Män lyssnar hellre när en man talar än när en kärring tjatar
God morgon systrar! Jag glömde förtydliga en grej ang. män och feminism och vad män kan göra som feminister. Män har ju tillgång och tillträde till rum som kvinnor saknar, både bildligt och bokstavligen. Och att göra dessa utrymmen feministiska är ju hundra gånger mer konstruktivt för kvinnosaken än att försöka armbåga sig in på kvinnors domäner. Det är ju där de behövs om något. 
 
Sen skulle jag inte säga att vissa hopplösa män bara lyssnar på män, snarare typ alla män. Vissa kanske lyssnar på kvinnor också, men både kvinnor och män tar det andra män säger med en större nypa allvar än om nån gnällig kärring tjatar. (<-- obs inte mina ord utan hur vi ser på kvinnor helt enkelt)
 
Det ser vi ju till och med i det feministiska samtalet där den feministiska mannen som levererar samma sanningar som kvinnor gjort i hundra år också får mer cred, mer utrymme och mer applåder. Man länkar och lyfter den feministiska mannens krönikor och fb-uppdateringar i mycket mycket högre utsträckning och man liksom nästana behandlar det han säger som om det vore nåt revolutionerande fast man faktiskt vet att det inte är det. Kanske beror det på att man blir så jävla glatt överraskad och att man är så svältfödd på män som fattar att man reagerar helt lyriskt när det väl sker? Jag vet inte. Men vi måste sluta med det. 
 
 
Loanne

Toppen! Har skickat med min man punktlistan i förra inlägget, nu ska han få läsa detta också. Håller tummarna för att han kan göra någon liten skillnad från sin position som man.

gk

Har inget med inlägget att göra men.. menar den här mannen att anledningen till varför pojkar har sämre betyg är för att lärarna inte gillar dem lika mycket? Att kvinnor som inte vill ha barn är fel funtade i huvudet och är empatistörda och att det är ett mysterium varför kvinnor har makten över om barn ska födas eller inte?

https://youtu.be/kj7VgBnQNUc

(Min engelska är inte på topp)

Lindy

Du hade tamigfan rätt hela tiden, Lady Dahmer, jag är mållös.
http://stoppapressarna.se/svenskt/experter-varnar-biggest-loser-vip

Svar: ja jag säger ju det, jag har alltid rätt.
Lady Dahmer

Narya

Hej gk,

Jag har hört en hel del på Petersons föreläsningar och jag tror du tolkar honom fel. (Det gjorde jag också först). Kolla mera på hans videon och intervjuer så klarnar det nog. Här menar han att den absoluta majoriteten av kvinnor vill ha barn och det är inte något fel på det (tvärtom) men det är viktigt att tänka på den saken som kvinna. Det betyder inte att alla vill ha barn men enligt statistik så vill de flesta kvinnor ha barn. Män vill också ha barn men de har mycket mer tid att fundera på den saken (rent biologiskt).

Och om den reproduktiva makten, kvinnor har inte förrän ca 70-80 tal haft så här stor makt över sin egen reproduktion. Det är ett fakta, det har inte funnits p-piller i såhär stor utsträckning som förut och vi vet inte vart det kommer att leda. Det har aldrig hänt förut så det är ett mysterium för framtiden dvs. vi kan inte förutspå genom att se på historien.

Det han säger om universitet och skolor är att enligt statistiken så har män alltmer slutat studera och bilda sig och vi vet inte varför, men det är mindre och mindre män för varje år på universität och det har vi aldrig sett förut. Universität och utbildning är ju en bra sak för både män och kvinnor så han menar bara att vi har ingen aning om vart detta leder i framtiden. Han spekulerar inte, han talar bara sanning (med statistisk).

Svea

Det här börjar bli så himla jobbigt! Ju mer jag ser den patriarkala strukturen ju mer börjar jag känna att jag inte vill leva i denna heterorelation jag har med min man.
Han är fantastisk på nästan alla sätt och vis. Han tar sitt ansvar som far för våra barn. Städa, handla, diska, laga mat, skjutsa hit och dit, leka med dem, osv. Han skulle aldrig säga till mig att det inte finns något jag får göra. Men han ser mig inte. Och han tkr allt jag säger i princip är tjatigt (precis som du skriver). Det är sällan han tror på mig när jag kommer med påståenden och tom fakta. Han kan inte fråga hur dagen varit., hur jag mår, hur löprundan var, komma med initiativ för aktivitet för vårt förhållande. Starta eller hålla igång en dialog med mig. Vi skämtar sällan eller skrattar ihop. Är vi framför teven surfar han på sin mobil. När barnen sover surfar han på sin mobil. När han inte tränar surfar han på sin mobil eller planerae träning. På mina frågor svarar han i genomsnitt mest "jag vet inte", "kanske det", "jag har inte en aning", "låter bra".
Jag är så jävla ensam i detta förhållande men pga att han är så bra på alla andra vis så står jag helt handfallen.
Vad ska jag göra? (sorry för mitt kräk här men detta inlägg kring tjötiga kärringar fick mig bara att ramla över kanten)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Powered by Jasper Roberts - Blog