Vi kanske får byta tradition?
Vi hade en sen kväll igår och då nattade vi barnen sent också. J var ju glad och i full gång så jag drog ut på det, ville sitta i köket och umgås med vuxna människor och prata om vuxna saker. Tänkte att jag får väl en sovmorgon imorgon kanske om jag har tur.
 
Kan ju säga så här klockan 6.30 på morgonen dagen efter att nej det fick jag ej. Vi har varit vakna sen 5.30. HURRA livet med bebisar. Som dessutom knölar halva nätterna så man är helt traumatiserad på morgonen när man tvingas upp. 
 
Imorgon åker vi hem till Segersäng. Det ska ändå bli ganska skönt. Denna jul med all magsjuka och sen stressen kring julmaten och annat har varit... vi har pratat om att byta tradition. Jag är ju så traditionsfanatisk och konservativ, jag vill att allt ska vara som det brukar, samma sätt och samma ordning år efter år. Det finns en trygghet i det som jag vill ge mina barn.
 
Men kanske vi får hitta på nåt nytt, nån ny tradition som vi upprepar år efter år fast kanske hemma. I Segersäng alltså. Fast jag får småångest av att bara tänka på det. 
 
Jaja nu ska jag försöka hålla ut tills det är dags att vila med J. Oskar sa igår att "imorgon vill jag att du följer med på promenad, inte sover mitt på dagen" och ja det kommer INTE att ske kan jag säga. 
 
 

Anna i stugan

"I morgon vill jag att du....." whattafack! Min man hade nog fått en knytnäve om han sagt så när vi hade sovstrulande bebis. En mental sådan iaf. Middagsluren var höjdpunkten på dagen för min del under de tre första åren.

Svar: Haha ja det är nära att jag börjar vifta. Hade aldrig överlevt utan vilorna. Man får ju inte sova på natten precis.

Men det är ju mysigt att ta promenad tillsammans och dagsljuset är viktigt.
ladydahmer.nu

Malin

Håller med första inlägget, hade min man vågat säga något liknande hade det varit adjö till julefriden och blivit julevåldet istället :)
Men allvarligt, när man är två föräldrar och har jullov så delar man ju på bördorna. Det självklara är ju varannan natt/varannan sovmorgon samt att den som är trött stannar inne och sover när övriga går på promenad. Så kan du promenera när du sovit ut, för frisk luft är också viktigt för att orka.

Blyg

Nu vet ju jag ingenting om hur er dagliga rutin ser ut, men kan ni inte göra båda? Promenera med vaken J och sova med honom under vilan?

Sara

Nästan helt OT men den där saffranspannkakan som Cissi visade bild på, kan du tänka dej att dela receptet eller är det superduper hemligt 😊?

Josefin

”Javisst, jag tar gärna en promenad så tar du hand om barnen när vi kommer tillbaka för då ämnar jag sova.” Småbarnsåren är ju så, ett evigt pusslande för att få sova ikapp. Man vill ha mysiga vuxenpromenader men man är schå jävla schlut.

Mia

Om barnet strular på natten tycker jag att du kan lämna över honom till pappan på morgonen, de kan vara i ett annat rum /våningsplan och leka så du får sova ut. Bara rättvist!

Karin B

Så härligt att ta en promenad tillsammans!!!

Hanna

Men snälla kvinna, ta dig samman! Du kan inte låta en (?) magsjuka förstöra dina fina jultraditioner!!! Tänk på att det kan bli ännu jobbigare att ha julefirandet hemma hos er. Förutom stressen kring julmaten (som alla känner) så kommer också stressen kring städningen, du har sagt att du inte är så noga men har för mig att du skrivit något om att Oskar bryr sig mer.... Sedan är det alltid garanterat snö där ni firar? Det är ju också viktigt för den där rätta magiska julkänslan. Så jag skulle inte göra något förhastat kring era jultraditioner, utan vänta ett tag 🙂

Svar: Haha 😂 nej det är inte bara magsjukan som får mig att fundera på nytt. Det är andra anledningar också. Men jo vi har ett år att tänka på det!
ladydahmer.nu

Caroline

BAHAAAHAHAHAH inte sova när bebisen sover middag? Jotack pappor är roliga. En annan favorit hemifrån är ju "om du inte sov på dagen skulle du nog sova bättre på nätterna". Eeeeheheheh NEJ.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Powered by Jasper Roberts - Blog