Äntligen!

Den långa tågresan aka nästan tre hela timmar på snabbtåget tillsammans med tre barn. Förr i tiden tog samma resa fem timmar. Då hade mamma med sig matsäck och så köpte hon den där SJ-kartongen med godis och pyssel i. 


Men det går ändå smidigt. Vi var framme innan kvällen liksom. 

J är så omtänksam. Bjöd tåggrannen framför på köttbullar. 

Men nu är vi på plats i Stockholm i trånga tvåan på åsögatan tillsammans med min svägerska tillika barnens faster Linnea och hennes kille Luke som hon hittade i äventyret borta i Asien. 


Vi har hunnit med lekparken. Och att blöta ner "oss" (dvs inte jag och Oskar iallafall) i fotänen. 


Sen åt vi ÄNTLIGEN SUSHI HERREGUD DET VAR TVÅ VECKOR SEN OCH JAG GRÄT NÄSTAN AV LYCKA. 

Nu har vi vaknat och stafettduschat och nu blir det frukost på Älskade Traditioner. Sen får vi se vad vi gör. Vi har bokat bord på Kohphangang tills ikväll. Sen kanske vi sover här en natt till eller så åker vi till Segersäng. Vi får se hur mycket vi längtar hem. 

Vera

Totalt OT, men jag vill bara säga tack för abortdebatten! Jag är för abort och kommer alltid att vara, men ditt sätt att resonera, debattera och (genom detta) provocera har fått mig att inse att jag faktiskt har en del unkna föreställningar och åsikter att ta itu med, bl a kring antal aborter och skydd. Detta var jag inte medveten om, men nu när jag är det kommer jag att göra något åt det. Så stort tack!

Med det sagt önskar jag dig och de dina en fortsatt skön söndag och semester!

Trine

OT här med! Jag vill tacka dig för att din blogg äntligen fått mig att orka lämna min sambo efter åtta år. Jag trodde att vi var lyckliga men jag var lurad av familjemyten. Utan dina analyser hade jag inte fattat hur det låg till. Sommaren blir ensam utan honom och barnen men det blir bäst så. Han är på landet med barnen medan jag städar ur lägenheten som ska säljas. Det blir en bra tid för mig att hitta styrkan inom mig.

p

Trine. Så sorgligt. Du borde lyssna mer på dina känslor är Lady Dahmers "analyser".

ellos

Trine : Vad är familjemyten?
Mvh

Trine

Ellos: Att det går att ha en jämställd familj med en man. Det är för svårt. LD har visat det. Tack för omtanken P. Jag lyssnar såklart på mina egna känslor också.

Sara

Sushi är så sinnessjukt dyrt😣. Till en hel familj dessutom...

Svar: Vi köper familjesushi. Brukar bli billigare. Dock med bitar jag tycker är äckliga men barnen äter dem gärna 😂!
Lady Dahmer

Anna

Sara: Inte för en familj med inkomst nivå Blomberg, speciellt inte med tanke på att folk Swishar pengar till LD, så att hon har lite att röra sig med utöver den redan höga hushållskassan. Köpa städhjälp och sushi är utmärkta saker att tigga pengar till med gråt-min, verkar prioriteras över det "fuck you-kaptital" vi andra jobbar oss till oxå. Patetiskt 😂👌

Svar: Lilla gumman, jag jobbar också. Jag låter bara folk välja om de vill betala för mitt jobb eller inte. Det är inget konstigt eller oetiskt utan tvärtom ett sätt som många använt sig av genom åren. Jag tigger inte pengar till sushi, jag ber folk crowdfunda mitt arbete.
Lady Dahmer

Anna

Ursäkta, har vi kommit i kontakt med varandra tidigare, eller baserar du din kommentar på min kommentar här ovan? Om det senare är fallet: utveckla gärna :)

Asterixia.se

"Han är på landet med barnen medan jag städar ur lägenheten som ska säljas." Det var absolut läge att lämna. Annars hade ni kunnat anlita en städfirma och bara delat på kostnaden. Men nu gör du ju det helt gratis.

Trine

Fast han har barnen och ordnar en massa andra saker menvisst finns det anledningar till skilsmässan. Han vill inte lyssna på saker som jag vill tala om. Mäns stora skuld till våld och förtryck b.la. Han tar det personligt fast jag menar män generellt.

Maria

Till "Anna": Blir du på riktigt förvånad och förnärmad när du får svar på tal om ditt oförskämda inlägg?
Skrattretande.

Annika

Trine: Kan känna igen mig SÅ mycket i att behöva tid för mig själv för att inte tappa bort mig. Lyssna inte på dem som försöker berätta för dig vad du behöver eller vad du ska känna för det vet du bäst själv. <3
LD: Ditt arbete är viktigt, klart som fan att du ska ha betalt. Det är bara svårare för oss arbetsgivare/köpare att få tummen ur och betala när vi inte måste.

Catten

När jag läser om att andra tycker det är dyrt med sushi slår det mig hur bra ekonomiskt jag har det och att det är lätt att bli fartblind....

Med 20 000 efter skatt/ månad (som enbart jag förfogar över) och en boendekostnad på 1 500/ månad så har jag sjukt mkt pengar till "vad jag vill".

Jag har inte dåligt samvete för att jag har det bra, men men .....Trine

Annika: tack för stödet. Det är viktigt att få tid att tänka själv. LD är en förebild med sin självständiga feminism. Man kan inte vara beroende av en man.

Mig

Hej!
Tycker du är så häftig som trots negativitet fortsätter med allt du gör, tack för det!
Jag har en fråga som jag verkligen uppskattat att få svar på och google sviker mig totalt. Jag har kommit till insikt om att jag hatar män och då särskilt kränkta sådana som inte inser sin position i samhället och hela tiden måste yttra sig om "inte alla män". Till problemet: min pappa och bror är sådana män. De vill inte lyssna på mig men ändå argumentera vilket gör mig oerhört frustrerad. Män är kränkta och tar därför diskussionen oerhört hårt och blir därför om möjligt ännu mindre medvetna om sina privelegier för att de vill ge motstånd- både på värderingar och verklig fakta om hur samhället ser ut.

Frågan är då; när ger man upp? Diskussionen känns fullständigt onödig då det slutar med att jag blir så megaarg men samtidigt vill jag väcka en reflektion som leder till förståelse, men det verkar inte gå. Hur kommer man över att ens familj är kränkta män och hur går man vidare samtidigt som man vill bibehålla en god relation?

Tack så mycket,
Mvh mig.

Trine

Ja, precis hur kan man få männen i ens närhet att förstå det breda förtrycket av kvinnor och deras skuld utan att de tar det personligt? Jag lyckades inte och är ensam nu. Det kan vara bäst.

J

Jag tror inte att det går med vissa.. vissa kan man säkert nöta in det i men vissa är så fruktansvärt envisa i sin "det rätta" sättet att se världen att inget funkar. Så det kommer nog ner på att man tvingas acceptera och ändå umgås med vissa, helt enkelt inte diskutera vissa saker om man inte orkar bråka.. el sluta umgås/göra slut och istället umgås med folk som har samma syn.

Annika

Men åt du inte sushi i hudik?

Svar: haha hell no. sushin i hudik är vidrig.
Lady Dahmer

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Powered by Jasper Roberts - Blog