Opraktiskt med trasig kropp
Ryggskott eller nåt. Men fy helvete vad ont jag har i ryggen. I korset på ena sidan. Det började i förrgår kväll och sen har det inte gått över. Det liksom hugger vid fel rörelse och sen gör det konstant ont. Jag kunde knappt sova inatt. Skitkul liksom.
 
Himla praktiskt också så här sista dagarna innan vi drar till delsbo över jul och allt ska packas och städas. Himla praktiskt också när man bor ute i skogen mil från nån läkare eller kiropraktor eller liknande. Hur de nu skulle hjälpa, för så vitt jag fattat genom att googla är ju att inget får värken att gå över förutom tiden. Man får vänta liksom. Hålla sig i rörelse och vänta. 
 
Men jag har ju överansträngt kroppen. Ränner runt som en galning med en tung jävla barnvagn full av packning i en kropp som redan är sliten av barnafödande (Jag har fortfarande foglossning) och så en sk mjuk rygg på det. Är det inte tunga prints så är det säckar med bebiskläder som ska skänkas bort eller så är det matkassar eller så är det nåt annat. Idag ska jag posta alla prints som ni beställt också. Så igen, fast denna gång med ryggskottet, så blir det att ränna. I tung snö dessutom. 
 
Nej men hej alla ni, ni kom säkert hit för att läsa min hälsoredgörelse och om mina krämpor likt den tant jag är som ältar detta offentligt med er men jag känner mig smått desperat. Kan knappt sitta för att skriva detta. FAAAAN VAD ONT JAG HAR! 
 
 
Anna

Om det är ryggskott så kan du kanske få paraflex i ett par dagar om din läkare vill skriva ut det:) Krya på dig!

Maja

Fick ryggskott för några år sedan som låter som ditt. Desperat även jag pga småbarn. Gick till naprapat och det onda gav med sig efter bara några timmar.

Anna

Värktabletter! 1 g paracetamol 4 ggr/dygn i några dagar. Alternativt högsta dosen diklofenak.

Louise

Jag kör kiropraktor, linnex liniment och spikmatta. Brukar fixa typ allt strul jag får med ryggen. Min kiropraktor brukar ha lediga tider med hyfsat kort varsel, säg till om du vill ha numret. Ligger inne i stan dock.

Maria

Du kanske ska försöka gå ner i vikt?

Svar: Du kanske ska försöka hoppa från en bro?
ladydahmer.nu

Ellie, om mig och min mitt-i-livet-kris

Jag har också ont i korset, på ena sidan. Dock inte så pass att jag inte kan sitta utan mer som en ihållande värk. Igår blev det värre under dagen men släppte lagom till kvällen. Men det är väldigt varmt i sidan och känns som en krampkänsla. På det har jag kämpat med en utdragen förkylning som fortfarande inte riktigt gett med sig...

Men krya!

Tilda

Krya på dig!! Kram

Emma

https://www.apotea.se/eeze-kutan-spray-gel-40-mg-g-25-g

Den här sprayen är det som funkar bäst för mig när jag har ryggvärk. Köp och testa! :)

Eva H

Tigerbalsam, Ibuprofen o Alvedon 665.

Jenny

Vad otippat att nån skulle nämna något om vikten.. Suck! Att folk aldrig lär sig..
Hoppas det ger med sig snart, är ju så sjukt påfrestande att ha ont. Håller tummarna att du mår bättre snart.
Tack för allt du gör för kvinnokampen ❤

Therese

Diklofenak + alvedon funkar för min rygg, får otroligt ont vid skulderbladen/ryggen/bröstkorgen ibland, första gången de hände åkte jag in till akuten för jag fick svårt att andas av smärtan, dom trodde först de var hjärtat eller propp i lunga, men var "bara" musklerna som krampa pga. Inflammation i rygg och bröstkorg

Ryggont är verkligen vidrigt!
Nu ammar jag också men tar 1-2 diklofenak när det är som värst, på janusinfo står de att det är ok då det är en sån liten dos som går över i bröstmjölken, mitt barn är 1år nu och frisk så tycker det är värt de om jag får bli smärtfri och kan ta hand om henne även om jag generellt undviker mediciner just för hennes skull

Saris

Som långsiktig lösning vill jag verkligen rekommendera simning! Superskonsamt och skönt. Man kan simma helt i sitt eget tempo och kroppen väger nära ingenting i vattnet. Skaderisken för motionssimmare är nära noll. Det är min räddning för att må bra, har en medfödd missbildning i ryggen och är överviktig. Men förstår att det är hopplöst att få till om man har tre barn och bor avsides. Men rekommenderar det för alla som har möjlighet och liknande besvär.

