Källskydd vs övergrepp på barn
Aftonbladet har gjort en granskning av pedofilerna på nätet. De har utlovat männen anonymitet i utbyte mot att de berättar.
"En är ungdomsledare i kyrkan, en är mellanchef på ett stort börsnoterat bolag och en är journalist. En annan jobbar på fritids och en sitter i fängelse, dömd för våldtäkter av barn. – Mitt liv skulle vara slut om folk fick veta. Jag vill inte uttala ordet man kan kalla mig för, säger en it-expert i Skåne. För att få männen att berätta garanteras de anonymitet."
skarmavbild-2017-01-09-kl-12-52-54 Elaine Eksvärd skriver om det i sitt inlägg "Det är lika viktigt att namnge männen": "en av dessa pedofiler går till jobbet idag och hans jobb är på fritids, med barn. Kan journalisterna sova om nätterna när de vet detta?" skriver hon och jag mår fan illa. Jag tycker att journalisternas källskydd är skitviktigt. Men här håller jag med Elaine. I den stund som journaliserna tar del av materialet och männen som begår dessa brott så blir de också medskyldiga till att brotten begås, att porren sprids och spelas in.  Som Elaine säger, kan de sova om nätterna? Har de några samveten alls? Är källskyddet viktigare än barnens säkerhet? Och tillbaka till männen. Dessa vidriga sjuka jävlar som nån borde sätta ett skott i på stört. De låter precis som torskar som blivit påkomna med att köpa kvinnokroppar. De låter ångerfulla och vill liksom försäkra för den som lyssnar att de är schyssta killar egentligen och att det de gör inte är så farligt, för jag menar, det är ju inte de som våldtar barnen. De tittar ju bara på. Ungefär som när min sexåring förfasat säger att han hatar jägare och när man påpekar att han äter döda djur så säger han att han minsann inte dödat det iallafall. En av männen säger att han tycker synd om barnen. Jaha? Inte tillräckligt synd om dem eftersom att du fortsätter runka till små barn som blir våldtagna. Eller ja, nu när de är påkomna säger de att de ska sluta. Söka hjälp. Kasta ut datorn. Är det nån som tror det på riktigt? Inte jag iallafall. Aftonbladet skriver också: hur är det möjligt att vi i Sverige 2017 ser nedladdning av övergreppsfilmer mot barn som ett brott mot allmän ordning och inte ett sexualbrott – ett brott mot barnet. Detta är viktigt. Lagstiftningen behöver förändras. Jag förstår deras resonemang kring att inte anmäla männen de träffat, men dessa män kommer fortsätta begå brott. Risken att de själva begår konkreta övergrepp på barn irl är också hög.
Ulrika

Jag önskar ärligt talat att jag inte läst detta blogginlägg, jag klickade på Aftonbladet-länken och började läsa om vad poliserna tvingas titta på för filmer. Kunde bara börja läsa innan jag var tvungen att stänga ner. Jag mår så jävla illa nu och vill bara gråta. Vad är det för sjukt jävla värld som gör att små barn utsätts för så vidriga övergrepp. Barn som säkert inte är så olika mina barn som bara vill bli älskade, kramade och få leva och göra roliga saker. Ibland har jag sån sjuk avsky för män. Jag vet att majoriteten av alla män också tycker detta är vidrigt men ändå tänder (alltså TÄNDER, HUR är det möjligt?!!!) tillräckligt många män på detta för att det ska vara är en lönsam business. Sen om nån anmäls och åker fast är det typ vård och sen är de ute igen efter några månader. Medan livet för de drabbade barnen är förstört för alltid.

Svar: Det är såå vidrigt! Upptäckte för åtta år sen att min dåvarande pojkvän var pedofil. När jag lämnade misstankarna till polisen och dom åkte hem till honom och beslagtog hans dator hittade dom tusentals bilder på barn och närmare hundra filmer vilket ett antal betecknades som grova. Självklart ställde jag upp som vittne även om det var tufft. Han blev dömd och fick vård! Blev så äcklad så jag har inte kunnat se åt en karl sen dess. Blä och helvete, och han hade varit med pojkvän. Jag ryser fortfarande när jag tänker på det trots att det är åtta år sen nu. Det såret kommer nog aldrig läka.
Ano

Ida

Helvetes helvete, läste detta på jobbet. Blev besatt, och var naturligtvis tvungen att läsa vidare. Alla övergrepp på alla barn. Jag går sönder inuti. Jag går sönder går sönder går sönder. Får panikångest. Vad ska man göra. Vad vad vad vad ska man göra. Jag är helt förlamad. Kan inte jobba vidare och fokusera. Det är.. ett svart hål i mitt inre av detta. Hur.. Kan man. Hur jävlig är världen. Jag kan inte förstå. Jag kan inte för mitt liv förstå. Älskade barn, hoppas ni får det bättre i nästa liv.

Svar: Fy fan vilken jävla resa! Bra gjort! Jag är övertygad om att det finns kvinnor som skulle se åt andra hållet. Har du själv fått någon hjälp? Samtalsstöd? Jag kan tänka mig att det är lätt att felaktigt känna skam i din situation. Kram!
Ann som i Annorlunda

Caroline

Asså valet borde väl för fan inte vara så svårt! Sätt dit dom här jävkarna. Barnen får livstid men vad får pedofilerna! Det svenska rättsväsendet är fan ett skämt. Det ska daltas och gullas med pedofiler hit och dit. Dags att det blir nån ändring nu!

