Det är socialt accepterat att män äger våra kroppar
Det är så jävla sorgligt att läsa berättelser från kvinnor vars män försöker kontrollera deras kroppar. Dels det vanliga och socialt accepterade (som få ifrågasätter) att kvinnans kropp bara finns för mannen: Dvs hon får inte visa den för andra. Och dels hur de försöker kontrollera hur vi ser ut eller hur vi ser på oss själva. 
 
Häromdagen så läste jag om en kvinna som inte fick amma offentligt om hennes bröst syntes, för det gillade inte hennes man. Hon skulle krångla och böka med filt och skydd och gå undan. Speciellt om andra män kunde se hennes bröst. "Är era män också så här?" frågade hon. 
 
Jag känner igen resonemanget så mycket, jag och Oskar har haft sådana diskussioner i början av vår relation (som också var början i vår feministiska resa) och då var vi oense och med mitt ex var det ju en självklarhet att jag inte visade för mycket urrigning eller ben eller kropp överhuvudtaget. Jag fick ju inte ha korta kjolar eller bikini. Inga konstigheter. 
 
Det pratar ofta om respekt och känslor i samband med sådana diskussioner och då känns det rimligt för de flesta att tillmötesgå det. Han blir ju ledsen och osäker om andra män kan se. Och vill hon inte hålla nåt speciellt för honom? Varför vill hon visa sig för andra? Som om att det handlar om att visa upp sig och att inte typ ha livskvalitet och friheten att göra vad man vill med sin kropp. 
 
Varför vill hon visa sig för andra? Är hon inte nöjd med honom? Måste andra se hennes kropp? Hallå är hon en hora eller? 
 
 
Vill jag visa mig naken så gör jag det. Det bestämmer faktiskt inte min man, men han har å andra sidan aldrig några åsikter om detta. Eller ja det kanske han har, vad vet jag, men han har vett nog att hålla dem för sig själv.
 
Detsamma gäller åsikter, eventuellt negativa sådana alltså, om min kropp. Och vice versa, jag skulle aldrig drömma om att vare sig bestämma när han får vara naken eller hur han får klä sig och jag skulle aldrig kommentera hans kropp negativt. Om jag nu tyckte nåt negativt, men det gör jag inte. Jag tycker nämligen om min man oavsett hur han ser ut. 
 
Att jag skulle avstå från att amma vårt barn för att han tror att han äger min kropp? Aldrig. Finns det för övrigt något osexigare än män som låter sina behov komma före barnens? 
 
I dag "konfronterade" jag min man med mina håriga armhålor. Jag vet så klart att om han fick välja skulle det inte finnas ett strå där. På frågan "vad tycker du egentligen om mina håriga armhålor" fick jag svaret "du får göra som du vill men då får du leva med konsekvenserna också". Öööh, jaha? Vilka konsekvenser då undrade jag? Jo minsann, så här svarade han "jag tänder inte på håriga armhålor, har du det vill jag inte ligga med dig"... 
Och sånt här ses som självklart för många. Att han ska få ha sina preferenser och att det är rimligt av honom att be henne att anpassa sig efter dem. Annars får hon ta konsekvenserna. Hade min man behandlat mig så här illa så hade konsekvensen blivit att jag känt mig otrygg i vår relation. Jag hade känt mig oälskad, ful, osexig och generad. Jag hade inte varit sugen på vare sig sex eller att fördjupa vår relation.
 
Hon var gravid med deras första gemensamma barn när han sa till henne: "Om du får taxöron när du har ammat så lämnar jag dig."
En bekant till mig berättade att hennes kille, när de var nykära och precis inlett en seriösare relation, varnade att om hon gick upp i vikt så skulle han göra slut. Han kommenterade ofta när hon åt också. Liksom varnande: "Ska du verkligen äta det där?" Hon har gått upp i vikt nu, några år senare, och jag undrar om hon tänker på det.
 
Jag kommer ihåg när min ex bläddrade fram till en sida i en tidning, pekade på ett par uppnosiga välformade bröst och sa "så här ska ett par bröst se ut" och ja ni vet ju hur mina ser ut. Inte ens i närheten. Behöver jag berätta att konsekvensen för exet var att jag aldrig någonsin kände mig bekväm med att visa mig naken och att han aldrig fick se mina bröst? Helt sjukt. Sju års relation där jag sov med BH och aldrig tog av mig kläderna framför honom. 
 
Han kommenterade ofta andra kvinnors kroppar för övrigt och detta skapade både krav och ångest hos mig. Jag jämförde mig konstant. 
 
Hemma kan jag inte slappna av kroppsligt när han är hemma. Hu, det låter ju hemskt. Tycker typ det är skönt om jag är hemma själv börjat klipper gräset i solen för då kan jag ta av mig tröjan och gå där fram och tillbaka med gräsklipparen i bh. Är han hemma så behåller jag tröjan på. 
Förstå att aldrig känna sig bekväm i sitt eget hem? Hur många män tror ni känner så?
 
 
Emma

Vill bara säga att det är mycket tack vare dig som jag idag har modet att gå osminkad ute, strunta i att raka benen emellanåt, känna mig bekväm med att ha sex "trots" att jag inte har en helt platt mage etc. Jag har läst din blogg sedan jag var 16 (är 22 idag), och det du gör och skriver har betytt så himla mycket för min - och säkerligen också många andra tjejers - självkänsla. Tack!

