Sommarlovspaniken

Jag är som en ljuv ros i ert flöde. Förlåt, sa jag ros? Jag menade tistel.

Semester för Oskar och sommarlov för barna och jag vet inte längre vad det är dag på veckan. I förrgår glömde jag beställa hem mat (vi har ingen affär i segersäng så vi får hemkört från Coop men då måste man beställa på tisdagar). Jahapp. Klantigt. Men det är sommar liksom. Då flyter allt ihop. 


Samtidigt börjar jag få sommarlovspanik. Två veckor-ish kvar och VI HAR INTE GJORT NÅT! Barna de arma barna måste ju få en massa öhhh "upplevelser" (eller nåt) för annars ja inte vet jag men prestationsångesten kryper i mig medan maken ba "kan vi inte ha en hammockdag?" NEJ DET KAN VI INTE! 

Louise

Var ni inte i Delsbo? Det var/är väl att göra något? Vi har "bara" varit i Stockholm och skärgården (och en lunch i Danmark). Sen slöar vi hemma. Gillar inte hammockar (blir yr) men älskar att slöa.

Mia

Det är klart ni kan det! Låt ungarna ha tråkigt lite, det är helt ofarligt! :)

Ulrika

När jag glömmer sådana saker så brukar jag försöka tänka att sambon lika gärna kunde beställt och att han således också glömt. Känns något bättre då;)

L

Barnen har det underbart hemma men mitt bästa tips är Nåttarö, Östermarsfladen. Ta pendeln till Nynäshamn och båt till Nåttarö. Sedan promenad ca 30 min till Östermarsfladen . Det funkar med att gå med barnvagn.
L

Christina

Hammockdag låter underbart! Skit i pressen och låt kidsen bara vara, man måste inte göra saker heeeela tiden 😊

Same shit

Ni var ju i Trolska Skogen. Tackar för tipset, vi gjorde detsamma och det var ju jättekul tyckte min 8-åriga dotter.

Milou

Plocka med ett av de stora barnen på nåt mysigt! 😊 En åt gången, bara en fika nånstans brukar kännas gött o speciellt....

Harmagedon

Jag vet att du vill ge dina barn en magisk barndom eftersom din inte var idyllisk. Jag hade en helt igenom magisk barndom med fantastiska resor och idylliska lantställen och kloka kärleksfulla föräldrar. Ändå minns jag de halvmulna oändliga sommardagarna man skrotade runt hemma tillsammans med familjen som de allra bästa med sommarlovet. Det är sånna jag vill ge mina barn!

Anna

Jag, maken & barnen har bara varit hemma i sommar - såååå härligt!!

I fredags förra veckan for vi till makens föräldrars stuga i Tierp där även hans syster befann sig.
Sen for vi vidare till Stockholm för att träffa min pappa och makens bror sen hem igen nu i tisdags.

Förutom det har vi varit i min mammas stuga, haft besök av min mamma, min bror & hans sambo, och hälsat på min vän & hennes lille son.

Framöver blir det dagsutflykter, kanske lite utomhusbad, några fler besök i mammas stuga (ca 8 mil från vårt hem), en till sväng hem till min vän & hennes son (jag & maken är faddrar åt den lille...).

Jennifer

Senaster för mig är att bara vara hemma och ta det lugnt. Älskar att vara hemma! Vi har inte varit iväg något den här sommaren och planerar inget heller.

Anna

Det är stressigt och jobbigt att resa med barn - den här resan var ändå ganska lugn trots att vi hade fullt schema från fredag till tisdag.

Förutom att umgås med släkten, badade vi utomhus, lekte i en stor lekpark i området där min pappa bor och vi var även på Naturhistoriska museet och Cosmonova när vi var i Stockholm.
Det var fullt tillräckligt!

Jag är lycklig över att vara hemma igen!

Trine

Ska ta barnen på en vecka i Grekland. Sambon betalar. Rätt ok av honom trots allt.

Linp

Hammockdag är väl alldeles utmärkt...!? Barnen gillar det säkert. Behöver nog inte vara så speciellt, det är bara vi vuxna som tror det.

Trine

Att glömma beställa mat är väl en liten deal? Sånt händer när sommardagarna flyter ihop. En snäll granne kan väl hjälpa till och skjutsa till affären?

malin

Jag förstår din känsla. Vi har inget planerat i sommar förutom att vara på vårt landställe varje ledig tid. Dottern på 10 år är på kollo i en vecka, det är det mest spektakulära som händer. De nästan vuxna barnen får sköta sig själva mer eller mindre. Jag blir stressad över att "alla andra" åker på charter, gör någon storstad eller något annat fantastiskt, jag ska nog inte titta så mycket på sociala medier, man blir ju helt galen till slut. Och som grädden på moset har jag bara tre veckors semester varav den sista infaller när dottern börjar ny skola och vi måste vara hemma i stan. Fan!
Men vad gäller barnen så ska du inte ha panik. Jag kommer ihåg mina barndoms somrar där man gick och lallade, lekte med grannbarnen, åt glass, softade, gick till något bad och någon enstaka gång åkte på någon liten utflykt. Fantastiskt! Hade aldrig tråkigt och det tror jag inte dina ungar har heller, ni verkar ju bo i världens bästa by!

Sofie

Man vet ju att kidsen kommer snacka om vad de har gjort på sommarlovet när de kommer tillbaka till skolan. Tror det ligger lite press där. Att just MITT barn ska ha haft det bästa lovet, många tycker att bästa är tusen resor och pengar i överflöd medans andra uppskattar att fiska ett par dagar. Fattar din panik, man vill inte slösa bort lediga dagar med "ingenting" men ni har ju gjort fina saker så jag tycker att du kan ta det lugnt.

Johanna

Ni verkar ha det jättefint! 🌸

Sara

Tips till podden:

1:
Städning.

2:
Konkurrens kvinnor emellan (om männen).

3:
Missunnsamhet kvinnor emellan pga männen/konkurrensen om dem.

4:
Mänoch kvinnors olika sätt att kommunicera.


Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Powered by Jasper Roberts - Blog