Mie

Kan man inte bara skriva artikeln, anmäla männen och strunta i intervjun? Jag är säker på att det finns massor av forskning om hur pedofiler tänker för den som är intresserad, men kanske hoppas journalisterna på att vinna något pris. Jag blir så arg!

Svar: Håller helt och hållet med dig, varför gjorde de inte så?? Allt för några extra klick...
Therese

Malin

Jag upplever mig verkligen inte som känslig, men det här är ju så vidrigt att man går sönder. Fy jävla fan.

Elin

Jag orkar inte. Låste in mig på toaletten på jobbet idag och grät efter att ha läst artikelserien. Hemma går min ettåring och i min mage ligger hennes bror. Nästa vecka börjar hon på dagis. Hur fan tänker Aftonbladet när de inte anmäler de här männen? Hur i helvete ska jag och andra föräldrar kunna känna oss trygga när vi vet att en bekräftad pedofil jobbar på fritids. Och fler finns såklart men just den här hade kunnat sättas dit och stoppas. Jag vill att de ska fucking dö allihop. De som begår sådana fruktansvärda brott och tänder på det. Fan! Jag drar tidigt idag och åker hem och virar in min dotter i bomull. Nu börjar jag gråta igen

Svar: Fina Elin och alla ni andra. Vi ska få stopp på detta. Det är något skevt med makthavarnas prioriteringar här i världen, men vi som vill han ändring är fler. Vi ska skapa ändring i samhället för barnen, jag lovar. Var på dina barns förskola att prata integritet och brottsförebyggande miljöer för barnen. Skicka förskolan förskolebrevet. http://blogg.mama.nu/elaineeksvard/2016/04/03/forskolebrevet/
Elaine Eksvärd

Malin

Dessa "män" har förbrukat sin rätt att vara anonyma och vara i vårt samhälle. En pedofil har en läggning och kan inte bli "botad" en pedofil är en pedofil. In med dem och kasta nyckeln. Dessa barn lider för att "vuxna" inte öppnar käften och ser till att de inte kommer undan. Äckliga jävla pedofiler.

Svar: Håller med. Går fan sönder. Hur kan vuxna (journalister/föräldrar) skydda andra vuxna (pedofiler) och strunta i barnen på grund av källskydd? Må de brinna i helvetet allihopa!
Eufemia

Truffle

Tusentals filer. Så många barn vi pratar om. Fy fan...och folk undrar varför man inte litar på män...

Svar: Jag påstår nu inte på något sätt att det dessa män gör och gjort inte är överjävligt och fruktansvärt. Men jag tycker det är viktigt, om inte för barnens skull att inte BARA utgå från att män kan begå sexuella övergrepp mot barn. Enligt en avhandling kring ämnet antyder BRÅ att det i 20% av de anmälda fallen är en kvinna som är förövaren. Avhandlingen tar också sikte på det mörkertal som finns, där det sannolikt är ett större mörkertal kring de kvinnliga gärningsmännen på grund av den syn vi har kring kvinnor och barn... Försöker som sagt inte avleda uppmärksamheten från män, utan komplettera och därmed bredda bilden över hur problemet ser ut.

https://www.google.se/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.diva-portal.org/smash/get/diva2:133510/FULLTEXT01.pdf&ved=0ahUKEwjPpIyH9bbRAhUUOVAKHe4qCsoQFgg3MAY&usg=AFQjCNFyQ5cqA3DsDL4yM0subduWMJWxBQ
Johan Lindgren

anonym

Ofta har pedofilerna själva blivit utsatta som väldigt små, det kan ha funnits i familjen i generationer, flera hundra år tillbaka. En gång fick en anonym pedofil flytta in i lägenheten över oss (trodde han var jättesnäll..) han försvann och massa gubbar letade efter honom, jag fick veta långt efteråt att polisen haft span på honom där han suttit och laddat ner 15000 bilder på barntortyr, i lägenheten över mig och min 3-åring.
Det har förstört allt,,,jag var paranoid och har svårt att lämna min lilla och jag kommer aldrig lita på någon igen. :/

Svar: Det där är som tur är inte sant. Och snälla reproducera det inte. Tänk hur ett offer resonerar efter att ha hört det kommer må/ tänka. Att hen säker kommer bli likadan själv. Kan du tänka dig den dubbla ångesten som offret då får?

sköt om er där ute<3
The real Hmm

Ellen

Jag läste också precis artikeln. Så vidrigt och väldigt obehagligt att läsa om vad de ser på för tortyrfilmer.... Och så svårt att förstå hur vuxna män kan tända på små barn från första början.. Alltså, hur kan det gå så fel????

Therese

Ja hur kan de få källskydd och gå tillbaka till sina jobb (såklart jobbar nån på fritids också, fullt av barn i lågstadieåldern). Tittar på mina två älskade ungar som går på fritids varje dag och var tvungen att lämna rummet för jag gråter så tårarna sprutar. Va fan häng ut dom vidriga pedofil-asen, sätt dit dom bara. Jag veeet det där med att alla behöver få en ny chans. Men det gäller inte pedofili. Som jag förstått det så går pedofili inte att bota och då måste dessa män hållas borta från barn i resten av sina liv. Så är det bara. Punkt slut. Vi snackar låsa in och kasta bort nyckeln eller döden.

