Ha tålamod med mig?
Hej. Apropå facebookgruppen och kommentarsfält. Jag vet ju att jag kan bete mig illa ibland. Vara hätsk och aggressiv och hugga. Jag försöker jobba med det men behöver påminnelser emellanåt. Har kortare stubin i perioder. Speciellt när jag mår dåligt. Speciellt när jag är extra hårt ansatt av rykten och skitsnack men även kritik. 

Blir ofta uppmanad att ha förståelse för diagnoser och psykisk ohälsa. Men mina diagnoser och psykiska ohälsa då?

Önskar väl kanske att folk hade mer tålamod med mig också. Jag kan ju ha oändligt sådant själv. Försöker svara på allt. Bemöta all oro och alla tankar och kritik. Försöker förklara pedagogiskt. 

Men det är kanske för mycket begärt? Jag vet inte. Vill iallafall att NI ska veta att jag vill att alla ska trivas hos mig och att jag gör mitt bästa för att orka vara tillmötesgående. 

(null)

Somliga Harmoniska Husmödrar

Med tanke på den enorma mängd skit du får och den mobbning du blir utsatt för (och som folk kanske inte känner till) så tycker jag att du överlag har ett fantastiskt tålamod. De som klagar på dig verkar ärligt talat inte ha alls mycket tålamod med andras dåliga mående. "DU ska öppna ditt hjärta. Mitt är lite stängt just nu men DU ska öppna ditt!" (Kommer från den här videon som jag älskar så mycket ❤️😊 https://www.youtube.com/watch?v=fpbKmAIC16s&t=97s) Sen får du ju alltid kritik (liksom de flesta kvinnor) när du svarar skitstövlar som de ropar. Skitstövlarna kan skriva de mest avskyvärda saker till dig och du får inte svara tillbaka utan ska bemöta hatet vänligt och trevligt. Och detta sägs ofta med en otrevlig mästrande ton. Förstår de inte att de själva beter sig tvärtemot vad de predikar? Antagligen inte.

Shark

Jag är en av dem som diskuterat klimatet i dina sociala medier hos BB. Jag kommenterar sällan på grund av den anledningen, men läser allt du skriver och uppfattar mycket som klokt och fått många tankeställare.

Jag tycker det är stort och positivt att du erkänner att du ibland hugger på kommentarer och liknande.

Du pratar om diagnoser och tror folk kan ha förståelse för detta. Tyvärr blir det lite som att inte ta ansvar när det är det första du säger. Jag har själv märkt detta hos mig själv vid konflikter gentemot vänner där jag varit ganska hård och rentav taskig. När en vän poängterar att hen tagit illa vid sig har jag svårt att bara uppmärksamma hens känslor och be om ursäkt, utan ber om ursäkt och tillägger därefter MEN, så börjar jag förklara vad den andra gjort som fått mig att reagera. Det blir lite som att man inte tar personens känslor på allvar när man går i försvarställning direkt?

Kanske är det bättre att försöka finna en strategi för hur du ska hantera detta? T ex avvakta några timmar innan du svarar? Försöka läsa kommentaren på ett lugnt och sansat sätt, alltså utgå ifrån att personen som skriver kommentaren inte vill trycka till eller menar mer än det som står? Alltså inte lägga till en ton på en skriven text.

Är ingen expert. Du kommer hitta ett sätt som passar för dig. Tycker att detta är ett bra första steg att erkänna att man är medveten. Kommer att börja kommentera och hoppas på ett mottagande bättre än vad jag tidigare upplevt.

Svar: Jag skulle såklart aldrig använda mina diagnoser eller psykiska ohälsa som en ursäkt eller dra upp det under en pågående konflikt. Jag önskar bara lite förståelse och tålamod kring det. Kanske förståelse också inför att jag, oavsett diagnos, är mänsklig och inte alltid agerar eller reagerar oklanderligt.
ladydahmer.nu

Pernilla

Jag har gärna tålamod med dig. Tycker att du är en väldigt fin människa på alla sätt och vis <3

