Vi har ett sammanträde nu

Ja här sitter vi och duger. Cissi är på plats. Migränen är på plats. Bebisen har feber. Livet leker. OBS Cissi har inget med migrän eller bebisfeber att göra. 


Vi ska väl försöka brainstorma lite inför framtiden. Framtida avsnitt. Framtida grejer att göra. Vi vill skriva bok. Vi vill podda mer. 

Nu kanske folk (som bott under en sten senaste åren) undrar varför hon är hos oss i Delsbo av alla ställen, men det är ju enkelt: hon är gift med Oskars brorsa och hennes unge är mina barns kusin och ja min svärmor är hennes svärmor. Så. 

Jag ska försöka blogga lite mer sen. Har ni några önskeämnen? Tankar? Frågor? 

Linda

Jag skulle hemskt gärna vilja att ni hade Fanny Åström som gäst! Älskar hennes texter och tror att ni i kombination skulle ha ett riktigt spännande och lärorikt samtal.

D

Vet inte om detta är ett riktigt ämne, eller om det går att prata om i en podd men skriver ändå. Jag skulle vilka höra på era tankar om rädsla. T.ex när man är ute och går med sitt barn och det kommer en man eller grupp av män emot en och det inte finns några andra runt omkring, då kan jag bli riktigt skräckslagen och tänka en miljon katastroftankar. Jag brukade njuta av att sticka ut och springa men nu vågar jag knappt göra det ens på dagen, pga olika överfallsvåldtäkter som skett. Jag är rädd för att pedofiler ska ta mitt barn osv. Vad tänker ni kring detta?

A

Hejj. Jag tycker att ni ska skriva en bok om feminism for "dummies", jag menar basic för alla som annu ej är väckta ur sin ometvetna sömn. Väck massan!!!
Kram TACK för det jobb ni utför!!

Lena

Prata kroppspositivism med Sara Dalström som driver bloggen fitnessfeministen kanske? Verkar vara en cool tjej!

Fia

Jag skulle vilja att ni pratade lite om det här att känna sig begränsad i vad man gör på grund av männen. Jag går inte ut på kvällarna själv utan min sambo, jag går inte ut i skogen för att plocka bär och svamp ensam och jag skulle inte få för mig att gå/springa i spåret ensam utan någon.

Det finns saker jag vill göra men som jag inte gör på grund av män.

Är jag dum som inte vågar eller är jag smart som inte utsätter mig för risker?

Prata om det i podden eller skriv om det på bloggen.

Sen håller jag med om vad ovanstående skrev om en bok om feminism för dummies. Gärna typ blandat med några av era blogginlägg och liknande. Jag skulle köpa den och ha den hemma.

Jossan

Spot on Linda! Fanny Åström vore helt perfekt som gäst. Hon talar klart och tydligt om vad som gäller. Kvinnor mot män. Inget fjäsk.

linda

Tyvärr ses detta bara negativt mot kvinnan. Inte att man lever i ett patriarkat med sämre lön, dubbelarbete, etc. Kvinnan utmålas som den #hemska" obildade korkade..... Jag blir så förbannad....ledsen på något sätt. Här är en sammanfattning ihopklippt med "andras" ord


Abortregister i Sverige med bla Personnummer. Så då kan man göra en register undersökning och Fyrtio procent av abortsökande kvinnor har tidigare genomgått en eller flera aborter. Motsvarande siffra bland män som varit involverade i en abort är 32 procent.

Upprepade aborter är associerade med socioekonomisk utsatthet, vilket bör uppmärksammas mer inom det förebyggande folkhälsoarbetet.

Sverige har det högsta aborttalet i Norden.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/smaland/efter-opinionssvangning-nu-infors-abortregister

http://www.lakartidningen.se/Klinik-och-vetenskap/Klinisk-oversikt/2013/09/Sverige-har-Nordens-hogsta-aborttal/

e

JA till både Fanny Åström och Sara Dahlström som gäster!

