Källskydd vs övergrepp på barn
Aftonbladet har gjort en granskning av pedofilerna på nätet. De har utlovat männen anonymitet i utbyte mot att de berättar.
"En är ungdomsledare i kyrkan, en är mellanchef på ett stort börsnoterat bolag och en är journalist. En annan jobbar på fritids och en sitter i fängelse, dömd för våldtäkter av barn. – Mitt liv skulle vara slut om folk fick veta. Jag vill inte uttala ordet man kan kalla mig för, säger en it-expert i Skåne. För att få männen att berätta garanteras de anonymitet."
skarmavbild-2017-01-09-kl-12-52-54 Elaine Eksvärd skriver om det i sitt inlägg "Det är lika viktigt att namnge männen": "en av dessa pedofiler går till jobbet idag och hans jobb är på fritids, med barn. Kan journalisterna sova om nätterna när de vet detta?" skriver hon och jag mår fan illa. Jag tycker att journalisternas källskydd är skitviktigt. Men här håller jag med Elaine. I den stund som journaliserna tar del av materialet och männen som begår dessa brott så blir de också medskyldiga till att brotten begås, att porren sprids och spelas in.  Som Elaine säger, kan de sova om nätterna? Har de några samveten alls? Är källskyddet viktigare än barnens säkerhet? Och tillbaka till männen. Dessa vidriga sjuka jävlar som nån borde sätta ett skott i på stört. De låter precis som torskar som blivit påkomna med att köpa kvinnokroppar. De låter ångerfulla och vill liksom försäkra för den som lyssnar att de är schyssta killar egentligen och att det de gör inte är så farligt, för jag menar, det är ju inte de som våldtar barnen. De tittar ju bara på. Ungefär som när min sexåring förfasat säger att han hatar jägare och när man påpekar att han äter döda djur så säger han att han minsann inte dödat det iallafall. En av männen säger att han tycker synd om barnen. Jaha? Inte tillräckligt synd om dem eftersom att du fortsätter runka till små barn som blir våldtagna. Eller ja, nu när de är påkomna säger de att de ska sluta. Söka hjälp. Kasta ut datorn. Är det nån som tror det på riktigt? Inte jag iallafall. Aftonbladet skriver också: hur är det möjligt att vi i Sverige 2017 ser nedladdning av övergreppsfilmer mot barn som ett brott mot allmän ordning och inte ett sexualbrott – ett brott mot barnet. Detta är viktigt. Lagstiftningen behöver förändras. Jag förstår deras resonemang kring att inte anmäla männen de träffat, men dessa män kommer fortsätta begå brott. Risken att de själva begår konkreta övergrepp på barn irl är också hög.