Svar: Man kan vara pedofil och ta ansvar. Dvs hålla sig borta ifrån ungar. Några tar medicinsk hjälp för att minska driften utifall de måste vara på platser där barn förekommer. Det är dock knappast de här personerna som laddar ner övergrepp som är de ansvarstagande.
Ph

Anna

Ja det är ohyggligt vidrigt!
Men journalisterna är ju faktiskt inte del av rättsväsendet- de kan bara garantera att de själva/tidningen inte anmäler i utbyte mot intervju. Naturligtvis kan de inte kvitta det mot åtalsfrihet då de inte har sådana befogenheter.
Då norska källan är känd borde det vara enkelt för den svenska polisen att själva spåra de svenska brottlingarna och väcka åtal. Om de brydde sig, dvs.

Svar: Ja, känns som att polisen i vilket fall kan titta på samma norska källa som journalisterna gjorde. Nu har liksom polisen i vilket fall inga ursäkter för att inte väcka åtal. Allt är serverat så hoppas innerligt att samtliga MINST inte kan arbeta på platser där barn förekommer inom kort framtid.
Ph

Anna

Kanske kan vi alla hjälpa till genom att maila polisen och kräva att de gör sitt jobb?

Ph

De kan värna om anonymitet men ändå polisanmäla??? Om dessa män åtminstone har prick i registret kan de i alla fall inte ta anställning där man är med barn, vilket skulle vara skitbra. Låt de vara anonyma, men polis måste på NÅGOT sätt agera! Skydda barn!

De här männen har ju inte fattat att de är övergrepp de håller på med. Alla känner ett offer, ingen känner en våldtäcksman. Det ÄR inte lämpligt att de ska vistas i samhället förren de vet rätt och fel. Oskyldiga skadas om de får gå fria!

De kommer inte söka hjälp för om de hade vetat skillnad mellan rätt och fel hade de sökt hjälp för länge sedan.

Svar: Finns ju knappt nån hjälp att få i det här landet. Stått i kö till psykiatri nån gång? Tar månader att få träffa nån. Vill du hjälpa, uppmuntra folk till att bli hjärnskrynklare.
Djävulsadvokaten

Mia

Om du inte redan sett det, googla Meryl Streeps tal igår på Golden globe. Hon är helt fantastisk. Notera även de vita männens miner i publiken jämfört med kvinnornas.

Svar: jag tyckte att det var ett av de värsta talen jag har sett och totalt opassande. Så olika man kan tycka :)
Therese

Sara

Till och med sekretess upphävs inom vården om vissa brott kommer upp. Då borde fan källskydd vara en piss i Atlanten kan jag tycka. Källskydd i all ära men var går gränsen för medhjälp till brott mm mm.

Svar: Källskydd är bs. Det är något journalister bara värnar om när vita män är källan. T o M nu när deras journalistkollega, vit man, laddar ner övergreppsfilmer på en 7 årig flicka och påstår att det är "ok att gilla unga tjejer som ser lagliga ut"... 7 år. S J U!!!!!!!
S

Frida

72 av 72 granskade är män. Spydde efter jag läste om vad poliserna behövde se. Orkar verkligen inte. Försöker desperat hitta på saker som gör det enklare att hantera vetskapen av att man är så jävla maktlös. Går inte så bra. Vill hugga huvudet av alla pedofiläckelhelveten.

Marielle

Fyfan...
Jag tror inte man kan rå för vad man tänder på. Däremot har man ett ansvar! Jag tror inte man kan hjälpa att man är pedofil, men är man det så är det ens förbannade jävla ansvar att inte konsumera barnpornografi och hålla sig borta från barn!
Man kanske inte kan välja att sluta vara pedofil, men man kan välja att inte vara ett ondskefullt svin som skadar oskyldiga barn. Fyfan... vill låsa in mig och dottern i jordkällaren och aldrig komma ut.

Anonym

Det är så fruktansvärt att man kan inte tro det är sant och ännu värre för alla de personer som gör saker mot barn, människor är så sjuka så det finns ingen räddning för dessa personer. Och alla små barn som måste lida gör mig så ledsen.
Nu när jag själv har småbarn och träffar mammor och pappor dagligen vet man inte vilka kan man lita på. Hur har barnen det hemma egentligen?

En barndomskompis som jag spenderade mycket tid hos och jag fick senare veta att hennes pappa hade förgripit sig mot henne i flera år som barn fick mig ännu mer inse att det verkligen finns. Jag hade ingen aningen att pedofiler fanns när jag själv var barn,kan fortfarande känna mig dålig för jag förstod ingeting även fast hon mådde dåligt. Det som jag aldrig förstått hur hennes mamma stannade kvar hos denna man? Vill inte inse att det är sant? Vad tror ni om det?

Svar: Anonym:

Problemet om man lämnar är ju att den andra föräldern har rätt till hälften av umgänget. Om man stannar kan man hålla koll på sitt barn, lämnar man är barnet utelämnat till pedofilen hälften av tiden.