RebeckaL

Älskar bilden i slutet!

Jenn

Det är liksom så jävla orimligt beteende... för jag har då aldrig varit med om kvinnor gör likadant mot sina män. De går obrydda utan tröja precis överallt typ och inte fan är det någon som går och ojjar sig över sin kropp och gömmer den hemma stup i kvarten.

Tyvärr tror jag dock att det här är en sån sak som liksom inte går att lösa på något annat sätt än att stå på sig när det händer. Liksom visst, kanske senare om vi kommer längre i den feministiska kampen på ett samhällsplan. Men i nuet. Med männen folk är tillsammans med nu.. det finns liksom bara aktivt motstånd som alternativ. För han kommer inte gå runt och fundera på vad han sa och nojja. Han tänker inte ens på varför det kunde vara sårande för i så fall skulle han inte säga så. Att inte vara orubblig i den här frågan blir liksom att acceptera status quo. Har en inte ekonomiska möjligheter att lämna ifall det visar sig att det inte går att vinna den här striden är det ju en sak. Men han kommer liksom inte komma på själv att det var dumt och sluta med sitt kvinnohat.

Tror framförallt att unga kvinnor som inte redan har byggt upp ett liv tillsammans med sina partners har mycket att vinna på att helt enkelt inte acceptera vissa saker i sina förhållanden. Ibland heter det ju att kvinnor inte ska behöva ta ansvar för mäns dåliga beteende och att de borde veta bättre och så vidare. Men i verkligheten. I nuet. Då är det nog tyvärr ändå så att det mest aktuella helt enkelt är att välja bort de män som är arslen. Det kan ju vara skitsvårt, speciellt om de är manipulativa eller abusive men för de kvinnor som kan och har möjlighet menar jag. Annars accepterat en ju bara sitt öde. Och framförallt unga utan barn har absolut ingen anledning till att gå med på de premisserna.

A

Män: Vi skulle lämna våra partners om de gick upp 15 kg efter en graviditet, åldrades, fick bröstförändringar efter amning eller inte rakade sig under armarna.
Kvinnor som håller med: Så sant så! Vi skulle heller inte acceptera om våra män blev sängliggandes pga extrem fetma, tatuerade hakkors i hela ansiktet eller frivilligt högg av sig båda benen.

Det bevisar verkligen hur olika höga våra toleranströsklar är för våra partners utseendeförändringar. Medan kvinnorna pratar extremer som nästan aldrig händer så pratar männen om detaljer eller normala, naturliga och kanske till och med oundvikliga förändringar.

vickisinspo.itgirls.se

Känner mig så tacksam för min man när jag läser hur andra kvinnors relationer kan se ut

J

Så sjukt galet, men så sjukt sant!!! Tyvärr...

vickisinspo.itgirls.se

Åhh, var ju inte klar med kommentaren än!
Har mina nojjor, som säkert alla har, men är det någon jag är bekväm att gå naken runt och inte bry mig om något alls med min kropp så är det med min man. Blev förövrigt så stolt över honom när jag letade igenom hans bilddagbok i jakt på pinsamma bilder att retas med(vi hade båda pinsam stil när vi var unga, men mest han ;)) Hittade en bild han tagit på konsum som då sålde tjejhammare med rosa blommor på. Han hade lagt upp detta på sin sida som 17-åring och kritiserat att de fanns. Även tagit disskutionen i kommentarerna på så bra sätt. Liten grej som värmde, han är nog den som uppmärksammat mig mest på sexism och hjälpt mig bli mer och mer feministisk. Önskar alla kvinnor kunde få leva i en jämställd relation.
Det är bra att du uppmärksammar detta så fler kan få upp ögonen för att det är sjukt och få kraft att säga ifrån och sätta motkrav! Det är farligt hur normaliserat detta vardagsförtryck är.

PAnna

Vicisinspo: eller hur? Sjukt att man kämnet sig tacksam för att ens man inte beter sig som ett jäkla rövhål...

Somliga Förbannade Kvinnor

A
Eller hur? Och många är så blinda för detta att de tycker det är samma sak. Helt jämförbart. Nej, jämförbart skulle det vara om kvinnor hotade med att lämna män i tid och otid om de får rynkor, gråa hårstrån, manligt håravfall och hängpung. Eller om vi skulle uppmuntra och t o m tjata på våra män att göra extremt farliga aktiviteter och sen säga att vi kommer lämna dem om de blir skadade eller får men som syns.

Jossan

Spot on! Vi får inte ge efter en millimeter. Vi äger våra kroppar. Vill vi gå vara nakna och håriga så gör vi det. Om vi inte vill tvätta håret eller duscha på en vecka så struntar vi i det. Männen ska inte bestämma något.

Somliga Förbannade Kvinnor

Jenn
ÄLSKAR dina kommentarer! Om du vill får du jättegärna leta upp mig på IG (heter samma sak där som här) 😍

A

En hypotetisk fråga: skulle ni lämna era män om de slutade jobba och lät er försörja familjen? Jag vet ärligt inte vad jag skulle göra.