Jenny

Klart jag har tålamod med dig, du är ju fantastisk ❤

Jessica

Jag tänker att det är helt okej att ha dålig dagar och tappa humöret ibland, vi är alla människor liksom. Men däremot skadar det inte att be om ursäkt när så råkar ske. Även om folk runtom tar hänsyn så måste ju också personen som mår dåligt försöka förhålla sig till situationen och ta ansvar för hur de agerar när de mår dåligt. Jag tror du skulle vinna mycket på att stanna upp och reflektera innan du svarar på kommentarer när du har dåliga dagar, och att be om ursäkt när det inte lyckas. Framför allt de gånger du "hugger" utan anledning (t.ex. när du blir arg pga att du misstolkar folks kommentarer). Du har exempelvis varit fruktansvärt otrevlig mot mig pga att du misstolkade en kort, frågande kommentar jag skrev, som ej var otrevlig på något sätt. Då upplevde jag det som att du passade på att ta ut ditt dåliga mående på mig. Kanske handlade det om att du faktiskt tolkade min kommentar illvilligt - då
kanske du istället kan ge folk en chans att förklara sig innan du "hugger", eller låta bli att svara på kommentarer i affekt. Och somsagt, lyckas man inte kan man åtminstone be om ursäkt efteråt. Om du vill ha ett tryggt diskussionsklimat och få mer respekt och omtanke för ditt mående så tror jag faktiskt du är tvungen att fundera på hur du ska hantera ditt kommentarsfält utifrån ditt aktuella mående.

Svar: Det är svårt för mig att bemöta konflikten mellan dig och mig då jag ej minns den eller vad som sades. Då blir det också svårt att be om ursäkt. Jag tänker dock att man får hjälpas åt. Att försöka tolka varandra mer välvilligt men också rannsaka och syna hur vi uttrycker sig. Ibland upplever folk att så länge de håller en bra ton så kan de säga lite vad som helst. Många förstår inte alltid ens att de uttrycker sig förtryckande eller kränkande och blir därför upprörda när detta påpekas eller mottagaren reagerar. Säger ej att det var så mellan oss.
ladydahmer.nu

Cecilia

Förstår att det är svårt att vara ”på topp” och bemöta kommentarer på ett balanserat sätt. Oavsett utmaningar inom eller utanför sig själv. Men tänker du att alla du träffar på irl eller på sociala media inte har liknande svårigheter som du har..? Det är ansträngande för många att orka dag in och dag ut utan att näpsa av folk på ett trist sätt. Kanske för flertalet. Bara en tanke...

Anonym

Helt orelaterat till det du skrev nu men: skulle inte du kunna skriva någonting om den här, om du frågar mig, asjobbiga rumpfixeringen/rumptrenden (tänk "insta models" som alltid står och putar på den där sidan där man får konton föreslagna på instagram) som varit på tapeten de senaste åren? Folk som hänger på den ba smal är UTE gu vad härligt med kroppspositivitet och nya fräscha ideal this is what a healthy body looks like men liksom. De tjejer som har såna väldiga rumpor är ju fortfarande jättesmala??? Och vad är det som är bra med det här idealet, det är ju fortfarande ett ideal?? Som är jävligt svårt att uppnå. Skulle vara roligt att höra dig, som är så skarpsynt och välformulerad, säga något om det.

För övrigt så tycker jag att det är imponerande att du inte fräser åt folk oftare än du gör. Du måste verkligen ha en ängels tålamod, med tanke på hur många som håller koll på dig och vill sätta dit dig för precis allt du säger. Gott nytt år!

Linnea

Gulligt av dig. Jag tycker att det är bra att se på varandra med lite förståelse. Alla gör vi vårt bästa. Du gör det, det märks! Och ibland blir det fel. Och så är det för alla. Det är ok, och vi måste ha överseende med varandra. Är så glad att jag inte har Facebook. Hård ton och bråk gör mig så orolig. Så jag vill skicka kattungar och lite sol till dig😊

Jd

Man kan inte anpassa sig efter alla heller. Det är typ omöjligt.
Om du inte hade haft det känslomässiga drivet i det du gör hade det inte varit du, och då hade du inte inspirerat så många heller.
Haters gonna hate och allt det där. Fortsätt vara du så får andra ta ansvar över hur dem är!

Linp

DU är bra som du är!! Superbra!