Jag kan inte sätta mig in i situationen att behöva välja något av ovanstående, men jag skulle aldrig lämna mitt barn på det sättet.
Sofia

C

Man går sönder inuti! Kramar om mina barn en 4åring och en 7 månaders. Fan om någon skulle göra dom illa. Hur kan man? Dessa oskyldiga små barn. Det måste hända nått nu. Samhället är upp och ner. Tänker mycket på vad jag kan göra för att dra mitt strå. Pratar mycket om integritet med min äldsta. Stopp min kropp är ett jättebra material. Arbetar själv i förskola och integritetsarbetet är något jag kommer ta med mig i min yrkesroll när jag kommer tillbaka från föräldraledigheten. Men jag vill göra mer!

breakuntil

Källskyddet är en av de viktigaste journalistiska principerna som finns. Journalisterna har lämnat en lista över pedofilerna till polisen. Det är polisen som ska göra sitt arbete, enligt lagstiftningen. Vill man att det ska bli annorlunda så är det upp till politikerna som fattar besluten om lagarna. Polisens uppgift är nu att utreda och de borde få mer resurser till det! Och framför allt borde man fråga - om journalister får reda på sån här fakta, borde inte polisen också få det och kunna göra det bättre?! Jag tycker det här är ett fantastiskt journalistiskt arbete, som fått mycket uppmärksamhet och i bästa fall faktiskt leder till att något förändras. Att de undrar varför inte att kolla på övergrepp mot barn på video inte kan likställas med sexuella övergrepp är också bra, och nu hoppas vi att journalisterna fortsätter göra sitt jobb och ställer politikerna till svars. Sen är det upp till mänskorna vilka de vill rösta på. Det finns hopp!

Svar: Fast, är inte den där delen med att kolla på det lite av ett dubbeleggat svärd? Jag kan ha fel här, men jag tycker mig ha läst nån gång att på grund av att man gör sig skyldig till ett brott bara genom att titta på barnporr, så blir det nästan omöjligt att identifiera barn och förövare i filmerna och bilderna, för att i samma stund som man tittar på det så har man själv gjort sig skyldig till brottet, även om man har dom godaste avsikter. Ta till exempel dom som fått barnporr skickat till sig av nån som vill jävlas. Om dom öppnar bilderna och tittar så kan dom tydligen åka dit på det, vilket gör att dom inte alltid kan anmäla eftersom dom då kommer bli misstänkta själva...

Jag vet inte, jag hoppas att jag har fel på alla punkter.
Djävulsadvokaten

d_dan

Läs och bli förbannad över vad som sker när polisen får dessa män serverade på ett silverfat: http://magasinetfilter.se/magasin/2016/53/pa-ett-silverfat

VARNING, bloggspridning

http://wwr.blogg.se/

sofie

Jag minns att jag frågade mitt ex, som då var 36 år, hur unga tjejer han hade kunnat tänka sig ligga med om han vore singel. Han svarade att han i allmänhet bara vill ligga med kvinnor i sin egen ålder, men att han kunde föreställa sig att det också finns 15-åringar som är mogna nog för honom att ligga med. Jag blev förstås ganska upprörd när jag fick höra det. Kort därpå umgicks vi med några gemensamma (manliga) vänner och ämnet kom på tal. Jag trodde att jag skulle få åtminstone deras förståelse (varför trodde jag det?) men de förstod istället honom och höll med.

Jag kom att tänka på detta samtal när jag tittade på klippet på Aftonbladet, då en av männen får frågan om huruvida 15-åriga tjejer är mogna nog för att vara med i porrfilmer. Hans svar var alltså att han tror att många är det. Det påminde mig så om hur mitt ex resonerade.

Och så patriarkalt är vårt samhälle, att beviskravet hamnade i mitt knä, när jag skulle förklara det orimliga i att 36-åriga män ligger med 15-åriga tjejer. Kanske tror jag för mycket om mitt eget kön, men jag har så svårt att föreställa mig ett gäng 35-åriga kvinnor resonera likadant om 15-åriga pojkar. Förr oss är det otänkbart. Barn är barn. Vi ska vara deras trygghet. De finns inte till för att stilla våra sexuella lustar.

Men (många) män tycks dra fram som ånglok i jakt på nästa hål att penetrera. Nästa individ att utnyttja. Om det så är ett barn, ett djur eller en kvinna som inte vill. Detsamma gäller ju när man läser på forum om män som besöker - och betygsätter - prosituterade. "Hon verkade inte gilla det, när jag var klar (i.e. när han hade fått spruta) ville hon inte kramas hejdå."

Vad gör man åt detta, egentligen? För kvinnor är det självklart (undantag finns alltid) att man som vuxen inte ligger med barn. För (många, tydligen) män är det självklart att det finns lägen då det är lämpligt att ligga med barn. Så länge vi lever i ett patriarkat blir mannens version av sanningen den sanning som vi alla tvingas leva med.

Svar: Många män? Undrar i mitt stilla sinne vad din definition av många är.
Hur många människor (män som kvinnor) skulle attraheras av barn. Inte särskilt många. Det är ett fåtal % av befolkningen det handlar om. Och det finns ett mörkertal gällande andelen kvinnor.

Jag blir så uppriktigt jäkla less på att kvinnor ska utmålas som änglar!
Det finns kvinnor som slår sina barn, ser på barnporr osv.
Och NEJ jag tar ingen i försvar oavsett om personen i fråga har snopp eller mus. Men jag är sjukligt less på generaliseringar och demoniseringar.