Svar: Nej inte pga det men skulle min man förlora jobbet så skulle ekonomin bli lidande på så sätt att vi inte kan bo kvar i huset osv. Det i sin tur skulle såklart bidra till konflikt som i sin tur kanske skulle leda till försämrad relation. Men tror ärligt vi skulle klara det också. När vi träffades levde vi båda på soc liksom.
Lady Dahmer

Rebecca

Svar till A: Har redan tagit hand om en pojkvän som mest var arbetslös och satt hemma och spelade dator under våra år tillsammans (man fick inte heller fråga om hur det gick med jobbsökandet för då blev han sur) så skulle min nuvarande sambo bli av med jobbet/få sparken och inte försökte hitta nytt jobb så hade jag tröttnat fort... Aldrig mer att jag är någons mamma...

A

Somliga förbannade kvinnor:
Alltid dessa ovanliga extremer som ska dras upp för att försvara ruttna beteenden. Sen kvittar det vilka argument man använder. Det går helt enkelt inte få dem att förstå att ett extremt ovanligt fenomen som sängliggande pga fetma (då snackar vi 300 kg och uppåt) inte är jämförbart med naturliga och normala kroppsförändringar efter en graviditet.
Män drar också upp dessa extremer. När jag för 20 år sedan ville tatuera en sketen liten stjärna på vristen sa min dåvarande pojkvän "men vad skulle du tycka om jag tatuerade... ja, typ, HITLER ELLER NÅT i pannan? va? va va va?" Han tyckte alltså att en 2 cm stjärna på vristen var jämförbart med ett Hitlerporträtt i pannan.

OBS. Jag är inte samma A som skrev inlägget ovan. Jag har ingen man.

Jenn

Somliga Förbannade Kvinnor

Vad glad jag blir! Jag har dock tyvärr inte IG i nuläget, funderar dock på att skaffa just för att kunna delta mer i den här typen av diskussioner.

Anna

Båda A:na: 😂😂

Somliga Förbannade Kvinnor

Jenn
Ja gör det! Skriv gärna en liten kommentar eller DM så jag vet att det är du, om du vill följa mig alltså ☺💖

A

Tack för svaren. Jag håller med LD och Rebecka. Om han bara förlorade jobbet är det ok även om ekonomin skulle bli svår. Om han försökte skaffa sig nytt jobb så skulle jag nog lämna honom.

e

A
En hypotetisk fråga: skulle ni lämna era män om de slutade jobba och lät er försörja familjen? Jag vet ärligt inte vad jag skulle göra.

Om jag skulle haft familj, dvs barn så skulle han gladeligen få vara en hemmapappa och jag arbeta och klättra i karriären. Det skulle ju innebära att jag skulle ha makten och självständigheten och inte vara den förlorade parten om det skulle bli separation, dvs tvärtom hur det ser ut i de flesta fall idag. Om han slutade jobba för att ligga på soffan och rulla tummarna hade jag inte försörjt honom, NEJ.

Somliga Förbannade Kvinnor

Att män vill att kvinnor föder deras barn, t o m tjatar om det och hotar att lämna om kvinnan inte ställer upp, och sen har mage att klaga på hur kvinnans kropp påverkats av graviditet och förlossning - det säger så JÄVLA mycket om att män fortfarande, i Sverige 2017, ser på kvinnor som förbrukningsvaror. Kvinnor är bebisbehållare som män anser att de kan kasta bort efter användandet om varan inte ser bra ut längre. Vi har inget egenvärde. Vi värderas efter vad män kan få ut av oss.

Jh

Jag dejtade en mysig kille som ansåg att kvinnor som ska föda bör genomgå kejsarsnitt för att inte bli "slappa".

För övrigt samma sötnos som tyckte att svenska kvinnor som våldtas av utländska män får skylla sig själva för att kvinnor i högre grad röstar på invandringsvänliga vänsterpartier.

Denna grabb krävde även att få veta hur många jag legat med och skammade mig därefter för att det, i hans tycke, var för många.

Hans favoritord var "feminazi".

Åh så jag saknar honom..

A

E: min man är rörmokare och jag förskolelärare. Ingen av oss kommer att göra någon karriär. Ska vi tjäna mer måste vi jobba fler timmar. Ärligt talad är jag glad för att han velat jobba mer än mig. Jag slipper de tidiga mornarna och får vara mer med barnen. Min pension blir lägre om vi skiljer oss. Det måste vi ju inte göra.

breakuntil

Jag är såå bekväm och slapp då jag är ensam hemma. Städar upp mig om jag får besök. Tyvärr. Försöker att vara mer bekväm med folk överlag... åtminstone har jag skippat obekväma trånga kläder och skavande bh:n! Så jävla guld den dagen jag gjorde det. Min pappa btw det är så sjukt för han kommenterar min kropp och mitt ätande i tid och otid. Helt absurt att en gubbe tror att hans kommentarer är relevanta eller påverkar något positivt :D

Jenn

Känns konstigt att jämföra kroppsliga förändringar med lönearbete. Det ena krävs i ett kapitalistiskt samhälle för att överleva. Det andra är rent estetiskt. Det är ju rätt lätt att gissa vilket som är nödvändigt att ha åsikter om och vilket som är trams.

