne att de kanske inte är så schyssta.
Lady Dahmer

Ea

Ps. Du är så jävla grym LD <3

Becka

Vad menas egentligen med "daddys girl" (för dig, i detta sammanhang)? Pappas flicka liksom, för mig betyder det en sak och det låter rätt när jag får höra det i pappas närvaro (vi är extremt tighta). Däremot blir jag illa till mods när främlingar som inte känner mig (typ på nätet) använder uttrycket för jag känner av någon sexuell underton i uttrycket (räcker fan att besöka porrsidor för vilja kräkas lite när uttrycket används). Jag undrar om "mammas pojke" har samma laddning som "pappas flicka". Pappas flicka kan ha både en sexuell underton och användas nedvärderande, trots att det är raka motsatsen för mig privat. Jobbigt.

Svar: Patriarkatet = big daddy. Daddys girl = patriarkatets försvarare typ.
Lady Dahmer

Ea

Nej precis det. Men ändå. Fattar inte logiken alls. Om man tar åt sig för att man faktiskt inser att man varit en jävla röv så borde man fan bara vara tyst och skämmas, och fundera på hur man kan förändra sitt beteende. Är åtminstone vad jag själv gjort och gör i egenskap av vit/cis/hetero när jag känt mig träffad och insett att jag varit/är en del av problemet. Men män verkar iof vara helt jävla inkapabla till insikt, självrannsakan och förändring.

Anna

Deras logik är: en man = en man, en feminist = alla feminister. Varför förstår de inte?

Somliga Förbannade Kvinnor

Åh kan det vara min Sandra månntro? Sandra A-K? Min bästa vän i hela världen. Hon har hjälpt mig mer än alla psykologer i världen. Skulle inte vara den jag är utan henne. Den intelligentaste, klokaste, mest empatiutvecklade människa jag träffat i hela mitt liv. Beklagar alla som inte får ha Sandra i sitt liv 💜💜💜

Svar: Japp! Det är hon!
Lady Dahmer

Somliga Förbannade Kvinnor

Therese
Känner mig som en stolt mamma ☺️ Förstod direkt på inlägget var det kom ifrån. Kramar ❤️💜❤️

Linnea

Är sandra någon man kan följa själv på facebook? Vad heter hon där isåfall?

Sedan undrar jag, eftersom detta är så satans vanligt, som dessa män skriver, hur kan man bemöta detta? Vad är ditt tips LD?

För jag vill inte alltid ignorera dessa dumma män och låta dem sprida den dumma gojan vidare till ääääännu fler män, som "därför hatar kvinnliga feminister"

För övrigt: du är så jäkla bäääst!

Svar: Äh skit i männen!
Lady Dahmer

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Powered by Jasper Roberts - Blog