Intressant att man inte ska dela in barn i kön, men när det gäller vuxna människor är det extremt viktigt att veta vad som finns mellan benen - eftersom det bestämmer om man är ond eller god o_O
FT

Jenny

Fast att säga att journalisterna är "medskyldiga" till brott är ju helt fel och sjukt. Källskyddet är inget man kan "välja" att följa och konsekvensneutralism är på gott och ont. Båda är dock viktig beståndsdelar av journalistiken.
Det är nödvändigt att detta kommer fram, att polis och resursfördelare pressas. Att vi som föräldrar blir uppmärksammade på att den mysiga jävla fritidsledaren är en potentiell pedofil. Fatta vilka mängder män detta handlar om?? Och baaaara män. Bort med dem från barnomsorgen.

Svar: Enligt BRÅ så är 20% av de som misstänktes för sexuella övergrepp mot barn 2005 kvinnor. Jag vill bara få med det i debatten, inte för att förminska mäns handlingar, utan för att bredda förståelsen för hur verkligheten ser ut. Vad händer med de barn som utsätts av kvinnor, om alla går och är säkra på att det BARA är män som kan begå sexuella övergrepp mot barn? Läs gärna: https://www.google.se/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.diva-portal.org/smash/get/diva2:133510/FULLTEXT01.pdf&ved=0ahUKEwjPpIyH9bbRAhUUOVAKHe4qCsoQFgg3MAY&usg=AFQjCNFyQ5cqA3DsDL4yM0subduWMJWxBQ
Johan Lindgren

Håller ni med dem? | Bloggbevakning Nöjesguiden

[…] Elaine och LD skriver om den artikelserie som Aftonbladet och Svenska Dagbladet har gjort om svenska män som […]

Ann som i Annorlunda

Jag undrar en sak. Vi pratar så ofta om att barnen får sina liv förstörda för alltid. Jag håller med om att det är en fullständig katastrof för barnet om det händer. Men det känns fel om dom utsatta barnen om och om igen får höra och läsa att allt är förstört för alltid för att det här hänt dom. Jag tror det kan ge dom intrycket att deras liv är förbrukat och att det inte spelar någon roll vad dom gör. (Jag vet att man inte säger så direkt till utsatta barn men dom hör och läser ju det ändå) Jag tror att det är viktigt att vi uttrycker att dessa barn kan hantera det härmed rätt hjälp och bli lyckliga och få bra liv. För det tror jag dom kan. Samtidigt är det ju också viktigt att framföra hur mycket det förstör för ett barn för att allmänheten ska ta det på allvar.

Svar: Förstår vad du menar och jag kan bara svara utifrån mitt eget perspektiv som ett barn som utsatts för pedofili. Det har inte förtört hela mitt liv, långt ifrån, men det har färgat och påverkat hela mitt liv. Lyckligtvis blev jag aldrig utsatt för våldtäkt och vågade berätta för min mamma så fort det hände första gången men det färgar ändå ens liv. Jag tyckte det jobbigaste var när jag fick höra att "han menade antagligen inte att såra dig, han var full" eller "det kommer bli bättre" för det kändes som att mina känslor på något sätt förminskades och det gav mig skam pga. hur dåligt jag mådde. När jag läser att folk skrivet att pedofilibrott förstör barnens liv så känner jag att andra har förståelse för vad jag gick igenom. Jag blir inte triggad eller mår sämre av det. Det värsta med pedofilibrott är att det tvingar ett barn in i vuxenvärlden. Du får eller kan inte längre tänka som ett barn för någon har tagit den rätten ifrån dig och för mig känns det självklart att detta kommer att påverka ditt liv MEN det betyder inte att du är dömd till ett liv i misär eller olycka.

Mvh :)
Djävulsadvokaten

Ann som i Annorlunda

Vad tycker förresten du LD och ni andra om virtous pedophiles? (googla) Det finns ju forskning på att pedofili inte är ett val. Att man kan vara född med detta eller påverkas oskyldigt och utveckla pedofili. Det finns alltså dom som kallas för virtous pedophiles som känner den här dragningen men säger att dom aldrig skulle agera på den. För att dom vet hur det skadar barn och inte vill skada. Om det nu inte är personens fel att hen har den här dragningen och hen inte begår/begått övergrepp ska dom då straffas på något sätt? Om dom söker professionell hjälp för sina känslor, hur ska vårdpersonalen agera? Jag tror det kanske var det Nina Rungs menade när hon ville att man inte skulle slänga sig med begreppet pedofil på ett oansvarigt sätt. Att man gjorde så att pedofiler som inte har och inte vill begå övergrepp inte vågar söka hjälp? Men ska vi till exempel låsa in dom som inte agerat ut sin pedofila tankar? För säkerhets skull?

Svar: Ja vad ska man tycka om det? Att de är "duktiga" som inte förgriper sig på barn? Det jag själv tycker är att diskussioner på det ämnet brukar bli väldigt absurda, där själva stigmat kring pedofili målas upp som ett problem av de som sympatiserar med dessa män. Jag förstår inte vad som skulle vara alternativet, ett samhälle där pedofili inte skulle vara förknippat med ett starkt socialt stigma?? Hur vissa kan tycka det är något att eftersträva kommer jag aldrig att förstå. Vissa företeelser är helt enkelt så vidriga att bara tanken på dem BÖR väcka avsky hos alla normalt funtade människor, även om inga övergrepp har begåtts. Vårdpersonal måste såklart agera professionellt och givetvis kan samhället inte straffa någon som inte begått ett brott - däremot är jag för förebyggande tvångsbehandling som tex medicinering där vårdpersonal bedömer att det kan finnas minsta risk. Att känna empati för dessa "virtous pedophiles" skulle jag aldrig kunna göra. Det gör jag heller inte för andra som av olika anledningar inte får ligga men ändå låter bli att våldta, det borde inte vara en bedrift öht. Om jag skulle få reda på att någon jag känner tänder på barn utan att någonsin ha begått övergrepp, så hade jag inte velat ha kvar denna personen i mitt liv. Bara vetskapen om att någon tänder på och fantiserar om barn är nog för att väcka avsky och obehag. Så, tragiskt för de som ofrivilligt lever med dessa begär, men inget man kan förvänta sig empati och förståelse för av andra, är väl vad jag tycker.
Ph