Känns konstigt att jämföra kroppsliga förändringar med politiska värderingar . Det ena avgör vem du är som person samt påverkar hur du deltar i demokratin och vilka människor och institutioner som prioriteras i samhället. Det andra är rent estetiskt. Det är ju rätt lätt att gissa vilket som är nödvändigt att ha åsikter om och vilket som är trams.

Som Somliga Förbannade Kvinnor skriver skulle det rimliga vara att jämföra förändringar pga ålder eller graviditet med samma typ av förändringar pga ålder. Dvs jämföra mulliga män med mulliga kvinnor och kvinnors bröst med mäns bröst. Kvinnors hår med mäns hår. Allt annat är så oerhört underliga jämförelser att jag börjar undra om de som framför dem ens tänkt efter.

Liksom HUR är det rimligt att "inte lönearbeta" = "hängiga tuttar"???

A

Jenn: Jag menade bara att om en man slutar jobba så kan det påverka relationen mer negativt än om en kvinna gör det. Våra normer förväntar sig att männen ska lönearbeta rätt mycket.

Jenn

A

Jo visst är det så. Men jag tycker ändå att det är rätt underligt att göra den jämförelsen i det här sammanhanget.
Män som lämnar eller hotar eller kränker för att kvinnan förändrats kroppsligt pga ålder eller förlossning är liksom inte ens i närheten av samma sak som kvinnor som har åsikter om sin partners lönearbete?

Förövrigt är det ju även i det läget kvinnan som råkar mest illa ut på grund av just normer och förväntningar. Måste hon ta över lönearbetet också utöver att samtidigt vara den som traditionellt håller ihop relationen och tar hand om barnen blir det liksom lite löjligt att påstå att det skulle vara samma sak som det vore för hennes man om hon råkade gå upp i vikt.

Svar: 🙌🏼
Lady Dahmer

A

Jenn: fast ärligt hur många män lämnar sina kvinnor för att de går upp lite i vikt. Jag väger nästan 10 kg mer än när vi träffades. Jag har fött två barn. Min man har gått upp minst lika mycket. Det har inte förstört vår relation. Han är fortfarande snygg, tycker jag.

Somliga Förbannade Kvinnor

A
Det vanligaste är nog inte att de lämnar kvinnan. Inte direkt. Det är betydligt vanligare att de trakasserar henne för hennes vikt, hängbröst, bristningar rynkor och slappa f*tta tills hon blir psykiskt nedbruten. Och sen klagar han på att hon är så jävla sur jämt och aldrig vill kn*lla. Och sen skaffar han sig en älskarinna eller två och när hon kommer på honom och blir förtvivlad säger han "Men vadå, du vill ju aldrig, skyll dig själv! Gammal, fet och ful är du också! Tack för de tre ungarna, nu drar jag och lever ihop med min unga glada kåta smala älskarinna istället, hepåre!"

Jenn

A

Jag vet faktiskt inte, men det är ju bevisligen inte helt ovanligt att som kvinna få kommentarer eller diverse hot om konsekvenser på grund av det? Liksom grattis att din man inte gör så, men det är många andra som har problem med att känna sig bekväma i sin kropp, sitt hem och sin relation. Detta då på grund av att kvinnors värde värderas i stor grad i deras utseende och att kärlek är villkorat i förhållande till ens kropp. Det syns ju bland annat i kommentarerna till inläggen de senaste dagarna.

Hur många kvinnor lämnar sina män för att de förlorat sitt jobb? Jag vet inte, men det är oavsett frekvens inte samma sak som sakfrågan i det här sammanhanget tycker jag. Det är i så fall två separata frågor som båda går att diskutera just separat. Jag går helt enkelt inte med på premissen att mäns ansvar och värde ligger i deras lönearbete och att kvinnors ansvar och värde ligger i deras kropp. För det är den premissen som tycks vara grund för jämförelsen och det är det jag motsätter mig. Men jag kan ju ha missuppfattat något här och det egentligen inte är så att du vill jämföra de två sakerna som likvärdiga men jag går inte med på att det är en rimlig jämförelse om det är det du menar.

Sen är det ju faktiskt så att de allra flesta kvinnor också lönearbetar och också riskerar att få problem i sina relationer om de förlorar jobbet av någon anledning. Det blir helt enkelt orimligt att jämföra lönearbete med kroppsliga förändringar istället för lönearbete med lönearbete och kropp med kropp. Med det sagt så har du helt rätt i att det är hög press på män att lönearbeta, men å andra sidan beror det ju nästan helt och hållet på att kvinnor förväntas ta det största ansvaret för relationsarbete, hem och barn. Är övertygad om att det skulle vara mer accepterat för män att inte jobba om de som grupp i högre utsträckning hade det primära ansvaret för något annat område också.

A

Den andra A:

Mäns huvudansvar är att tjäna pengar. Kvinnors huvudansvar är hemmet, barnen och relationerna. Det finns undantag, men det är den huvudansvarsfördelningen som generellt gäller i svenska hem och heterosexuella parförhållanden och även om båda lönearbetar och mannen diskar ibland.
Den kvinnliga motsvarigheten till mannen som slutar lönearbeta skulle i så fall vara kvinnan som slutar ha huvudansvaret för hem, barn och relationer. Grejen med utseendet är något helt separat från detta och i det fallet så är det faktiskt svårt att hitta en kvinnlig motsvarighet till männens syn på sina kvinnors utseenden och kroppar.
Jag har samtalat mycket med kvinnor om relationer och män. Kvinnor klagar på mycket, men jag har aldrig hört en kvinna som klankat ner på mannens gråa hår, kala skalle, åldrande, feta mage, slappa röv eller hängpung. Däremot har jag hört ganska många män "skämta" riktigt jävla elakt om fruarnas hängpattar, stekta ägg, ladugårdsdörrar, slappa fittor och feta kärringrövar.