Josefine (marilynette.blogg.se) ❤

Jag förstår precis vad du menar. Jag har själv diagnoser, bland annat Asperger och ångest, och ibland känns det som om folk inte förstår mig. Du är inte ensam. Jag förstår dig och det gör många andra här.
Jag har precis hittat din blogg och jag kommer absolut fortsätta!
Kramis

Carro

Men jisses... Varför ska vissa av er kommentera och sparka på någon som blottar strupen? Vad är det för fel på er? RESPEKT, ÖDMJUKHET och OMTANKE för en medmänniska skulle sitta fint nu. (Bara en tanke i all välmening.....)

Jag ska berätta en sak för dig och jag anser mig vara mer kunnig än de flesta på det mesta som gäller all form av mående. ;)
Det är helt ok att inte vara perfekt och att försöka eftersträva det är ingen mening för det kan du inte, det kan ingen. Acceptera dina brister och se att du duger så bra som du är. Sen avskyr jag när allt ska vara så PK. Vi måste tillåta oss att det blir galet ibland och får man en överreaktion så kan väl vi läsare möta den på ett mjukt sätt så inte irritation skapar mer irritation?
Det är det är din blogg och du måste få vara fri att skriva det du vill och vi läsare får ta det. Du ska sätta din gränser för du kan omöjligt forma dig efter alla och ärligt-vill du det? Det vill inte jag. Kör ditt race och känn efter var din gräns går och be om förlåtelse om du känner att det blev galet så att du känner av gnagandet i magen för det är ditt samvete som talar, ditt inbyggda kompass. Annars så tycker jag att du skiter i det helt enkelt!
Kärlek och respekt till dig fina människa!

Jenn

Carro
Vem sparkar? Ser mest konstruktiv feedback på vad som eventuellt kan göras istället för att skriva i affekt?

Ylva

Jag orkar med dig ! Har jag själv en dålig dag läser jag inte din blogg eller någons annans så jag inte blir irriterad 😂😂! Jag har dock tidigare upplevt att om man har en åsikt som strider mot din eller merparten av dom som kommenterar här så blir man påhoppad , tog långtid för mig att börja kommentera här för att jag inte vågade. jag hamnade på din blogg pga cissi walllin och i början så höll jag inte med om något tyckte mest att du var gnällig ( sorry ) men jag lärde mig så otroligt mycket av att läsa här så jag totalvände och känner en sån respekt inför dig och dina kunskaper så återigen tack för att jag får läsa och kommentera här trots att du har dåliga dagar !! PS har en 1,5 åring som får tänder så känner igen problemen med sömnen .ds

Jools

Jag tror det går åt båda håll. Förståelse och försöka se och tänka att den andre vill väl. Men jag är en av dem som inte läser här lika slaviskt som innan eller kommenterar pga kan bli så aggressivt. Tror du är van att få mycket skit, och därmed har du de glasögonen på dig när du läser, fast det kanske inte är så. Och det är inte så konstigt.
Jag upplever att du ger dig rätt att tolka fritt vad andra skrivit och svarar i affekt, men det ges inte samma frihet till andra, eller möjlighet att förklara vad som menas. Men hey, det är din blogg, du bestämmer.
Jag tycker dock att "somliga..." tar sig enorm frihet att svara åt dig på ett väldigt obehagligt sätt. Ser jag att hen härjar I kommentarsfältet backar jag även om jag vill kommentera. Fint att hen står upp för dig såklart, men det blir för aggressivt för min smak.

Du har lärt mig så sjukt mycket om feminism och jag har följt dig i så många år och har ingen plan att sluta följa. Men gillar inte den hårda tonen som är mer närvarande numera. Men är klimatet hårdare blir ju också individer hårdare. Och du har verkligen fått din beskärda del. Så jag förstår dig.
Med det sagt hade jag älskat om det gick lättare att kommentera och svara på andras kommentarer här och om det kunde vara ett härligare klimat med givande diskussioner. En dröm för kommande år :)

Hoppas du älskar livet mer I morgon och mår bättre!

