Smågrisar som förväntar sig uppassning
Gulligaste grisen i mannaminne!  Också trögast i min barnakull. Ninja gick när hon var tio månader. Denna snart åttamånaders ligger så här och kämpar för att ta sig runt.  Han sitter också ganska dåligt. Det går bra utan stöd en stund om han sitter stilla, men sen välter han om han försöker röra sig. Nån mer med sena barn som kan försäkra för mig att mitt barn inte har nåt problem med motoriken? Sen har vi ju detta.  Vissa personer, nämner inga namn, vägrar helt plötsligt att sitta själv längre än typ fem minuter. Sitta i stolen vid frukosten? Absolut inte! Gallskriker och tårgråter tills mamma lyfter upp. Och står upp med honom i famnen. (Eller sittandes på mitt lår) Sen går det minsann bra att gapa och svälja det som serveras. Samma sak med babysittern. NEEEEEEJ ropar han hysteriskt. Sitta i mammas knä funkar också sisådär. Om mamma bär dvs står upp, då är allt finemang.  Har för mig att jag bloggade aggressivt om Ninja i denna ålder (startade bloggen när Ninja var just åtta månader) av precis samma anledning. Jag fick gå runt och bära. Höll på att bli tokig.  Ja han sover iallafall bra på natten just nu men ja nu jinxade jag antagligen det också. 
Sara

Är säkert ingenting! Min släppte inte handen förän hon var tjugo månader. Inte motoriskt lagd/intresserad bara. Var upptagen med att utveckla den mentala biten istället, där är hon desto mer snabb. Öva lite med honom om du är orolig? Det gör jag lite med min för att träna motoriken, utmanar liksom och övar/stärker muskler. Men gör du ingenting alls går det säkert alldeles utmärkt det också. 8 månader är ju ingenting! Ba en liten prutt!

Emmy

Min var också sen med motoriken, i samma fas som din ungefär. Han var också en välvuxen bebis :). Helt normal utveckling sen när han började gå och intellektuellt fick han hoppa över en klass så plus på det.

Gud vad söt han är! Man dör ju.

Sara

Mitt barn är tio månader på fredag och kryper inte än... Har dock gillat att stå upp (med hjälp förstås) sen hon var superliten. :P Så när väl krypandet kommer är nog steget till att gå minimalt. :)

Micaela

Jag vågar inte uttala mig exakt om månader hit och dit men jag tror inte att det är någon idé att vara orolig ännu, även om jag självfallet förstår att det kan kännas så. När jag läste till barnskötare blev vi flertalet påminda om att barn utvecklas i olika takt och att det idag råder en ganska stor stress hos småbarnsföräldrar när det gäller deras barn. Det jämförs nästan på dagar hos vissa, vems barn går först, vems säger något och så vidare. Vissa barn sitter och går tidigt, andra lite senare, vissa pratar snabbare andra lite senare.. Ofta utvecklas dessutom det enda eller andra lite tidigare vilket gör att barnet utvecklas där "bättre".
Vill inte förminska dina känslor, men jag tror inte att det är någon "fara" ännu, utan jag vill mest lyfta detta med att det pågår en jämförelse-stress hos föräldrar vilket är synd.
Och så vill jag avsluta med att min barnlängtan inte blir mindre av att se det glada knytet :)

Agnes

Mitt barn gick först när han var 16 månader, och då för att vi verkligen aktivt gå-tränade med honom , annars hade det säkert dröjt längre... var också en kraftig bebis och inte så intresserad av att röra sig utan mest nöjd med att sitta och pilla på grejer. Några år senare springer han runt mer än han sitter stilla och har inga problem vare sig med motorik eller förståndet. Alla barn är olika <3

Pernilla

I alla fall sötaste grisen jag har sett! :) Måste säga att det är ett beundransvärt jobb ni gör ni mammor <3

Erika

Låter som ett helt vanligt litet barn tycker jag😊

Anna

Hej! Jag har varit så otroligt orolig för min yngsta som varit sen med allt (motoriskt, språk, miner, ja det mesta) han är nu 2,5 år och utvecklingen går stadigt framåt så det är ett tag sedan jag slutat oroa mig. Men jag förstår dig helt. Fast nu med lite distans var oron i mitt fall helt bortkastad.

Sara

8 mån separations fasen, gällande att bebis vill va i din famn hela tiden.

dot

Ååh, sötis! Tur att jag har bonusbarnbarn, annars kunde jag få för mig att vilja ha en till..
Finns tightsen i tantstorlek också, månntro?