Anna

Jag kan inte fatta hur man kan kräva att en annan person ska göra något med hens kropp som man inte är beredd att göra med sin egen kropp. Typ raka sig på diverse ställen. Eller banta. Eller sminka. Eller operera eller whatever. Det är helt ofattbart! Den personen måste ju då tycka att det är helt rimligt att hen själv blir lämnad pga ölmage eller tunnhårig.

My

JH: Den snubben hade behövt lite mer kunskaper om kvinnokroppen. Snittade kvinnors underliv (bäckenbotten) påverkas också. Med vänlig hälsning, fött tre barn vaginalt och är inte ett dugg slapp ☺️


Utöver det. JA! När jag fick mitt tredje barn för åtta månader sedan och bodde kvar på BB i tre dagar, ammandes all over the place pga ptja - barn tre, ville se TV, vill amma och passade på att visa de andra mammorna där att det går att amma och hyvla ost samtidigt bara man övar lite. Då kliver nybliven förstagångspappa fram till mig, alldeles för nära, och berättar (?) att hans kvinna minsann inte får amma någon annanstans än hemma/instängd på rummet. "Jaha. Du tänkte att "din" kvinna det närmsta året inte ska få gå ut alls?" undrade jag. Jodå. Det skulle hon, men inte om hon behövde amma för då fick hon gå hem. Deras bebis vägde 5600gram vid födsel. Jag informerade honom om TIMMARNA detta barn kommer att kräva amning, och hur ofta......... En får hoppas han bara var en okunnig idiot som ändrade sig med mer kunskaper. Men en tvivlar. Jag flaggade till barnmorskorna men han var allmänt hotfull och obehaglig så förmodligen följs inte saken upp. Och ja. Så länge han inte slåss händer väl inget ändå. Undrar än idag om den fina kvinnan (mötte henne några ggr) ännu är instängd.........

FT

Ett one night stand som jag ångrade så jävla mycket pga äcklig och ful pekade på min svank på morgonen och sa "gud vad mycket hår!" med äcklad min. Han var alltså hårigare än en apa själv och jag hade blonda fjun på svanken. Skulle sparkat han i kuken men han inte.

Cathrine

Ååh.. det här påminner mig.om en fantastiskt fin (enligt honom själv) kille som tyckte att det var helt legitimt att öppet vända sig om och se på tjejer på stan när jag var med.

Vad var syftet med detta egentligen? Han bedyrade alltid att han skulle ju aldrig göra nåt, och jag var så känslig och man måste ju faktiskt få titta.

Jag har aldrig varit en svartsjuk person, han får gärna se och uppskatta snygga tjejer. Men att aktivt visa att han tittar på dem, för mig, vad är syftet annat än att sätta mig på plats och få mig att känna mig osäker?

Cathrine

Eller, kom på en.mer recent historia med mitt senaste ex (kastade ut honom för två år sen, praise the lawd)
Han hade för vana att knäppa en extra knapp i min skjorta innan jag gick till jobbet, fick mig att sluta gilla kjolar, smink och att gå ut med vänner. Mycket konstiga grejer

Men det sjukaste av allt var när jag rensade i troslådan och kastade obekväm spetsskit som skar in överallt och han plockade upp dem ur påsen och bara "borde inte jag har nåt att säga till om det här?"

Men alla var duktiga på att bedyra att jag skulle vara snäll mot honom. Han som var så snäll

Big

Jag blir lite kluven, för å ena sidan så håller jag med i allt som LD och ni andra säger - likförbannat är jag SJÄLV den som ställer utseendekrav på partnern.
Jag och min man har varit gifta i många år nu. Vi ser inte likadana ut som när vi gifte oss, och det är inga problem. MEN. För ett tag sen så skaffade min man för första gången skägg. Detta var ingenting som jag på något sätt störde mig på i icke-sexuella situationer. Men jag upptäckte att skägget gjorde mig extremt avtänd när det var dags för sex. Pga läser LD regelbundet och vill absolut inte vara den där hemska som ställer utseende-krav på partnern så ansträngde jag mig verkligen för att komma över detta - koncentrerade mig som fan på sexiga tankar och på allt annat än det där skägget när det var dags för sex, och det gick väl, men varje sex-tillfälle blev liksom en mental KRAFTANSTRÄNGNING. Till slut orkade jag inte med skägg-sexet längre och berättade för min man. Han typ ryckte på axlarna och bara "jaha, ja då får jag väl raka mig då". Det var lyckligtvis ingen big deal för honom.
Jag tycker själv detta låter helt bisarrt när jag berättar det - hur kan ett skägg spela så stor roll liksom? Detta kanske visar att jag är en otroligt ytlig person? Fast jag har ju dock inga problem med några åldersrelaterade utseendeförändringar.
Ja jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om mig själv här. Jag ställde i slutändan ett utseendekrav, men det är ändå något jag skäms över.