Somliga Harmoniska Husmödrar

Jools
Jag svarar aldrig åt LD. Jag svarar enbart för mig själv. Och personligen tycker jag det är kommentarer som din som gör att det blir otrevligt här. För så här ser det ofta ut: En eller flera personer, du i det här fallet, berättar vad de tycker om LD i negativa ordalag, trots att hon inte bett om nån analys av sin person. Sen blir personerna som håller på så här förolämpade för att de inte får stå oemotsagda och kallar det aggressivt, hård ton, otrevligt, härjande, gap och skrik o dy. Tycker det är väldigt underligt att tro att man ska kunna säga taskiga saker till folk och att ingen ska reagera på det. Varför förväntar man sig det? Går det till så IRL för dig/er? Vad tycker du själv att din kommentar tillförde här? LD berättar att hon mår dåligt och önskar större förståelse och du tar dig friheten att kasta lite skit på henne. Håller verkligen med Carro i det hon skriver om att sparka på nån som blottar sig. Så onödigt, elakt och självupptaget. Sen tror jag inte att du är så rädd för att kommentera här pga den där "somliga..." som du låtsas eftersom du ju faktiskt kommenterar och skriver öppet om hur hemsk du tycker att jag är. Du vet att jag kommer läsa det så nja, jag tror nog mest att du passade på att visa ditt missnöje med att man inte kan mobba LD utan konsekvenser här. För då kommer ju den där "somliga..." farande och härjar. Så taskigt! 😆

Carro

Jenn.
Tycker du att det är läge för den nu? Den konstruktiva feedbacken? Jag har en känsla av att bloggen är kvar så de kommentaren kan vänta tills Lady Dhamer är på banan igen. Ta lite hänsyn helt enkelt ska det vara så svårt? Ibland är det inte viktigast att man får göra sin röst hörd. Ibland måste man låta saker få vara tills det är läge och så läser jag in de senaste inläggen-att det är inte läge. Så tolkar jag det och det kan ska inte vara svårt att respektera tycker jag.

(Jag vet att du kan svara för dig själv Lady Dahmer men nu var frågan direkt riktad till mig. Jag menar inte att omyndigförklara dig.)

Ha ett fint slut på året alla!

Lisa

Fint av dig LD att Se dina brister men oxå önska förståelse. Ett första steg i förbättring är att ”förstå”. Jag ska absolut visa mer förståelse till dig och andra men jag vill oxå kunna debattera utan att vara osäker på hur den andra kommer bete sig. Instabilitet e inte alltid konstruktivt i debatter. Du brukar nämna olika makt. Även att göra hugg och aggressivitet är oxå maktmedel. Där man tystar den som ser saker på andra sätt.

Tessi

Jag förstår ofta inte hur du orkar fortsätta när du får utstå som mycket taskigt skitsnsnack och rena förolämpningar. Är imponerad faktiskt! Tycker att du blir bättre och bättre på att möta kritik osv. Hoppas du snart får må bättre. Jag har tre barn varav två med npf där både tvång och ångest är tilläggsdiagnoser. Det har gett mig en enorm förståelse för hur kämpigt livet kan vara (har haft det generellt sätt ganska enkelt med skolgång osv) för andra. Självklart ska vi ha tålamod och förståelse för att du är en människa med fel och brister som dessutom är väldigt ifrågasatt/kritiserad.

Jenn

Carro

Ja det tycker jag absolut. Speciellt när LD skriver "Jag försöker jobba med det men behöver påminnelser emellanåt."
Tycker det är mycket rimligare att ge konstruktiva förslag på hur situationen kan undvikas när den redan diskuteras än vid något annat tillfälle. Helt orimligt och sjukt oartigt faktiskt att ta upp det vid ett tillfälle där detta inte redan diskuteras.

Somliga Harmoniska Husmödrar

Jenn
Hur många påminnelser tror du LD behöver på raken? 1, 5, 10, 20, 100? Här lutar det väl åt 30+ påminnelser under två dagar. Verkar det rimligt tycker du? Undrar också om du är 100% säker på att LD menade att hon ville ha påminnelser från random främlingar på nätet och att de påminnelserna skulle komma under ett inlägg som handlar om att hon är medveten om sina fel och brister. Är det då man behöver en påminnelse tycker du, när man precis talat om att man vet att man gör fel ibland (precis som vi alla gör f ö)? Är man osäker kan man fråga: Vill du ha kritik just nu? Sen kan jag tycka att det är en aning ignorant att som en del skriva "Jag vill ha ett trevligare klimat här och därför ska jag berätta för dig nu hur många fel jag ser hos dig och allt jag tycker du ska ändra på". Vill man ha ett trevligt, omfamnade klimat med förståelse och acceptans är det alltid bäst att börja med sig själv.

