Jag vill ge mina barn en magisk barndom
Vår delsbo-semester närmar sig slutet. Vi åker hem på lördag. Idag tänkte vi försöka hinna med "Trolska Skogen" som ligger i nordanstig nån timme härifrån. Det är som en levande sagobok där alla karaktärerna spelas av levande människor och miljön är uppbyggd som en sagovärld. Jag har, skam på mig, aldrig varit där faktiskt. 
 
 
Hela mitt föräldraskap just nu går ut på att ge barnen en barndom jag inte fick. En bra barndom. En trygg barndom. En MAGISK barndom. Och en del av det, i mitt inbillade huvud för egentligen så är inget materiellt nödvändigt, är att typ göra mysiga grejer och ge barnen magiska upplevelser. Som att åka till Trolska Skogen.
 
Och gå på Kohphangang där vi bokat bord till på lördag.
 
 
Asså kolla detta magiska galenskap? Barnen har varit där en gång och det var mycket OOOHHHH och AAAAAAH och myror i rumpan och sen pratade de om det länge efteråt. Så vi har bokat bord.
 
Och sen på söndag så ska vi äta frukost på Älskade traditioner. och då ska de få en varsin sån där galen milkshake med donut och glass och grejer på. De kommer inte dricka upp hela och det kommer säkert vara för dyrt men banne mig, de ska ha en sån!
 
"Freakshake" heter det tydligen. 
 
 
MAGISK BARNDOM! (ropar jag neurotiskt och hysteriskt) Ja jag försöker kompensera arslet av mig. 
Johanna

Det låter som en helt fantastisk helg! Vad mysigt med ett sånt sagoland. Dina barn är lyckligt lottade <3

Sarah

Underbart! Har själv haft en trasslig barndom och gillar att du delar med dig dina tankar om föräldraskap utifrån det :) kände du nångång att du absolut inte ville t.ex. Ha barn pga dina erfarenheter? Känner mig själv tudelad, å ena sidan skulle jag vilja ha barn och göra typ tvärtemot det mina föräldrar gjorde/ej gjorde å andra sidan så är jag livrädd att fucka upp!

Svar: Nä jag har nog aldrig tvekat så. Däremot har jag varit rädd att jag ska slå dem då föräldrar som själv blivit slagna som barn har närmre till våld än de som inte blivit det. Hade mycket ångest över detta när jag väntade första barnet.
Lady Dahmer

Sandra

Som du så bra skriver- Det behöver inte vara materiellt. Det du visar här kommer de ju att komma ihåg hur länge som helst. Min magiska barndom bestod av att min familj bodde i husvagn hela sommaren och en fick vara ute (alltid), uppe sent och leka och bada hur mycket en ville. Fantastiska somrar med mycket minnen och inga materiella ting annat än en glass då och då.

Svar: ahhhh jag önskar vi hade en husvagn! SÅ jävla avis på de som hade sådana somrar! Vilket äventyr liksom?
Lady Dahmer

Linda

Vart ligger den där restaurangen? Jag vill också ta med mig barnen dit :D

Svar: på södermalm. De har en hemsida!
Lady Dahmer

Becka

Du är en underbar mamma. :-)

Pernilla

Jag har lovat mitt yngsta syskonbarn att gå på Älskade traditioner. När jag visade honom deras bilder från facebook och insta fick han nåt drömskt i blicken, nästan så han gick in i trans, det lilla sockertrollet <3

Christina

Det låter som en helt underbar resa som era barn säkerligen kommer att minnas med värme som vuxna. Materiella ting kommer och går men gemenskap och trygghet består för resten av livet :)

Anna

Precis som du ville jag ge mina barn en magisk barndom. Jag lyckades väl ibland och ibland inte om man säger så. :D Trolska skogen och de båda restaurangerna ser ju helt sagolika ut!!

ML

Jag hade en sån barndom med mycket nudlar och man fick aldrig nå nya kläder eller så. Men en helt fantastisk barndom. Och det varmaste och bästa var det vi gjorde tillsammans. Promenera i fina miljöer, vara på landet, baka lussebullar med mamma och sånt. Kärlek ger en bra barndom, inte pengar och materiella saker! :D även om jag kanske har möjlighet så kommer jag inte ge mina framtida barn allt, hellre att de får kärlek än saker för då kommer de förstå, vara tacksamma och uppskatta det man har.

Lisa

Fasen vad fint du resonerar kring dina barns uppväxt ❤

Anonym

Verkar så jäkla härligt!! Förstår att barnen blir glada för allt sånt. De minnen jag själv ser tillbaka på med glädje var när vi allihopa (2 föräldrar 4 barn) packade in oss i bilen och körde ner genom europa :) Inga charterflyg till Thailand! Att sitta och trängas med syskonen, lyssna på musik, läsa böcker, fika på rastplatser, kolla ut över de skiftande landskapen och äta konstig mat i olika länder <3 <3 Det var verkligen livet!

Nemo

Åh vad härligt, hoppas barnen gillar Trolska skogen! Min familj var på ett liknande ställe när jag var barn, det tyckte jag var jättekul! Älskade att interagera med skådespelarna och hängde efter en häxa (medan andra barn rusade efter prinsessan) som en svans, hehe... mitt teaterintresse väcktes då dessutom! Åh, den kan jag sakna ibland!

Tips också! Om ni orkar/vill så är Legoland ett jätteroligt ställe för barn, vi var där flera gånger när jag och mina syskon var yngre. Nu har de säkert ändrat saker sedan dess men då hade de iaf åkattraktioner för alla åldrar, plus att allt är gjort i lego var ju himla kul. :)

M

Blir så glad!!!!!!! Du verkar vara en så fin mamma. Varm och rolig och kreativ. Den där milkshaken är typiskt en sån magi-grej som man kommer ihåg med exakthet hela livet och ba "syrran kommer du ihåg de där milkshakesen vi fick en gång?!?!" 20 år senare. ❤️ Och syrran kommer fatta precis!

meh.blo.gg

Är just nu i Skagen med mina tre yngsta, vi har inte betalat inträde på ett enda museum eller aktivitet för när de fått bestämma har promenader och bad varit det enda intressanta. Skönt att slippa överaktivera bara genom att fråga hahaha.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Powered by Jasper Roberts - Blog