Linda

Ang abortregistret ring socialstyrelsen och fråga om hur många aborter som utförs pga
övergrepp,
våldtäket,
förlossningsskador,
biverkningar av mediciner,
preventivmedel som inte ger 100% skydd ex p-piller är 98% skydd,
att män gör slut med kvinnan pga av hon är gravid etc Det finns inte med alls !!!!!

Nä utan kvinnan ska registreras och vara den "onda" "oansvariga" . Jag blir så jävla arg !!!!!!!!!

Ida

Ja!! Fanny Åström vill jag också höra er prata med

A

Vore trevligt och intressant att höra din analys om varför könsskillnader är så viktiga för människor.
Biologiskt har människan de största könsskillnaderna bland alla däggdjur. Människohonans bröst t ex är störst i förhållande till kroppsstorlek. Detsamma gäller även mannens penis. Även honornas bäckenben är störst i djurriket eftersom vi i förhållande till kroppsstorlek föder störst barn av alla. Sen har vi skillnaden i kroppsbehåring, skelettgrovlek, kroppslängd, muskelmassa och framförallt rösten. Med de största biologiska könsskillnaderna bland alla däggdjur, varför har vi ett sånt stort behov av att tillföra ytterligare skillnader i form av huvudhår, klädsel, kroppspråk, rörelsemönster, smink/inte smink, utsmyckningar osv? Det har jag grubblat på länge, men utan att komma fram till nåt. Kanske du har nåt? :)

En annan Jennie

Jag skulle tycka att det var otroligt intressant om ni pratade med Lovisa Sandström (Lofsan). Hon har en helt annan ingång än ni och jobbar ju med träning. Jag vet att ni inte gärna pratar om eran träning för att inte sätta press på följare och läsare men just därför skulle det vara så intressant att höra er resonera med henne varför ni tycker det är problematiskt och varför hon (uppenbarligen) tycker annorlunda. Jag vet också då jag lyssnar på hennes podcast att hon följer och lär sig av kroppspositivismrörelsen och jag är ganska säker på att hon följer dig. Som sagt kanske inte eran första tanke, men just därför det skulle vara såååå intressant.

Jag önskar också underbaraclara som gäst. Jag hittade dig när du var och samtalade med henne på någon Saltå Kvarn frukost och tycker det var ett grymt samtal då och det skulle säkert kunna bli ännu bättre =D.

Lotta

Hej, jag skulle gärna höra er analys kring surrogatmödrar. Min första instinkt säger mig att att detta är så fel men jag har samtidigt flera vänner som argumenterar att det är kvinnans val att göra som hon vill med sin kropp och flera manliga gay par som ser det som ett alternativ för att skaffa barn. Jag behöver er hjälp för att ta ställning. Tack för en fantastisk podd

Frida

Läste i Aftonbladet idag att någon blev nekad försäkring pga övervikt, då detta leder till diabetes och dåliga knän och blahablaha. Kan inte du snälla skriva något om detta? Jag tappade typ all tro på världen. Ska jag inte kunna fudging försäkra mig utan att behöva banta?? Det är ju helt sjukt vad diskriminerande. Sluta försäkra män då också, de går ju ändå bara runt och misshandlar varandra. Också farligt.

Anonym

Jag vill att ni skriver en bok, och i motsättning till en tidigare kommentar så ska det inte vara en "lär-dig-om-feminism" eller "feminism-för-dummies/nybörjare" utan en jävligt on point, koncis och nytänkande och radikala tankar om feminism <3 <3 Jag behöver utmanas och du och andra radikala feminister utmanar mitt tankesätt (därför jag följer er såklart!) och jag älskade tex under det rosa täcket som för mig var första litterära feministiska verket som verkligen gick djupt och förklarade och teoretiserade (är det ens ett ord?) hela samhället och patriarkatet!

Ni är grymma!

Michaela

Du har 3 friska barn, ett fint hus, en bra man, jobbar inte, hälsan i behåll å allt du gör är å gnäller. Jämt. Måste vara skitjobbigt att vara du.