Hanna

Jag håller med om att barnpornografi borde finnas med i sexualbrottslagstiftningen och inte vara kategoriserat som ett brott mot allmän ordning. Dock är det inte själva lagstiftningen som är det störst problemet. Det som gör att få lagförs för barnpornografibrott är avsaknaden att utredningsresurser. Att hitta pedofiler är inte svårt, det kryllar uppenbarligen av dem. Problemet är att när tillslag väl görs så måste materialet granskas. Det kan röra sig om tusentals bilder och filmer, vilket kräver stora resurser. Dessutom finns det få som vill arbeta med att granska barnpornografi och de som faktiskt vill göra det kanske är mindre lämpade För jobbet. För den som inte är pedofil är det ett oerhört betungande uppdrag.

Svar: Men det finns ju många brott som är grymt betungande att utreda. Brutala mord, faktiska övergrepp på barn och vuxna, osv osv. Man kan ju inte välja vilka brott man vill utreda för att de är "för psykiskt jobbiga". Eller? Då kan man ju strunta i hela rättssamhället.
Madde

Tessa

Det finns en förklaring i Aftonbladet till varför de inte anmäler, som jag tycker är rimlig. De menar att polisen redan vet vilka de här männen är, eller lätt kan ta reda på det, men att problemet är det låga straffvärdet och resursbristen. Det är därför mycket bättre att de satsar på att intervjua männen och därmed väcka opinion för att förändra lagarna.

Svar: Helt korrekt. Kan tipsa om läsning avseende detta i senaste Filter (som är ett uppföljningsreportage på en tidigare granskning i Filter om att jaga och hitta pedofiler) - Polisen vet men gör inget. Ingen poäng således att radera källskyddet i detta fall... :/
JM

Tina

Vi kan inte fortsätta att straffa pedofiler för dom ska bli hjälpta.
Läs gärna mitt inlägg om pedofili: https://orions.nu/2017/01/11/pedofili/

Svar: Jag uppskattar verkligen din text. Jag kan inget om psykologi och vet inte exakt vad pedifili är ett symtom på (kanske ingen vet det i nuläget och det finns säkert också individuella skillnader) men jag blir så trött på "Fy fan, pedofiler är sjuka i huvudet och borde skjutas, HUR kan man göra så" etc. För mig är det inte omöjligt att förstå hur man kan vilja saker som är destruktiva både för andra och en själv. Att vara kvinna t ex, innebär ju i vår kultur att fostras in i en syn på sexualitet som talar om att vi skall vara underlägsna vilket tar sig uttryck i allt från att låta sig "tas om hand" till att tända på sexuellt våld. Och visst känner jag gott om kvinnor, inklusive mig själv, som i någon utsträckning gjort verklighet av detta. Njutit av det eller lidit i tystnad men än dock gjort verklighet av det eftersom vi är varelser som inte kan vara opåverkade av de sociala regler som omger oss. Att mäns sexualitet påverkas av hur de blir bemötta som barn och/eller av ett sexuellt idéal som förespråkar renrakade kvinnokroppar (alltså egentligen BARNkroppar) och sex med så unga kvinnor som möjligt känns inte alls obegripligt.
Marlene

Marlene

Jag skrev just under namninsamlingen: SKÄRP STRAFFEN FÖR NERLADDNING AV VÅLDTÄKT PÅ BARN

Det skulle du med kunna om du vill😏

http://www.minkampanj.nu/petitions/forbjud-genast-nerladdning-av-valdtakt-pa-barn

Efter du har skrivit under denna namninsamling kan du lägga en liten stund på att sprida den bland dina vänner och din familj. Det är superenkelt - allt du behöver göra är att vidarebefordra detta mail.

Tack!
Marlene

MinKampanj.nu drivs i samarbete med Skiftet.org och du kan i framtiden få mail från Skiftet om nya och spännande kampanjer

M

Också en spännande diskussion. FBI hostar barnporrsidor i syfte att sätta dit brottslingarna. https://www.techdirt.com/articles/20160823/09364735314/fbi-apparently-made-darkweb-child-porn-site-faster-during-hosting-seized-server.shtml

Åsa Liden

Hej, kan du snälla hjälpa oss sprida nedanstående? Det är så otroligt viktigt...

