Vi har det bra i idyllen

Han har lärt sig ett till ord! Som han förstår! "Ko!" säger han om och om igen och pekar mot korna nedanför ängen. Så fort vi är ute eller går förbi ett fönster där de syns ifrån. "Ko!"


Anna

Ko är ett mycket bra ord att kunna! Min sons första ord var häst.

Josefine

Bästa ordet att kunna ju när man är i en idyll!!!

Pernilla

Jag blir frustrerad för glömmer alltid bort adressen till där du visar upp ditt hem? Får inspiration av att titta på ditt Pippi Långstrump hem...Blev för övrigt nyligen bedrövad när en facebook vän nyss la ut bilder på sitt hem som gick i svart och i grått........Så tråkigt.

Lina

Totalt orelaterat till inläggets ämne. Tänkte bara säga att du skrivit så himla bra senaste tiden?? Både på bloggen och instagram! Och superbra att få info om nya inlägg på FB och instagram för någon som oftast bara slösurfar runt på mobilen... Stor eloge till ditt driv och för att du orkar med! Själv orkar jag inte ens läsa kommentarsfälten för blir så himla trött på att det finns rövhattar överallt... Är nöjd de gånger jag orkar ta diskussionen med bekanta :)

Lina

Ännu en orelevant sak i förhållande till inlägget men en fråga:
vad för tabbar anser du att skolor gör ifråga om kön och jämställdhet? Hur borde/bör man göra i skolans värld mer?

A

Måste bara säga att jag verkligen blev så himla glad över din liknelse mellan abort och just tandläkarbesök!! Jag har liksom försökt "predika" den exakta liknelsen hela mitt liv: varför ska abort vara mer dramatiskt eller mer hysch hysch, än ett tandläkarbesök?! Fattar inte. Det är ju verkligen bara ett medicinskt ingrepp, och håller dessutom med dig till 100000% gällande förväntningarna/KRAVEN på att man måste må dåligt för att det ska vara okej att prata om sin abort... helt sjukt verkligen.

Även om jag respekterar Elaine, och misstänker att hon ej menat något illa eller direkt emotsägande med sina abort inlägg, så tycker jag ändå att det är såååååå himla tröttsamt och tråkigt att precis HELA TIDEN så bara måste debatten vändas till "svåra och traumatiska" aborter. När undersökningar påvisat att vanligaste känslan efter en abort, kort och gott, är lättnad. Liksom, ja, absolut, aborter kan gå fel. Absolut, för vissa, särskilt de som följer moraliserande religioner etc, så kan abort vara traumatiskt, främst pga kulturella faktorer och påtryckningar om vad som är "rätt och fel". Var Elaine verkligen tvungen att på en gång komma med det för evigt klassiska "abort är traumatiskt och jättestort!!" precis nu? Kunde inte vi för en gångs skull få uppleva en annan typ av abort-debatt?

Abort är oftast helt otraumatiskt och ett relativt lätt ingrepp!! Men nej. Debatten måste alltid hijackas, det måste ALLTID påpekas att "abort är alltid helt sjukt fruktansvärt och fullständigt för evigt livsförändrande". När det är såååååååå långt ifrån sanningen för såååååååååååå många kvinnor. Men, men. Livet i ett patriarkalt samhälle........ tack för att du finns i alla fall <3

H

WORD till LD och A ovan!

Laj

Håller helt med dig A. Jag har aldrig gjort abort, varit slarvig och haft rena turen med både graviditeter och könssjukdomar. Men varit så rädd för abort för jag har så mixade känslor för det. Personliga känslor som jag inte orkar eller bryr mig om att ta reda på varför. Så om jag skulle behöva göra abort så vill jag känna att det inte är dramatiskt. Därför tycker jag om tandläkar-liknelsen. För även om jag skulle ha starka känslor så skulle jag ändå känna tryggheten att det är ok att göra det.
När fokuset ändå främst ligger på att man ska må dåligt av abort så känns det som jag måste gräva i mina känslor och ta fram det dåliga samvetet. Kan tänka mig att det finns fler som jag.
Därför gillar jag att LD försöker avdramatisera det. För att jag inte vill att mitt dåliga samvete ska ta över om jag väl behöver göra det.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Powered by Jasper Roberts - Blog