Svar: Jaha du tänker så? Själv tänker jag att oavsett hur mitt liv ser ut så förtrycks människor överallt. Som kvinna är jag tex rädd hela tiden, jag får sämre sjukvård och jag är aldrig rikigt trygg. Sen finns det andra grupper som far illa på olika sätt. Tänker att det är tur att människor är som jag, och inte som du. Jag tänker fortsätta "gnälla" så länge samhället är orättvist, farligt och problematiskt för vissa grupper. Du kan ju fortsätta vara egoistisk och obrydd.
Lady Dahmer

Kaifos

Lite jobba
Lite jobbigt med alla dessa tillräcktalagda liv, som sann revolutionär. Förstår preceis.

e

Skrev detta hos Cissi nu, men skulle gärna vilja ett avsnitt om karriär+kvinnor, om hur kvinnor som väljer karriär framför familjebildning ses på som mindre kvinnor, sämre kvinnor, känslokalla, egoistiska, hur kvinnor får bättre betyg genom hela grundskolan/gymnasiet, är mer universitetsutbildade än män och ändå är det män som innehar toppositioner. Hur kvinnor måste bevisa sin kompetens så mycket mer för att hamna på samma plats som en man. Detta avsnitt skulle föredragsvis bli bäst med gäst tror jag, Nina Åkestam skulle vara drömgästen till detta ämne! Tack!

Sen skulle det vara superintressant att ha ett avsnitt som handlade om frivillig barnlöshet och hur man som kvinna blir ifrågasatt och skammad pga detta. Här med nån känd feminist som själv valt bort barn aktivt. Kommer inte på ngn just nu men ni kanske vet :)

Therese

Frida -

Jag blev nekad gravidförsäkring hos både IF och trygghansa pga. min vikt!

ALLT annat var bra/okej med mig och fostret, har inga "överviktrelaterade" sjukdomar och allt visade bara bra med fostret (dock kräktes jag mycket och fick jävla foglossning, men de berodde inte på vikten, och sista barnet ville inte vända sig först och beräknades vara stor, men vände sig och var normal stor sen, men de var också efter jag blev nekad försäkring)

Nyligen blev jag nekad livförsäkring hos IF pga. min vikt...!
Jag var då helt frisk! Är fortfarande frisk förutom att dom upptäckt ett medfött navelbråck som blivit uttöjt vid 2 graviditeter och nu måste opereras, dom kollade mina andra organ samtidigt som de, några få små gallstenar, resten är helt friskt och normalt (blodtryck, blodfetter, hjärta och lungor också)
Men jo jag är enligt IF döende och oförsäkringsbar.. känner mig dock inte de när jag springer runt med 3åringen på Andys och ammar min 7månaders (samtidigt alltså, i bärsele) !

En jäkla siffra får gå före allt annat..

Bea

Alltså. En bok!
Jag vill ha en bok fylld med bitar av er absolut beundransvärda analys om feminism, föräldraskap, familjeliv, konfliktmötande, allt!

Jag och min sambo har nyss slutat skydda oss och hoppas på bebis <3 Men jag är orolig. Jag har ju en idé om hur jag vill vara i mitt föräldraskap, men jag har samtidigt ingen aning. Hur vet man? Hur gör man? Jag vill fostra lika säkra, omtänksamma och trygga individer som dina barn verkar vara. Jag vill ge dom alla verktyg att vara trygga i sig själv. Jag är orolig för hur jag ska förklara för omgivningen, föräldrar, svärföräldrar, syskon och kompisar var jag står, vad jag tycker, hur jag vill att dom ska behandla mina barn. Jag är på nivån att jag lyckats få min mamma att börja fundera kring klädval och leksaker, har inte kommit längre än så.

Jag har följt din blogg mer eller mindre slaviskt sedan innan Tamlin tror jag. Jag riktigt längtar till tisdagar när jag får lyssna på penntricket på pendeltåget. Jag är 100% imponerad på hur himla bra ni är på att förklara saker i podden och hur fantastiskt kloka saker du skriver i podden. En bok som kan ge mig som blivande förälder verktyg att utöka min egen analys. En bok jag kan köpa till personer i min omgivning för att sprida er kunskap. Jag skulle ge vad som helst!

Frälst

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Powered by Jasper Roberts - Blog