Ksmb

Håller med om ovanstående att diklofenak i kombo med alvedon kan funka jättebra. (Är dock osäker hur diklofenak funkar om man ammar, om du gör det fortfarande. Men det kan man ju kolla på FASS.) Alltså: 2x500 mg paracetamol + 25-50 mg Diklofenak samtidigt, morgon och kväll.
Mvh sjuksköterska

Sandra

De här tre rörelserna har räddat mitt liv när det gäller ryggskott. https://www.youtube.com/watch?v=5iVZlpVc6G8&t=8s

Jenny

Ryggskott är vidrigt! Har försökt "vänta ut det" men det gör jag inte om! Nu blir det kiropraktor istället. Fungerar bättre för mig än naprapat eftersom jag inte gillar när främmat folk tar på mig och det känns som att det krävs mindre av den varan...Om du orkar och kan få till det rekommenderar jag det verkligen, det där med att det hugger till så fort man rör sig och man inte kan sova är ju inte direkt förenligt med föräldraskapet.. speciellt inte med små barn. Det är tillräckligt jobbigt bra dagar! Hoppas det ger med sig snabbt oavsett vad du väljer att göra eller inte göra.

Annars kan du ju alltid göra som Maria ovan rekommenderar och lida ett år eller två medan du svälter sig för att sedan magiskt slippa ryggbesvär för sådana kan ju inte normala människor ha/få...😒🙈🙅

Malin

Övningarna Sandra tipsar om är jättebra! Och så brukar jag kombinera tabletter med Voltaren gel. Hoppas det går över snart!

Ki

Naprapat!
Har inte koll på någon bra på din sida av stan, men Napralogica vid Odenplan är bra - om du kan ta dig dit. Krya!

Mickis

Säger som tidigare, paraflex. Jag skulle ta tillsammans med Naproxen och alvedon. Hjälpte bättre en alla de citadon och tramadol jag tidigare fått utskrivet. Läkaren sa att vid akut smärta är det ofta musklerna runt om som felbelastas. De behöver slappna av. ( diskbråcks op)

Jenny

Ojdå, ser just att mitt "normsmala" i kommentaren ovan rättats till "normala" 😱 Sorry! Det blev ju VÄLDIGT fel! 😳

Jenny F

Lider med dig. Ryggskott är för jävligt.
Har tyvärr ingen dunderkur utan det är smärtstillande, värme och rörelse (snäll sådan) som gäller.

Hoppas du blir bättre snart!

Milou

Stärk muskulaturen med riktad core- och ryggträning så förebygger du ryggskott och värk. Hemma på golvet, basrörelser med unge kravlande ovanpå blir du skitstark. Ge det en kvart om dan. (Givetvis när det läkt ut) Hoppas det släpper snart!

Sanna

Jag har precis haft ett ryggskott och gick hos sjukgymnast och fick mycket tips och hjälp av det. Fördelen med det jämfört med naprapat eller liknande är att de arbetar mer långsiktigt medan naprapat arbetar mer med en snabb smärtlindring men kanske inte lika mycket hur man ska undvika att få det igen i framtiden. Sedan fick jag låna hem en tens-apparat vilket var en jävla räddning. Fungerade inte ett skit när jag skulle föda barn men för ryggskott var det guld!

Ulrika

Ryggskott gör obeskrivligt ont. Ville helst bara sova när jag fick mitt, men det var visst inte bästa lösningen.
Min sjukgymnast rekommenderade psoas-ställning för att avlasta ländryggen. Grymt skönt när det gör som ondast, enkelt beskrivet, ligg på rygg på golvet och lägg upp benen på en stol så att ländryggen får vila. Ingen lösning, men skönt.
Annars skulle jag göra "sälar", jag tror det heter cobra eller sfinx om man tränar yoga. Bakåtböjning när man ligger på mage på golvet. Alternativt stödja framsida höft mot en stol eller bord och göra en stående bakåtböjning.
Sedan promenader, för att öka blodgenomströmningen och rörligheten. Den gillade jag inte, det gjorde så sjukt ont att gå.

Helen

Om jag hade pengar skulle jag köpa en lådcykel direkt! Kolla: http://www.ladcyklar.se/

sandralinneas

Värmekudde brukar underlätta när jag får problem med ryggen. Det mjukar liksom upp och minskar smärtan tillfälligt, så jag vågar upp och röra på mig mer. För i slutändan är det väl bara rörelse som får eländet att ge med sig (snabbare).

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Powered by Jasper Roberts - Blog