Madde

Cathrine du skulle sagt till honom att om han vill bära spetstrosorna är det fritt fram för honom att göra det ;)

A

Jenne och den andra A: Jag håller med er. Det är svårt att jämföra det ena och det andra. Skittölpigt av män som klagar på att deras fruar lagt på dig efter en graviditet. Min man jobbar som rörmokare. Hantverkarjobb tär på kroppen och de flesta orkar inte jobba till pensionen. Jag har hört talas om att äktenskapen börjar knaka när mannen inte orkar dra in då mycket pengar efter 50-55 år. Inbland på grund sv att gans rygg eller axlar inte orkar mer. Kvinnor kan såklart också få väldigt ont av jobbet när de blir äldre, men deras lön är inte lika stor och de har större chans att vara sjukskrivna. Det funkar inte för karlar i egna små firmor som min gubbe. Jobbar man inte blir det ingen lön.

Jo

FT: hahaha! Kommer ihåg min första kille, han blev äcklad för att jag hade lite hår i röven, själv var han hårig över hela kroppen, vi pratar grovt hår över hela ryggen och överarmar, ja allt! Han tvingade mig att raka mig, jag sa aldrig ett skit om honom, klagade inte fast jag hade rivsår i hela ansiktet efter vi hade hånglat, men den porrskadade idioten såg till att jag rakade bort mina små hårstrån och idag har skiten spridit sig ut på låren och ja... han skulle väl aldrig ha sex med mig nu antar jag.. borde väl ha sparkat han på kuken också kanske..

Paradise

Hej alla! Jag håller med SFK 10 000% män är så J-vla röviga. Ett av mina ex hade mage att klaga på att jag inte tvättade mig så ofta som han ville. Som om han hade ett skit med det att göra. Vad f-n tror dom? Jag hämnades genom att ligga med hans bästa polare. Klart att det tog slut efter det. Men wtf vem bryr sig?

Ellen

Alltså... Denna läsning påminner om ett one night stand jag hade som bad mig gå ned på honom, men sen vägrade han gå ned på mig med förklaringen att "jag har aldrig oralsex med tjej som har hår på muttan, det är så avtändande.."

Charmig kille :) Skulle aldrig tolerera såna kommentarer eller beteende idag dock.

Paradise

F-n jag har haft engångsligg med skithögar till män som haft en massa snack och hiten och diten och krävt avsugningar bara för att de pillat lite på mig. Jag är trött på karlar.

e

häpnas fan över allas berättelser, men ändå inte. och fortsätt gärna berätta, det är stärkande, kanske för att man inte är ensam. Har dejtat den ena knäppgöken efter den andra. Det läskigaste är väl de som anses som bra/snälla killar men som gärna slänger in subtila nedlåtande kommentarer eller liknande. Många tycker nämligen att man överdriver och är för kräsen om man lämnar eller skäller ut dessa män, men det tycker inte jag. Jag har skällt ut varenda karl jag dejtat som sagt det ena eller det andra, mycket tack vare mitt feministiska uppvaknande.

Minns en kille som sa att han tyckte vi hade dåligt sex för det tog så lång tid för mig att komma. Man bara ehh ja det kan bero på att du är kass i sängen och inte har fått mig att känna mig bekväm för med mig själv kan jag komma på seriöst 10 sekunder. Jag kontrade med att alla hans tidigare ligg hade fejkat.

En annan kille jag dejtade sa att han inte tycker om när tjejer sminkar sig. Som om någon frågat honom ens? Plus när vi låg nakna i sängen sa han att han gillar tjejer som är smala med stora bröst (jag har inte stora bröst), man bara tack som fan.

XX

Alltså, jag blev så jävla förbannad när jag läste ditt inlägg LD. VAD FAN ÄR DET FÖR FEL PÅ MÄN??? Allvarligt? Min sambo är som tidigare nämnts "under feministisk uppfostran" av mig, men tack och lov så var han heller inget hopplöst idiotfall från början. När jag var gravid med vårt barn, nu 4, så var jag ännu inte så feministiskt upplyst och utblommad som idag och släppte någon internaliserad-kvinnohatig-kommentar i stil med "tänk om jag får hängtuttar och så efter graviditeten/om min kropp inte ser ut som förr blabla???" varvid sambon då, superallvarligt, säger "tror du att jag skulle lämna dig för att du fött mitt barn?!" (underförstått: du är galen, jag bryr mig fan inte ett skit om dina tuttar flyttar en våning ner). Tänker fortfarande på hur JÄVLA RIMLIGT svar det var och blir glad.

Hanna

Ang. diskussionen om ifall ens man skulle sluta jobba. Förstår tanken att det som mannen traditionellt ska bidra med är just pengar och försörjning. Men även om man tänker så, så är det ju inte i praktiken så det fungerar. För vem är det som lämnar när det börjar gå sämre för mannen? Jo, han. Det är mannen, inte kvinnan, som inte står ut med att kvinnan drar in mest. Tänk på tex "the Oscar love curse", som går ut på att en extremt hög andel av de kvinnor som vinner Oscar för bästa kvinnliga huvudroll blir dumpade strax efter. Ofta är de otrogna på köpet.