Su

Min son var sen motoriskt, och är det fortfarande. Han har alltid varit stor och rund och tämligen ointresserad av fysiska aktiviteter. Å andra sidan pratade han tidigt och har varit tidig med att räkna och faktiskt rätt smart för sin ålder. Han är jämngammal med Ninja. Så nä, du behöver inte vara orolig. Alla ongar är olika.

Sanna

Åh så fina kläder han har! Får man fråga var du köpt dom?

cecilia

Min son satt upp väldigt ostadigt, länge, och kunde inte vända sig från rygg till mage och tvärt om förrän han var typ 9 månader. Men sen gick det fort! Plötsligt ålade han omkring, kröp vid 10 månader, reste sig vid 10.5 månad och gick utan stöd vid 11 månader. Jag tror helt enkelt att barn är väldigt olika :)

Sofia Magdalena

Han är väl så otroligt uttråkad - sitta a glo på tysta morsan som glor in i sin mobil. Bättre att få henne att stå i alla fall! Dags att ge honom en padda nu så du slipper aktivera honom de närmsta fem åren. Du kommer ju inte göra det, eller hur?
Om man lever ett oaktivt, innesittande internetliv, då kommer ungen protestera ...först! Till den också förstått att livet levs online, så ge han VR ! Mördarmännens lilla kisse:) så betryggande att du lär oss om livet ❤

Svar: Men jag hör att du inte har egna barn. Man brukar veta bäst då. 😉
Lady Dahmer

Sofia Magdalena

P.s mammor över hela världen spendera sina småbarnsår *i* webben så du kan ju tänka dig skalan - miljoner bäbisar som undrar vad som händer där i skärmen. Snart vet dom!!

CharlieB

Vilken tur att du vet bäst, Sofia Magdalena, och aldrig själv sitter på internet och gör onödiga saker så som att klaga på andra. Du lär säkert barn i din omgivning respekt och att inte ta saker för givet om människor de faktiskt ens aldrig träffat! Måste säga att du är precis en sådan som jag skulle vilja tog hand om mina barn.

Anna

Jag skulle inte oroa mig alls om jag var du! Iofs var min son inte sen med att rulla runt etc, men han var 19 månader innan han gick själv. I "litteraturen" så är ju 18 månader "senast" för att gå, så lite fundersam hann jag bli och sen en vacker dag så reste han sig bara upp och traskade iväg. Hade ju gått efter möbler innan, men inte velat gå utan stöd ALLS innan dess och ramlat snabbt om han stått utan stöd.

Tror nog att Juno bara behöver få till "schvungen" så klarar han det utan problem sen! :)

Anna

Min son var en märklig baby, satt knappt upp som 8 månaders baby. Men när han var 10 månader reste han sig mot möbler och strax före sin 1 års dag gick han.

Väldigt konstigt allting. Trodde han skulle gå som 2 åring typ.

S

Lillebror här i familjen är 8 månader nu och kryper, sitter bra och reser sig själv mot soffkanter och bord. Storebror var ännu tidigare! Så det kommer nog.

Mathilda

Har inga egna barn men vet att jag själv inte gick för än jag var typ 12 månader och tydligen kröp jag aldrig utan stjärthasade mig fram vilket inte var "fint" och rätt. Var en liten tjockis kan ha haft o göra med det ☺. Oroa dig inte för din söta pojk ☺

jccjvkvlvt

Lady D jag blev så jävla arg på ICA-handlarna - dom är dyrast. Så sjukt dyra om man jämför med France eller Spanien, England - alla! Jag gick in på ICA, fyllde upp en vagn och gick ut. I vagnen fanns räkor, nötkött, griskött, lax, korvar och skaldjur! Såser, färdiga gratänger och dyr ost. Säkert 10 olika ostar, chark, dyrt fint bröd, olivolja! Den finaste glassen! Hmm, även den dyraste hårfärgen slank med, och en ansiktsmask. Och tio par strumpor.

Jag var rik.

Jag gick ut bara. Utan att betala.

Jag blev fångad.

Rättegång nästa månad - hmm, ska jag gå? Jag skulle aldrig ta ifrån ett litet företag - jag snor inget alls faktiskt -- MEN när det gäller ICA - dom som tar och snor och tar överpriser som inga svenskar reagerar på någonsin?
Ica - fy fan vilka tusenlappar vi gett er och nu är ni rika - DOM borde gå till rättegången. Yey'a !!! Life is a p o s.

Fnulan

Äsch mammas knä är det bästa, där finns kärlek och trygghet! Min dotter fyller 8 och kan inte cykla än. det kommer när det kommer =)

Djävulsadvokaten

När du skriver "Vissa personer" så utgår jag ifrån att egentligen är din man du skriver om...

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Powered by Jasper Roberts - Blog