Jenn

Somliga Harmoniska Husmödrar

Jag frågade vem som sparkade. Jag såg nämligen inget sådant i kommentarsfältet här. Jag såg feedback.
Sen kan en tycka det är olämpligt att ge feedback här, det är helt okej.

Sen blev jag frågad om jag inte tyckte det var olämpligt att ge feedback. Svaret på det var naturligtvis nej eftersom jag tycker det är olämpligare att ge feedback i orelaterade sammanhang. Det går att tycka olika om det med.

Ingenstans har jag diskuterat påminnelser utöver att ha gett det som ett exempel på varför jag tolkade att det var lämpligare att ge feedback nu snarare än helt orelaterat sen. Så nej, självklart tycker jag inte att 30+ påminnelser är rimligt? Varför skulle jag tycka det?

Utgår ifrån att din sista utläggning inte gäller mig eftersom jag aldrig hävdad något sådant.

Somliga Harmoniska Husmödrar

Jenn
Men har LD bett om det du kallar feedback och som jag och många med mig ser som fula tjuvnyp som folk passar på att ge när hon visar sig öppen och sårbar? LD har svarat många av dem som "påmint" henne om hur dålig hon är. Har du sett henne tacka? Eller har du sett henne bli ledsen, illa till mods och obekväm? Du kan ju utgå från det istället för hur DU upplever det. Det är ju inte du som som får den här "konstruktiva" - och oombedda - kritiken. Det är ju alltid lätt att tycka att saker är lämpligt när man själv inte utsätts för dem.

Jenn

Somliga
Har LD bett om att bara få bekräftelsekommentarer på det här inlägget? För i så fall missade jag det och accepterar självklart att lösningsförlsag inte önskas.

Att du tolkar det som fula tjuvnyp förklarar allt. Förstår att du helt och hållet missförstår mina inlägg om du har den utgångspunkten. Jag formulerade mig inte utifrån den premissen, jag tänkte att om LD upplever det som väldigt jobbigt att situationen uppstår vore det väl lämpligt att försöka undvika att den gör det. Sen blev jag frustrerad för att jag inte förstod att feedback på ämnet som diskuterades var lika med att sparka på LD och det var därför jag frågade vem som sparkade. Förstår inte när feedback ska ges om den inte ska ges när ämnet som den berör tas upp bara?

Tycker dock att det är tråkigt att du hela tiden utgår ifrån att jag vill LD illa, inte tar hänsyn till andra människor och så vidare. Eller vad det nu är som gör att jag hela tiden måste bemöta saker jag aldrig hävdat i diskussioner med dig. Men jag vill inte att ett helt kommentarsfält ska spåra ur igen bara för att jag inte fattade att detta inlägg skulle vara enbart ett forum för pepp. Vill inte slösa mer av LDs energi på att läsa inlägg som inte hör dit så jag accepterar att feedback och lösningsförslag inte hör hemma just här. Det var bara otydligt för mig att så var fallet.

Carro

Ja det är väl inte direkt förvånande att jag är helt inne på ”Somliga harmoniska husmödrar” linje så jag säger bara Amen på det. Vi tänker lika.

När det gäller dig Jenn så ser jag vad du skriver och jag ta mot det med öppet sinne för att vi är olika. Som jag tolkar dig så vill du inte förstå vad jag menar för du vill missförstå för att skapa någon form av debatt för att visa vad rätt du har. Du lyckas inte övertala mig.

Det finns lägen då det är mer rätt att ge konstruktiv feedback och inte. För det krävs en viss social kompetens och råkar man sakna den då ger man sin konstruktiva feedback när det passar en själv och inte då det är mest lämpligt.

Med de orden tackar jag för mig!

Hmm

💚

Marie

Vilka oerhört obehagliga påhopp på Jenn m fl som på ett lugnt sätt resonerade kring det inlägget handlade om. Avslutningen om att sakna social kompetens är ett personangrepp och härskarteknik. Mycket fult gjort och hyckleri när man samtidigt pratar om att visa hänsyn osv.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Powered by Jasper Roberts - Blog