Även om man försöker föreställa sig saker som män kan misslyckas med när det gäller att leva upp till normerna så är det ändå så extremt sällan som dessa misslyckanden leder till att de blir lämnade.

Kvinnor stannar, är lojala, och vårdar relationen oavsett. Jag vet att det ofta ses som något negativt, något som får oss att uthärda situationer som inte är bra för oss. Men jag tycker ärligt talat att det är en jävligt fin egenskap att kunna fortsätta älska en människa och inte hänga upp sig på ytliga grejer som utseende och karriär, när relationen som sådan är bra. Önskar männen kunde ta efter oss i detta.

Anneli

Hört kommentarer från killar/män sedan första pojkvännen som 16 åring. Allt från " nu var det ngn som spydde där borta" då jag solade toppless, ngt alla gjorde på 80 talet, till att vara "helt hjärndöd" . Vara för smal, vilket ser jävligt äckligt ut till o vara tjock. Då vägde jag mellan 48-54 kg. Vara överkänslig, tråkig, ha tråkiga vänner, bortskämda barn, vara bortskämd själv. " du tror du är så jävla perfekt" är en annan kommentar då man haft ngn synpunkt om tex vederbörandes alkoholkonsumtion. Första pojkvännens närmande som 16 åringar på gymnasiet var att slå till mig med klassboken, när jag sedan drar ner koftan för o visa blåmärket flinar han o kommenterar mina bröst. Som då skymtade under tröjan. Fått fler blåmärken under senare förhållanden bl.a.med en narcissistisk man där livet var som en berg o dalbana. Jäklar vad man kunde åka ner snabbt från piedestalen. Fått höra vad jag borde inte borde ha på mig, vara sminkad, ha håret. Skitsur om jag inte åt tillräckligt mycket av utemat mm. Sanslöst om man sitter o summerar. Nöjd singel idag.

Dvärghundspossen

Visst, traditionellt är hemmets kvinnans största ansvar, men det är ju verkligen inte så i vårt samhälle att det anses okej för en kvinna att inte jobba så länge hon sköter hemmet, apropå den diskussionen. Jag menar, jag har läst den här bloggen ganska länge. Då är det svårt att missa att LD ofta får skit för att hon är hemmafru. Antingen för att hon ses som en svikare av feminismen eller för att hon helt enkelt betraktas som en snyltare som bara lever på sin man. (Obs håller alltså inte själv med om detta.) Det är ju hur tydligt som helst att också kvinnor har ett starkt krav på sig att lönearbeta.

Ulrika

En sexrobot som protesterar när man tar den på dennes privata delar för att männen ska kunna leva ut sina våldtäktsfantasier. Helt sjukt.

http://www.independent.co.uk/life-style/sex-robots-frigid-settings-rape-simulation-men-sexual-assault-a7847296.html

A

Jag tog upp mäns lönearbete tillsammans med kvinnors kroppar därför att många män, bl.a. min, lönearbetar med sin kropp. När hans kropp inte längre klarar att krypa under folks diskbänkar kommer han att tjäna betydligt mindre pengar.

Nina

Det här är en så himla viktig diskussion tycker jag.. Jag har också varit med om killar som har varit nedlåtande och kränkande på olika sätt och har då inte ens reflekterat över att de gör något fel. Dessa diskussioner får mig och säkert andra kvinnor att inse att de inte är ensamma och att det är ett beteende som varken är ok eller behöver accepteras.

Jag har fått mer och mer insikt i hur nedbrytande relationer med män kan vara, genom att följa dessa feministiska samtal under flera år samtidigt som jag har haft flera erfarenheter som ofta inte har varit så positiva. Bröt nyligen med en kille då jag (åter igen) började känna mig sänkt och känslomässigt utmattad i relationen. Tack vare LD och andra feminister inser jag att jag inte ens behöver inleda en relation med en ny man. Jag trivs nog bättre utan ärligt talat. Tack för ditt viktiga arbete LD!

Anneli

Just när ett sådant här beteende normaliseras, som du skrev här ovan. Mäns /killars bufflighet tarvlighet skrattas bort o säger man ngt så var det ju bara ett skämt. Kan du inte ta ett skämt! Oftast dessa män är jäkligt lättkränkta med låg självkänsla, de klarar inga som helst gliringar om sig själva. De straffar gärna med kompakt tystnad. O så får man höra att man är överkänslig, skärp dig liksom. Inte lätt o se detta när man går mitt i det. Ens självkänsla bryts ned successivt. Man slickar i sig den kärleken man får. Så jäkla skönt kommit ur detta. Ofta hittar/hittas man av liknande typ av man igen. Gäller bryta mönstret! Men säger som du just nu skönt leva ensam. Många känns väldigt skeva, på ett eller annat sätt

Anja

Tyvärr är det här fenomenet så himla utbrett. Och allmänt accepterat. Och när kvinnorna inte accepterar skiten, det vill säga inte inleder relation med män, eller dumpar män vid första tecken på denna typ av attityd och beteende, brukar det heta att vi har för höga krav. Att *vi* har för höga krav.

Anneli

Vad som oxå är bedrövligt är att denna typ av män går fram som ångvältar bland kvinnor. De har ofta väldigt lätt "skörda nya offer" vi tjejer går på det, om o om igen. O inte sällan går tillbaka gång på gång. För dessa asholes. Så det är hög tid börja ställa krav. Annars kan det kvitta, då får det vara.