VI BEHÖVER DIN HJÄLP

Strax före jul startade Nätverk för kvinnor (NFK) org nr 802500-6761 en kampanj på Facebook och Instagram som heter #enendatjuga. Den handlar om att om en anhörig till varje misshandlad kvinna skänkte 20kr skulle vi som organisation kunna hjälpa och rädda liv. Lotta Rudholm hade levt om vi hittat varann. Vi har hjälpt 128 kvinnor över hela landet 2016. Men det kostar.
Att tro att "samhället = socialtjänst och kvinnojour" sköter det är helt fel. De räcker inte till, kan inte och vill inte. Det kostar 5 miljarder per år! Och det personliga lidandet räknas inte då.
Samhället är jag, du och din granne. Ska vi kunna förbättra livet för dessa kvinnor och barn behövs din hjälp.
Sen vi startade har 53 personer anslutit sig. Lottas vän Emelie är med. Hero i gladiatorerna likaså. Men vi måste bli fler för att kunna rädda liv. 20kr är vad vi behöver av dig, i gengäld får du genom fb gruppen #enendatjuga ständig uppdatering.

SWISH 123 083 69 73
Bg 702-6578

A

Kom just att tänka på att pedofiler och andra sexbrottslingar ska erbjudas vård och kanske medicin för att kunna kontrollera sina "drifter".
Folk har slagit världsrekord i att vara vakna. Tror han som har det nuvarande rekordet var vaken i 11 dygn. Folk hungerstrejkar. En fridykare kan hålla andan i många minuter och de flesta friska människor kan hålla sig ganska länge tills de hittar en toalett. Sömn, mat, andning och toalettbesök går uppenbarligen att kontrollera, men sexdriften som inte ens är ett primärbehov går inte kontrollera utan vård, mediciner och hjälp från samhället?

Svar: Hjälp och vård är till för att göra livet bättre för folk som INTE begått övergrepp. Jag tror att när man väl gått över gränsen så finns det inget återvändo.
Ph

Tess

Undrar hur långt journalisterna kan gå för den "goda journalistiken"?

Jag menar, om de visade sig under intervjuerna att en person som laddar ner grova bilder och filmer på övergrepp på småbarn visade sig jobba på deras barns förskola, skulle dom, pga. "Oskyldig tills dom blivit dömda" och "rätt till anonymitet" överlämnat sin egen 3åring till den personen sen?
Eller skulle dom använda den vetskapen till att byta förskola eller hålla barnet hemma?
Skulle dom bara se på när deras grannar, vänner, släktingar, främlingar lämnar sina barn till den personen?
Den dom VET tänder på, onanerar och fantiserar om småbarn och som kanske gör något mot något av dom barnen?

Om den personen var barnens farfar? Morbror? Ex maken?
Skulle dom överlämna barnet till den personen ensam igen?

Deras vetskap, som dom genom anonymiteten nekar mig, gör att jag inte kan skydda mitt barn mot en person som dom själva kan undvika...

Ano

De kommer prata om det ikväll i Opinion live. Har inte orkat se Aftonbladets reportage men ska se Opinion live, förhoppningsvis blir det inte lika brutalt att se. Mer diskussion om problemet.

Marlene

Vi har en klok Drottning:
http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/6Jkwr/drottning-silvia-jag-blir-bestort

The real Hmm

OT: Kommer ni ihåg mina förutsägelser om vad delade badtider skulle leda till? Den lilla djävulen som jag lovade er skulle sitta på er axel och säga; Vad var det jag sade!
Vi har nu med på min lista, små pojkar som inte får bada med syskon, separata fritidsgårdar för flickor och pojkar i förorten och nu så kommer det som ni aldrig trodde på…. delade klasser på pojkar och flickor i grundskolan.

http://www.na.se/orebro-lan/orebro/delade-meningar-nar-orebroskola-delar-upp-i-tjej-och-killklass-folk-ar-jattemissnojda-och-upprorda

Kan vi nu äntligen vara med på att det är dags att sätta ned foten och gå till grunden med problemet istället för att dela upp oss mer och mer utan att låta dem som är ansvarig få ta sina konsekvenser. Som kvinnorna i Tyskland som lät bli att åka tåg på nyår. DE höll sig undan.

Vi kvinnor ska aldrig aldrig back utan backas av samhället.

Det var inte det här som feministerna innan oss kämpa de för. De kämpade för att vi ALLTID skall få finnas, ta plats och vara med.

Svar: Kan vi inte göra både ock? Motverka orsakerna OCH upprätta trygga platser för kvinnor tills vi kommer i mål?
Lady Dahmer

Malin

Hej

Helt orelaterat till detta inlägg men jag har tänkt kommentera här en längre tid men är rädd att det blir fel, so here goes nothing.... Min enkla fråga är egentligen om vad du anser om det "läkarkonsten" kommit fram till om övervikt dvs att det drastiskt ökar risken för en mängd sjukdomar, åkommor osv. Anser du att det är sant eller bara bullshit? Om du håller med om det, är du själv rädd för att drabbas av detta?

Svar: Hej,
Jag undrar om du kan precisera mer specifikt mer än "läkarkonsten" ? När kom detta fram?
En del säger att allting efter 60-årsåldern är ett plus. Vi är inte meningen att leva så länge. Det kommer alltså sjukdomar på posten i och med att vår ålder ökar. Det är en helt naturlig process.
Marlene

Malin

Det är precis sådana svar som du lämnar Marlene som gör att jag drar mig för att kommentera på saker. Seriöst, är du seriös? Men okej, varsågod, här kommer några svar på dina frågor. Som man frågar får man svar...
Med läkarkonsten menar jag naturligtvis den vetenskap kring kropp och hälsa som praktiseras i stora delar av världen. När den växte fram? Ingen aning men gissar på de senaste 200 åren?
Läser det som att du menar att vi inte är menade att leva längre än 60 år och att följdsjukdomar före den åldern "ändå kommer komma förr eller senare"
Du verkar leva under en sten, seriöst kryp fram under den. Blir mörkrädd över människor som du. Jisses...
PS- eftersom du verkar lite lätt ointelligent så får jag väl förtydliga : min kommentar var inte adresserad till dig Marlene. Ds.