Lisa

Alltså:
Åtminstone för mig är det en jätteskillnad på att ha en preferens som spelar stor roll när vi väljer partner och på att hänga upp sig på något som förändrats i partnerns utseende när man väl valt varandra, är ett etablerat par och byggt upp en tillvaro tillsammans.

Någon skrev om avtändande skägg ovan. Jag tycker själv att långt skägg är typ det fulaste, osexigaste och mest avtändande som finns på män. Kan med 99 procents sannolikhet säga att om jag varit singel skulle jag inte ens dejta eller ligga med en man med långt skägg.

MEN: Inte fan skulle jag ställa någon form av ultimatum till min bästa vän, min själsfrände , min livskamrat , min medförälder om han skulle få för sig att skaffa långt skägg. Vår relation är större än så.

Nej, jag skulle nog aldrig tycka att själva skägget var sexigt. Men måste man det? Måste man verkligen hur länge man än varit ihop 24 /7 gå omkring och tänka att varenda liten detalj i partnerns utseende är det absolut sexigaste man någonsin sett i hela världen?

Det tycker verkligen inte jag.
Vet inte hur det funkar i andras relationer, men min relation bygger verkligen inte på att vi ständigt och oavbrutet bekräftar varandra genom att uttrycka hur sexig den andra är och ännu mindre på att vi ständigt bekräftar hur sexig minsta lilla detalj i den andras utseende är.

Med det inte sagt att vi aldrig knullar eller att det inte är riktigt trevligt när vi gör det.

e

Anneli - ja det märkliga är också att man får kommentarer från andra kvinnor också om att man har för höga krav eller "träffar fel män" som om det vore ens eget fel. Om man däremot går med på det ena och andra beteendet är man helt normal för då har man ju iaf en partner. Så sjukt. Är också hellre ensam än finner mig i sånt kan jag säga

Anna

Det är bara så gräsligt och sorgligt på samma gång. Ibland känns det som att vi fortfarande lever kvar på 1800-talet.

Maria

Mitt ex kommenterade inte min kropp negativt men var så extremt hälsomedveten. Ville att jag skulle träna mer än jag ville. Oroade sig för att jag åt onyttigt ibland och rabblade upp massa studier om hur farligt och cancerframkallande det var med socker. När jag åt iaf kunde han växla mellan att antingen vara kylig och säga saker som "hoppas det känns värt det när du sitter på sjukhuset vid 50 års ålder med obotlig cancer" eller bryta samman av ledsenhet för att jag inte älskade honom lika mycket som han älskade mig, då jag inte ville leva ett långt liv ihop med honom. Bör tilläggas att detta från början till slut var ett destruktivt förhållande där vi båda var idioter. Men så sjuk grej ändå. Det sorgligaste i hela historien är att jag saknar honom ändå

Sara

Det finns ju också den varianten att totalt osynliggöra hennes kropp. Att aldrig titta på den, aldrig smeka den, aldrig värma upp den före sex, utan bara använda den som runkobjekt.

Lars

Hej ladydahmer.
Jag är man o skäms över min Djävla feta kropp.
Men vad jag beundrar hos dig är att du inte skäms över din kropp
Jag blir avundsjuk på dig som vågar bjuda på din kropp
Lars

Svar: Sluta skämmas Lars! Du är inte här för att dekorera din omvärld! Du är här för att LEVA!
Lady Dahmer

Lars

Å du skriver nånstans att de flesta som bloggar här, är så sunda o trådsmala personer.
Jag håller fullständigt med dig
Lars

Ulrika

En del av min feministiska resa med mitt ex gick ut på att jag försökte sluta raka mig under armar och på benen. När jag berättade för honom blev han typ förskräckt men försökte hålla god min. När han såg det första gången (långdistansförhållande så det hade hunnit bli lite långt) var han typ sjukt avtänd. Försökte fortfarande hålla god min. Efter typ 1 dag rakade jag bort allt, på grund av hans reaktion. Jag hade klarat mig själv med det i typ 1,5 månader, men inte ens två dagar med honom orkade jag ha det.

Försökte på det igen nu ett par år senare, har ny kille nu. Han har ALDRIG sagt eller gjort eller rört vid eller ens kollat en extra gång trots att jag bara tvärt slutade raka mig utan att prata om det över huvudtaget. Efter ett par månader frågade jag honom skämtsamt vad han tänkte och han typ bara ryckte på axlarna och sa att han tycker jag är den finaste på jorden :D TÄNK ändå att det finns bra män?? Hade aldrig trott det efter mitt ex...

Tess

Så kvinnan ska skuldbeläggas och behöva krångla för att andra män KANSKE tittar :-/ Och jo...män brukar titta, men då är det väl de som inte kan nåt om personlig integritet åtminstone, varför ska kvinnor behöva lägga om allt? Jag har en partner som erkänner att han blir svartsjuk om någon tittar på mig, stöter på mig etc. men vi har pratat mycket om strukturen bakom det. Vi har gjort en bra resa tillsammans och även om min partner fortfarande kan känna det där stinget av svartsjuka så lägger han inte över ansvaret på mig.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Powered by Jasper Roberts - Blog