Svar: Och ett PS för all del: om Du vill ha ett personligt svar av LD kan du ju pröva att mejla henne. Risken att du får "läskiga" svar av andra -som du drar dig för att svara på- vilket ju är helt förståeligt med tanke på hur Du svarar- är ju ganska stor på ett kommentarsfält. Men du kanske inte vet hur ett kommentarsfält fungerar heller? Din stackare.
Tess

Cath

Hej! Detta hör verkligen inte till ämnet men jag behöver lite hjälp, råd, vägledning osv och tänkte jag kunde vänd mig till dig och dina följare.. jag har ett problem, eller vad man nu ska kalla det? Jag är en smart tjej, kunnig, allmänbildad, jag har koll på mycket. Jag stöter OFTA på mansplainers, män som förminskar mig, vet bättre än mig eller bara förutsätter att deras ord är viktigare än mina. Jag kämpar mycket med detta. Jag är en ödmjuk person, ingen besserwisser, väljer mina kamper osv men ibland klarar inte jag av detta mönster jag tycker mig utläsa, män som liksom inte klarar av mig? Jag har inte mycket manliga vänner omkring mig men väl kvinnliga vänner med pojkvänner och allt för ofta hamnar jag i situationer där de ska BERÄTTA för mig... och jag måste välja mellan att ta diskussionen eller känna mig tilltryckt, då jag känner att vänner tycker att jag är obekväm och "oskön"? Jag förstör den "goda stämningen" om jag påtalar vad jag tycker pågår... detta är ett dilemma jag brottas så med, att ta fighten, markera och uppmärksamma, eller förbli tyst... HUR GÖR NI ANDRA??? Jag har liksom inget behov av att hävda mig själv, men känner att jag alltid blir ifrågasatt och till och med att jag får känslan av att "vänner" tycker att jag är störig när jag tar plats.. detta kan ske i så simpla situationer där vi tex quizzar och jag vet svaret men "män" är osäkra, då är jag störig som inte ger mig? Känns som jag måste smeka det manliga egot och tona ner mig själv, om man ska vara sån. Blir så matt!

Camilla

Kan du inte dela denna namninsamlingen om höjda straff för nedladdning av barnporr? Så kan vi alla bidra med en förändring?

https://www.minkampanj.nu/petitions/forbjud-genast-nerladdning-av-valdtakt-pa-barn?bucket&source=facebook-share-button&time=1484127529

Ellen

Saknar dina blogginlägg!!!!!!

Cicci

Skulle gärna se dig kommentera skomärket Biancos senaste skitkampanj:

https://m.youtube.com/watch?v=5xJI4zYR5o8

Jonna

Så otroligt viktigt att lyfta! Världen är sjuk och den blir bara sjukare! #förbarnensskull

anna

jag är en sådan där "fegis" som inte har orkat att följa den här debatten för jag mår så dåligt så jag vet inte vart jag ska ta vägen. såg dock på något program en kvinna som berättade at hon jobbade med att "bota" pedofiler och jag kände med en gång...va????!!!!! går det att bota? jag är ledsen men en vuxen människa som bettet sig så mot ett barn...där ser jag bara att personen ska straffas å det på ett hårt och brutalt sätt. Inte nog med att de skadar barnen sexuellt, förstör deras kroppar, de kränker barnen, tar allt ifrån dom...sjuka jävla idioter

So many songs...

Lite kul i allt elände av Trump avslutande finansiering av kvinnoklinker, att Ryssland röstade igenom att avkriminalisera domestic violence (när det riktas mot kvinnor och barn, "att såra en man är oförlåtligt") och att samma vecka blev en tjej gruppvåldtagen och livestreamad i en sluten grupp på FB.

http://www.boredpanda.com/funny-donald-trump-bin-photoshop-battle/

Sexuella övergrepp på barn: Vi är skyldiga att inte blunda! – Livskick

[…] Lady Dahmer: Källskydd vs övergrepp på barn […]

So many songs...

Jag har inte instagram, men skulle jag haft skulle jag sparat många av dessa bilder och postat där.
Tänkte att ni som läser anske får inspo och får lust att posta på era insta.
https://www.youtube.com/watch?v=yoDI1sRdd0Q
Obs. Trots att dom flesta är feministiska, för jämställdhet & qtbh, antirasistiska osv, så är dom uppblandade med en del homofobiska och en del trams, roligt trams som omoget trams. Och musiken till klippet är well... Men man kan ju klicka ljudav.

1:16 var den som rörde mig mest.

Obs 2, Er som är nyfrälsta HP fans, men som ej läst klart /sett alla filmer än - spoilers will occur! Fatala sådana.

Svar: Tack för detta youtube klipp !!!! Tror jag sätter in den på min blogg ❤
Marlene

Tobias

Hur viktigt jag än tycker att källskyddet är, så ska det inte missbrukas. Skulle jag vara journalist skulle jag inte kunna sova gott om nätterna efter att ha undanhållit sådan här information från polisen. Rent skamligt, milt uttryckt!!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Powered by Jasper Roberts - Blog